• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Serie A ja Italian futis muutenkin

Aloittaja Rossonero, elokuu 22, 2009, 17:25:09

« edellinen - seuraava »

Porvoon turkkilainen

Nyt tiukkaa analyysiä Hovilta, Rossolta ja Gavrilo P. Principiltä, mikä Italian futiksessa on mättänyt vuoden 2006 maailmanmestaruuden jälkeen, ettei enää ole huippuyksilöitä tullut? Ferra vihjaili, että herroilta oli kertsillä tullut painavaa ja asiantuntevaa kerrontaa.

Puolustus toki edelleen kova. Edellisen kerran mm-tasolla Italia ollut yhtä huono 60-luvulla, jolloin jäivät joka turnauksessa alkulohkoon. Silloin voittivat kylläkin Euroopan mestaruuden ja tälläkin vuosikymmenellä menestys EM-kisoissa ollut vähän parempaa, kun vuonna 2012 pelasivat finaalissa ja toissa kesän kisoissa Conte sai irti tuosta miehistöstä hämmentävän paljon, eli tällä vuosikymmenellä joka kerta olleet vähintään kahdeksan parhaan joukossa, kun kylätapeltu on vanhan mantereen mestaruudesta, jolloin yhtäläisyyksiä kultaiselle Rollareiden, Irwinin, Danny spektaakkelin ja Beatlesin vuosikymmenelle.

Hieno putki 12 vuoden välein MM-finaalissa Italialta sitten katkesi: 1970. 1982, 1994, 2006, mutta vaikka ensi kesän kisoihin olisivatkin selvinneet, niin tuolla joukkueella ja varsinkin Gian Piero Venturan kyvyillä ei finaalipaikkaan olisi uskonut kukaan. Tosin valmentajan nimestä tulevat mieleen hienot näyttelijät Gian Maria Volonte sekä Lino Ventura, jotka olivat tuttuja naamoja Melville sekä Francesco Rosin elokuvista, jolloin tuotakin valmentajaa on pakko näinkin löyhillä meriiteillä arvostaa. Eilisessä ottelussa selostajakin luetteli liudan nimiä, jollaisia nykymaajoukkueessa ei enää ole.

SouthernBoogieCat

Italiahan jäi viimeksi MM-lopputurnauksen ulkopuolelle vuonna 1958 ja sen lisäksi on ollut pois lopputurnauksesta vain vuonna 1930 kun monikaan muukaan eurooppalainen maa ei halunnut lähteä pitkälle laivamatkalle Uruguayhin vaikka isäntä olisi maksanut matkat. Tästä suivaantuneena Uruguay jäi pois vuoden 1934 kisoista.

Alkulohkoon Italia on jäänyt useamman kerran mm. viime MM-kisoissa ja tuolloin 1960-luvulla Pohjois-Korea pudotti Italian. Sittemmin Italiahan on tosiaan vuoden 1970-kisoista eteenpäin ollut 12 vuoden välein finaalissa saldoina: hopea (1970), kulta (1982), hopea (1994) ja kulta (2006).

Oma käsitykseni siitä miksi Italian maajoukkue on 2010-luvulla ollut aiempaa heikompi on että joukkueissa ei ole ollut Baggion, Del Pieron tai Pirlon kaltaisia ratkaisijoita jotka tiukoissa paikoissa olisivat tehneet ratkaisumaalit kuten Baggio vuoden 1994-kisoissa teki. Italia osaa puolustaa ja keskikenttäpeli on perinteisesti ollut hyvää tasoa mutta hyökkäysvoimaa ei ole tarpeeksi. Tosin keskikentältäkin ehkä puuttuu aivan maailmanluokan pelintekijä joka voisi luoda peliä mielikuvituksellisesti ja kärkeen kaivataan kliinistä viimeistelijää. Jokaiselle maalle tulee joskus aallonpohjia kuten esim. Saksalla oli vuosituhannen vaihteessa ja uskon että Italia taas tulevaisuudessa saa jalkeille joukkueen joka menestyy.

AriFerra

LainaaPelin jälkeen tapahtui jotakin, josta ruotsalaiset yllättyivät Expressenin mukaan täysin. Ruotsalaiset olivat jo linja-autossaa odottamassa lähtöä stadionilta, kun Italian maajoukkueen pelaaja Daniele de Rossi asteli bussiin sisälle.

– Hän onnitteli meitä ja pyysi anteeksi sitä, miten osa pelaajista oli käyttäytynyt ensimmäisessä ottelussamme Tukholmassa sekä sitä, miten osa faneista buuasi kansallislaulumme aikana toisessa ottelussa, puolustaja Pontus Jansson sanoi.

– Mietimme: "Vau, tapahtuiko noin tosiaan!". Se oli yksi hienoimmista hetkistä pitkiin aikoihin. Mikä helkutin herrasmies, Jansson ylisti.

– Noin kova pelaaja kuin hän... ja hän sanoo meille noin. Se oli upeaa, Ken Sema jatkoi.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

SouthernBoogieCat

#364
Veronalla on ollut tällä kaudella hyviäkin pelejä (mm. Fiorentina- ja Milan-voitot) mutta aivan liian vähän. Viimeisin 3-0-tappio Beneventolle oli pohjanoteeraus. Tänään Cagliarin pitää kaatua kotona koska pelit alkavat olla vähissä ja pisteitä tarvitaan. Putoaminen näyttää todennäköiseltä mutta vielä säilymiseen on mahdollisuus mutta se edellyttää voittoja ja muiden kompurointia. Tällaista kautta en kesällä uskonut kun sentään mm. Caceres ja Cerci liittyivät joukkueeseen. Tosin ensinmainittu siirtyi kesken kauden pois mutta joukkueessa on liikaa pelaajia joiden taso ei riitä Serie A:n. Jos jotain positiivista hakee niin kausi 2015-2016 oli vielä huonompi (ensimmäinen voitto vasta kevätkaudella). Eli samaan ei tällä kaudella ole ylletty.

SouthernBoogieCat

https://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_Di_Carmine

Aika mielenkiintoista että Hellas Veronassa tällä kaudella pelaava Samuel Di Carmine pelasi jo viime vuosikymmenellä Fiorentinassa ja QPR:ä (Hovilla lienee ollut Subussa ko. pelaaja?). Ura on sittemmin mennyt alemmilla sarjatasoilla mutta vielä hän ei ole ikäloppu ja ei tiedä että jos hän onnistuu tällä kaudella Veronassa voi se olla uralle uusi piristysruiske. Di Carmine on pelannut FIFAssa minulla Serie B:n otteluita Careerin puolella ja tehnyt jopa joitakin maaleja kuten myös normipuolen onlineliigassa jonka pelit tosin ovat olleet vähäisiä suuremman fokuksen ollessa Division Rivalsissa ja sitä kautta parhaassa tapauksessa Weekend Leaguessa. Mutta FIFA-asioista ei tämän enempää täällä vaan niihin on oma paikkansa blogissani. Mainitsin vain kun Di Carminesta oli kyse.

Hovimestari

Di Carmine löytyy edelleen Fiorentinan museolaatikosta.

AriFerra

Katsoiko kukaan su Udinese - Milan. Olipahan matsi. Varsinkin lisäaika. :up
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: AriFerra - marraskuu 06, 2018, 15:51:15
Katsoiko kukaan su Udinese - Milan. Olipahan matsi. Varsinkin lisäaika. :up

Joo, tulihan tuota sivusilmällä katseltua. Udi hyytyi kyllä täysin lopussa ja Milanin maali oli pitkään tuloillaan. Keskuspuolustaja Romagnolilta aika huikea loppu, kun ensin riisti pallon ja lopuksi viimeisteli maalin kuin hyökkääjä. Milan on ollut loppuhetkillä aikamoinen sirkusjoukkue. Derbyn hävisi vikalla lisäaikaminuutilla ja muitakin on ollut. Yllättävän hyvin Rino on jengin saanut pelaamaan. Taistelupalloahan mies kyllä saa irti joukkueistaan.

AriFerra

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - marraskuu 06, 2018, 20:31:55
Lainaus käyttäjältä: AriFerra - marraskuu 06, 2018, 15:51:15
Katsoiko kukaan su Udinese - Milan. Olipahan matsi. Varsinkin lisäaika. :up

Yllättävän hyvin Rino on jengin saanut pelaamaan. Taistelupalloahan mies kyllä saa irti joukkueistaan.

Rino menee myös heittämällä topikkiin "miehiä jotka ovat vanhentuneet tyylikkäästi".  :)
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

nabel

Udinesella kyllä hyvää luunmurskauspeliä. Sääli ettei Behrami ollut kentällä, siinä inhottavan mukava mies.

Killer

Olen järkyttynyt!
Missä se kerholla usein kuultu "jalka kaasulta"-perinne?!?

https://www.bbc.com/sport/football/47273170

SouthernBoogieCat

#372
Lainaus käyttäjältä: LääkintäMajuri - helmikuu 17, 2019, 22:44:35
Olen järkyttynyt!
Missä se kerholla usein kuultu "jalka kaasulta"-perinne?!?

https://www.bbc.com/sport/football/47273170

Tällä "jalka kaasulta"-perinteellä ilmeisesti viitataan siihen mikä käsittääkseni Italiassa ainakin Serie A:ssa on yleistä (Rossokin on täällä taitanut siitä mainita) että esimerkiksi 4-0-tilanteessa (tai selvässä johdossa) johtava joukkue ottaa jalan pois kaasulta ja vaihtaa esimerkiksi parhaan maalintekijän selvässä johtoasemassa pois. Eli loppu on pelailua. En tiedä onko samantyyppinen yleistä alasarjoissa mutta näin olen ymmärtänyt että ainakin ennen oli tuollainen yleistäkin ettei "lyödä lyötyä" selkeissä johtotilanteissa.

Jopa FIFAssakin onlinepeleissä toisinaan (vaikka siellä osa surutta kyllä piiskaa jos on siihen tilaisuus) jos selvästi johdossa oleva aistii että vastustajalla meni pelihuumori esim. 4-0-tilanteessa ottavat jotkut pelaajat "jalan pois kaasulta". ja pelaavat varmistellen sekä ehkä antavat vastustajalle hieman siimaa jos tasoero on iso tuossa pelissä. Omalla kohdallani on tuntunut että joskus on tuollaista käynyt (enemmän ennen mutta vielä nykyäänkin joskus) jos olen ollut selvässä tappioasemassa ja peliotteestani on näkynyt että nyt meni motivaatio niin ei aina vastustaja ole lähtenyt piiskaamaan (vaikka sellaistakin on toki käynyt). Äsken juuri hävisin FUT Championsissa 1-5 yhdelle ilmeisesti venäläiselle pelaajalle joka toisella jaksolla kun pääsi selvään johtoon - ja itselläni meni paras puhti - ei enää hakenut aggressiivisesti lisämaaleja. Itselläni on niillä harvoilla kerroilla kun onlinepeleissä olen saavuttanut lopulta selkeän voiton (yleensä voitot korkeintaan 2-3-maalin erolla joissa ei voi antaa hirveästi siimaa missään vaiheessa) ja peli on ollut jo melko hyvissä ajoin esimerkiksi 4-0 olen itsekin ottanut toisinaan kaasun pois jos on näyttänyt siltä että selkäranka on katkennut vastustajalta.

Ihan hyvä tapa jos tasoero on selkeä tai näyttää että vastustajalla menee täysin ote. Vaikka piiskaaminen voi tuntua mukavalta niin ihan inhimillistä on kyllä ajatus ettei "lyödä lyötyä".

Hönkki

Puoliajalla 16-0 ja lopputulos 20-0. Ihan selkeästi jalka kaasulta.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - helmikuu 17, 2019, 23:57:47
Puoliajalla 16-0 ja lopputulos 20-0. Ihan selkeästi jalka kaasulta.

Jep. Selkeä tapaus. Itse luin ensin vain lopputuloksen enkä taukotilannetta.