• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

MM-kisat 2014

Aloittaja Rossonero, toukokuu 31, 2014, 19:30:49

« edellinen - seuraava »

Porvoon turkkilainen

Mielenkiintoinen ja voisin sanoa, että jopa erinomainen veikkaus, koska MM-kisat ovat aina olleet yllätyksellisiä. En jaksa uskoa, että kaikki kolme Italia, Hollanti ja varsinkaan Argentiina jäävät lohkoinsa viimeisiksi. Jotenkin tunne, että niin tulee Englannille käymään, mutta seuraavan kuukauden aikana sen näemme. No, 2002 kukkaan ei uskonut, että suurimmat mestarisuosikit Argentiina ja Ranska jäävät alkulohkoon ja vielä siten, että hallitseva maailman-, Euroopan ja edellisvuoden Confederation cupin voittaja ei tee maaliakaan, mutta niin vain kävi.

Brasilia-Kroatia (3-1) meni melkein oikein. Ansaitsiko Brassit rankkarin?

Tänään ois helvetin kova italialaisen proge- ja kahuleffamusan Goblinin keikka, mutta kisojen takia jää väliin. Tässä pari boom boomia, mutta ei sitä parasta:

https://www.youtube.com/watch?v=LLT0Q8Kpvf8

https://www.youtube.com/watch?v=Y-7gfS7KRLY

AriFerra

Lainaus käyttäjältä: Porvoon turkkilainen - kesäkuu 13, 2014, 11:13:26
Ansaitsiko Brassit rankkarin?

Kuuluu lajiin. Fredi käytti tilaisuuden taidokkaasti hyväkseen, sukelsi kun hölmö kroaattipakki hipaisi samanaikaisesti molemmilla käsillään häntä. Selkeä rike, mitä ei sukeltaminen poista.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Hönkki

LainaaAnsaitsiko Brassit rankkarin?

Ei olisi Kroatia saanut vastaavasta tilanteesta rankkaria. Minusta myös 3-1 maalia edelsi tuomarivirhe Brasilian hyväksi, kun joku brassi riisti pallon kroatialaiselta selkeästi liian kovalla selkään taklauksella. En tiedä menikö dumareilta vain pupu pöksyyn vai onko lahjontaa tapahtunut ? Toivottavasti edellistä.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: AriFerra - kesäkuu 13, 2014, 11:30:31
Lainaus käyttäjältä: Porvoon turkkilainen - kesäkuu 13, 2014, 11:13:26
Ansaitsiko Brassit rankkarin?

Kuuluu lajiin. Fredi käytti tilaisuuden taidokkaasti hyväkseen, sukelsi kun hölmö kroaattipakki hipaisi samanaikaisesti molemmilla käsillään häntä. Selkeä rike, mitä ei sukeltaminen poista.

Ei ollut rankkari. Kosketus ei ole rike. Jos tuo oli rankkari, olisi niitä pitänyt viheltää pelissä n. parikymmentä, koska useimmissa kulmapotkutilanteissa tilanne on vähintään sama ja ihan todella vastustajan liikettä estetään käsin ja rankkarin arvoisesti. Se, että pelaaja kaatuu ei tee rikettä, vaan myös pelaajan pysyessä pystyssä, pitäisi noista sääntöjen mukaan mentäessä viheltää...

Pelissä oli tuon lisäksikin nähtävissä se, että tuomari oli liian kovassa psyykkisessä paineessa. FIFA ei ole tehnyt mitään vähentääkseen tätä ongelmaa, vaan ennemminkin ruokkii tätä olemalla avoimesti aina isäntämaan puolella. Kroaatteja vastaan vihellettiin useampi ratkaiseva kerta ilman syytä hyökkäyspäässä ja ainakin yksi maali olisi noista syntynyt. Lisäksi mm. Dani Alvesin rike pallottomaan Oliciin oli vähintään keltaisen paikka.

Itse pelistä jäi käteen se fiilis, että Kroatia oli huomattavasti konkreettisempi joukkue, joka hallitsi hallitusti palloa ja jolla oli selvät kuviot hyökkäyksessä. Se oli myös itsevarmempi. Brassit olivat huonoja ison osan pelistä, ja tulos antaa väärän kuvan tapahtumista. Tämä vain vahvistaa sitä ajatusta, että brassit eivät mene loppuun asti. Kroaatit sen sijaan yllättivät minut positiivisesti. Olin ajatellut Meksikon menevän jatkoon toisena, mutta tuon perusteella Kroatia on edellä. Toki keskinäisessä pelissä voi käydä mitä vain, ja se ratkaisee joka tapauksessa.

Rossonero

Tarkennetaan vielä, että kyse ei siis ole pelkästään tuomarin huonoudesta, tyhmyydestä, lahjonnasta tms. Kyse on aivan järjettömiin mittasuhteisiin kasvaneesta paineesta, joka virhetuomion myötä näkyisi suunnilleen tappouhkauksina jne. Todella harvan ihmisen psyyke kestäisi tuota. Koko sirkus on mennyt liian älyttömäksi ollakseen tasapuolista urheilua. Kisat olisi hyvä järjestää aina joko pienissä maissa, jotka eivät voi pärjätä loppuun asti tai sitten Saksassa (joka on liian traumainen kansakunta ottaakseen vastaan kotietua tuomareilta)...

Porvoon turkkilainen

Minusta tuomari ei ollut huono, mutta ei päivä kyllä paraskaan ollut. Rankkarin arvoinen rike, kun pakki otti kiinnin kahdella kädellä ja niistä pitäis uskaltaa viheltää enemmänkin, koska suosisi hyökkäävämpää joukkuetta, mutta faktahan on, että toiseen päätyyn sitä ei olisi uskaltanut viheltää. Heittäytyminen oli taas ärsyttävä ja niihin pitäisi kattojärjestön puuttua myös kunnolla. Jälleen hyvää mainosta kovassa maineessa olevalle Fifalle, kun tuomarin hieman kyseenalaiset tuomiot alkavat jo avausottelussa.

Kroatia vakuutti. Mielenkiintoista nähdä miten Meksiko ja Kamerun tänään pelaavat. Toivottavasti Kamerunin 22-vuotias Aboubakar nähdään avauksessa, joka teki viime kaudella Ranskan pääsarjassa 16 häkkiä. Ihan kova saavutus ja näyttöpaikka suurempiin ympyröihin.

Hönkki

LainaaTarkennetaan vielä, että kyse ei siis ole pelkästään tuomarin huonoudesta, tyhmyydestä, lahjonnasta tms. Kyse on aivan järjettömiin mittasuhteisiin kasvaneesta paineesta, joka virhetuomion myötä näkyisi suunnilleen tappouhkauksina jne. Todella harvan ihmisen psyyke kestäisi tuota. Koko sirkus on mennyt liian älyttömäksi ollakseen tasapuolista urheilua.

Paljon mahdollista ja juuri siksi Brasilia menee loppuun asti. Brasseilla on pelaajia, jotka tajuavat tilanteen hyvin ja osaavat käyttää sitä loistavasti hyväkseen. Nyt kaikki rahat Brasilian mestarudelle.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

AriFerra

#22
Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 13, 2014, 12:07:10
Ei ollut rankkari. Kosketus ei ole rike. Jos tuo oli rankkari, olisi niitä pitänyt viheltää pelissä n. parikymmentä, koska useimmissa kulmapotkutilanteissa tilanne on vähintään sama ja ihan todella vastustajan liikettä estetään käsin ja rankkarin arvoisesti. Se, että pelaaja kaatuu ei tee rikettä, vaan myös pelaajan pysyessä pystyssä, pitäisi noista sääntöjen mukaan mentäessä viheltää...

Sitten kun vähän rauhoitutaan, niin nähdään varmasti että tämä pilkkutilanne oli ihan sellainen mistä voi viheltää pilkun vieläpä aika helposti. Kukaan ei varmasti ole väittänyt etteikö Fredi olisi kaatunut itsellään mutta jos räpeltää kahdella kädellä tuossa tilanteessa vastustajaa tuolla tavalla niin saa puolustavan joukkueen pelaaja syyttää ihan itseään.

Tuomarityöskentely on usein kompromissien tekoa, ja oma päätösvalta suuressa osassa. Tämä dumari veti rajan siihen, että jos kosketus aiheuttaa kaatumisen, tuomitsee rikkeen. Pelaajan pysyessä pystyssä, vaikka rike olisikin tapahtunut, yleensä tuomarit eivät tuomitse siitä rikettä koska töniminen, vetäminen jne. ei aiheuttanut seuraamusta, eli kaatumista.

Ja en, en symppaa brasseja. Mutta en pidä ylikriittisestäkään asenteesta jossa aina automaattisesti haukutaan ja arvostellaan ns. suuren yleisön suosikkeja, menestyjiä yms. Altavastaajat, köyhät, rumat jne. ovat automaattisesti oikeassa.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Zinga

Itse sanoisin että erittäin kevyesti vihelletty rankkari, mutta Fredin sukellus oli enemmän syynä kuin tuomarin huonous. Kun päätös on tehtävä sekunnissa suuntaan jos toiseen, on tuomarin helppo mennä lankaan hyökkääjän filmatessa. Tuomari oli tilanteessa Fredin etupuolella jolloin hän ei varmasti nähnyt oliko pakin käsi kiinni paidassa/olkapäässä/ pepussa/ei missään. Mielestäni oli itse asiassa varsin hyvää tuomarityöskentelyä.

Rossonero

#24
Tuomari teki enemmän isoja virheitä ja epätasaisia tuomioita kuin keskivertosuoritus tuolla tasolla on. Kuitenkin on muistettava, että tälläkin esityksellä tuomarin onnistumisprosentti oli korkea. Työ on vaikeaa ja kiitosta saa harvoin. Minusta ei kuitenkaan missään nimessä MM-kisojen arvoinen tuomarisuoritus (koko viisikolta, koska tuo pilkkutuomio liittyy avustaviin ja he tekivät muitakin selviä virheitä). Toisaalta vaikkapa Dani Alvesin puolustaminen tuossa pelissä oli paljon huonommalla tasolla ja aivan ala-arvoista, eikä siitä kukaan puhu.

Ilelle pakko todeta, että ei tässä ollut ainakaan minulla kyse suosikin haukkumisesta tai ylikriittisyydestä. Minusta tuomarilla on selvä linja, joka toistuu koko ottelun molemmille. Tässä pelissä ei ollut, koska kädet olivat kiinni vastustajassa vaikka kuinka monessa tilanteessa. Itse pidän erittäin vastenmielisenä sitä, että jalkapallossa aivan liian usein tuomari viheltää isomman ja suositumman eduksi (tuttua Italiastakin). Virhe olisi kuitenkin minusta ollut yhtä paha tuomarilta toisessa päässä. Se vain on vielä ratkaisevampi suosikin eduksi, ja siksi ne nostetaan esiin voimakkaammin.

Mutta toivotaan tuomarityöskentelyn paranevan. Pelihän oli vauhdikas ja helppo katsottava. Sellaisia tarvitaan etenkin yön hiljaisina tunteina, jottei uni yllätä.

Rossonero

#25
Meksikolta nyt hylätty kaksi maalia aiheetta. Ensimmäisen vielä voi hyväksyä, mutta vaikka toisessakin syy on ymmärrettävä (luuli pallon osuneen meksikolaiseen), niin ei voi varmuuden vuoksi nostella lippua.

Pahoittelen kriittisyyttä, mutta ei hyvältä näytä tuomareiden osalta. Sade selittää tässä pelissä jotain, mutta ei kaikkea.

Ja lisätäänpä tänne Kamerunilaisen kyynärpää vastustajan poskeen ilman korttia ja Giovanin kaato ihan jakson lopussa, joka oli pilkun paikka ilman epäselvyyttä. Eli 2 väärin hylättyä maalia sekä yksi tuomitsematta jäänyt pilkku Meksikolle. Hieman harmittaisi, jos olisi meksikaani.

Mutta kun puhutaan taas pelillisestä puolesta, niin molempien hyökkäyspelissä oli positiivisia asioita, joskin lähinnä Meksikolla oli selvä yhteinen suunnitelma ja liike, ja se muistutti jossain määrin Kroatian peliä (keskinäinen on mielenkiintoinen). Kamerunilla pisti silmään klassinen naiivi puolustaminen ja sen jättämät järkyttävät aukot etenkin laidoille. Paremmilla keskityksillä Meksiko olisi tehnyt useita ilman noita hylättyjäkin. Mielenkiintoinen lohko kuitenkin, koska periaatteessa kolme, jotka voivat pelata ristiin ja brassitkaan eivtä ole paljon edellä muita.

Tokan jakson jälkeen on otettava pois tuo Kamerunin hyökkäyksen hyvät puolet. Joukkueella ei ollut mitään perusideaa hyökkäykseen tappiolle jouduttuaan. Se voi hyvin jäädä nollille näissä kekkereissä.

Hovimestari

Yllättävän hyvin kenttä imi vettä Kamerunin pelissä, keli oli järkyttävä. Pahoja dumarimokia on jo nähty. Kroatialaiset, jotka eivät ole eilisen teeren poikia, varmasti tiesivät, että pilkku vihelletään avauspelissä brasseille herkästi.

Rossonero


Rossonero

Kun Rizzolikin tuomitsi miten sattuu, on kysyttävä, mitä paikallisessa vedessä oikein on. Näin huono tuomarointi ei ole normaalia.

Espanja on edelleen yksi suurimmista suosikeista, vaikka Chile onkin sille paha vastustaja ja putoaminenkin on mahdollista. Toki oman konseptin kadottaminen ja heikko pallonhallinta on spanskien kannalta huolestuttavaa. Hollanti taas saattaa hyvinkin olla pulassa alempana makaavia jengejä vastaan enkä nostaisi sitä tämän perusteella mestaruuskandidaatiksi. Vaarallinen se toki on.

miku

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 14, 2014, 00:40:49
Saksassa osataan nämäkin asiat. Aivan mahtava idea ja toteutus. Jalkapallon seuraajan ihannemaa:

http://www.theguardian.com/football/gallery/2014/jun/13/world-cup-2014-world-cup-football?picture=439318410#/?picture=439318372&index=0

Mie olin toissakesänä Berliinissä EM-kisojen aikaan ja mr. Tilgnerin kanssa käytiin katsomassa Englannin viimeinen peli jossain muurin äärellä. Kyseisessä paikassa oli kanssa useampia sohvia jne. Muutenkin tuolla tuntui että jokainen kioskikin oli raahannut edes pienen telkkarin kadulle ja siinä pelejä katsottiin. Oluet sai tuoda vaikka itse tai ostaa kiskalta, ei sen väliä.
Pahempi kuin Hönkki..