• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Viikon kysymys

Aloittaja Hönkki, heinäkuu 17, 2006, 15:03:05

« edellinen - seuraava »

Epis

#1725
95/96/97 on valitettavasti väärin, kuten myös managerit ja joukkueet
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Hönkki

Lainaus käyttäjältä: Epis - maaliskuu 10, 2023, 16:40:41Otetaas tähän väliin subutilastoihin liittyvä kyssäri, joka ainakin itselleni olisi mahdottoman vaikea.

Kahden perättäisen Hesu-liigan sarjataulukot ovat lähes identtiset, ainoastaan toiseksi viimeinen joukkue sekä sen manageri vaihtuvat.

1) Mitkä kaudet kyseessä?
2) Mitkä ovat toisistaan eroavat joukkueet ja managerit? (jokaisesta oikeasta saa pisteen)

Luotan teihin!

Kerätään irtopisteet pois.

1) 04-05 ja 05-06
2) 04-05 Newcastle (Ilkka Ä), 05-06 Wigan (Puu)
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Epis

Hönkiltä täydellinen vastaus, kannatti luottaa  e_;D
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

SouthernBoogieCat

#1728
Lainaus käyttäjältä: SouthernBoogieCat - tammikuu 17, 2023, 09:37:54Hönkki voitti kisan 0,5 pisteen erolla Kaitsuun. Äärimmäisen tiukka kamppailu voitosta. Molemmat osallistujat saavat lähtöpisteitä seuraavien kysymysteni kilpailuun. Pisteet puolitetaan joten Hönkki lähtee 11 pisteellä rankingissa ja Kaitsu 8,75 pisteellä. Jatkossa rankinglista muodostuu seuraavasti:

- Listalle huomioidaan aivan alussa jokaiselta yksi osallistuminen mutta kolmesta osakilpailusta eteenpäin parhaat kolme osakilpailua huomioidaan. Osakilpailuja tullaan järjestämään vuoden aikana vähintään kerran kuussa eli yhteensä  12 kpl mutta pyritään kahteen kilpailuun kuussa eli  24 kpl:seen.
- Tarkasteluajanjakso on kalenterivuosi 1.1-31.12.
- Pisteitä saa listalle kunkin osakilpailun pisteiden lisäksi (jotka puolitetaan) rankingpisteitä voitosta 10 pistettä, toisesta sijasta 8 pistettä, kolmannesta 6 pistettä ja muista sijoituksista 2 pistettä
- Vuoden lopussa listan kaksi parasta pääsevät Grand Finaliin BO7-formaatilla käytäviin kisoihin (mikäli listalla on vuoden lopussa vain kaksi pelaajaa voittaa listan kärkinimi mestaruuden)
- Kilpailussa on palkintona Grand Finalin voittajalle Subbuteo-aiheinen noin 50 € arvoinen yllätyspalkinto. Runkosarjan voittaja saa pienemmän yllätyspalkinnon.

Onnea kisaan!!

Seuraava osakilpailu tässä vuoden kestävässä kilpailussa on käsillä. Helmikuussa jäi pitämättä mutta pyrin pitämään maaliskuussa useamman riippuen miten nopeasti tässä oikeat vastaukset selviävät. Tai sitten tulevina kuukausina useampia mutta olennaista että vuoden aikana kilpailuja tulee useita.

Kysymys kuuluu:

Mistä maajoukkuejalkapallon tapauksesta kyse?

3 pisteen vihje: Kyseessä tämän joukkueen ensimmäinen MM- lopputurnausottelu (olympialaisissa oli pelannut jo aiemmin)


Oikeasta vastauksesta saa vihjeiden yhteenlasketun pistemäärän eli 6 pistettä. Jos oikeinvastanneita on useampia jaetaan kokonaispistemäärä heidän kesken. Sen jälkeen on tie-breaker kysymys jossa ratkotaan osakilpailun voittaja. Osakilpailun voittaja ja muut sijoitukset saavat ylläolevan lainauksen mukaisesti rankingpisteitä.

Hönkki

Avataan peli. Tanska - Skotlanti 1-0, MM 1986.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - maaliskuu 16, 2023, 13:42:58Avataan peli. Tanska - Skotlanti 1-0, MM 1986.

Tämä ei ole se mitä kysymyksessä alunperin haetaan mutta toki oikein. Kilpailun juryn päätöksellä tästäkin tulee saamaan pisteitä mutta haetaan ensin muutaman päivän ajan sitä vastausta mitä alunperin haettiin. Myös mahdollisista muista tähän vihjeeseen sopivista tulee pisteitä saamaan mutta niitä jaetaan vähemmän mitä jos olisi suoraan saanut haetun oikein. Kisa siis jatkuu mutta Hönkki on pisteillä.

SouthernBoogieCat

#1731
2 pisteen vihje: Tämä haettuun tapahtumaan liittynyt maajoukkue pelasi vuonna 1990 historiallisen ottelun.


Sellainen tarkennus tähän kysymykseen - joka olisi pitänyt jo aiemmin laittaa josta pahoittelut - että tässä haetaan tiettyä maajoukkuetta sekä tähän joukkueeseen liittynyttä MM-kisaottelua sekä miksi se on merkityksellinen muutenkin kuin vain että oli MM-kisaottelu. Tähän merkityksellisyyteen viittaa myöskin tämä 2 pisteen vihje. Ehkä helpottaa liikaa tämä mutta tämä lisäyksenä.

SouthernBoogieCat

1 pisteen vihje: Tämän maajoukkueen ensimmäinen MM-kisaottelu jäi lopulta ainoaksi kohtaamiseksi tämän vastustajan kanssa ja samalla MM-kisaesiintyminen tämän maan ainoaksi.

SouthernBoogieCat

Koska oikeaa vastausta ei ole löytynyt julistetaan tämä osakilpailu päättyneeksi ja kerrotaan oikea vastaus. Kyse tässä oli DDR:ä jonka ensimmäinen MM-kisaottelu oli Länsi-Saksaa vastaan vuoden 1974 MM-lopputurnauksessa ottelussa jonka DDR voitti 1-0. 2 pisteen vihjeessä haettiin ottelua Belgiaa vastaan syksyllä 1990 joka jäi DDR:n maajoukkueen viimeiseksi. 1 pisteen vihjeessä palattiin tuohon vuoden 1974 kisojen otteluun joka oli ainoa Saksojen välinen futismaaottelu ja vuoden 1974 kisaesiintyminen DDR:n ainoa.

SouthernBoogieCat

Ranking ennen tätä osakilpailua:

1. Hönkki 11 pistettä
2. Kaitsu 8,75 pistettä

Tästä osakilpailusta Hönkki saa Tanska-Skotlanti vastauksesta 1,5 pistettä mutta koska se ei ollut se mitä kysymyksessä haettiin ei kilpailusta voi myöntää täysiä pisteitä eikä kisan voitosta pisteitä koska ei löytynyt oikeaa vastausta. Siksi Hönkki saa osallistumisesta 1,75 pistettä lisää eli yhteensä 3,25 pistettä.

Ranking 2. osakilpailun jälkeen:

1. Hönkki 14,25 pistettä       muutosta edelliseen osakilpailuun + 3,25 pistettä
2. Kaitsu 8,75 pistettäKiitokset tästä osakilpailusta ja piakkoin pyrin laatimaan seuraavan kysymyksen.

SouthernBoogieCat

Tuon Belgia-DDR-ottelun muistan syksyltä 1990 mutta en kuitenkaan ollut paikanpäällä - valitettavasti koska kyseessä oli historialliseksi jäänyt ottelu. Saatoin nähdä sen TV:ä silloin mutta en muista tarkalleen mutta siitä olen varma että olin tuolloin kyseisenä ajankohtana tietoinen että peli pelattiin.

Ottelu oli muutenkin siinä mielessä merkittävä - vaikka oli harjoitusmaaottelu - että Belgian maajoukkue oli siirtynyt tuolloin pelaamaan maaotteluita pois Heysel-stadionilta (ilmeisesti sen alkavan remontin vuoksi yms. vastaavien syiden) Anderlechtin stadionille (Vaikka YouTuben videoissa osassa on mainittu virheellisesti Heysel niin ottelu pelattiin tuolla huomattavasti pienemmällä ja ilman juoksuratoja olevalla futisstadionilla). Vielä ennen Italian MM-kisoja Punaiset paholaiset pelasivat Heyselillä.

Olin juuri ennen kisoja katsomassa Belgia-Romania-ottelun. Siinä ottelussa ympärillämme (olin siellä isäni kanssa) olleet belgialaiskatsojat kummastelivat kun nousimme seisomaan myös Romanian kansallishymnin aikana ottelun alussa. Useimmat muut ympärillämme istuivat tuolloin. Me puolestamme hämmästelimme tuota että paikallisilta katsojilta monelta ei löytynyt kunnioitusta vastustajalle tuon vertaa että olisivat nousseet kansallishymnin aikana seisomaan.

Hönkki

Kuka maailmanmestaruuden voittanut pelaaja ? Nimi viittaa yhteen Lumikin seitsemästä kääpiöstä.

Tiedän jo etukäteen, että liian helppo.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - heinäkuu 04, 2023, 11:07:50Kuka maailmanmestaruuden voittanut pelaaja ? Nimi viittaa yhteen Lumikin seitsemästä kääpiöstä.

Tiedän jo etukäteen, että liian helppo.

Ei välttämättä liian helppo. Toki kaikki tämän tietävät eivät välttämättä ole kysymystä vielä lukeneet mutta osa ehkä on ja ei tiedä.

En osallistu koska jouduin googlaamaan noiden seitsemän kääpion nimet jotka ovat päässeet unohtumaan. Googlasin niitä englanniksi joista en keksinyt mikä voisi olla tämän vastaus. Muilla kielillä en googlannut.

Aikoinaan lapsuudessa näin elokuvissa useamman kerran vanhan Disneyn animaation tästä tarinasta. Sittemin nuo nimet ovat päässeet unohtumaan. Se täytyy sanoa.

Hyvä kysymys kyllä. Omaan visaani en olisi äkkiseltään keksinyt parempaa. Siinä on ollut nyt hiljaisempaa ja kyllä tarkoitus on se palauttaa taas tässä käyntiin.

Osakilpailuvisa kyllä loppuvuodesta tullaan ratkaisemaan tavalla tai toisella koska palkinto on luvattu siitä ja se tullaan voittajalle luovuttamaan aikanaan kuten on luvattu. Eri asia montako osakilpailua tulee olemaan. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan voittajaa tulla missään nimessä julistamaan.

Hönkki

Nimi ei ole englantia.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - heinäkuu 05, 2023, 11:44:52Nimi ei ole englantia.

Sitä arvelinkin että koska englanninkielisistä nimistä ei mikään tuntunut viittaavan kenenkään maailmanmestariin niin se viittaus on muun kielisissä väännöksissä kääpiöiden nimistä. Mutta tosiaan en osallistu tähän itse kun jouduin googlaamaan kun en juuri muiden kääpiöiden nimiä muistanut kuin parin ja nekin suomeksi johon viittaus tuskin menee.