• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Serie A ja Italian futis muutenkin

Aloittaja Rossonero, elokuu 22, 2009, 17:25:09

« edellinen - seuraava »

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - kesäkuu 02, 2022, 10:06:42
Lainaus käyttäjältä: Tuuliviiri - kesäkuu 02, 2022, 07:32:18
Berlusconi's Monza promoted to Serie A for first time in club history

https://youtu.be/VXS8t0OlcSk

eikö tuossa maassa osata puolustuspeliä ?

Ei Italiassa ole pelattu vähämaalisesti Calciopolin jälkeen. Serie A:ssa taidettiin nytkin tehdä huippusarjoista toiseksi eniten maaleja.

Perinteet on tuhottu ja konservatiivinen italofutiksen ystävä kärsii.

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - kesäkuu 05, 2022, 11:14:30
Kansojen liiga on hyvä kilpailu D-, C- ja ehkä juuri ja juuri B-kategorian maille. EM- ja MM-kisoihin ei pitäisi kuitenkaan päästä D-B kategorioista noin helposti kuin nyt pääsee.

Itse laittasin EM- ja MM-kisat 8 maalle ja erittäin rankat karsinnat

MM voisi olla 16 maata, mutta muuten aika samat ajatukset.

Hönkki

A-kategoria voisi toimia jotenkin supistettuna versiona. Esim cup 1-osaisilla peleillä ja ei niin väliä vaikka kokeilukokoonpanoja.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat

#408
Allekirjoitan Rosson ja Hönkin näkemyksen EM- ja MM-kisojen joukkuemäärien pienentämisestä. Samoilla linjoilla joukkuemäärien osalta. Käytännössä tuo voi olla melkoisen vaikeaa toteuttaa koska pitäisi ottaa paikkoja pois eri maanosilta. Aikoinaan FIFAn puheenjohtajavaaleissa on ollut kovaa valttia luvata joukkuemäärien nostoa ja esim. Afrikan ja Aasian maiden kiintiöiden nostoa - toki ruskeiden kirjekuorien ohella. Näitä kiintiöitä on vaikea enää poiskaan ottaa - valitettavasti.

Afrikan ja Aasian menestys - joitakin poikkeuksia lukuunottamatta muutamissa kisoissa - ei ole mielestäni ollut sitä luokkaa että paikkoja pitäisi olla nykyinen määrä Euroopan kustannuksella. Mutta MM-kisoissa kyllä ilman muuta pitäisi olla edustus eri maanosista koska muuten ne eivät olisi MM-kisat jos kaikki joukkueet tulisivat joko Euroopasta tai Etelä-Amerikasta. Kiintiöt vaan pitäisi olla nykyistä pienemmät muilla kuin Euroopalla tai Etelä-Amerikalla.

UEFAnkin puheenjohtajakuvioissa joukkuemäärillä on varmastikin myöskin ollut vaikutusta  puheenjohtavalintoihin kun joukkuemääriä on nostettu porrastetusti neljästä 24:ään. Viime kisojen jälkeen oli juttua että joukkuemäärää oltaisiin tulevaisuudessa nostamassa 32:n. UEFAssa on noin 50 jäsenmaata joten tuossa olisi isoilla mailla käytännössä kiintiöpaikat.


Hönkki

#409
LainaaNiin, Rivalla 42 peliä, joissa 35 maalia. Pukilla 108 peliä, joissa 37 maalia. Mainittakoon toki myös Hossam Hassan, jolla 176 peliä, joissa 68 maalia.

Miksi Italialla ei ole enemmän maaleja tehneitä. Ehkä nuo Hossam Hassanin lukemat kertovat jotain. Eli jos maalla on muutama kova pelaaja, he pelaavat aina vuosikausia. Jos taas ei ole selvää ykköstä ja maalla on leveä pelaajatuotanto, kukaan ei tee erityisen paljon maaleja. Italialla ei ole ollut yhtään erityisen pitkäaikaista huippuhyökkääjää maajoukkueessa. Italian valmennus on aina ollut erittäin taktista ja pelaajia on valittu eri perustein. Kenenkään paikka ei ole ollut varma etenkään valmentajan vaihtuessa. Toisaalta Italian perinteet eivät ole Hollannin tapaan maali-iloittelussa, vaan pieniäkin vastaan pidetään yleensä peli kontrollissa, joka on maaleja tärkeämpää. Eikä Italian hyökkääjistössä ole pariinkymmeneen vuoteen maailmanluokan hyökkääjiä näkynyt. Baggio on varmaan ollut viimeinen todella merkittävä maajoukkuehyökkääjä, eikä hän taas ollut joukkueen ykkösmaalintekijä koskaan.

Siirsin tämän kirjoituksen tänne Suomi-otsikosta, jotta ei mene liian off topiciksi.

Kävin vähän läpi kuuluisien italialaisten hyökkääjien saldoja A-maaotteluissa

Roberto Bettega 42 peliä/ 19 maalia
Paolo Rossi 48 peliä/ 20 maalia
Roberto Baggio 56 peliä/ 27 maalia
Francesco Totti 58 peliä/ 9 maalia
Alessandro Del Piero 91 peliä/ 27 maalia
Christian Vieri 49 peliä/ 23 maalia
Gianluca Vialli 59 peliä / 16 maalia
Filippo Inzaghi 57 peliä / 25 maalia
Mario Balotelli 36 peliä / 14 maalia
Ciro Immobile 55 peliä / 15 maalia

Ketäs muita niitä olikaan ?

Yksinkertaistaen voisi sanoa, että 50 peliä maajoukkueessa ja pihalle, vaikka olisi mennyt ihan hyvinkin. Dynaamisesti on vaihdettu hyökkääjiä. Monessa muussa maassa olisi annettu vielä muutama kymmenen maaottelua lisää.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Porvoon turkkilainen

80-luvun maalitykki Roberto Pruzzo on hämmentänyt, miksi häntä ei maajoukkueessa nähty? Veteraaneissa kyllä. Taisi voittaa kultakoipien mm-kisoissa maailmanmestaruuden 90-luvulla.

nabel

Kannattanee kaivaa vähän lisää tietoa pelaajista, jos vaikka joku lopettanut majussa, riidat (koutsi&liitto), toinen ehkä kukkinut vanhemmalla iällä, toisen kasetti ei sitten kestänyt, loukkaantumiset jne. Internet auttaa!

Kaikki ei ratkea Excelillä.

nabel

Ps. siivosin tossa kirjahyllyä, voin lainata John Footin Calcio kirjan italian fudiksesta aikojen alusta.

Porvoon turkkilainen

Täältä voi saada vastauksen tietäjiltä nopeammin nykyisten trendien mukaisesti: nopeaa ja helppoa.

Rossonero

Italofutaajien pelimääristä ja maaleista vielä sen verran, että Italiahan on perinteisesti maa, jossa pelaaja on nuori lupaus 25-vuotiaana ja debytoi maajoukkueessa 32-vuotiaana (Tassotti). MM-kisoissa 2002 pelannut Atalantan semilegenda Cristiano Doni debytoi A:ssa 24-vuotiaana vuonna 1997. Samassa pelissä debytoi ja teki maalin 30-vuotias Dario Hübner, joka voitti myöhemmin Serie A:n maalikuninkuuden. Sivuhuomautuksena todettakoon, että samassa Inter-Brescia -pelissä debytoivat myös Ronaldo (se aito) ja Recoba. Satuin olemaan piippuhyllyllä.

Vaikka maailma on muuttunut, on italialainen nuori nuortunut vain vähän. Fiorentinan nuorten peluutusta ylistettiin, kun 2002 syntynyt Alessandro Bianco pääsi lopussa kentälle Heartsia vastaan. Samaan aikaan vuotta nuorempi Jude Bellingham kipparoi Mestarien liigassa Borussia Dortmundia. Inter on vuosia lainannut muualle Andrea Pinamonti, joka on edelleen liian nuori suurseuraan. Haaland on vuoden nuorempi.

Luca Toni oli Euroopan parhaita hyökkääjiä n. 4 vuotta. Hän debytoi A:ssa 23-vuotiaana. Huippukausi oli onnekkaalla hetkellä ja maailmanmestaruus on muisteltavana. Italia on täynnä pelaajia, joita huippuseurat lainaavat vuosikausia alasarjoihin ja heikkoihin joukkueisiin. Jatkuvuutta ei ole.

Italiassa taktinen kypsyys on aina ollut olennaisempaa kuin taidollinen lahjakkuus. Tappiota ruton lailla pelkäävässä maassa ei ole tilaa nuorten pelaajien virheille, vaan mieluummin haetaan kokemuksella 0-0. Mutta tämä ei rajoitu taitopelaajiin, vaan samaa on nähtävissä keskikentällä, puolustuksessa ja maalissakin.

Ei siis ole mikään ihme, että italialaisten saldot maajoukkueessa ovat suhteellisen pieniä.

SouthernBoogieCat

#415
Serie A:a tapahtuu: https://yle.fi/a/74-20014106

Saa nähdä miten isoksi vyyhti paisuu kuten Mitri Pakkanen ennakoi. Tällaisia voi hyvinkin muissakin sarjoissakin tulla myös esiin. Välttämättä futisseurojen kirjanpito ei kestä muuallakaan päivänvaloa. Espanjassa voi olla vastaavia tapauksia edessä. Barcahan on jo omassa tilanteessaan kikkaillut eri tavoin ja en pitäisi mahdottomana jos esimeriksi UEFA ulottaa tutkinnat myöhemmin myöskin Espanjaan ja välttämättä Valioliigaankaan vyyhdin leviäminen ei ole poissuljettu. Cityn kirjanpitoahan tutkittiin muistaakseni joitakin aikoja sitten joten nekin asiat voivat jatkossa palata uudestaan tutkintaan.

Kun futisseurat ovat jo vuosien ajan käyttäneet satoja miljoonia pelaajahankintoihin niin aika epätodennäköistä on että pelkästään todelliset tulot olisivat riittäneet kattamaan niitä hankintoja. Siksi on jopa todennäköistä että monessa seurassa on kikkailtu kirjanpidon kanssa jo vuosia - kaikki eivät ole jääneet siitä vielä kiinni.

SouthernBoogieCat

https://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=3-2&ID=485224

Juventuksen 15 pinnan rangaistus on kumottu tämän mukaan ainakin toistaiseksi. Katsoin sarjataulukkoa niin siellä Juventus on kolmantena kuten jutussa sanotaan. Voi olla että päättäjiä on voideltu kulisseissa aika huolella.

Porvoon turkkilainen

Italian jengeillä eurokentillä kulkenut. Mestareiden liigassa nähdään italialaista väriä ja muidenkin cupien välierässä yksi saapasmaan jengi. Tätä voi vaikka paella-westeneillö juhlia:

https://www.youtube.com/watch?v=CprjKrgvAYk

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Porvoon turkkilainen - huhtikuu 28, 2023, 13:01:45Italian jengeillä eurokentillä kulkenut. Mestareiden liigassa nähdään italialaista väriä ja muidenkin cupien välierässä yksi saapasmaan jengi. Tätä voi vaikka paella-westeneillö juhlia:

https://www.youtube.com/watch?v=CprjKrgvAYk


Vuonna 1990 italialaiset seurat voittivat jokaisen silloisen Eurocupin muistaakseni ja Napoli edellisen kerran Serie A:n. Nyt on sama tilanne. Napoli lähellä mestaruutta ja jokaisessa nykymuotoisessa Eurocupissa mahdollisuus italialaisen seuran voittoon. Toistaako historia itseään? Saa nähdä.

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: SouthernBoogieCat - huhtikuu 28, 2023, 15:36:54eurat voittivat jokaisen silloisen Eurocupin muistaakseni ja Napoli edellisen kerran Serie A:n. Nyt on sama tilanne. Napoli lähellä mestaruutta ja jokaisessa nykymuotoisessa Eurocupissa mahdollisuus italialaisen seuran voittoon. Toistaako historia itseään? Saa nähdä.

Napolilla tänään mahdollisuus varmistaa Scudetto tasurillakin vierasottelusta Udinesea vastaan. Vaikka pisteitä ei tulisi niin mestaruus on silti äärimmäisen todennäköinen. Vaatisi todella superpuppelointia menettää se.

Otteluita on vielä jäljellä Udinese-pelinkin jälkeen viisi ja yksi piste tarvitaan ja välttämättä sitäkään ei mikäli Lazio menettää yhdenkin pisteen. Maalierokin on Napolin puolella.

Keskinäisistä en tiedä jos ne ensin Italiassa ratkaisevat ja jos näin ja Napoli on niissä parempi niin mestaruus on jo varma. Tosin uutisista en ole lukenut että olisi hehkutettu Napolin varmistunutta mestaruutta. On voinut mennä ohikin tosin.