• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Tuleva kausi ja Australian lahja Suomen subulle

Aloittaja Hönkki, heinäkuu 31, 2006, 16:09:54

« edellinen - seuraava »

Hönkki

Australialainen subumies Eliot Kennedy on asettunut vuodeksi Sipoon kiistellylle maaperälle ja on kiinnostunut pelaamaan kanssamme. Eliot on pelannut vuoden 1994 subun MM-kisoissa ja on käynyt Suomessa aikaisemminkin esim. Seppo Paakkisen vieraana. Eliot on nyt 44-vuotias ja elänyt ilman näpyttelyä kymmenisen vuotta. Sähköpostien perusteella hinku pöydälle on kuitenkin kova, joten ehdotan että helpotamme hänen tuskaansa. Tästä tulikin mieleeni, että olisiko nyt loistava tilaisuus perustaa pieni nopean pelin liiga ?

Sitten eräs Kaitsun ehdottama asia: olisiko mitään ideaa luoda innokkaimmille hesulaisille ja kurvilaisille oma liiga jota pelattaisiin suomalaisilla säännöillä?

Olisi siis yhteensä 4 liigaa: Hesu, Kurvi, yhteinen nopean pelin liiga ja yhteinen hitaan pelin liiga. Jokainen liiga olisi suhtkoht pieni ja sitten vain joka pelaaja valitsee mihin kaikkeen oma aika riittää. Voisi siis osallistua vaikka kaikkiin neljään liigaan tai vain yhteen. Esim. Hesu-liiga on varmaan ensi kaudellakin vain 6-7 joukkueen kaksinkertainen sarja. Vähän pelaavalle se on sopiva määrä, mutta jotkut haluavat varmasti enemmän pelejä.

Ja vielä toinen Kaitsun idea: järjestetään pelin esittelytilaisuus uusille pelaajille. Varmasti kannatettava homma.

Itseasiassa Heikosella oli vielä pidemmälle menevä visio: viikoittainen pelivuoro trickshot-biljardibaarissa.

Miltä kuulostaa ?
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

h-kone

#1
Asbaa!11

Kannattanee vain ennen uusia liigoja viilata jonkinlaiset yleissuomalaiset hitaat säännöt tuota yhteisliigaa JA Kurvin liigaa JA mahdollisia SM-kisoja varten. Kurvilaiset eivät välttämättä ole vielä liian tottuneita ihan jokaiseen kiireessä kehitettyyn sääntökohtaan, ja toisaalta ihan tiukimmalla "puhtaiden maalien" HeSu-pelillä ei liene järkevää tulevaisuutta laajempia nyky-ympyröitä varten (ks. Suuri Sääntötopikki toisaalla).

Esittelytilaisuus uusille pelaajille on myös hyvä idea - jos tulokkaat uskaltavat  / pääsevät muuten paikalle yhtä aikaa. Myös tuo avaraan Trickshottiin kaavailtu vakioilta voisi toimia eräänlaisena jatkuvana esittelymahdollisuutena niille, jotka haluavat tulla omassa rauhassa ilman tarkkaa "ajanvarausta" vilkaisemaan, miltä meno näyttää.  Tarkoitus olisi siis saada paikalle omaan käyttöön oman jengin kenttä, jonka saisi hakea bäkkäriltä silloin kun/jos omaa jengiä sattuu paikalle. Sanaa voisi sit levittää ulkopuolisillekin tyyliin "käväise jonain keskiviikkoiltana klo XX-XX katsomassa, josko laji kiinnostaisi enemmänkin". (Mutta ensin täytyisi saada kiireinen omistaja edes kerran yhytettyä paikalta, sillä puhelin- tai sähköpostitietoja ei tarjoilijoilla ole kuulemma lupaa levitellä..  :roll: )

Hönkki

#2
Miten niin "puhtailla maaleilla" ei ole järkevää tulevaisuutta ? Olen kyllä valmis kokeilemaan jopa jossain turnauksessa Kurvin sääntöjä, mutta jos tässä pakin kautta maalintekemisessä nyt sitten realistisuus on jonkinlainen kriteeri, niin ei ole realistista laukoa palloa maaliin suoraan pakin läpi, vaikka
oikeassa jalkapallossa maaleja tehdäänkin niin, että pallo muuttaa suuntaa puolustajasta. Hesu-liigassa on vuosien saatossa pelannut yli 30 pelaajaa ja kukaan ei ole kyseenalaistanut tätä sääntöä. Tämä sääntö on ollut käytössä myös muualla Suomessa. Ainoa tietämäni poikkeus on Oulu.

Tiedän että tätä asiaa on turhauttavaa edelleen vatvoa, mutta kyseisellä säännöllä on suomalaisen subun mittakaavassa niin isot perinteet ja kannatus, että sitä ei kerta kaikkiaan voi muuttaa ihan tuosta vaan.
Kuulostaa varmaan vitsiltä, mutta niin se vaan on.

Nopea peli on sitten täysin eri asia.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

h-kone

#3
Lainaus käyttäjältä: "hei-kone"(ks. Suuri Sääntötopikki toisaalla).
..eli siellä kannattaa jatkaa tätä sääntökeskustelua  :wink:

Hönkki

#4
Tuli tässä mieleen käydä läpi vanhoja subututtuja ja kävi ilmi, että espoolainen Teemu "Zinga" Sihvola on juuri perustanut nopean pelin liigan. Liigassa on 5 pelaajaa.

Hän on myös kääntänyt nopean pelin säännöt suomeksi, tosin tiivistetyssä muodossa. Yhteystiedot: mailto:zinga@iki.fi">zinga@iki.fi

Myös toinen vanha tuttu, Marko Leskinen, on kertonut olevansa kiinnostunut aloittamaan näpyttelyt uudestaan. Marko on hitaan pelin miehiä.

Niinikään otin yhteyttä kesäturnauksessa mukanaolleeseen "heinolalaiseen" Ville Hölttään joka asuukin nykyään Kalliossa.  Ville on tulevalla kaudella mukana jossain hitaan pelin liigassa.

Alkaa näyttää mielenkiintoiselta.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Zinga

#5
Kuten Hönkki jo kirjoittikin, olen jälleen kaivanut Arsenalin naftaliinista ja aloitellut subuttelun. Luonnollisesti  :D pelaan ja pelaamme kansainvälisillä säännöillä, sillä niillä tuli aikoinaan tahkottua viimeiset subuvuodet Silkeborgin MM-kisojen (1996) innostamana.

Muut pelirinkimme jäsenet ovat suhteellisen aloittelevia pelaajia, joten mitään varsinaista liigaa emme ole vielä käynnistäneet. Jos olette käynistämässä kansainvälisten sääntöjen liigan, luulisin, että meiltä olisi ainakin 1-3 kiinnostunutta osallistujaa.

Olen tänään tulossa paikalle ihmettelemään Walesin vierasta. Kiva huomata, että subuharrastus ei Suomessa ollutkaan niin kuollutta, miltä näytti.

Epis

#6
Täältä löytyy yksi kiinnostunut ja aktiivinen pelaaja nopean pelin liigaan  :thumb_up:
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!