• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

KALASTAMINEN

Aloittaja kesämesu, lokakuu 08, 2008, 19:43:25

« edellinen - seuraava »

Hönkki

#30
LainaaMinun on todella vaikea ymmärtää mikä tässä on niin vaikeata, kun asia on valtaosalle aivan selvä. Ei tuo tulkitseminen mitään ydinfysiikkaa ole, vaan pelisilmän tarvetta. Ehkä tässä tulee esille se, miten voimakas jalkapallonseuraamis- ja pallopelitausta kullakin on. On nimittäin vaikea uskoa ehdotuksia siitä, että erikoistilanne tulisi sille joukkueelle, johon pallo on viimeksi koskenut. Ruvetkaa sitten pelaamaan subu-kalastusta mieluummin (sellainenkin on), jos futiksen perusnäkemykset ovat noin hukassa.

Tähän nyt joutuu kyllä vielä kommentoimaan.

Olen kalastusta vastaan henkeen ja vereen. Yritin vain pohtia niitä keinoja, joilla kalastusta voitaisiin vähentää sääntöjen puitteissa. Minulle sopii todella hyvin antaa keltainen selkeästä kalastuksesta. Pystyn vain kuvittelemaan tilanteita, joissa ei ole päivänselvää onko kyse vahingosta vai tahallisesta kalastuksesta. Ilman muuta paras vaihtoehto olisi, jos kaikkien pelimoraali estäisi tahallisen kalastuksen. Ei muuta lisättävää.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Epis

#31
Lainaus käyttäjältä: "Jewell"Tilanne ei itseäni niin hirveästi askarruta ja haittaa, mutta monet varmaan miettivät, että jos nämä "kalastukset" ovat ennemmän "huumoripohjalta", miksi sitten niitä viljellään jos ne enemmänkin aiheuttavat pahaa mieltä kuin hyvää mieltä? Jos ainoa tarkoitus on "läppä", eikö ne voitaisi korvata jollain muulla "läpällä", ettei tarvitsisi niin monen täällä foorumilla pelin jälkeen kiristellä hampaita pelattuaan sinua vastaan? Tuntuu että enemmistöä ei "läppäsi" kamalasti naurata. Eli ehdotan että jätetään nuo "läpät" pois, koska saamasi hyöty niistä,poislukien kesämesua vastaan syntynyt maali,on aika minimaalinen.
Tai sitten kalastetaan ihan rehellisesti ja härskisti, kuten yksi nimeltämainitsematon espanjalaisjoukkueen kannattaja usein tekee.
Aamupöhnässä runoillun lätinän jälkeen on tätä ehtinyt taas miettiä ja tulla aikas samanlaisiin ajatuksiin tähän liittyen.

Kun kuitenkaan kyse ei ole siitä, että pyrkisi kokoajan saamaan maksimoitua hyötyä kalastuksilla ja useimmin kalastusmahdollisuuden jätän muiden tavoin noteeraamatta. En myöskään ole puolustamassa kalastelua henkeen ja vereen, sillä itselleni ko asia ei paina juuri mitään vaikka sitä voi osasta kirjoitteluani olla vaikea uskoa.

Tarkoitus ei myöskään ole paskoa monen muun pelailuja ja aiheuttaa kaikenlaisia negatiivisia angsteja. En aio enkä halua olla joukon v**tupää vain tämän kaltaisen pelleilyn takia. En tosin edelleenkään ymmärrä joidenkin voimakkaita reaktiota, mutta ne eivät sinäällään kuulu minulle enkä pyysty niihin muilta osin vaikuttamaan.

Yritin myös miettiä, että mikä on se konkreettinen hauskuus tässä, josta olen puhunut. Yllättävää tai ei niin sitä on aikas vaikea rajata yhteen asiaan tai joiltain osin edes selittää. Ehkä se on enemmän tilanne ja pelaaja-kohtainen juttu, joka ei päde läheskään joka tilanteessa.
 
Lainaus käyttäjältä: "Jewell"1. Aikas monta sääntöä joilla pelataan ovat aluksi olleet herrasmiessääntöjä, jotka on sitten ajan saatossa jollain tavalla pureutuneet niin voimakkaasti pelaajien alitajuntaan, että ne on merkitty lopulta sääntöihin virallisina sääntöinä. Aika harva meistä on ollut mukana KAIKKIEN sääntöjen päättämisessä, joten eiköhän taas pelata edes muutama viikko, ja jätetä nämä jatkuvat vääntögallupit vähäksi aikaa.

2. Kukaan ei pakota ketään noudattamaan sellaisia "sääntöjä", joita ei löydy virallisista säännöistä. Herrasmiessääntöjen noudattaminen tai noudattamatta jättäminen on jokaisen oma asia. Olen kymmenien vuosien aikana törmännyt jos jonkin moisiin pelaajiin, ja kaikilla heillä on ollut omat pelifilosofiansa. Kukin pelaa kuten haluaa pelata, mutta tulee muistaa, että jokainen kantaa myös vastuun saamastaan palautteesta itse.
Tietysti jokainen kantaa vastuun tekemisistään ja sanomisistaan. Tarkoitus ei ole ollut alkaa riehumaan ja p**komaan muiden juttuja.

Ehkä yksi isoista asioista, jota olen hakenut ja toivonut on tämä Jewellin asenne. Olen varmaan maininnut tästä aiemmin (ainakin Puulle puhelimessa) ja mielestäni vastaavanlainen ilmapiiri vallitsi laajalti Maunulan kerhon aikoihin ja tämän kaltaiseen subu-ajatteluun olen jokseenkin kasvanut. Itse en muista yhtään konfliktia tai riehumista kerholta vaan enemmänkin hyvää, hauskaa ja leppoista näpsyttelyä.

Nykyään tuntuu osittain ahdasmieliseltä ja negatiiviselta. Pelaamisen innostus on edellä mainitusti hiipunut joka kerta, kun näitä ihme vääntöjä (johon on tietysti lähdettävä mukaan) ilmenee ja muutoksia/kieltoja/rajauksia tipahtelee erilaisten intuitioiden seuraksena, kun ennen muutokset ehdotettiin ja käytiin samantien kentän äärellä läpi. No, aika näyttää mitä tästä tulee..
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

SouthernBoogieCat

#32
Kalastaminen ei ole minusta millään tavoin rinnastettavissa siihen että pelataan pallo ulos kentältä kun vastustaja on loukkaantunut ja katkaistaan peli. Kyseessä on kaksi aivan eri tilannetta ja niitä ei pitäisi sekoittaa keskenään. Oikeassakin futiksessa jos on kaksinkamppailutilanne lähellä päätyrajaa ja hyökkäävän joukkueen pelaaja joutuu tilanteeseen jossa paras vaihtoehto on kalastaa kulmapotku niin varmasti taktisesti järkevä pelaaja myös sen kulman kalastaa. Subussakin taktisesti järkevä pelaaja kalastaa kulman jos tilanne kaksinkamppailussa päätyrajan lähellä on sellainen että paras vaihtoehto on kalastaa kulma ja saada siten maalintekotilanne varsinkin jos muita omia hyökkääjiä ennen kalastusta ei ole lähimaillakaan. Kulmapotkussahan niitä hyökkääjiä saa sitten siirtää sinne lähemmäs maalia. Jos Subussa vastustajan pelaaja katkeaisi kesken peliä niin tottakai pitää pelata pallo kentältä ja katkaista peli. Kalastuksessa ei ole kyse alkuunkaan samasta asiasta.

Rossonero

#33
Lainaus käyttäjältä: "SUFC"Itseäni tässä asiassa eniten häiritsee aikuisten miesten itkeminen muovisista miehistä koostuvan pelin aiheuttamasta pahasta olosta. Täytyy olla tosi herkkä kaveri tai sitten lähes täysin ongelmaton elämä, että tämän kaltaista asiaa ei pysty suodattamaan.

Ainakin minulle subu on tärkeä harrastus. Muutenhan olisi aivan päätöntä käyttää siihen aikaa yksi kokonainen ilta viikossa. Ja, kuten kaikissa itselleni tärkeissä asioissa, haluan saada siitä sen irti mitä haen. Aiemmin se oli helppoa, kun tuli pelattua klassisen pelinäkemyksen omaavan porukan kanssa, joita nykyisestäkin porukasta on suurin osa.

Ei ole kysymys asioiden suodattamisesta, vaan epäkohtiin puuttumisesta. Olen ymmärtänyt, että sinä, SUFC, harrastat pokeria. Miten suhtautuisit, jos teillä olisi valiintunut tapa pelata, eikä siihenkuuluisi mikään vilunki (jota kirjoitetut säännöt eivät ehkä kieltäisikään, mutta joka olisi itsestäänselvä sopimus), mutta mukaan tulisi muutama, jotka huijaisivat aina, kun porsaanreikä löytyisi. Sama asia työyhteisöissä jne.

Kannattaa tutustua ihmisten väliseen kanssakäymiseen yhteisöissä ja ihmisyhteisöjen normien käyttöön (kaikkialla maailmassa koko ajan läsnä), jos nämä asiat eivät ole luonnostaan tuttuja.

On aivan sama onko kyse ilmeisesti halveksimillasi muovisilla ukoilla pelattavasta pelistä (etenkin briteissä vaikutusvaltaisetkin henkilöt pelaavat täysin tosissaan pöytäsotia tinasotilailla) tai jalkapallosta. Jos joku ei ymmärrä yhteisiä tapoja toimia, ei se yleensä muita miellytä. Tämä lienee kaikille tuttua myös muista harrastuksista.

Lainaus käyttäjältä: "SUFC"Varsinkin, kun kyseessä ei ole suuremmalta osalta vahinkoa tai haittaa aiheuttava asia eikä tätä ole pelin säännöissä kielletty.

Se on kielletty HeSun (en ota kantaa tässä yhdistyksen sääntöihin, koska kyse on HeSu-peleistä) herrasmiessäännöissä, ja on vallitseva normi. Se ei siis valtaosan mielestä kuulu peliin.

Lainaus käyttäjältä: "SUFC"Tämä myös simuloi oikeaa jalkapalloa, jonka perään on joskus huudettu, mutta tämäkin on muutaman säännön ja tämän kohdalla hiljentynyt.

Kuinka se voi olla niin vaikeaa ymmärtää, että realismin ja pelattavuuden välillä tasapainottelu on tarkkaa näppituntumaa vaativaa puuhaa. Ei näitä sääntöjä ole yhdessä yössä kukaan kehitellyt.

Miten sitten realismin ja pelattavuuden kannalta se, että yksi mies juoksee kentän pituuden, kun muut ovat patsaina. Etpä ole tuosta maininnut, että pitää muuttaa, kun muukin on realistista.

Lainaus käyttäjältä: "Hönkki"Minulle sopii todella hyvin antaa keltainen selkeästä kalastuksesta. Pystyn vain kuvittelemaan tilanteita, joissa ei ole päivänselvää onko kyse vahingosta vai tahallisesta kalastuksesta.

Pidätkö ongelmallisena nopean sääntöä puolustajan tahallisesta lakaisusta. Tulkintaahan sekin on, oli tuomari tai ei.

Kaikki pallopelit ovat tietääkseni säännöiltään sellaisia, että tulkintamahdollisuuksia on. Kaikissa pallopeleissä on tietääkseni myös herrasmiessääntöjä, joita noudatetaan etenkin, jos pelissä ei ole tuomaria.

Lainaus käyttäjältä: "BarsaJake"Kalastaminen ei ole minusta millään tavoin rinnastettavissa siihen että pelataan pallo ulos kentältä kun vastustaja on loukkaantunut ja katkaistaan peli. Kyseessä on kaksi aivan eri tilannetta ja niitä ei pitäisi sekoittaa keskenään. Oikeassakin futiksessa jos on kaksinkamppailutilanne lähellä päätyrajaa ja hyökkäävän joukkueen pelaaja joutuu tilanteeseen jossa paras vaihtoehto on kalastaa kulmapotku niin varmasti taktisesti järkevä pelaaja myös sen kulman kalastaa.

Futista ja subua on mahdoton yhdistää yksi yhteen, jolloin tilanteet on välillä parempi rinnastaa eri tilanteeseen. Nyt oli kyse herrasmiessäännöstä, jollainen jalkapallossa on se, että pallo pelataan yli, tai nykyään useammin niin, että tuomari katkaisee pelin. Subussa vastaavaa ei ole, jos ukko hajoaa.

Kalastaminen jalkapallossa on aivan erilainen suoritus kuin subussa, johtuen tietenkin mm. pallon koosta, pelaajien liikeistä jne. Futiksessa kalastaminen on itse asiassa aika vaikeaa ahtaassakin tilanteessa, koska pallo ei aina osu vastustajaan, se osuu usein kalastajaan uudestaan ennen rajan ylistystä ja se jää usein kentälle. Subussa suurin osa kalastustilanteista on 99,9 prosenttisen varmoja onnistumisia.

Lopuksi kysyn yhä uudestaan, että miksi ei voida perustaa sellaisia liigoja, joissa HeSun normit eivät päde? Siis niille, joille ne ovat ongelma. Yhtään kalamiestä ei tietääkseni ole pakotettu mukaan HeSu-pohjaiseen toimintaan. Kurvissakin lienee tilaa. Liigassa liigan tavalla.

Hönkki

#34
LainaaKaikki pallopelit ovat tietääkseni säännöiltään sellaisia, että tulkintamahdollisuuksia on. Kaikissa pallopeleissä on tietääkseni myös herrasmiessääntöjä, joita noudatetaan etenkin, jos pelissä ei ole tuomaria.

Tämä on totta, mutta eihän se ole mikään tavoitetila että on tulkintamahdollisuuksia. Pöytälätkässä on sääntö, että maali hyväksytään vain jos kiekko jää maalin sisään. Maaliksi ei lasketa, jos kiekko käy verkossa (ja se huomataan selvästi), mutta kiekko ei jää maalin sisään. Näin on poistettu pöytälätkästä tärkein tilanne jossa on tulkintamahdollisuus. Vielä jää toki ainakin se tulkinnallisuus, että syntyykö maali ennen vai jälkeen loppusummerin.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Epis

#35
Sinäällään kalastusta voisi joiltain osin verrata pokerin bluffaamiseen, mutta vaikka ko toimenpide paljastuessaan aiheuttaa vastustajissa mahdollisesti ketutusta en ole kuullut, että jossain pelattaisiin ilman tätä mahdollisuutta. Tosin monesti oletetaan pelaajien pelaavan pääosin hyvillä korteilla ja netistä löytyy ammattilaisten 'kilahdus'-videoita, joissa toinen huutaa "How can you call with this crap!?" -lausetta, kun vastustaja on lähtenyt mukaan suht kurakädellä ja saanutkin onnekkaasti osuman korteilleen.

Tässä on kyse ehkä enemmän siitä, että olen itse tottunut pelaamaan pelejä niiden sääntöjen pohjalta. Tästä samasta syystä en näe kalastusta samankaltaisena mörkönä, kuin osa pelaajista. Varsinkin, kun se on sääntöihin määritelty ja hyväksytty. Tässä mielessä jokaisella on mielestäni oikeus päättää kalastaako vai ei, aivan kuin pokerissa bluffaaminen. Pokerissakaan ei ole pakko bluffata, mutta kirjoitetut säännöt sen sallivat.

Aloittaessani herrasmiessääntöä suosittiin, mutta esim Barca-Jaakon tilanteessa asia suodatettiin ja vain pelattiin. Jokainen tiesi kalastuksen mahdollisuudesta ja saattoi subu-tyylisesti kuitata tälläisen osuessa kohdalle, mutta ei siitä koskaan saatu mitään angstausta aikaiseksi.

Eri liigoja on jo nyt tarpeeksi ja hieman enemmänkin, jotta niitä voisi hallitusti vetää läpi muiden ohella. Mietin myös, että kuinka osa pelaajista suostui lähtemään esim Espanjan liigaan mukaan kun aktiivisimpana puhemiehenä liigan alussa toimi HeSu-historian tunnetuin kalastaja? Tämä liigakin on alun perin ollut HeSu-pohjainen ja Jaakko on myös aiemmin pelannut muita HeSu-sarjoja ilman ongelmia.

Tämän tulkinnallisuuden minimoimisen puolesta olen puhunut joidenkin sääntöjen kohdalla. Moni muukin liputti tämän puolesta niin forumilla kuin sen ulkopulellakin (jota ääneen harmittelin). Tämä sääntö silti päätettiin ottaa käyttöön sen tulkinnallista vaikeudesta sekä epätasapainoisuudesta huolimatta.

Edit: Ehkä yksi syy, jonka johdosta toteuttamani kalastukset eivät ole aiheuttaneet suuresti närää johtuu siitä, että ne on pääosin tehty omalla puolustusalueella tai kenttäpuoliskolla. Tilanne jossa olen syystä tai toisesta ajautunut umpikujaan olen mielummin putsannut pallon omaksi omaksi heitokseni tai maalipotkuksi sen sijaan, että olisin antanut vastustajalleni täysin avoimen maalipaikan. Näissä tilanteissa olen myös onnistunut söhlimään tilanteen vastustajan heitoksi tai kulmapotkuksi.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Hönkki

#36
En tiedä miten verrata kalastusta johonkin pokerin tilanteeseen. Jalkapallossa vertaisin sitä vastustajalle vittuilemiseen, niin että tuomari ei kuule.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

AriFerra

#37
Lainaus käyttäjältä: "Hönkki"Jalkapallossa vertaisin sitä vastustajalle vittuilemiseen, niin että tuomari ei kuule.

Tähän mennessä fissettämisestä ollaan kuultu kommentti:
"Osta virveli!"

Nyt saadaan siis vaihtelua, ja voidaan välillä huutaa:
"Helevatan Tikkanen!"

Tai vielä rankempaa:
"Teit Totit!"

Vai onko vastustajan päälle sylkeminen rinnastettavissa yllä lainauksessa olevaan verbiin?
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Hysteerinen rage quittaaja

#38
Lainaus käyttäjältä: "Hönkki"En tiedä miten verrata kalastusta johonkin pokerin tilanteeseen. Jalkapallossa vertaisin sitä vastustajalle vittuilemiseen, niin että tuomari ei kuule.

Tähän vielä sen verran että HeSunkaan kirjoittamattomissa säännöissä ei olla koskaan kalastusta varsinaisesti kielletty, koska yleisesti kukaan HeSussa Maunulan kerhon aikoihin pelannut ei harrastanut kalastusta.
Yksittäiset tahalliset kalastukset aiheuttivat enemmänkin hetkellisen negatiivisen kommentin, kuin pitkäaikaisempaa vihanpitoa. ParsaJaakko oli ensimmäinen HeSu:n kuvioihin mukaan otettu pelaaja, joka harrasti kalastusta. Syy siihen miksi hänet mukaan otettiin, oli lähinnä se että kyseiseen aikaan ei La Liigaa vielä pelattu, ja HeSu oli ainut liiga missä oli "tilaa". Näin ParsaJaakosta tuli HeSu:n ensimmäinen kalastaja. Kukaan ei koskaan katsonut kalastelua hyvällä, mutta koska tulokset olivat pääsääntöisesti tasoa 9-0 voitto vastustajalle, eipä ollut juuri väliläkään.

HeSu on aina ihannoinut taitopelaamista. Tilanteet yritetään aina pelata loppuun siten että suoritettavat näpäytykset, jotkut lähes yliluonnollisen vaikeita, onnistuessaan saavat aikaan loistavan hyvänolontunteen, mutta lisäksi kehittävät pelaajaa teknisesti, ja näin ollen vaikeatkaan tilanteet eivät tunnu mahdottomilta.

Yllämainitun ajattelumallin pohjalta kalastaminen vaikuttaa hyvinkin "halvalta" vaihtoehdolta, ja pitkässä juoksussa muuttaa pelin luonnetta radikaalisti. Mikäli kaikissa tilanteissa joissa voisi kalastaa, automaattisesti pelattaisiin pallo vastustajan kautta yli rajojen, muuttaisi se pelin siihen suuntaan, että pelaajien taitotaso putoasi. Se mitä ParsaJaakko puhui aikaisemmin, että kalastaminen olisi TAKTISESTI loistava oivallus, joudun olemaan asiasta eri mieltä. Kalastuksella ei ole mitään tekemistä TAKTISUUDEN kanssa. Kuka tahansa osaa näpäyttää pallon tarvittaessa vastustajan figuurin kautta yli rajojen, varsinkin jos etäisyys rajaan on pari senttiä.

Se että oikeassa jalkapallossa pelataa pallo vastustajan kautta yli rajojen, ei ole niin helppoa kun se kuulostaa. Subussa kylläkin.

Henkilökohtaisesti ajattelen asian seuraavasti:

1. Tilanteessa jossa vastustajan figuuri on sijoittunut pallon lähelle, en pyri automaattisesti hakemaan tilaisuutta pelata pallo vastustajan figuurin kautta yli rajojen saadakseni sivurajaheiton tai kulmapotkun tai maalipotkun. Pyrin AINA pelaamaan loppuun asti siten, että onnistun pitämään pallon hallinnan itselläni.

2. Mikäli tilanne tuntuu kuitenkin toivottomalta, pyrin AINA näpäyttämään siten, että pallo osuessaan vastustajan figuuriin suuntautuu siten, että se

a) mahdollisesti osuu uudelleen omiin figuureihini
b) liikkuu itselleni vaarattomaan suuntaan, mutta pois päin sivu -ja päätyrajasta.
c) liikkuu vain vähän, eikä mene yli rajojen ( mikäli joudun pakosta näpäyttämään kohti sivu- tai päätyrajaa, pyrin asettamaan vain sen verran voimaa näpäytykseen, ettei pallo poistu pelialueelta. )

3. mikäli katson että näpäytykseni tulee suurella todennäköisyydellä aiheuttamaan kalastetun sivurajaheiton, kulmapotkun tai maalipotkun, suoritan mieluummin näpäytykseni siten, että näpäytän ohi pallosta tai teen puolustussiirron, ja näin ollen luovutan hallinnan suosiolla vastustajalle.

Otan hankalan tilanteen subukentällä enemmänkin haasteena. Se että vastustaja ajattelee näpäyttäneensä täydellisen näpäytyksen, ja uskoo hallinan vaihtuvan varmasti seuraavan näpäytykseni epäonnistuessa, saa itsessäni aikaan vain adrenaliinien nousua, ja seuraava, onnistuessaan hiukea näpäytys, joka vaikutti aluksi mahdottomalta suorittaa, saa yleensä aikaan sellaiset "housujen kastumiset", että oksat pois.
Pyydän anteeksi, jos julkaisemani sisältö loukkasi sinua.

Hönkki

#39
Hyvät lukijat, töissä oli tänään sienimuhennosta. Näen näkyjä tulevaisuudesta ja kirjoitan niitä tänne muistiin sitä mukaa kuin tulee: On vuosi 2525. Siviilisaatiot ovat tuhoutuneet ja nousseet uudestaan, mutta Suuri Kalastus -keskustelu jatkuu edelleen subu-foorumilla uusien sukupolvien voimin, sivua nro. 7 000 000 juhlitaan laajalti. Vain kaikkein oppineimmat ja syvimmin asiaan perehtyneet kykenevät ymmärtämään keskustelun alkupään kirjoituksia sellaisenaan. Kiistelyn aiheena on mm. Mikä oli muinaisen foorumin portinvartijana tunnetun Guy Groenenwurstin osuus asioihin ? tai mitä kertovat juuri löydetyn The Curve -heimon luolan jäänteistä mitatut säteilyarvot ? Oppineimmat haluavat kuitenkin painottaa myyttisen taruolennon, Vanhan Herrasmiehen, merkitystä. Hänestä väitetään löydetyn merkintöjä jo Egyptin pyramideista ja 1500-luvun ennustajan Nostradamuksen säkeistä. Tutkimusretkikunta on lähetetty pohjoiseen Maun Ulan -metsään etsimään kivettyneistä pikkupalloista tehtyä Vanhan Herrasmiehen hautaa. Verkossa kiertävien sitkeiden huhujen mukaan hän on kuitenkin edelleen elossa ...

Näiden mielenkiintoisten uutisten jälkeen onkin kirjoitukseni loppulaulun aika. Kaikki mukaan.

http://www.youtube.com/watch?v=WhNM2K8cmU8

Jatkan sitten kun saan taas sieniä syödäkseni
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Epis

#40
Sienet estävät mesessä olemisen?

Jatkan yhteislaulua seuraavalla ikivihreällä veisulla: http://www.youtube.com/watch?v=dwjs71mknGM
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Hönkki

#41
Katos vaan. Ihan tuttu piisi Jykä W:n esittämänä. En ollutkaan koskaan kuullut tenavatähti-versiota.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hysteerinen rage quittaaja

#42
Kiinnittäkää myös huomiota kappaleen 2525 esittäneen artistin lavashouhun. Juuri näistä herroista mm. Alice Cooper, Kiss, Lordi ja Rammstein ovat ottaneet mallia.

http://www.fishermansfriend.net.au/
Pyydän anteeksi, jos julkaisemani sisältö loukkasi sinua.

kesämesu

#43
ja mä luulin,et olen ´broidini` jykän kanssa ainoa,joka on sekasin !!
10 000 maalia here we come! ( 10 161 )

Hönkki

#44
Lainaaja mä luulin,et olen ´broidini` jykän kanssa ainoa,joka on sekasin !!

Te ootte vaan eri tavalla. Chelsea-tappion myötä meni poikki kymmenen liigapelin tappioton putki. Kokeilin sitten shamaanin hommia. Sienet kertoivat, että Venäjä-Suomi päättyy 3-2 (Forssell 2 rp)  :lol:

Mitä tulee itse kalastuskeskusteluun ja etenkin Puun kommentteihin, niin lisäisin että hyökkäyspään kalastus on kertaluokkaa pahempi juttu kuin puolustuspään kalastus.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses