• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Serie A ja Italian futis muutenkin

Aloittaja Rossonero, elokuu 22, 2009, 17:25:09

« edellinen - seuraava »

SouthernBoogieCat

#391
Juuri tänään: 36 vuotta Hellas Veronan ensimmäisestä ja toistaiseksi ainoasta Scudettosta: https://www.youtube.com/watch?v=0HLGAhl2Bvs Seuraavaa odotellessa!! Voi tosin mennä aikaa.

Tähän samaan teemaan (nostalgointiin) sopivasti eli eilen tuli 33 vuotta K.V Mechelenin Cup voittajien Cupin voitosta: https://www.youtube.com/watch?v=QfWHyFPtb3k Niin ikään seuraavaa isompaa voittoa odotellessa. Tosin Belgian Cupin K.V Mechelen voitti pari vuotta sitten mutta Belgian mestaruutta ei pitkään aikaan eikä Euro-Cupia. Voi mennä tässäkin aikaa.

nabel

No Juve sentään "pirlotti" itsensä mestaruudesta irti että jotain pientä yllätystä tuolla saapasmaassa.

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: nabel - toukokuu 14, 2021, 09:33:37
No Juve sentään "pirlotti" itsensä mestaruudesta irti että jotain pientä yllätystä tuolla saapasmaassa.

Ronaldo saavutti urallaan - huolimatta joukkueensa ennakkoon heikommasta kaudesta - merkittävän saavutuksen: ensimmäisenä pelaajana kolmessa eri maassa 100 tai enemmän maalia. Huikea juttu!!

https://www.insider.com/cristiano-ronaldo-first-player-ever-100-goals-3-clubs-country-2021-5

SouthernBoogieCat

Verona on ollut viimeaikoina liekeissä ja sen pelaajista erityisesti Simeone. Takavuosien - noin viimeisen vuosikymmenen - hissijoukkue Serie A:n ja Serie B:n välillä on viime vuosina vakiinnuttanut paikkansa Serie A:ssa. Ennen tuota viime vuosikymmenen hissiliikettä oli pitkä huono jakso alasarjoissa asti. Jos nyt Serie A:n paikka säilyisi pidempään jotta pitkäjänteisempi joukkueen rakennustyö voisi nostaa joukkueen esim. säännöllisesti Europaikoista taistelevaksi joukkueeksi. Nytkin tosin joukkueessa on useampia lainamiehiä ja Simeonekaan ei välttämättä pitkään tällä vireellä seurassa pysy vaan siirtyy muualle ellei Verona pysty lunastamaan häntä omistukseensa. Lainapelaajilla on vaikea rakentaa pitkäjänteisesti mutta erityisesti rakentamista vaikeuttaa hissiliike sarjatasojen välillä jolloin parhaat pelaajat siirtyvät useimmiten muualle jos putoaminen tulee. Nyt ainakin toistaiseksi Veronan sarjataso on vakiintunut Serie A:han.

SouthernBoogieCat

Eilen Coppa Italiassa Empolia Verona kierrätti hieman kokoonpanoa mm. Simeone vaihtopenkillä. Tappio tuli mutta jälleen hyvä nousu 1-4-tappioasemasta maalin päähän. Venetsiaa vastaan Verona nousi 0-3-tappioasemasta 4-3-voittoon tässä taannoin. Selvästi on joukkueessa hyvä asenne kun ei luovuteta missään vaiheessa. Toki osan avauskokoonpanon vakiopelaajien leputtaminen Coppa Italian pelissä kielii että paukut ovat Serie A:ssa enemmän. Mutta monet joukkueista tätä tekevät Cupin peleissä. Tosin pienemmillä seuroilla Cupit ovat useimmiten korkeammalla tavoitteissa kuin isommilla seuroilla. Mutta minusta Veronan tavoitteisiin olisi Coppa Italia pitänyt olla korkeammalla koska tällä hetkellä sarjassa sijoitus on 12:a ja Serie A:n kautta Euro Cupit saattavat jäädä jälleen haaveeksi. Tosin eroa Eurosijoille ei ole kuin muutama piste ja kautta jäljellä vielä paljon.

Porvoon turkkilainen


Hönkki

#397
Lainaus käyttäjältä: Tuuliviiri - kesäkuu 02, 2022, 07:32:18
Berlusconi's Monza promoted to Serie A for first time in club history

https://youtu.be/VXS8t0OlcSk

eikö tuossa maassa osata puolustuspeliä ?

Edit. Arg - Ita 3-0
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Porvoon turkkilainen

Huomenna sitten tosipeli Italia-Saksa. Saksalaiset ovat umpisurkeita mörkö se lähti piiriin punko rokissa, mutta rässissä Euroopan parhaita, mutta varsinkin kraut rokin valtiaita. Kuunelkaa vaikka tätä versiota Kalpan maalilaulusta 80- ja 90-luvuilla:

https://www.youtube.com/watch?v=P05K2T8kdaU&list=RDGMEMJQXQAmqrnmK1SEjY_rKBGA&index=8

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Porvoon turkkilainen - kesäkuu 03, 2022, 11:20:38
Huomenna sitten tosipeli Italia-Saksa.

Enemmän tuo olisi tosipeli varsinaisissa arvokisakarsinnoissa tai lopputurnauksessa. Isoille maille Nation´s League on melkoista pakkopullaa ja kun ilmeisesti parhaita kokoonpanoja edellytetään käytettävän niin huippupelaajat melkoisen vastentahtoisesti raahautuvat näitä pelaamaan. Kevin DeBruyne puhui juuri tuosta hiljattain ja uskon että saman ajatusmaailman jakaa moni huippupelaaja isojen maiden joukkueista. Voi näkyä näiden maiden pelien tasossa kun ei ihan 100-lasissa mennä vaikka parhaat ovatkin mukana ellei ole loukkaantumisia.

Pienemmillä ja kasvavilla futismailla - kuten Suomella - on eri asenne Nation´s Leagueen. Se on näille maille mahdollinen takaportti arvokisoihin. Siksi Suomen kaltaiset maat menevät kyllä peleihin täysillä.

Porvoon turkkilainen

Haaga saattaa olla oikeassa. Ihan tämä kansojen liiga ei ole vielä lyönyt läpi, eikä välttämättä koskaan lyö.

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Porvoon turkkilainen - kesäkuu 04, 2022, 18:47:37
Haaga saattaa olla oikeassa. Ihan tämä kansojen liiga ei ole vielä lyönyt läpi, eikä välttämättä koskaan lyö.

Pienempien ja kasvavien futismaiden osalta Kansojen liiga on jo lyönyt läpi - siitä ei ole epäilystäkään - koska se tarjoaa tuon takaportin kisoihin. Isojen maiden osalta tuskin koskaan lyö nykyfutiksen kalenterissa koska edelle ajavat isojen maiden pelaajien ja valmentajien papereissa normikarsinnat ja pelaajien osalta seurajoukkuepelit. Kansojen liiga on huipuille vaan ylimääräinen pakkopulla. Jos isot maat pääsisivät suoraan arvokisoihin ja Kansojen liigassa olisi joku heitä kiinnostava porkkana sekä suorien kisapaikkojen ansiosta jäisivät karsintapelit pois niin sitten voisi alkaa kiinnostamaan. Tuskin tuollaista tulee.

Illan ottelusta voi tulla Riven tyyliin vähämaalinen. Hönkkimäiset lukemat 0-0 tai 1-0 jompaankumpaan suuntaan on aika lähellä kun katsoo Riven maajoukkueen monia pelejä viimeisten vuosien aikana. Paino on puolustuspelissä ja niiden harvojen tilanteiden käyttämisessä. Kun joukkueessa ei ole huippumaiden tavoin laajaa tulivoimaa maalinteossa niin pitää peluuttaa jengiä kuten Rive on tehnyt. Kun pelitapa on toiminut niin yksi maali on usein riittänyt voittoon.

Rossonero

Kansojen liiga on kuin Uefan konferenssi-liiga. Samaa kaliiberia Intertoton kanssa. Mikkihiiriturnaus, joka nytkin vähentää jalkapalloilijoiden muutenkin vähäisiä lepopäiviä. Tämä taas heikentää pelin tasoa ja lisää loukkaantumisriskiä.

On myös täysin naurettavaa, että muutenkin ylipaisuneisiin kisoihin pääsee jostain c-tasolta kovempien ohi kohtaamatta niitä. Vähän sama kuin SM-mitalin saisi voittamalla ykkösliigan.

Höpöhöpöpelejä, jotka kertovat sekä Uefan sekä Fifan nykykehityksestä.

Heikommille maille voi toki olla joku oma turnauksensa, mutta turha siihen on sotkea huippumaita tai yrittää maalata siitä jotain erityisen hienoa. Konferenssi, Intertoto, Kansojen liiga, Mitropa cup.

Rossonero

#403
Saahan siitä siis tykätä, mutta se ei muuta sen arvoa. Ei Hesen hampurilainenkaan ole laaturuokaa, vaikka se on juhla-ateria spurgulle.

Hönkki

Kansojen liiga on hyvä kilpailu D-, C- ja ehkä juuri ja juuri B-kategorian maille. EM- ja MM-kisoihin ei pitäisi kuitenkaan päästä D-B kategorioista noin helposti kuin nyt pääsee.

Itse laittasin EM- ja MM-kisat 8 maalle ja erittäin rankat karsinnat
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses