Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
July 31, 2021, 23:03:33 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 241 242 243 [244] 245 246 247 ... 273
  Print  
Author Topic: HeSu-liigan höpötysosasto  (Read 582189 times)
SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4327


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile
« Reply #3645 on: December 18, 2019, 12:51:46 »

KK on ahkerasti harjoitellut Kupsin ringissä. Odotan Haagan painavaa sanaa

Haaga pyytää Kupsin johdolta selvitystä tästä tapauksesta sekä myös kaikkien 24.6 jälkeen pelattujen joukkueen otteluiden kokoonpanoja. Aikaa tähän on kaksi viikkoa tästä lukien. Selvitykset pyydetään toimittamaan privana vaikka toki julkisesti myös voi jättää ne tähän halutessaan. Tuon määräajan jälkeen Haaga käsittelee tapauksen harkiten joten päätös mennee vuodenvaihteen yli.

Kaksi viikkoa on mennyt kun Haaga pyysi Kupsilta ylläolevia tietoja käsittelyyn menevässä asiassa. Tietoja ei kuitenkaan ole vielä tullut joko privana tai tähän ketjuun joten tuo olisi selkeä peruste sanktioida ankarasti koska seuran johto ei tee yhteistyötä. Itse kunkin joulun kiireiden sekä joulun sanoman vuoksi lisäaikaa myönnetään vuoden loppuun joten 24.6 pelattujen otteluiden kokoonpanot tulisi toimittaa edellä mainituista tavoista jommalla kummalla jotta voidaan tutkia onko Karjalainen pelannut Kupsissa useammassa kuin yhdessä pelissä tuon siirron jälkeen. Päätös olisi jokatapauksessa mennyt vuodenvaihteen jälkeen joten lisäaikaa voidaan siksi myöntää mutta kokoonpanojen lähettämättä jättäminen voi sekin olla rikkomus etenkin jos niitä ei ole merkattu ollenkaan eikä pidetty kirjaa ketkä pelaavat joukkueen ringissä. Mutta Kupsin selvitystä odotetaan ja tehdään päätös sen mukaan. Voi myös olla että tämän kauden peleistä ei rangaista takautuvasti vaan rangaistus siirtyy seuraavalle kaudelle pistemenetysten muodossa.  

En ole katsonut kuinka monta pistettä KUPS on menettämässä, mutta veikkaan että taas on tulossa joku hyvin massiivinen rangaistus.
Voisiko mitenkään linjaa vähän lieventää näiden kokoonpanoasioiden kohdalla? Jotain -20 pisteen rangaistuksia antaisin vasta jostain sellaisesta kuin vastustajan äijän seinään heittämisestä tai tilastovihon repimisestä.
Odotellaan Kupsin johdon selvityksiä asiasta. Mutta näitä poissiirtyneiden pelaajien peluuttamisesta annettavia rangaistuksia on ollut aina kun olen HeSun liigoissa ollut tai sittemmin niitä seurannut sivusta ja ollut kurinpitäjänä aktiiviajan jälkeen. Sanktiot ovat olleet kaikkien tiedossa ja mahdollisuudet nykyään olemassa seurata siirtoja paremmat kuin ennen nettiaikaa. Jatkuvasti samat ovat jääneet kiinni näistä rikkeistä ja aika usein sanktiot ovat olleet varsin maltillisia siitäkin huolimatta että jatkuvasti näitä tulee samoille pelaajille. Miksi joiltakin onnistuu siirtojen seuraaminen ja joiltakin ei? Samat mahdollisuudet välttää sanktiot ovat kaikilla. Katsotaan miten tässä käy mutta sääntömuutokset näissä ovat teidän asianne. Kurinpito on ulkoistettu Haagalle joka toimii aiemman linjan mukaan ja päätökset säännöistä tekevät aktiivit joiden pohjalta näissä asioissa toimitaan.
Logged

Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 10348


View Profile
« Reply #3646 on: December 18, 2019, 13:57:14 »

Quote
Kurinpito on ulkoistettu Haagalle joka toimii aiemman linjan mukaan ja päätökset säännöistä tekevät aktiivit joiden pohjalta näissä asioissa toimitaan.

Kyllä, kyllä ja aktiivit voisivat miettiä pitäisikö olla joku yläraja rangaistuksen ankaruudessa, kun kyseessä kokoonpanorike.
Logged

Pitävä puolustus on ihmisen paras ystävä
SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4327


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile
« Reply #3647 on: December 18, 2019, 14:09:44 »

Quote
Kurinpito on ulkoistettu Haagalle joka toimii aiemman linjan mukaan ja päätökset säännöistä tekevät aktiivit joiden pohjalta näissä asioissa toimitaan.

Kyllä, kyllä ja aktiivit voisivat miettiä pitäisikö olla joku yläraja rangaistuksen ankaruudessa, kun kyseessä kokoonpanorike.

Jep. Haaga odottelee noita päätöksiä sääntötarkennuksista jos niitä tehdään.

Myös se on tässä vielä syytä täsmentää että aiemmin pistemenetyksiä on tullut linjan mukaisesti pelikiellossa olleiden peluutuksesta. Muualle siirtyneiden peluutuksista (varsinkin näin räikeistä joissa siirto on tapahtunut kuukausia sitten) ei ole olemassa selkeää linjaa. Pienistä hiljaittain poissiirtyneiden peluutuksista ei ole jaettu sanktioita (mm. Dodo-case kevättalvelta 2016) mutta tällaisia että pelaaja olisi kesällä siirtynyt pois ja on pelannut vielä loppuvuodesta ei tietääkseni ole juurikaan ollut näin äkkiseltään mietittynä. Linja niihin pitäisi määrittää koska noiden vähän aikaa sitten siirtyneiden pelaajien vääristä peluutuksista on jätetty rankaisematta mutta eri asia ilmeisesti kuin näin räikeä tapaus mitä nyt käsitellään. Sääntövaliokunnan pitäisi tehdä säännöt näihin joiden mukaan Haaga rankaisee tarvittaessa. Eli Kups voi siten nyt päästä melko vähällä koska linja on vasta määriteltävänä.

Mutta ymmärtääkseni Hölpatti perustettiin juuri että saisi pelata vapaammin ilman joukkueiden kokoonpanojen tarkkailua pelikieltojen ja siirtojen osalta. Siksi ainakin oman tasapuolisuuden tajun mukaan pitäisi HeSun sarjoissa mukana olevien hyväksyä ne säännöt ja niiden rikkomusten sanktiot koska ovat mukana. Ja vastaavasti Hölpatissa pelaavat hyväksyvät ne säännöt tai jos sääntöjä ei ole. Myös on minusta muistettava että HeSussa omana aikanani ei ole koskaan rangaistu siitä että on peluuttanut pelaajia jotka eivät oikeasti ole pelanneet mutta ovat silti olleet joukkueen ringissä. Rangaistukset ovat koskeneet lähinnä pelikiellossa olevien peluutusta ja nyt haetaan selkeää linjaa kauan sitten muualle siirtyneen peluuttamisesta ja koska epäselvää on että onko ko. pelaaja pelannut useissa otteluissa siirron jälkeen ja myös onko seuran johto jättänyt kokoonpanot merkitsemättä eli toisin sanoen hävittänyt aineistoa. Eli näihin asioihin pitäisi olla olemassa säännöt ja tulkintalinja joiden pohjalta Haaga toimii jatkossa jos kurinpito on ulkoistettu heille ja osallistujat tämän hyväksyvät.
« Last Edit: December 18, 2019, 14:17:02 by Gavrilo P. Princip » Logged

SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4327


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile
« Reply #3648 on: December 18, 2019, 14:57:59 »

Haaga katsoi aiempia tapauksia hieman eli  tuossa kauan sitten olleessa Cardiff-tapauksessa oli kyse kauan sitten pois siirtyneen pelaajan peluutuksesta ja rangaistuksesta (muistelin että olisi ollut pelikielto mutta kyseessä oli siirtoasia). Eli linja on siten määrittynyt jo tuolloin mutta toisaalta kyse oli eri sarjasta ja on sitten kyse onko Viekkausliigassa eri linja näihin mitä Divarissa oli. Dodo-casen aikaan 2016 ei oltu annettu rangaistuksia poissiirtyneiden peluutuksista - ainakaan vähän aikaa sitten siirtyneiden kuten tuossa Dodossa oli kyse - mutta silloin ei ollut tapauksia joissa pelaaja oli siirtynyt pois jo kauan sitten ja silti pelannut sen jälkeen. Eli tuo Cardiff-case oli näinollen ennakkotapaus ja koska tuon asian tuomio tuolloin hyväksyttiin yleisesti niin siitä muodostui nähdäkseni linja näille tapauksille ainakin Divarin osalta. Eri asia on muut sarjat mm. Viekkausliiga jossa tämä tapaus lienee ensimmäinen.
« Last Edit: December 18, 2019, 14:59:38 by Gavrilo P. Princip » Logged

nabel

Offline Offline

Posts: 1990

Tuttu Yle Areenasta.


View Profile
« Reply #3649 on: December 18, 2019, 15:01:11 »

Ainoa Viekkauksen erikoisuus (korjatkaa jos olen väärässä) on se että vuodenvaihteen jälkeen saa vielä pelata sillä kokoonpanolla mikä on ollut tuolla oikeassa maailmassa sarjakauden päättyessä kirjoissa ja kansissa.
Logged
Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 10348


View Profile
« Reply #3650 on: December 18, 2019, 15:25:07 »

Quote
Mutta ymmärtääkseni Hölpatti perustettiin juuri että saisi pelata vapaammin ilman joukkueiden kokoonpanojen tarkkailua pelikieltojen ja siirtojen osalta. Siksi ainakin oman tasapuolisuuden tajun mukaan pitäisi HeSun sarjoissa mukana olevien hyväksyä ne säännöt ja niiden rikkomusten sanktiot koska ovat mukana. Ja vastaavasti Hölpatissa pelaavat hyväksyvät ne säännöt tai jos sääntöjä ei ole.

Hölpatissa ei tule rangaistuksia, ei ainakaan läheskään niin kuin Hesussa. Hesun säännöt ovat ok, mutta kovimmat rangaistukset ei. Niitä en ole koskaan hyväksynyt.
Logged

Pitävä puolustus on ihmisen paras ystävä
SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4327


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile
« Reply #3651 on: December 18, 2019, 15:33:12 »

Yleisesti HeSun sarjoihin voisi tehdä selkeän mallin joka estää tahattomat poissiirtyneiden peluutukset (toki kukin saisi edelleen omissa jengeissään noudattaa tarkkaa seurantaa vaikka tuo mukaan tulisikin). Eli ennen kunkin sarjan alkua oikeassa elämässä otetaan kuvankaappaukset kunkin osallistuvan joukkueen ringistä heidän virallisilta nettisivuilta ja laitetaan ne tänne kunkin liigan kohdalle. Ja nuo ringit olisivat ne joita saisi peluuttaa koko kauden ajan riippumatta siirtyykö joku pelaaja pois kesken kauden. Ongelma tuossa olisi toki se että tietty pelaaja voisi pelata kahdessa eri joukkueessa samassa liigassa eli vastakkain mutta noissa otteluissa todennäköisesti asia huomattaisiin ennen ottelua ja entisessä seurassa pelaaja ei saisi pelata uutta seuraa vastaan mutta muuten saisi koska kauden alussa oli joukkueen ringissä. Mutta jotakin tuon tapaista voisitte kehitellä joka mahdollistaisi oikeiden pelaajien peluutukset joukkueissa mutta poissiirtyneiden pelaajien peluutuksista johtuneet asiat jäisivät pois. Ja kukin manageri voisi toki halutessaan olla peluuttamatta poissiirtynyttä kesken kauden tapahtuneissa siirroissa. Toki tuossa tasapuolisuus ei täysin toteutuisi mutta siinä ei rangaistaisi näistä tahattomista peluutuksista ja voisi myös tarkkaan peluuttaa oikeasti joukkueissa olevia. Tuota mallia voisi viilata mutta jotakin tuon tapaista voisitte tuleville kausille kehitellä.
Logged

SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4327


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile
« Reply #3652 on: December 18, 2019, 15:41:04 »

Tämä ehdottamani malli ei tosin estä sitä että jos pelaaja on edellisellä kaudella oikeasti siirtynyt pois ja HeSun sarjan manageri ei ole joukkuetta seuraavalla kaudella huolellisesti päivittänyt ja tuo pelaaja on mukana tämän kauden joukkueessa. Mutta kesken kauden tapahtuneisiin siirtoihin tuo malli sopisi.
Logged

Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 10348


View Profile
« Reply #3653 on: December 24, 2019, 02:54:15 »

Hyvää Joulua
Logged

Pitävä puolustus on ihmisen paras ystävä
Killer
Guest
« Reply #3654 on: December 24, 2019, 12:50:34 »

Hyvää ja rauhallista joulua rakkaat ystävät!  Kiss
Logged
kesämesu
Säännöstö

Offline Offline

Posts: 1706

Mestaruus = Minimitavoite


View Profile
« Reply #3655 on: December 24, 2019, 13:57:04 »

Hyvää joulua.
Logged

10 000 maalia here we come! ( 10 059 )
Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 10348


View Profile
« Reply #3656 on: December 25, 2019, 10:23:45 »

Jos joskus ajattelette miten subua voisi kehua ulkopuolisille, niin tässä vähän uusia näkökulmia.

Ympäristöystävällisyys:
Figuureista suuri osa on noin 50-30 vuotta vanhoja, joita, kierrätetään uudestaan ja uudestaan. Välillä menee maalia ja liimaa, mutta määrät pieniä. Myös levyt ja astrot ovat pitkään käytössä. Toki pelipaikalle siirtymisestä tulee päästöjä, mutta niin se on monen muunkin harrastuksen kanssa.

Sosiaalisuus:
Kaikesta some-hössötyksestä huolimatta peliä pelataan edelleen naamatusten ja lopuksi kätellään. Välillä tapaa vanhoja jo lähes unohtuneita kavereita, välillä täysin uusia. Subupelaajista on myös hyvin moneen junaan, mikä on vain hyvä asia. Toivottavasti niin on jatkossakin. Kurkistus oman kuplan ulkopuolelle tekee vain hyvää.

Ergonomisuus:
Jos tekee istumatyötä, niin subupöydän ympärillä seisoskelu ja kävely tekee hyvää. Toki jos ei tee istumatyötä, niin sitten erihomma. Samoin selkäkipuisilla vähän ongelmia kumarrella pöydän ympärille. Joka tapauksessa, nykyään toimistot ovat täynnä sähköpöytiä, jotta ihmiset voivat työskennellä seisaaltaan. Minä työskentelen istualtaan koska pelaan subua.  Smiley
Logged

Pitävä puolustus on ihmisen paras ystävä
Hovimestari
Säännöstö

Offline Offline

Posts: 3273


View Profile
« Reply #3657 on: December 31, 2019, 12:05:33 »

Hesun maalierot eivät mielestäni viimeisessä Hönkin tekemässä sarjataulukossa täsmää. En nyt jaksa tarkistaa, mikä on vikana.
Logged
Puppe

Offline Offline

Posts: 3307View Profile
« Reply #3658 on: December 31, 2019, 14:24:30 »

Hesun maalierot eivät mielestäni viimeisessä Hönkin tekemässä sarjataulukossa täsmää. En nyt jaksa tarkistaa, mikä on vikana.

Evertonilla oli yksi päästetty liikaa jo Pejokan päivityksessä. Korjattu.
Logged

Hajuton, mauton ja väritön, selvinpäin Cheesy
-------------------------------------------------------
TFC Lynx - Tää joukkue on perseestä, ja syvältä, ja perseestä. Oo-lee-o-le-o-le-o-lee..
Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 10348


View Profile
« Reply #3659 on: January 07, 2020, 15:51:21 »

Sotonin managerin puolesta kyselen onko kenelläkään astroa myytävänä ?
Logged

Pitävä puolustus on ihmisen paras ystävä
Pages: 1 ... 241 242 243 [244] 245 246 247 ... 273
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!