• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Englantilaista jalkapalloa

Aloittaja Benali, maaliskuu 10, 2011, 15:58:31

« edellinen - seuraava »

NyckelMan


SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: L'Majuri - toukokuu 12, 2023, 13:38:43Lukemisen arvoinen; miehestä jonka nimeä en toki mainitse.  e_;D

https://twitter.com/UpshotTowers/status/1656634787421908993?t=sel2QjVf4NPZb47b9o3Dvg&s=19

Tämän "miehen jonka nimeä ei mainita" mistä täällä on puhuttu en löytänyt tuolta - saattoi mennä ohi. Ellei sitten ole kyse jostain toisesta josta käytetään tätä Spagettiwestern-tyylistä ilmausta "Man with no name".


SouthernBoogieCat

Luton Town aloittaa piakkoin ensimmäisen kautensa Englannin korkeimmalla sarjatasolla sitten kauden 1991-1992 jolloin sarjan nimi oli vielä 1.divisioona. Muistan hyvin kun putosivat tuolloin. Ukko oli kova Luton-fani tuolloin ja kotiin tuli jopa otteluohjelmia Englannista saakka.

Tunsi pelaajat hyvin jo ennen nettiaikaa sekä seurasi kiitettävästi seuraa. Kyllä hattu päästä nousee Ukon omistautumiselle seuralle. Erittäin sääli ettei ole näkemässä Lutonin ensimmäistä Valioliigakautta.

SouthernBoogieCat

#274
Mielenkiintoinen juttu koskien kausikortteja Englannissa.

https://www.is.fi/urheilulehti/parhaat/art-2000009770069.html

Onko Hoville tuttu tuo QPR-pariskunta?

En yllättynyt hintatasosta. Toki kaikilla seuroilla on eri hintaisia kausareita. Barcallakin on sekä myös osan kauden kattavia kausareita esim. 10 ottelun jotka ovat suunnattuja ulkomaalaisille. Ymmärtääkseni Barcassa pitää olla jäsen ennen kuin voi mennä kausikorttijonoon (jonot ovat pitkiä). Lienee noita esim. 10 ottelun kausareita saa muutkin mutta täyden kauden korttien jonot ovat pitkiä.

Alkaneella kaudella Barca pelaa evakossa Barcelonan olympiastadionilla. Se lisää entisestään kausikorttijonoa. En ole varma kauanko evakko kestää mutta jos useamman kauden niin ensi kaudellakin lienee kausikortit tiukassa.

Jäseneksi sen sijaan pääsee kuka tahansa. Jäsenmäärä ennen oli rajoitettu Camp Noun kapasiteettiin koska oli sama asia kuin kausikortti mutta 2000-luvulla jäsenmäärälle ei ole kattoa.

Jäsenmaksu oli ainakin ennen noin 150 € vuodessa jolla sai mm. etuosto-oikeuden lippuihin kauden alusta ja käytännössä ilman jäsenyyttä El Clasicoihin on mahdoton päästä. Olin jäsen aikoinaan. Moni asia vaikutti että enää en ole mutta yksi niistä tolkuton byrokratia Katalonian suuntaan joka vuosi. Todella vanhanaikaista oli jäsenasioiden hoito siellä silloin. Mm. pyydettiin käyttämään faxia.

Nyttemmin - toivottavasti - homma on muuttunut ja laitoin jo tuolloin palautetta sinne että tekisivät hommat nettiajan tyyliin. Myös toimiston henkilökunnan englanninkielen taito ei ollut mitään kehuttavaa vaikka ulkomaisia jäseniä oli silloinkin jo paljon. Mutta oli jäsenyysajasta iloakin mm. tuo El Clasico-asia. Ilman sitä tuskin olisin nähnyt paikanpäällä yhtään sellaista ottelua.

Isoimpiin ja suosituimpiin (kuten Manchester United) englantilaisseuroihin kausikorttijonot voinevat myös olla pitkiä. Saattoi olla että oheisessa jutussa mainittiinkin tuosta. En niin tarkkaan lukenut.

Hovimestari

Herra on tuttu, rouvankin olen muistaakseni tavannut.

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Hovimestari - elokuu 14, 2023, 09:23:05Herra on tuttu, rouvankin olen muistaakseni tavannut.

Arvelin että saattavat olla kenties tuttuja jos olet suomalaisten QPR-fanien kanssa ollut tekemisissä enemmän. Pienen seuran faneja ei välttämättä Suomessa monia ole. Myös Englannin liigan kannattajat ryn kautta toki voivat olla tuttuja jos siihen kuulut/olet kuulunut ja osallistunut heidän tapahtumiinsa.

Hönkki

Ei ole Manun kannattaminen nykyään enää kloorihunttausta. Kloori aika kaukana.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - syyskuu 30, 2023, 20:56:24Ei ole Manun kannattaminen nykyään enää kloorihunttausta. Kloori aika kaukana.

Nyt tosiaan Manchester United on kriisissä joten punnitaan kuka on "kloorihuntteri" ja kuka tosi-fani. Ten Hagin asema huojuu pahasti ellei tätä kirjoittaessa jo saanut kenkää.

Mutta kuka tilalle ellei seuraajaa ole jo kulisseissa katsottu pidempään? Jossain keskustelussa joku tosin huomautti että Manchester Unitedissa on jo vaihdettu useampaan kertaan viime vuosina valmentajia ja pelaajia joten seuran ongelmat voivat olla muualla eikä Ten Hagin vaihtaminen välttämättä niitä ratkaise.


SouthernBoogieCat

#280
Evertonille tuli sanktio Financial Fair Playn rikkomisesta. Nyt vaadittaisi myös uskallusta rangaista muitakin ko. sääntöä rikkovia mm. Manchester Cityä. Financial Fair Playn pohja putoaa jos sen rikkomisesta ei rangaista ja osittain näin on käynyt. Evertonin sanktio on askel oikeaan suuntaan mutta isompiakin seuroja pitää rangaista koska muuten uskottavuus menee - ellei ole jo mennyt.

SouthernBoogieCat

Manchester United siirtyi uuteen omistukseen. Heti ekassa pelissä tuon julkistuksen jälkeen tuli voitto. Tästäkö alkaa nousu katastrofaalisen syyskauden jälkeen? Ten Hagin potkuista uutisoitiin jo jossain mutta en ole löytänyt että kuka korvaa hänet. Liekö nuo potku-uutiset olleet ennenaikaisia?

SouthernBoogieCat

Tuolla HeSun höpötysosastossa puhuttiin Coventry-Man Utd FA Cup-ottelusta sivuten sitä liittyen HeSun peleihin joten FA Cupista tänne. Se on hienoa että Coventryn kaltainen pieni seura on päässyt välieriin ja finaaliin on nähdäkseni täydet mahdollisuudet. Man Utd ei ole tällä kaudella vakuuttanut vaikkakin otteet katastrofaalisen alkukauden jälkeen ovatkin parantuneet hieman. Epätasaisuus on leimannut kautta. Tasoerot eivät yhdessä ottelussa ole niin isoja Valioliigan ja Championshipin välillä joten voi olla että tiukka ottelu tulee vaikka vastakkain ovatkin suurseura ja pieni seura.

Coventryhän oli vuonna 1987 FA Cupin finaalissa Tottenhamia vastaan. Tuo ottelu on aina jäänyt mieleen kun katsoin sen futiksen seuraamis "urani" melko alkutaipaleella. Olin edellisenä kesänä jo katsonut Meksikon MM-kisoja sekä nähnyt vuonna 1985 Suomi-Englanti karsintaottelun mutta en vielä ennen tuosta 1987 eteenpäin futista samalla tavalla seurannut kuin sittemin olen seurannut.

Coventry-Tottenham-ottelu sen aikaisille futisjunnuille yleisemminkin taisi jäädä mieleen koska sen jälkeen eräs samassa koulussa ollut (vuotta nuorempi joten vuotta alemmilla luokilla ollut) kerskui meille muille pelaavansa Jokereiden futisjengissä joka olisi kohdannut kuulemma HJK:n voiton jälkeen ensin Coventryn ja sittemmin Tottenhamin. Meistä kukaan ei tiennyt ettei Jokereilla tuolloin ollut edes futisjengiä saati junnujengiä. Eli meni läpi nuo jutut meille muille tuohon aikaan.

SouthernBoogieCat

Onneksi Everton näyttää säilyvän ja siihen auttoi kovasti voitto derbyssä taannoin. Toivon että Everton - perinteikäs seura - säilyisi koska tietääkseni heillä nimissään ennätys pisimpään yhtäjaksoisesti ylimmällä sarjatasolla Englannissa.

Lisäksi koska heillä on pisterangaistus niin toivon että säilyvät koska pienempää seuraa nyt lyödään kun City saattaa päästä jälleen kuin koiraveräjästä. Tosin sellaistakin on ollut että nyt Cityä odottaisi kovat rangaistukset mutta hieman epäilen koska suurseurat liian usein pääsevät vähemmällä mitä pienemmät erilaisista rikkeistä. Toivottavasti nyt olisi uskallusta päättäjillä rangaista isoa seuraa kunnolla.

Toki Evertonkin (jos on ollut syyllinen) pitää saada rangaistus ja heitä on jo rangaistu. Mutta yhtälailla isompaa seuraa pitää rangaista. Evertonin hienon historian takia olisi tosiaan sääli jos putoaisivat.

SouthernBoogieCat

Ipsu nousi takaisin Valioliigaan vuosien tauon jälkeen. Kausia Valioliiga-aikakaudella ei ole montaa mutta oli niitä kun katsoin muutama siinä Valioliigan alkuvaiheessa sekä tuo viimeisin 2000-luvun alussa.