Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum

Yleinen => Jalkapallo => Topic started by: Rossonero on May 31, 2014, 18:30:49Title: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on May 31, 2014, 18:30:49
Aloitetaanpa tällainen otsikko siitä, että kirjataan tänne ylivoimaisesti levein ja kovin rinki. Jos ringin perusteella jaettaisiin mestaruuksia, olisi asia selvä. Onneksi näin ei ole. Esim. Espanjan keskikenttä on pallollisessa pelissä niin paljon edellä brassien vastaavaa, että pahaa tekee.

Espanjan lopullinen kokoonpano MM-kisoihin

Maalivahdit:

Iker Casillas
Pepe Reina
David De Gea

Puolustajat:

Sergio Ramos
Gerard Pique
Raul Albiol
Cesar Azpilicueta
Juanfran
Jordi Alba

Keskikenttä:

Xavi
Xabi Alonso
Sergio Busquets
Andres Iniesta
Cesc Fabregas
Santi Cazorla
Koke
Javi Martinez
David Silva
Juan Mata

Hyökkääjät:

Diego Costa
Fernando Torres
Pedro
David Villa


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: SouthernBoogieCat on May 31, 2014, 19:22:40
Joo, futiksen MM-kisat tosiaan tulossa. Odotan kisoista todella hyvätasoisia ja tasaisia. Pidän Saksaa ja Brasiliaa ennakkosuosikkeina voittajaksi. Belgiaa povaan kisojen mustaksi hevoseksi joka voi aivan hyvin toistaa Meksikon kisojen 1986 tempun ja edetä aina välieriin saakka. Mikäli ehdin, kirjoitan tänne kattavamman kisa-analyysin.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 02, 2014, 13:53:40
Kaavion mukaan Brasilian ja Argentiinan finaali on täysin mahdollinen. Pahimmassa tapauksessa tokalla kierroksella voivat Brasilia ja Espanja kohdata, mutta en usko. Veikkaan molempien voittavan oman lohkonsa ja menevän pitkälle. Seuraavassa oma arviointi lohkoista, mutta olen puhdas analyytikko, joten kertoimia tai edes kerronarviointeja ei ole luvassa. Arvioit ainoastaan alkulohkoista, joten olkaapa hyvät:

Lohko A

Brasiliaa veikataan lohkovoittajaksi kuten tuossa prologissa jo uumoiltiin, mutta se onkin mielenkiintoista, kuka on toinen jatkoon menijä kolmikosta Kamerun, Kroatia, Meksiko. Kallistun Meksikoon, vaikka heillä eivät karsinnat menneetkään ihan putkeen, mutta ovat he takellelleet aikaisemmissakin MM-karsinnoissa 2000-lvulla. Tästäkin huolimatta ovat joka kerta menneet alkulohkosta jatkoon vuodesta 94 lähtien, mutta siihen sitten tie onkin tyssännyt. Kamerunin pelaajat ovat tyypilliseen tapaansa tapelleet bonusrahoista jo ennen kisoja ja Kroatia pelaa avausotteluaan lukuun ottamatta ilmeisesti maan pohjoisosissa, jossa kuumempi kuin etelässä, joten eurooppalaisina hyytyvät Brasilian lämmössä. Näillä perusteilla kallistun Meksikoon, jolla on riittävästi taitoa mennä jatkoon.

Lohko B

Tässä porukassa on kuolemanlohkon aineksia, kun toisistaan paremmuutta mittaavat Espanja, Hollanti, Chile. Uskon Espanjan lohkovoittoon, mutta käykö tällä kertaa niin, että turnauksen mustahevonen Chile tiputtaa edellisten kisojen finalistin Hollannin jatkosta? Siihen ovat kaikki eväät olemassa, kun Hollanti on mukana melko kokemattomalla joukkueella, mutta Hollanti on aina Hollanti ja menee jatkoon. Australia ei ole enää sama kuin vuonna 2006, joten saldolla 3 0 0 3 kotiin.

Lohko C

Kenties tasasin lohko, jossa kaikilla hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon. Toivon todella Norsunluurannikolle menestystä, mutta epäilen ”järkisyin” Kolumbian ja Japanin etenemistä pudotuspelikierroksille. Tässä perustelut: Kolumbia (Etelä-Amerikka), Japani (juoksuvoimainen). Kreikkaa aina aliarvioidaan, vaikka joukkue on erittäin vaikeasti voitettava ja jopa viime EM-kisoissa meni jatkoon, vaikka niin ei pitänyt käydä, mutta niin aliarvioin minäkin, kun en pidä moisesta pelityylistä. Se perustelu riittää tässä kohtaa.

Lohko D

Onko tämä mielenkiintoisin lohko, kun kolme maailmanmestaria (Englanti, Italia, Uruguay) samassa lohkossa? Ei ole, jota perustellaan myöhemmin, mutta mielenkiintoa tässä kyllä riittää, kuka perinteisistä futismaista joku tippuu jatkosta. En usko Costa Ricankaan jäävän ilman pisteitä, vaikka potentiaali ei jatkoon riitä. Olen varma, että tämän ikävän kohtalon kokee Englanti, joka tippuu jatkosta kolmella tasapelillä. Hodari osaa parkkeerata bussin, mutta muuta se ei sitten osaakaan. Reagointikyky pelin aikana tällä miehelle täysin olematonta, kuten Suomen maajoukkueessa ja Liverpoolissa nähtiin. Ketään ei pitäisi harmittaa jääräpäisen vanhuksen ja meren luotsaaman joukkueen tippumista, vaikka Englanti niin rakas ”kaikille meille” onkin. Italia ja Uruguay jatkoon.

Lohko E

Ranska ja Sveitsi todennäköisesti jatkavat, vaikka Ecuador tulee antamaan kovan vastuksen jo ihan sen takia missä kisat pelataan. Hondurasilla harjoitusottelut olleet puolustuksen osalta todella heikkoja, joten vaikea uskoa mihinkään. Mikä Ranska lopulta on??????

Lohko F

Tämä on lohkoista mielenkiintoisin. Saksaa pidetään joissakin piireissä varmana mestarina ja Portugalilla mahdollisuuksia mihin tahansa, vaikka jotkut hieman sitä aliarvioivat, mutta siihen ei ole varaa, jos lennokas mallipoika Ronaldo on kunnossa. Ghana Afrikan parhaita, joten haastaa, mutta ei taida riittää. Jenkeillä kova itseluottamus ja fyysisesti vahvoja, mutta mielipuolisinkaan ei heihin usko. Mielenkiintoisimman tästä lohkosta tekee kun Klinsmannin Amerikka kohtaa kotimaansa ja Boatengin veljekset saattavat jälleen olla eri puolilla vastakkain, kun Kevin-Prince edustaa Ghanaa ja Jerome Saksaa. Ihan uskomatonta ja totuus tarua ihmeellisempää historiaa.

Lohko H

Belgiasta odotetaan paljon ja syystäkin. Kohta se sitten nähdään tuleeko vastaus huutoon. Seuraavien kisojen isäntä Venäjä on taas niitä mustaksi maalattuja hevosia, mutta minäpä veikkaan Etelä-Korean juoksevan heiltä jalat alta, kuten tekivät Puolalle kotikisoissa 2002 ja viime kisoissa Kreikalle. Suurella karhulla on lähes kymmenkunta kolmekymppistä tai sen ylittänyttä pelaajaa, joten kyllä se näkyy. Vanhan neron Capellon juna meni jo ja mies seisoo haikean bluesin soidessa samalla asemalla kuin 4 vuotta sitten. Algerian joukkue näyttää ihan mukavalta, kun joukkue koottu ympäri Euroopan sarjoista pelaavista pelaajista, joten pieniä saumoja on, mutta todella pienet ne ovat.

Tässä arvioni. Parasta tässä kaikessa on, että menee taatusti metsään, kuten lähes poikkeuksetta suurimmillakin viisastelijoilla, jotka julkaisussaan höpöttävät ”sihvoset, innaset blaah, blaah, blaah” silmillään kaiken maailman hevonpaskaa varmoina totuuksina. Kuka ennusti ennen kisoja vuonna 2002 Etelä-Korean ja Turkin välistä pronssiottelua tai Kreikan Euroopan mestaruutta 2004? Ei kukaan muu kuin joku shamaani pohjoisen syvistä korvista tai poppamies kaukaisista savimajoista, joiden seurassa proffalaseilla puvut prässättyinä kavereilla tulee itku viimeistään siinä vaiheessa, kun viinat ovat loppu. Edes työnantajahidasteet eivät estäneet minua kirjoittamasta tätä kaikkea.

Epilogi:

Muistetaan myös Costa Rica vuoden 90 kisoista ja tarunhohtoinen Pohjois-Korea vuosimallia 66. Jaksoittehan tämän kaiken lukea, jaksoittehan. Minä en jaksanut.

Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 02, 2014, 14:06:25
Koko kisojen totuuden hetki on se, kun välierässä brassien David Luiz riuhtaisee Espanjan Juan Matan nurin rp-alueella. Maksettu tuomari vai ei ?
Muuten eurooppalaiset pärjäävät normaalia huonommin ja kaikki muut pikkuisen normaalia paremmin.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 02, 2014, 14:12:24
Hönkki on jäljillä. Lohkoa Argentiina, Bosnia H, Nigeriaa ja Iran en uskaltanut arvioida, kun ei tiedä heittääkö joku jälleen pallon omaan pussiin. Argentiina siitä silti jatkaa, vaikka minkälaisia kertomia tarjottais. Meni vähän kirjaimetkin sekaisin....


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hovimestari on June 02, 2014, 14:18:26
Kokkikselta tiukkaa analyysiä, joka ei toki tullut puun takaa. Argentiinan lohko jäi tosiaan välistä, toinen jatkoonmenijä siitä on kiharainen.

Minä kyllä luotan Kroatiaan ja Bosniaan, siellä on pohjalla ex-Jugoslavian vahva palloilukulttuuri!


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 06, 2014, 14:15:11
Kisoihin alle viikko aikaa, joten brasilian jalkapallon sankareille ja kansan suosikeille. Mane Garrincha totta kai:

https://www.youtube.com/watch?v=IpBzRy1jwVI

Kokonainen levy brassimusaa:

https://www.youtube.com/watch?v=Ek87PfG4jp4


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 10, 2014, 14:19:11
Kannatan Irania
http://www.mtv.fi/sport/jalkapallo/maajoukkue/uutiset.shtml/2014/06/1904589/lohikaarmeet-superkotkat-merirosvolaiva-milla-mm-joukkueella-paras-lempinimi


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 10, 2014, 21:28:59
Kannatan Irania
http://www.mtv.fi/sport/jalkapallo/maajoukkue/uutiset.shtml/2014/06/1904589/lohikaarmeet-superkotkat-merirosvolaiva-milla-mm-joukkueella-paras-lempinimi

En ruvennut tarkistelemaan muita, mutta silmiin pisti se, että Saksan joukkueen lempinimeksi oli laitettu sana, jota käyttää lähinnä ulkomainen media. Vaikkapa Nationalelf olisi osuvampi, jos pitäisi vain yksi lempinimi valita, koska sitä kuulee esim. saksankielisillä kanavilla suhteellisen usein.

http://en.wikipedia.org/wiki/Germany_national_football_team

Ei olisi paljon vaatinut tarkistella, kun ajatuksena ei tainnut olla ulkomaisten medioiden käyttämät lempinimet...


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 11, 2014, 10:16:11
Kannatan Irania
http://www.mtv.fi/sport/jalkapallo/maajoukkue/uutiset.shtml/2014/06/1904589/lohikaarmeet-superkotkat-merirosvolaiva-milla-mm-joukkueella-paras-lempinimi

Mukana!
Täältä saa lisää infoa.
http://www.ffiri.ir/

Joukkueessa on myös kisojen suosikkipelaajani: GHOOCHANNEJAD. Maalaan juori joukkuetta, mutta tuon kirjoittaminen pelaajan levyyn tuottaa pieniä ongelmia. :(


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 11, 2014, 13:14:26
Täältä saa lisää infoa.
http://www.ffiri.ir/

Nopealla lukemisella on todettava, että vastaa aika hyvin länsimaisten liittojen suodatettujen ja kritiikoittömien sivustojen sisältöä. Muutama virhekin näytti löytyvän. Katsotaan bongaavatko muut samat virheet...


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 11, 2014, 13:29:39
Täältä saa lisää infoa.
http://www.ffiri.ir/

Nopealla lukemisella on todettava, että vastaa aika hyvin länsimaisten liittojen suodatettujen ja kritiikoittömien sivustojen sisältöä. Muutama virhekin näytti löytyvän. Katsotaan bongaavatko muut samat virheet...

Tuolta voisi hyvin poimia seuraavan viikon kysymyksen.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 12, 2014, 00:39:47
Kaikkien aikojen kisat tulossa. Ainakin, jos puhutaan idiotismista (toki E-Afrikka oli lähellä ja Qatar menee ohi heittämällä...). Manauksen stadion huolettaa jopa perunapellossa kasvaneita brittifutaajia (sehän on heille etu, mutta eivät poloiset ymmärrä). Stadion on maksanut pari sataa miljoonaa, ei ole valmis, ruohokentän hoitaja kiroilee, kun paikalle ei ole tieyhteyksiä, joten kaikki pitää kuljettaa laivareittejä pitkin jne. Ja sitten, jos tuo saadaan valmiiksi kisojen jälkeen, on paikallisen seuran n. 2000 kannattajalla tilaa tunnelmoida. Laskun (tolkuttoman, kuten jo E-Afrikasta tiedämme) stadionin kunnossapidosta maksavat tietenkin paikalliset selkänahastaan kisojen jälkeen. Will the madness never end? (Toki Blatterin mielestä kaikki FIFA-kriitikot ovat rasisteja ja vähintään misantrooppeja...)

http://www.theguardian.com/football/2014/jun/11/england-concerns-pitch-italy-world-cup-2014-manaus


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 12, 2014, 00:52:33
Pyssyni tuokaa:

http://www.theguardian.com/football/2014/jun/11/sepp-blatter-fifa-football-planets

Nyt olisi hyvä hetki herra Alajankin näyttää miten Suomessa suhtaudutaan korruptioon. Hämälläiset jne. eivät olleet tarpeeksi rohkeita ja suoraselkäisiä. David Connin teksti saa tämän hienon pelin ystävän voimaan pahoin. Ilmeisesti Englanti on ainoa, jolla on rohkeutta puhua suoraan - ja kärsiä seuraukset...

http://www.theguardian.com/football/blog/2014/jun/11/europe-football-associations-sepp-blatter-fifa


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Pejoka on June 12, 2014, 22:10:34
Näinkin voi käydä…

   Brasilia - Kroatia 2-1   
   Meksiko – Kamerun 1-1   
   Espanja – Hollanti 2-0   
   Chile – Australia 5-0   
   Kolumbia – Kreikka 0-1   
   Norsunluurannikko – Japani 1-2   
   Uruguay - Costa Rica 1-0   
   Englanti – Italia 1-0   
   Sveitsi – Ecuador 0-0   
   Ranska – Honduras 1-0   
   Argentiina - Bosnia & H. 1-3   
   Iran – Nigeria 0-0   
   Saksa – Portugali 5-1   
   Ghana – USA 1-1   
   Belgia – Algeria 1-0   
   Venäjä - Etelä-Korea 0-1   
   Brasilia – Meksiko 1-1   
   Kamerun – Kroatia 2-2   
   Espanja – Chile 1-2   
   Australia – Hollanti 6-1   
   Kolumbia – Norsunluurannikko 3-0   
   Japani – Kreikka 2-2   
   Uruguay – Englanti 2-2   
   Italia - Costa Rica 0-1   
   Sveitsi – Ranska 2-1   
   Honduras – Ecuador 3-3   
   Argentiina – Iran 1-1   
   Nigeria - Bosnia & H. 3-1   
   Saksa – Ghana 1-1   
   USA – Portugali 1-2   
   Belgia – Venäjä 4-1   
   Etelä-Korea – Algeria 3-3   
   Kamerun – Brasilia 1-2   
   Kroatia – Meksiko 2-0   
   Australia – Espanja 1-1   
   Hollanti – Chile 2-1   
   Japani – Kolumbia 2-0   
   Kreikka – Norsunluurannikko 1-1   
   Italia – Uruguay 3-1   
   Costa Rica – Englanti 2-1   
   Honduras – Sveitsi 1-3   
   Ecuador – Ranska 1-2   
   Nigeria – Argentiina 2-2   
   Bosnia & H. – Iran 1-0   
   USA – Saksa 1-0   
   Portugali – Ghana 1-1   
   Etelä-Korea – Belgia 2-2   
   Algeria – Venäjä 0-2   
      
   A Brasilia 3 2 1 0 5-3 7     B Chile     3 2 0 1 8-3 6   
     Kroatia  3 1 1 1 5-4 4       Espanja   3 1 1 1 4-3 4   
     Kamerun  3 0 2 1 4-5 2       Australia 3 1 1 1 7-7 4   
     Meksiko  3 0 2 1 2-4 2       Hollanti  3 1 0 2 3-9 3   
      
   C Japani   3 2 1 0 6-3 7     D Costa R.  3 2 0 1 3-2 6   
     Kreikka  3 1 2 0 4-3 5       Englanti  3 1 1 1 4-4 4   
     Kolumbia 3 1 0 2 3-3 3       Uruguay   3 1 1 1 4-5 4   
     Norsunl. 3 0 1 2 2-6 1       Italia    3 1 0 2 3-3 3   
      
   E Sveitsi  3 2 1 0 5-2 7     F Bosnia&H. 3 2 0 1 5-4 6   
     Ranska   3 2 0 1 4-3 6       Nigeria   3 1 2 0 5-3 5   
     Ecuador  3 0 2 1 4-5 2       Iran      3 0 2 1 1-2 2   
     Honduras 3 0 1 2 4-7 1       Argent.   3 0 2 1 4-6 2   
      
   G Saksa    3 1 1 1 6-3 4     H Belgia    3 2 1 0 7-3 7   
     USA      3 1 1 1 3-3 4       E.-Korea  3 1 2 0 6-5 5   
     Portug.  3 1 1 1 4-7 4       Venäjä    3 1 0 2 3-5 3   
     Ghana    3 0 3 0 3-3 3       Algeria   3 0 1 2 3-6 1   
      
   Neljännesvälierät   
   Brasilia – Espanja 1-6 ja. 1-1   
   Japani – Englanti 0-2   
   Chile – Kroatia 1-0   
   Costa Rica – Kreikka 2-4 ja. 2-2   
   Sveitsi – Nigeria 1-2   
   Saksa – Etelä-Korea 3-1   
   Bosnia & H. –Ranska 1-2   
   Belgia – USA 1-0   
      
   Puolivälierät   
   Espanja – Englanti 2-1   
   Nigeria – Saksa 5-1   
   Chile – Kreikka 2-1   
   Ranska – Belgia 0-1   
      
   Välierät   
   Espanja – Nigeria 4-1   
   Chile – Belgia 1-2   
      
   Pronssiottelu   
   Nigeria – Chile 2-0 ja. 0-0   
      
   Loppuottelu   
   Espanja – Belgia 2-1   
      Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 13, 2014, 10:13:26
Mielenkiintoinen ja voisin sanoa, että jopa erinomainen veikkaus, koska MM-kisat ovat aina olleet yllätyksellisiä. En jaksa uskoa, että kaikki kolme Italia, Hollanti ja varsinkaan Argentiina jäävät lohkoinsa viimeisiksi. Jotenkin tunne, että niin tulee Englannille käymään, mutta seuraavan kuukauden aikana sen näemme. No, 2002 kukkaan ei uskonut, että suurimmat mestarisuosikit Argentiina ja Ranska jäävät alkulohkoon ja vielä siten, että hallitseva maailman-, Euroopan ja edellisvuoden Confederation cupin voittaja ei tee maaliakaan, mutta niin vain kävi.

Brasilia-Kroatia (3-1) meni melkein oikein. Ansaitsiko Brassit rankkarin?

Tänään ois helvetin kova italialaisen proge- ja kahuleffamusan Goblinin keikka, mutta kisojen takia jää väliin. Tässä pari boom boomia, mutta ei sitä parasta:

https://www.youtube.com/watch?v=LLT0Q8Kpvf8

https://www.youtube.com/watch?v=Y-7gfS7KRLY


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: AriFerra on June 13, 2014, 10:30:31
Ansaitsiko Brassit rankkarin?

Kuuluu lajiin. Fredi käytti tilaisuuden taidokkaasti hyväkseen, sukelsi kun hölmö kroaattipakki hipaisi samanaikaisesti molemmilla käsillään häntä. Selkeä rike, mitä ei sukeltaminen poista.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 13, 2014, 11:03:02
Quote
Ansaitsiko Brassit rankkarin?

Ei olisi Kroatia saanut vastaavasta tilanteesta rankkaria. Minusta myös 3-1 maalia edelsi tuomarivirhe Brasilian hyväksi, kun joku brassi riisti pallon kroatialaiselta selkeästi liian kovalla selkään taklauksella. En tiedä menikö dumareilta vain pupu pöksyyn vai onko lahjontaa tapahtunut ? Toivottavasti edellistä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 13, 2014, 11:07:10
Ansaitsiko Brassit rankkarin?

Kuuluu lajiin. Fredi käytti tilaisuuden taidokkaasti hyväkseen, sukelsi kun hölmö kroaattipakki hipaisi samanaikaisesti molemmilla käsillään häntä. Selkeä rike, mitä ei sukeltaminen poista.

Ei ollut rankkari. Kosketus ei ole rike. Jos tuo oli rankkari, olisi niitä pitänyt viheltää pelissä n. parikymmentä, koska useimmissa kulmapotkutilanteissa tilanne on vähintään sama ja ihan todella vastustajan liikettä estetään käsin ja rankkarin arvoisesti. Se, että pelaaja kaatuu ei tee rikettä, vaan myös pelaajan pysyessä pystyssä, pitäisi noista sääntöjen mukaan mentäessä viheltää...

Pelissä oli tuon lisäksikin nähtävissä se, että tuomari oli liian kovassa psyykkisessä paineessa. FIFA ei ole tehnyt mitään vähentääkseen tätä ongelmaa, vaan ennemminkin ruokkii tätä olemalla avoimesti aina isäntämaan puolella. Kroaatteja vastaan vihellettiin useampi ratkaiseva kerta ilman syytä hyökkäyspäässä ja ainakin yksi maali olisi noista syntynyt. Lisäksi mm. Dani Alvesin rike pallottomaan Oliciin oli vähintään keltaisen paikka.

Itse pelistä jäi käteen se fiilis, että Kroatia oli huomattavasti konkreettisempi joukkue, joka hallitsi hallitusti palloa ja jolla oli selvät kuviot hyökkäyksessä. Se oli myös itsevarmempi. Brassit olivat huonoja ison osan pelistä, ja tulos antaa väärän kuvan tapahtumista. Tämä vain vahvistaa sitä ajatusta, että brassit eivät mene loppuun asti. Kroaatit sen sijaan yllättivät minut positiivisesti. Olin ajatellut Meksikon menevän jatkoon toisena, mutta tuon perusteella Kroatia on edellä. Toki keskinäisessä pelissä voi käydä mitä vain, ja se ratkaisee joka tapauksessa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 13, 2014, 11:11:34
Tarkennetaan vielä, että kyse ei siis ole pelkästään tuomarin huonoudesta, tyhmyydestä, lahjonnasta tms. Kyse on aivan järjettömiin mittasuhteisiin kasvaneesta paineesta, joka virhetuomion myötä näkyisi suunnilleen tappouhkauksina jne. Todella harvan ihmisen psyyke kestäisi tuota. Koko sirkus on mennyt liian älyttömäksi ollakseen tasapuolista urheilua. Kisat olisi hyvä järjestää aina joko pienissä maissa, jotka eivät voi pärjätä loppuun asti tai sitten Saksassa (joka on liian traumainen kansakunta ottaakseen vastaan kotietua tuomareilta)...


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 13, 2014, 11:18:23
Minusta tuomari ei ollut huono, mutta ei päivä kyllä paraskaan ollut. Rankkarin arvoinen rike, kun pakki otti kiinnin kahdella kädellä ja niistä pitäis uskaltaa viheltää enemmänkin, koska suosisi hyökkäävämpää joukkuetta, mutta faktahan on, että toiseen päätyyn sitä ei olisi uskaltanut viheltää. Heittäytyminen oli taas ärsyttävä ja niihin pitäisi kattojärjestön puuttua myös kunnolla. Jälleen hyvää mainosta kovassa maineessa olevalle Fifalle, kun tuomarin hieman kyseenalaiset tuomiot alkavat jo avausottelussa.

Kroatia vakuutti. Mielenkiintoista nähdä miten Meksiko ja Kamerun tänään pelaavat. Toivottavasti Kamerunin 22-vuotias Aboubakar nähdään avauksessa, joka teki viime kaudella Ranskan pääsarjassa 16 häkkiä. Ihan kova saavutus ja näyttöpaikka suurempiin ympyröihin.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 13, 2014, 11:22:12
Quote
Tarkennetaan vielä, että kyse ei siis ole pelkästään tuomarin huonoudesta, tyhmyydestä, lahjonnasta tms. Kyse on aivan järjettömiin mittasuhteisiin kasvaneesta paineesta, joka virhetuomion myötä näkyisi suunnilleen tappouhkauksina jne. Todella harvan ihmisen psyyke kestäisi tuota. Koko sirkus on mennyt liian älyttömäksi ollakseen tasapuolista urheilua.

Paljon mahdollista ja juuri siksi Brasilia menee loppuun asti. Brasseilla on pelaajia, jotka tajuavat tilanteen hyvin ja osaavat käyttää sitä loistavasti hyväkseen. Nyt kaikki rahat Brasilian mestarudelle.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: AriFerra on June 13, 2014, 11:36:32
Ei ollut rankkari. Kosketus ei ole rike. Jos tuo oli rankkari, olisi niitä pitänyt viheltää pelissä n. parikymmentä, koska useimmissa kulmapotkutilanteissa tilanne on vähintään sama ja ihan todella vastustajan liikettä estetään käsin ja rankkarin arvoisesti. Se, että pelaaja kaatuu ei tee rikettä, vaan myös pelaajan pysyessä pystyssä, pitäisi noista sääntöjen mukaan mentäessä viheltää...

Sitten kun vähän rauhoitutaan, niin nähdään varmasti että tämä pilkkutilanne oli ihan sellainen mistä voi viheltää pilkun vieläpä aika helposti. Kukaan ei varmasti ole väittänyt etteikö Fredi olisi kaatunut itsellään mutta jos räpeltää kahdella kädellä tuossa tilanteessa vastustajaa tuolla tavalla niin saa puolustavan joukkueen pelaaja syyttää ihan itseään.

Tuomarityöskentely on usein kompromissien tekoa, ja oma päätösvalta suuressa osassa. Tämä dumari veti rajan siihen, että jos kosketus aiheuttaa kaatumisen, tuomitsee rikkeen. Pelaajan pysyessä pystyssä, vaikka rike olisikin tapahtunut, yleensä tuomarit eivät tuomitse siitä rikettä koska töniminen, vetäminen jne. ei aiheuttanut seuraamusta, eli kaatumista.

Ja en, en symppaa brasseja. Mutta en pidä ylikriittisestäkään asenteesta jossa aina automaattisesti haukutaan ja arvostellaan ns. suuren yleisön suosikkeja, menestyjiä yms. Altavastaajat, köyhät, rumat jne. ovat automaattisesti oikeassa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Zinga on June 13, 2014, 15:58:26
Itse sanoisin että erittäin kevyesti vihelletty rankkari, mutta Fredin sukellus oli enemmän syynä kuin tuomarin huonous. Kun päätös on tehtävä sekunnissa suuntaan jos toiseen, on tuomarin helppo mennä lankaan hyökkääjän filmatessa. Tuomari oli tilanteessa Fredin etupuolella jolloin hän ei varmasti nähnyt oliko pakin käsi kiinni paidassa/olkapäässä/ pepussa/ei missään. Mielestäni oli itse asiassa varsin hyvää tuomarityöskentelyä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 13, 2014, 17:47:14
Tuomari teki enemmän isoja virheitä ja epätasaisia tuomioita kuin keskivertosuoritus tuolla tasolla on. Kuitenkin on muistettava, että tälläkin esityksellä tuomarin onnistumisprosentti oli korkea. Työ on vaikeaa ja kiitosta saa harvoin. Minusta ei kuitenkaan missään nimessä MM-kisojen arvoinen tuomarisuoritus (koko viisikolta, koska tuo pilkkutuomio liittyy avustaviin ja he tekivät muitakin selviä virheitä). Toisaalta vaikkapa Dani Alvesin puolustaminen tuossa pelissä oli paljon huonommalla tasolla ja aivan ala-arvoista, eikä siitä kukaan puhu.

Ilelle pakko todeta, että ei tässä ollut ainakaan minulla kyse suosikin haukkumisesta tai ylikriittisyydestä. Minusta tuomarilla on selvä linja, joka toistuu koko ottelun molemmille. Tässä pelissä ei ollut, koska kädet olivat kiinni vastustajassa vaikka kuinka monessa tilanteessa. Itse pidän erittäin vastenmielisenä sitä, että jalkapallossa aivan liian usein tuomari viheltää isomman ja suositumman eduksi (tuttua Italiastakin). Virhe olisi kuitenkin minusta ollut yhtä paha tuomarilta toisessa päässä. Se vain on vielä ratkaisevampi suosikin eduksi, ja siksi ne nostetaan esiin voimakkaammin.

Mutta toivotaan tuomarityöskentelyn paranevan. Pelihän oli vauhdikas ja helppo katsottava. Sellaisia tarvitaan etenkin yön hiljaisina tunteina, jottei uni yllätä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 13, 2014, 18:34:20
Meksikolta nyt hylätty kaksi maalia aiheetta. Ensimmäisen vielä voi hyväksyä, mutta vaikka toisessakin syy on ymmärrettävä (luuli pallon osuneen meksikolaiseen), niin ei voi varmuuden vuoksi nostella lippua.

Pahoittelen kriittisyyttä, mutta ei hyvältä näytä tuomareiden osalta. Sade selittää tässä pelissä jotain, mutta ei kaikkea.

Ja lisätäänpä tänne Kamerunilaisen kyynärpää vastustajan poskeen ilman korttia ja Giovanin kaato ihan jakson lopussa, joka oli pilkun paikka ilman epäselvyyttä. Eli 2 väärin hylättyä maalia sekä yksi tuomitsematta jäänyt pilkku Meksikolle. Hieman harmittaisi, jos olisi meksikaani.

Mutta kun puhutaan taas pelillisestä puolesta, niin molempien hyökkäyspelissä oli positiivisia asioita, joskin lähinnä Meksikolla oli selvä yhteinen suunnitelma ja liike, ja se muistutti jossain määrin Kroatian peliä (keskinäinen on mielenkiintoinen). Kamerunilla pisti silmään klassinen naiivi puolustaminen ja sen jättämät järkyttävät aukot etenkin laidoille. Paremmilla keskityksillä Meksiko olisi tehnyt useita ilman noita hylättyjäkin. Mielenkiintoinen lohko kuitenkin, koska periaatteessa kolme, jotka voivat pelata ristiin ja brassitkaan eivtä ole paljon edellä muita.

Tokan jakson jälkeen on otettava pois tuo Kamerunin hyökkäyksen hyvät puolet. Joukkueella ei ollut mitään perusideaa hyökkäykseen tappiolle jouduttuaan. Se voi hyvin jäädä nollille näissä kekkereissä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hovimestari on June 13, 2014, 20:29:04
Yllättävän hyvin kenttä imi vettä Kamerunin pelissä, keli oli järkyttävä. Pahoja dumarimokia on jo nähty. Kroatialaiset, jotka eivät ole eilisen teeren poikia, varmasti tiesivät, että pilkku vihelletään avauspelissä brasseille herkästi.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 13, 2014, 23:40:49
Saksassa osataan nämäkin asiat. Aivan mahtava idea ja toteutus. Jalkapallon seuraajan ihannemaa:

http://www.theguardian.com/football/gallery/2014/jun/13/world-cup-2014-world-cup-football?picture=439318410#/?picture=439318372&index=0


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 13, 2014, 23:46:52
Kun Rizzolikin tuomitsi miten sattuu, on kysyttävä, mitä paikallisessa vedessä oikein on. Näin huono tuomarointi ei ole normaalia.

Espanja on edelleen yksi suurimmista suosikeista, vaikka Chile onkin sille paha vastustaja ja putoaminenkin on mahdollista. Toki oman konseptin kadottaminen ja heikko pallonhallinta on spanskien kannalta huolestuttavaa. Hollanti taas saattaa hyvinkin olla pulassa alempana makaavia jengejä vastaan enkä nostaisi sitä tämän perusteella mestaruuskandidaatiksi. Vaarallinen se toki on.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: miku on June 14, 2014, 06:45:38
Saksassa osataan nämäkin asiat. Aivan mahtava idea ja toteutus. Jalkapallon seuraajan ihannemaa:

http://www.theguardian.com/football/gallery/2014/jun/13/world-cup-2014-world-cup-football?picture=439318410#/?picture=439318372&index=0

Mie olin toissakesänä Berliinissä EM-kisojen aikaan ja mr. Tilgnerin kanssa käytiin katsomassa Englannin viimeinen peli jossain muurin äärellä. Kyseisessä paikassa oli kanssa useampia sohvia jne. Muutenkin tuolla tuntui että jokainen kioskikin oli raahannut edes pienen telkkarin kadulle ja siinä pelejä katsottiin. Oluet sai tuoda vaikka itse tai ostaa kiskalta, ei sen väliä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 14, 2014, 17:30:32
Hyvä kooste avauspelistä.

http://gu.com/p/3q593


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 14, 2014, 20:00:35
Pois Buffon (140 maaottelua), 2 varairmalla yhteensä 8. Englannille  2-0.

Uruguay vihtoo, kylvetään ja pesee Costa Rican 5 muna.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hovimestari on June 14, 2014, 20:52:20
Kreikan ankeus ei tullut yllätyksenä, ja tiesin, mutten muistanut, Tero Karhun olevan noin kova lääkemies selostuksissaan... ilmeisesti Tapsa vetää kohta alkavan Uruguayn pelin, joka on ihan tervetullutta.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 14, 2014, 20:59:27
Kreikan ankeus ei tullut yllätyksenä, ja tiesin, mutten muistanut, Tero Karhun olevan noin kova lääkemies selostuksissaan... ilmeisesti Tapsa vetää kohta alkavan Uruguayn pelin, joka on ihan tervetullutta.

Teddy Bear osaa kyllä aina järkyttää. FC narrit tausta jättää ihmiseen jälkensä.Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 14, 2014, 21:58:26
"Kisojen paskin puoliaika". Hyvä Nupe.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: AriFerra on June 14, 2014, 22:22:18
Pois Buffon (140 maaottelua), 2 varairmalla yhteensä 8. Englannille  2-0.

Uruguay vihtoo, kylvetään ja pesee Costa Rican 5 muna.

Koska Uruguay - Costa Rica veikkaus meni ihan persiilleen, uskoa ehkä löytyy siihen että Saapasmaan tuhnurit tekevät samankaltaisen yllätyksen eivätkä pelaakaan muna-muna? Tai edes 2-0 lädeille...


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 14, 2014, 23:00:39
Pois Buffon (140 maaottelua), 2 varairmalla yhteensä 8. Englannille  2-0.

Uruguay vihtoo, kylvetään ja pesee Costa Rican 5 muna.

Koska Uruguay - Costa Rica veikkaus meni ihan persiilleen, uskoa ehkä löytyy siihen että Saapasmaan tuhnurit tekevät samankaltaisen yllätyksen eivätkä pelaakaan muna-muna? Tai edes 2-0 lädeille...

Hieman pieleen tuo veikkaus tosiaan meni....
Pakko sitten muuttaa seuraavan pelin veikkaukseni.
En-ger-lund 3 Italy nil.
Maa+vuokra-asunto myyntiin ja pantiksi.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 14, 2014, 23:26:30
Kreikan ankeus ei tullut yllätyksenä, ja tiesin, mutten muistanut, Tero Karhun olevan noin kova lääkemies selostuksissaan... ilmeisesti Tapsa vetää kohta alkavan Uruguayn pelin, joka on ihan tervetullutta.

Teddy Bear osaa kyllä aina järkyttää. FC narrit tausta jättää ihmiseen jälkensä.

Kreikasta kertoo paljon se, että ykkösase hyökkäyksissä oli Torosidis. Kolumbian maalijuhlat toistaiseksi kisojen kohokohta. Armeron tunnelmointi muistutti hieman Tardellia -82.

Kisojen pahin järkytys oli tajuta Tero Karhun olevan selostuskopissa nyt YLElläkin. Aivan kammottavaa kuunneltavaa. Vaihdoin flerljudille ennen kuin ehdn tajuta kuka moinen huutava ääliö on.

Tapsa todellakin oli musiikkia korville. Nahkis on kuin vanha viini, ja on todella nykyään miellyttävin kuunneltava suomenkielisistä selostajista. Flerljudin puolella tyylitaju on automaattisesti aatelisempi ja korva nauttii. Pelistäkin ymmärtävät ihan mukavasti. Vielä ei ole tarvinnut/jaksanut hakea netistä muilla kielillä selostuksia.

Nurmisen "paska" matsi kertoo taas karua kieltä siitä kuinka henkilö ei lainkaan ymmärrä missä on. Muutenkin Nupe oli ihan turha mies verrattuna mukavasti yllättäneeseen Pohjaan.

Itse pelin puolella Urut toistaiseksi pahin pettymys Espanjan ohella, vaikka vedonlyöntipuolella olikin mukavaa, kun Ticot iskivät kolme (ja Hollanti viisi). Epäilin kyllä hieman tuota, koska Costa Ricaa aliarvioidaan (ovat aina esiintyneet edukseen kisoissa etenkin ylöspäin pelatessa), ja toisaalta Uruguay on ollut heikko ilman Suarezia jo pitemmän aikaa. Silti etenkin paineen puute lopussa yllätti. En laskisi kuitenkaan heitä ulos, jos Suarez pelaa muut pelit. Costa Rica saattaa hyvinkin mennä jatkoon. Sen verran hyvin hallitsivat pääpeliä ja erikoistilanteita Uruguayn kaltaistakin erikoistilannejoukkuetta vastaan ja toisaalta olivat erityisen hyviä vastahyökkäyksissä, joita voivat rauhassa pelata loputkin pelit. Hieno lohko tulossa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hovimestari on June 14, 2014, 23:38:31
Eng-Ita on kyllä potentiaalinen 0-0, Jukolan kuiskailu Ykköseltä voi pitää paremmin hereillä. Kovaa rytinää juuri parhaillaan, naama edellä joku sammalikkoon aivan lähellä rastia...


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 14, 2014, 23:54:17
Oi niitä aikoja, kun Jukolakin tuli vain radiosta kuiskattuna. Hienoa kulttuuria!

Italian avauksessa ylhäällä Balotelli, Candreva ja Marchisio. Viittaa pahasti tasurin riittämiseen. Jos Italia haluaa pärjätä, pitäisi Balo pudottaa ja nostaa kärkeen Torinon kaksikko Immobile-Cerci. Tuo pari on paljon liikkuvampi ja löytää toisensa erinomaisesti.

Englanti oli näemmä pudottanut Lallanan. En pidä Englannin avausta hyökkäyksen osalta parhaana mahdollisena, mutta toki ekassa pelissä tasurin hakemiseen ok.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 15, 2014, 02:05:44
Italian avauksessa ylhäällä Balotelli, Candreva ja Marchisio. Viittaa pahasti tasurin riittämiseen. Jos Italia haluaa pärjätä, pitäisi Balo pudottaa

Seuraavassa pelissä nämä kolme eivät sitten enää onnistu hyökkäyspäässä... Candreva oli maaginen, en olisi uskonut ihan noin kovaa suoritusta tällä tasolla. Englantikin oli positiivinen, mutta ryssii (mistähän tämä sana tulee, kun puhutaan futismunailusta...) kuitenkin jatkopaikan.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 15, 2014, 11:16:00
Pakko muuten todeta, että Pirloa on pakko ruveta pitämään yhtenä kaikkien aikojen pelaajista. Kun kaiken lisäksi mies on uskomattoman tyylikäs ja rehti pelaaja, ei voi muuta kuin arvostaa todella paljon. Kun vielä tuossa iässä hän on noin suvereeni, ja laukoo tuosta noin vain huolimattomasti ylärimaan vaparin tämän hetken tyylikkäimmällä potkutekniikalla, olen täysin myyty. Koska itse arvostan muutakin kuin maalintekoa, ja ennen kaikkea arvostan pelisilmää, tyylikkyyttä jne. joka ei ole kiinni fysiikasta, on vaikea löytää Pirloa parempaa jalkapalloilijaa maailmasta.

Norsut veivät sitten yöpelin, vaikka oman veikkauksen kannalta näytti ekalla jaksolla vielä hyvältä. Toki Drogballe ja muille suo ilolla jatkopaikan vuoden 2006 kuolemanlohkon ja 2010 farssin (Portugali-P-Korea maalieropeli) jälkeen. Japanista ja Zaccheronista pidän, koska heillä ihan oma tyylinsä, joka on minusta miellyttävä, mutta hehän ovat olleet useamminkin jatkossa.

Tuossa pelissä muuten taas sanottava, että Yaya Touren tyylikkyys on myös silmiä hivelevää. Jopa tilanteessa, jossa hänelle olisi pitänyt viheltää rankkari, hän otti asian rauhallisesti. On vain harmillista, että kaikki heittäytyjät ovat tehneet futiksesta niin kyynistä, että tuollaisessa tilanteessa, jossa Yayalla ei ollut mitään syytä kaatua, eikä se edes kuulu häneen tapoihinsa, tuomari olettaa, että hän kaatui ilman kontaktia. Kontakti itsessään oli tuomarille lähes mahdoton nähdä, mutta tuomarien toimiessa muutenkin usein oletusten perusteella, olisi mukavaa, että oletus ei aina olisi negatiivinen.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: AriFerra on June 15, 2014, 13:08:22
Kunnioitan Litmasta, tottakai, paljon pelaajana. Myös ihmisenä tietyllä tapaa, vaikka en tietenkään henk.koht. tunnekkaan. Ja mitä se minun kärpäsen kokoinen kunnioitus nyt muutenkaan missään vaikuttaisi.

Mutta kakkos-selostajana! Ei hyvänen aika. Studiopöydän äärellä osaa antaa hyviä ja asiantuntevia lausuntoja, mutta nuo selostuksen yhteydessä kerrotut itsestäänselvyydet...


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 15, 2014, 20:57:26
Kuten pelkäsin/arvelin. Ranska - Honduras -pelin studiohöpinöissä ei edes mainittu Griezmannin nimeä. Riberyn puuttuessa vasemmalle tulee pelityyliltään erityyppinen, mutta aivan erinomainen pelimies (maailmanluokkaa?! Siitä päättää Rosso + Hovi). Kannattaa tarkkailla.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hovimestari on June 15, 2014, 21:12:27
Mielenkiintoista nähdä tämä Les Blöös, mutta pakko vetää Chriso Vuojärvellä. Kuulostaa hiukan samalta kuin Strömsön nikkari-Jimmy.

Englanti oli pirteä. Ongelmana voi kuitenkin olla, että Uruguay parantaa varmasti tai jos ei, niin voi tehdä "uruguayt" ja ajella huolella miehiä lasarettiin.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 15, 2014, 21:21:08
Kuten pelkäsin/arvelin. Ranska - Honduras -pelin studiohöpinöissä ei edes mainittu Griezmannin nimeä. Riberyn puuttuessa vasemmalle tulee pelityyliltään erityyppinen, mutta aivan erinomainen pelimies (maailmanluokkaa?! Siitä päättää Rosso + Hovi). Kannattaa tarkkailla.

Minusta Ranskalle oli hyvä, että Ribery loukkaantui. Hänen kanssaan peli pyörii liikaa hänen ympärillään. Joukkueena ovat parempia ilman. Griezmann on sitäpaitsi minusta tällä hetkellä parempi pelaaja kuin Franck. Nyt lisäksi jälleen yksi liian suuri ego on poissa häiritsemästä Deschampsin harmoniaa. Oli muuten huvittavaa kuulla, kun Muurinen sanoi Nasrista, että eihän näitä syitä meille kerrota, kun kuitenkin ihan selvästi on annettu ymmärtää, että Nasrin ego ei mahdu Deschampsin kuvioihin.

Odotan Ranskan vievän lohkon ihan hyvällä pelillä, mutta noutaja tulee joko Bosnia-H:n tai viimeistään Saksan muodossa.

Täälläkin valintana Chriso Vuojärvi.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 15, 2014, 21:28:22
Kunnioitan Litmasta, tottakai, paljon pelaajana. Myös ihmisenä tietyllä tapaa, vaikka en tietenkään henk.koht. tunnekkaan. Ja mitä se minun kärpäsen kokoinen kunnioitus nyt muutenkaan missään vaikuttaisi.

Mutta kakkos-selostajana! Ei hyvänen aika. Studiopöydän äärellä osaa antaa hyviä ja asiantuntevia lausuntoja, mutta nuo selostuksen yhteydessä kerrotut itsestäänselvyydet...

Totta, mutta pitää antaa Litille muutama peli aikaa. Ei ole ennen ollut selostamossa mukana ja toimiva selostaja-kommentaattori -pari on molemmista kiinni ja vaatii yleensä hieman totuttelua. YLE:llähän ei tätäkään oikein ymmärretä, vaan sinne heitetään kuka sattuu pääsemään kenen kanssa sattuu. Parhaimmillaanhan nuo parit ovat erittäin hyviä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 15, 2014, 22:57:19
Yle Areenan taktinen näkymä.
Myös II valmentajien suosima.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 16, 2014, 10:00:41
Äkkiä se Mika Nurmela pois sieltä kisastudiosta. Liian Lapin jätkä. Muuten on ollu viihdyttävät kisat tuomarimokista huolimatta. Paljon maaleja ja ei yhtään tasuria (0-0 on hieno tulos vain subussa). Kunto ei kyllä kestä noita yöpelejä pitkässä juoksussa. Honduras on rottamainen jengi. Brasilian joukkue veti kohtalaisen aggressiivisesti kansallislaulun. Toivottavasti Englanti ei pelannut parasta peliään Italiaa vastaan. Jos pystyvät pitämään saman tason, niin voivat jopa mennä jatkoon. Italia menee finaaliin asti ellei tapahdu joku käsittämätön tuomarikähmintä. Espanja ei vaan enää tahdo jaksaa, kun liian monella pelaajalla on takana liian raskas kausi seurajoukkueessa. Menee kyllä alkulohkosta jatkoon, mutta se on vain viimeinen rutistus nykyiselle sukupolvelle. Pudotuspeleissä Brasilia teurastaa Espanjan. Tänään alkavat Saksan kisat. Loistavaa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 16, 2014, 10:21:05
Quote
Muutenkin Nupe oli ihan turha mies verrattuna mukavasti yllättäneeseen Pohjaan.


Nure, ei Nupe. Faktat oikein.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 16, 2014, 10:28:00
Toivottavasti Englanti uskaltaa pelata myös jatkossa, kun pystyvät siihen. Jos pudotuspeleihin selviävät, niin pelkäänpä, että Hodari lyö jarrut. Se mies on pelottavampi kuin saksalainen Volker Finke, joka jätti tylysti Aboubakarin vaihtoon ja pelattiin pahempaa boom, boomia kuin Everton Hesussa.

Onneksi maaliteknologia on käytössä, kun Ranskan selvä maali eilen hyväksyttiin, vaikka selostajakin yritti siitä porista. Muutenkin pelit ovat olleet tähän asti paljon viihdyttävämpiä kuin viime MM-kisojen avauskierroksen ottelut, jolloin pelaajat valittivat mm. huonoa palloa.

Mites Teme? Lapin jätkä hänkin.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 16, 2014, 11:05:20
Quote
Mites Teme? Lapin jätkä hänkin.

Teme on jotenkin neutraalimpi hahmo. Nuressa on ajoittain sellaista "Lappi on poltettu" -negatiivisuutta etten oikein jaksa yön pimeinä tunteina. Olen kuullut/lukenut hänen kommenttejaan muutenkin kuin tässä kisastudiossa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hovimestari on June 16, 2014, 11:20:28
Argentiina jäi pelillisesti vähän arvoitukseksi, vaikka paransikin tauon jälkeen. Luotan yhä Bosniaan.

Yöpeli Ghana-Jenkit jäänee tänään välistä, samoin kuin huominen Venäjän peli.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 16, 2014, 13:01:27
Nuressa on ajoittain sellaista "Lappi on poltettu" -negatiivisuutta..


Osuva ilmaisu. LeipäOnLoppu.Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 16, 2014, 15:13:20
Soiko tänään teutooneille blues:

https://www.youtube.com/watch?v=FIDrKNbDroY


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 16, 2014, 16:16:23
Quote
Muutenkin Nupe oli ihan turha mies verrattuna mukavasti yllättäneeseen Pohjaan.


Nure, ei Nupe. Faktat oikein.

Hupsis. En usko, että olisin tehnyt tuota virhettä, jos Nupe ei olisi täällä foorumilla. Olisi muuten täysin anteeksiantamatonta, mutta kun kyse on Nurmelan kaltaisesta kohtalaisen turhasta studiomiehestä, niin annan itselleni anteeksi.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: AriFerra on June 16, 2014, 18:06:35
Minun mielestä, vaikka mistään en mitään koskaan tiedäkään, YLE hoitaa hommat kyllä tosi upeasti. Ei tule ikävä Skoda Cupin meuhkooja kommenttaattoreita. Eikä sitä yhtä huutajaselostajaa, jota "koko Suomi rakastaa".

Juusela on tosi jees. Oikeesti. Eäinvertauksetkin.
Viime kisoissa kuultiin ainakin: anakonda, apina, harakka, hevonen (sotaratsu), hiiri, hirvi, hämähäkki, härkä, kana (päätön, lentävä), kauris (Bambi), kettu (vanha, kokenut), kilpikonna, kissa (hiipivä), koira (Idefix), kyy, kärppä, kärpänen, käärme, lehtisammakko, linnunpoika, lokinpoikanen, mammutti, mato, mustekala, muurahainen, myyrä, possu, rapu, rotta, sika, sorsa ja susi (viita-). Sekä sisilisko.
Nyt uusina joutsen, hyttynen, harakka, Särkänniemen delffiinit. Ja kalavelkojen maksu lasketaan myös.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 16, 2014, 23:05:18
Minun mielestä, vaikka mistään en mitään koskaan tiedäkään

Höpö löpö.

YLE hoitaa hommat kyllä tosi upeasti. Ei tule ikävä Skoda Cupin meuhkooja kommenttaattoreita. Eikä sitä yhtä huutajaselostajaa, jota "koko Suomi rakastaa".

YLE:llä on pientä kehitystä tapahtunut ja on siellä jotain hyvääkin. Mutta noita meuhkaajiakin on liikaa. Silti yhtään oikeasti hyvää selostajaa, joka ymmärtäisi futista, ymmärtäisi futiksen tunnelman ja antaisi pelille tilaa, ja osaisi käyttää suomenkieltä eikä huutaisi, ei ole. Toisaalta sellaista ei Suomessa ole millään kanavalla.

Juusela on tosi jees.

Ei ole ;) No, makuasioita, kuten kaikki nämä tänne kirjoitetut. Ei kaikkien tarvitse olla täydellisyyttä haluavia takakireitä kriitikkoja, kuten minun.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 16, 2014, 23:22:44
Muutamia kisojen huippukohtia viime peleistä:

Utsbeekkituomari Ravshan Irmatovin ilmiömäinen pelinluku eilisessä Sveitsin vikassa maalissa, kun ei viheltänyt peliä poikki Behramin kaatuessa, vaan mahdollisti maalinteon. Aivan suvereenia ja todella harvinaista. Toisaalta Irmatov oli kisojen kolmen parhaan tuomarin joukossa jo viime kisoissa. Hämmentävää, kun miettii missä sarjassa mies tuomaroi. Toisaalta ehkä siellä tottuu sellaiseen, että mikään ei enää hetkauta.

Argentiinalaispuolustaja Marcos Rojon putsaus "rabonalla" omalla rankkarialueella. Toisaalta myös Di Marian "rabona", kun pallo oli menossa sivurajalta yli. Argoilla on aina aikaa tyylitellä ja astella Maradonan, tuon vanhan "rabonistin" jalanjäljissä.

Strömsönmiellyttävän Chriso Vuojärven ja flerljudin olemassaolo maailmassa, jossa vaihtoehtona on Tero Karhu. Saksa-Portugali pelastui tämän ansiosta.

Pepen rajaton tyhmyys, koska mies on käyttäytynyt pelikentillä niin poskettoman väkivaltaisesti ja vastenmielisesti niin usein, että mikään ei olisi parempaa kuin miehen joukkueen putoaminen hänen takiaan. Ronaldon putoaminen tulisi mukavana bonuksena.

Thomas Müller, jonka maalikuninkuuden puolesta oli hyvä lyödä veto kertoimella 34, ja joka voi hyvin pelata itsensä kaikkien aikojen MM-maalintekijäksi seuraavan kahdeksan vuoden aikana.

Nigeria ja Iran, jotka todistivat, että edes Hodgsonin Suomi ei olisi kisojen huonoin ja tylsin joukkue.

Todella monet tilanteet, joissa on nähty hyvää urheiluhenkeä. Edes Pepen ulosajon selvittely ei lähtenyt käsistä, vaan sujui rauhallisesti. Monesti ollaan myös nähty kuinka vastustajan kramppia lievitetään, vastustajan kanssa paiskataan kättä, tai hieman "kettuillaan" hyvässä hengessä (Spahicin pieni "tönäisy" Messiin, kun tämä oli yrittänyt pienestä kulmasta maalia).

Hienot kisat tähän mennessä. Hönkillä oli muuten hyviä pointteja (ja mainiolla tyylillä) kisoista (olen kylläkin eri mieltä 0-0 -tuloksista futiksessa, koska 0-0 voi olla erittäin hyvä peli).


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 16, 2014, 23:39:51
MiniMM-kisat subussa voidaan aloittaa. Oma joukkueeni varmistui äsken.
Kaikki laulaen: "sä oot paska kuin Iran, paska kuin Iran"  :'(


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 16, 2014, 23:49:37
MiniMM-kisat subussa voidaan aloittaa. Oma joukkueeni varmistui äsken.
Kaikki laulaen: "sä oot paska kuin Iran, paska kuin Iran"  :'(


Hellenistinä Akropolis ei tietenkään jää.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 17, 2014, 02:28:22
Laitetaanpa tänne yksi syy miksi Pepe ansaitsee kaiken pahan minkä voi saada. Mielipuoli.

http://www.youtube.com/watch?v=jKt4IBxD5oo


Allaolevassa linkissä Mülleriä kuvataan mm. seuraavasti:

What a delightfully unusual footballer Müller is, a player who continually pops up in menacing pockets of space, socks askew, arms waggling, resembling at times a pitch-invading dentist out for a jog who has somehow strayed in among all those sleekly groomed professional athletes.

http://www.theguardian.com/football/blog/2014/jun/16/portugal-cristiano-ronaldo-germany-thomas-muller

Tajusin juuri miksi pidän "Raumdeuterista" niin paljon (sen lisäksi, että hän oli legendaarinen HeSun ML-finaalissa). Hän muistuttaa monella tavalla romanttisten entisaikojen pelaajia. Ei niin fyysisen näköinen, ei puleerattu kameroita varten, pelaa älykkäästi pelkän fyysisyyden sijasta jne. Osansa on silläkin, että itse menin hieman samaan lokeroon omassa lajissani (Keskisuomalaisessa luki joskus, että kentän laihin pelaaja ratkaisi tms...).

Ja lopuksi jälleen yksi positiivinen asia, vaikka Ghana hävisikin (en voi ymmärtää miksi Muntari pelaa koko pelin jenkkejä vastaan, kun tarvittaisiin todella paljon parempaa pallollista pelaajaa Agyemang-Badua). Jermaine Jonesin reaktio tilanteessa, jossa oli Muntarin kanssa kontaktissa, oli kisojen paras hetki tähän mennessä. Mies, joka toki itsekin on juuri koputellut vastustajaa turhautuneena, mutta sitä ennen taklattu kovasti ja jonka päällä on möyritty, kertoo tuomarille, että ei pidä antaa korttia vastustajalle. Ja sitten asia sovitaan kättelemällä. Aivan suvereenia ja menee edelle kaikkien maalien. Muutenkin peli oli erittäin miellyttävässä hengessä pelattu.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 17, 2014, 10:54:38
Quote
Utsbeekkituomari Ravshan Irmatovin ilmiömäinen pelinluku eilisessä Sveitsin vikassa maalissa, kun ei viheltänyt peliä poikki Behramin kaatuessa

Kyllä, mutta oli myös aivan kutosdivaripuolustamista Ecuadorilta viimeisillä ratkaisevilla sekunneilla. Taitaa tosiaa olla kovat olosuhteet, kun olivat niin poikki.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 17, 2014, 15:19:46
Marcan arvio Pepen ulosajosta.
http://www.marca.com/2014/06/16/en/football/national_teams/1402943163.html


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 17, 2014, 20:03:41
Quote
Utsbeekkituomari Ravshan Irmatovin ilmiömäinen pelinluku eilisessä Sveitsin vikassa maalissa, kun ei viheltänyt peliä poikki Behramin kaatuessa

Kyllä, mutta oli myös aivan kutosdivaripuolustamista Ecuadorilta viimeisillä ratkaisevilla sekunneilla. Taitaa tosiaa olla kovat olosuhteet, kun olivat niin poikki.

Ja kutosdivaritasoinen viimeistely-yritys, kun oli ennen maalia paikka ratkaista toiseen päähän. Aika puhki välillä pelaajat tuntuvat olevan.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 17, 2014, 20:05:29
Marcan arvio Pepen ulosajosta.
http://www.marca.com/2014/06/16/en/football/national_teams/1402943163.html


Marca on Realin in house -lehti, jolle Bayernin pelaajat ja saksalaiset ovat punainen vaate. Jos tuo ei ollut aggressiivista, niin vaikea tietää mikä on. Toki Pepen kohdalla varmasti on helpompi uskoa teon olevan täysin tahallinen. Marcan mukaan aika moni asia on eri tavalla kuin monen muun mielestä...


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hovimestari on June 17, 2014, 20:29:36
Suomessa kisastudio on jollakin tavalla todella mielenkiintoinen kuitenkin, kun sattuneista syistä Suomi ei ole koskaan mukana ja siten esim. lätkäkisoista tuttu teräskypäräretoriikka Kollaa kestää -hengessä ei pääse valloilleen.

Äskeinen peli meni Albertinkadun Helsingin Jalkapallo Pubissa, joka oli aivan täynnä. Nähdäkseni Chelsean Hazardilta, köyhän miehen Kevin Brockilta, hyvä jako Mertensin nättiin voittomaaliin. Oli ansaittu, mutta sääli silti, koska 'kärsivän' Algerian Halihodzic on ehkä kaikkein tyylikkäin kisojen valmentajista. Voisi puuhtaasti naamataulunsa perusteella esiintyä jopa jossain Boris Vianin tuotannossa, jonkinlaisena diibadaaba filosofina.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 17, 2014, 20:52:49
Noin 85% alkulohkon 1.ottelun hävinneistä joukkueista ei pääse jatkoon.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 17, 2014, 21:54:10
Noin 85% alkulohkon 1.ottelun hävinneistä joukkueista ei pääse jatkoon.

Mistä luit? Onko tuossa kaikki MM-kisat jne?

Eksyin neljän vuoden tauon jälkeen aidolle ja ainoalle futisfoorumille. Nykyään sinne eksyy lähinnä arvokisojen yhteydessä. Pitääkin katsoa mitä on tullut kirjoiteltua viimeksi... Sieltä löytyi myös tällainen otsikko, johon voi vain yhtyä (etenkin Kunnas).

http://suomifutisnet.adv1.nebula.fi/phpBB2/viewtopic.php?t=80141


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 17, 2014, 22:02:43
Noin 85% alkulohkon 1.ottelun hävinneistä joukkueista ei pääse jatkoon.

Mistä luit? Onko tuossa kaikki MM-kisat jne?

Luotettavaa lähdettäni en voi valitettavasti paljastaa. Mukana kisat joissa 4 joukkueen alkulohkot.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 17, 2014, 22:21:07
Erinomainen Meksiko. Heikko Brasilia. Kuten oli erinomainen Kroatiakin. Brassit eivät vakuuta, mutta lopussa joku kaatuu ja Neymar tekee pisteeltä 1-0. Jos maali olisi 30cm korkeampi olisi Meksiko tehnyt varmaan kuusi maalia vedoillaan...

Noin 85% alkulohkon 1.ottelun hävinneistä joukkueista ei pääse jatkoon.

Mistä luit? Onko tuossa kaikki MM-kisat jne?

Luotettavaa lähdettäni en voi valitettavasti paljastaa. Mukana kisat joissa 4 joukkueen alkulohkot.

Kävit siis Tuurin kopissa morsettamassa. Aika kova prosentti. Toisaalta ymmärrettävä, koska useimmiten lohkoisssa on kaksi ennakkoon kovempaa joukkuetta, joiden pitäisi kohdata ekassa pelissä ja toisen voittaa, jotta menisi toisinpäin. Voi toki olla, että tuo on psykologisesti paha asia, jota se onkin, koska se helposti asettaa joukkueen pakkovoittojen eteen. Pitääkin tutkia tarkemmin noita lohkoja, ja arvioida tältä pohjalta. Löytyikö nuo jostakin helposti (kalastelen sitä lähdettä...)?


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hovimestari on June 17, 2014, 22:23:08
Brassit ovat olleet yllättävän heikkoja, tokalla jaksolla jopa täysin ilman omaa peliä, joka on hämmentävää.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 17, 2014, 22:35:13
Olenko ainoa, joka näkee Joel Batsin katsoessaan Guillermo Ochoan torjuvan? Toki torjuntatyylissä on myös Jorge Camposia, Higuitaa ja muita latinalaisen Amerikan omintakeisia torjujia. Erinomainen veskari, joten yllättää hieman, että pelaa Ajacciossa.

Oli muuten suoran punaisen paikka Thiago Silvalle...


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hovimestari on June 17, 2014, 22:55:14
Tiettyä käsipalloveskarimaisuutta molemmissa ilman muuta. '86 kisojen isoista veskareista tulee tietysti mieleen myös N-liitto-Belgia peli, joka nähdään nyt ensi viikolla. Belgian nykyinen mv ei kyllä pysty nappaamaan Igor Belanovin ylänurkkavetoa kuin JM Pfaff suurena kissaeläimenä silloin. Onneksi Belanovkin on jo lopettanut.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 18, 2014, 11:20:30
Quote
tulee tietysti mieleen myös N-liitto-Belgia peli

Yksi hienoimpia kisamuistoja.

Ehkä kaikista hienoin yksittäinen muisto on 1990 kisojen alkulohkopelissä L-Saksa - Jugoslavia (Saksat yhdistyivät vasta lokakuussa 1990) annettu L-Saksan kulmapotku, joka annettiin ilmassa kauas rp-alueen ulkopuolelle lähes keskikentälle, josta tykkien tykki Lothar Matthäus laukoo suoraan ilmasta sellaisen posotuksen, että otsat pois ja perhosten vatsoissa kutisi. Veto meni ehkä puoli metriä ohi maalista. L-Saksa voitti lopulta 4-1 loistavan esityksen jälkeen.

Joidenkin mielestä -90 kisat olivat tylsät. Finaali olikin sitä, mutta kyllä minulle jäi muutama peli todella hyvin mieleen. Esim. välierä Englanti - L-Saksa. Muistan vieläkin kuinka Kesis ryntäsi vessasta housut kintuissa, kun Englannilla oli monta hyvää paikkaa peräkkäin. Se oli ehkä kaikkien aikojen Englanti - Saksa. Jopa parempi kuin 1996 EM-kisojen peli.   


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 18, 2014, 11:58:02
Italian kisat aika paljon pilasi se, että Argentiina oli Bilardon taktiikoin finaalissa. Muistaakseni niiltä puuttui finaaliottelusta neljä avainpelaajaa, millä saattoi myös olla osa vaikutusta. Toki olihan he kyllä aikaisemmissakin otteluissa nihkeilleet, ja jos Brassit oisivat Argentiinan toka kierroksella pudottaneet, niin ois sekin voinut muutta kisat ihan toisenlaiseksi. Brassit hallitsivat sitä ottelua ihan täysin, mut kova rankkarien torjuja Goycochea (mikä sen nimi nyt olikaan) piti Argentiina pystyssä ja tolpatkin pelastivat ainakin 3 kertaa. No, Maradona osoitti siinäkin ottelussa huikeutensa, kun meni koko kentän läpi ja syötti Caniggialle varman maalin, joten Messillä vielä Diegoon matkaa.

Mut kyllähän niissä kisoissa muutama klassikko nähtiin, kuten Hönkin mainitsema välierä Englanti-L-Saksa sekä toinen välierä Italia-Argentiina, kun Maradona ja kumppanit syttyivät isäntiä vastaan pelaamaan. Parhaat välierät, mitä olen mm-kisoissa koskaan nähnyt ja seurattu vuodesta 86 asti. Toki vuoden 98 välieräottelut olivat myös hyviä ja ikävä kyllä kaikkien aikojen klassikkoa Ranska-L-Saka en ole nähnyt muualta kuin filmipätkistä. Italian kisoista muistuu myös mieleen Kamerunin ja Englannin puolivälierä sekä Millan loistotemput tokalla kierroksella Kolumbiaa vastaan, joten kovin monta niin hienoa mm-ottelua ei sen jälkeen ole nähty.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 18, 2014, 12:13:26
Robben teki 2 Espanjaa vastaan. Muller teki 3 Portugalia vastaan. Haistan pientä takaisinmaksua Bayern - Real Madrid CL-semistä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: miku on June 18, 2014, 13:30:43
Ite muistan -86 vuoden kisat tosi hämärästi kun olin vasta niin pieni joten paha niissä pelanneita pelaajia tai molarien torjuntatyylejä mennä kommentoimaan. Lähinnä mielessä että Zico ja Brassien keltaiset paidat oli kivoja ja Gary Lineker oli kova. Samoin Maradonan muistan noista jotenkin.

1990 Italian kisat tuli tuijotettua tosi tarkasti ja vaikka niitä onkin monet pitänyt huonoina niin itselle jäi mieleen kyllä paljonkin positiivisia juttuja. Ehkä isoimpana se, että ne olivat ensimmäiset isot arvokisat joita tuli tuijotettua niin paljon kuin vaan telkkarista näytettiin. Italiaa inhosin jo silloin ja Englannin Plattin maalit oli hienoja hetkiä. Samoin Kamerunin hienot otteet huikaisivat mielen sillä ei ollut vielä itsellä mitään hajua afrikkalaisesta jalkapallosta. Saksalaisten nippu oli nimekäs ja heidän vaparikuviota Willen kanssa monet kerrat treenattiin kentällä - yleensä vähän heikommalla menestyksellä..

No, enkkujen puolesta yhä. Luottamus ei ole kovin iso mutta kyllä silti perinteinen mestaruuslappu piti tehdä. En tosin kovin montaa sataa siihen laittanut kiinni.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 18, 2014, 20:39:40
Ite muistan -86 vuoden kisat tosi hämärästi kun olin vasta niin pieni joten paha niissä pelanneita pelaajia tai molarien torjuntatyylejä mennä kommentoimaan

Tuosta Bats-Ochoa -vertauksesta voin tarkentaa, että lähinnä viittasin ulkoiseen olemukseen ja ulkonäköön. Batsin torjuntatyylistä ei ole niin monipuolista kuvaa kuitenkaan, joku yksittäinen tilanne tai koostetorjunta lähinnä.

-86 kisat jäivät kyllä hyvin mieleen, koska niitä tuli paljon seurattua. Toki ei ihan samalla tavalla kuin sittemmin, koska muistan jonkun pelin olleen puoliajalla, kun tulin stadikalta uimasta jne. -86 -kisoista on jäänyt todella hyvä yleisfiilis, mutta se saattoi johtua myös Meksikon auringosta, nuoresta iästä ja YLE:n klassikkoäänistä (Pentti Salmi, Antero Karapalo jne.). Ekat kisat olivat toki -82, mutta niistä ei jäänyt muuta mieleen kuin Maradona, jonka nimeä joskus tädin mökillä yritin epätoivoisesti muistella pari vuotta myöhemmin.

-90 -kisoissa Argentiina pelasi käytännössä samalla periaatteella kuin -86, eli puolustuksen ja työnteon kautta. Suurimpana erona oli, että jengi ei ollut yhtä hyvä, Maradona ei ollut ihan yhtä hyvä ja siten maaleja ei tullut, vaan oli nihkuteltava todella vähämaalisesti. Muistan, että olin brassien puolella tuossa Argentiina-pelissä, koska brasseilla oli miellyttävämpi joukkue. Argentiina olisi voinut olla mestari, jos Caniggia ei olisi ottanut yhtä MM-historian turhimmista ja tyhmimmistä varoituksista välierässä. Coca-veljekset olisivat ratkaisseet lopussa ihan niin kuin brassejakin vastaan. Noissa kisoissa oli paljonkin hyviä ja viihdyttäviä pelejä, mutta toki myös liikaa tylsiä pelejä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: SouthernBoogieCat on June 18, 2014, 21:16:22
Hyvät kisat tähän mennessä! Peli on ollut hyökkäävää ja aktiivista futista. Erityisesti pelinä on tähän saakka tehnyt vaikutuksen Brasilia-Meksiko sekä Australia-Hollanti, joissa molemmissa pelattiin juuri niin hyökkäävästi ja aktiivisesti kuin futista järkevästi pitää pelata.

Nämä kisat muistuttavat mielestäni hieman vuoden 1994 kisoja joissa pelityyli oli mielestäni monissa peleissä hyökkäävää ja aktiivista. Vuoden 1994 kisoja pidän parhaina kisoina niistä mitä olen nähnyt vuodesta 1986 lähtien. Argentiina-Romania puolivälierämatsi on yksi mieleenpainuvimmista matseista mitä olen nähnyt. Siinä ei peruuteltu vaan mentiin päästä päähän vauhdilla.

Vuoden 1990 kisat ovat mielestäni mainettaan paremmat joskin huonoja pelejä joukkoon mahtui. Ko. kisat ovat minulle mieleenpainuvat ihan sen takia koska olin seuraamassa niitä paikan päällä. Olin katsomassa kisojen ehkä parhaan pelin Länsi-Saksa-Hollanti sekä Espanja-Jugoslavia, joka oli taas heikkotasoinen. Muista peleistä parhaita olivat Argentiina-Italia ja Länsi-Saksa-Englanti sekä Englanti-Kamerun.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 19, 2014, 09:36:31
Taisi mennä espanjalaisilta kaikki paukut La liigaan ja CL:ään. Ei ollut kunnon valeysiä, ei edes emävaleysiä. Chilen esitys oli tajuntaa laajentava. Juuri noin haluan subuakin pelata: yläkarvausta vaeltajamuurahaisten asenteella.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 19, 2014, 23:12:49
Taisi mennä espanjalaisilta kaikki paukut La liigaan ja CL:ään. Ei ollut kunnon valeysiä, ei edes emävaleysiä.

Vääriä valintoja, kun Del Bosque luotti vanhoihin suosikkeihin. Negredoa ja Llorrentea olisi kaivattu, koska Diego Costa oli todella väsyneen oloinen. Samoin keskikentällä esim. Cazorla olisi kuulunut avaukseen. Mutta tämähän ei ollut tiki-takan tappio, koska Espanja ei pelannut tiki-takaa eikä noudattanut sitä taktiikkaa millä se voitti mm. edelliset kisat. Sinänsä mielenkiintoista, että maalirikkaissa kisoissa eivät pärjänneet. Ei toisaalta ollut mikään megayllätys, vaikka en uskaltanut tuon putoamisen puolesta vetoa lyödä, koska Espanjan maalinteko on ollut tervanjuontia jo pitkään ja toisaalta Chilen kova taso oli tiedossa etenkin, kun pelataan E-Amerikassa. Hollantihan se oli, joka yllätti ainakin minut.

Chilen esitys oli tajuntaa laajentava.

Hyvä peli Chileltä sen omalla tasolla. Se on toki hieman kehittynyt puolustuspäässä muutaman vuoden takaisesta. Se olisi vielä kovempi, jos Vidal olisi täydessä kunnossa. Chilehän pelasi jo viime syksynä Espanjan kanssa treenipelin tasan ja olisi aivan hyvin voinut voittaa silloin. Chile pudottaa myös brassit, jos kohtaavat ekalla kierroksella jatkossa. Brasseille pahimmat vastukset tulevat latinalaisesta Amerikasta.

Juuri noin haluan subuakin pelata: yläkarvausta vaeltajamuurahaisten asenteella.

Tuossa on pieni mutta. Kun pitäisi pelata n. 7 kertaa nopeammalla tempolla, ja karvata 5-6 figuurilla ylhäällä, jotta muistuttaisi Chileä...


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 19, 2014, 23:21:31
In-ger-lääänd.

Olipas mukavaa, kun Englanti oli perinteinen typerä itsensä. Vastenmielinen Stevie G. ei myöskään pettänyt (muistatko Killer mitä puhuttiin miehen mokailusta ennen kisoja...). Pienten pelien mies Rooney sai kuitenkin tehtyä uransa ensimmäisen MM-kisamaalin ja toisen arvokisamaalinsa kahdeksassa vuodessa, vaikka odotin kyllä miehen mokaavan tuostakin. Imponerande.

Uruguay tuntui vääntävän tarvittaessa väkisin maalin. Suarez on aivan uskomaton pelaaja, kun puolikuntoisenakin tapahtuu tuollaista. Ja Cavani, joka mokaa maajoukkueessa aivan "roonisti" paikkoja, oli myös ihan eri pelaaja Suarezin parina. Urujen jatkoonmeno kiinni lähinnä Ticoista. Se ottaa ainakin pisteen Italialta, mutta Costa Rica voi viedä Englannilta myös pisteen tai kolme.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: miku on June 20, 2014, 16:34:46
Vastenmielinen Stevie G.

Rasti seinään. Varmaan ekaa kertaa samaa mieltä. Eli kerrankin minäkin oon oikeassa. :-*


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 20, 2014, 18:57:11
Ticot juuri niin kova kuin ekan pelin perusteella oli lupa odottaa. Italia toki jotenkin jäässä. Tällä menolla Italian ja Uruguayn pelistä tulee melkoinen kuolemanottelu.

Huvittavaa vain, kun YLE:llä (ja muuallakin) aina sössötetään, että Costa Rican odotetaan ja odotettiin vain puolustavan. Nehän ovat aina pelanneet hyökkäävästi. Ongelmana on joissakin kisoissa ollut juuri puolustus. Ei ne pienet aina puolusta pelkästään.

Eli kerrankin minäkin oon oikeassa. :-*

Tai toisinpäin.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: miku on June 20, 2014, 19:06:59
Ois kyllä huikeaa jos tosta lohkosta tippuisi molemmat Eurooppalaiset. Englanti ei ees niin yllättäen. Ja Balotellia ei jaksais enää yhtään kertaa nähdä nurmen pinnassa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 20, 2014, 20:22:40
Ois kyllä huikeaa jos tosta lohkosta tippuisi molemmat Eurooppalaiset. Englanti ei ees niin yllättäen. Ja Balotellia ei jaksais enää yhtään kertaa nähdä nurmen pinnassa.
They think it's all over. It is now.
Italia toivottavasti perässä.

Rosso "syväkurkkuanalyytikko" arveli jo etukäteen, että kärjessä pitäisi olla aivan toiset miehet/mies. Tänään Costa Ricaa vastaan toki muukin mätti kuin vain hyökkääjät.

 http://youtu.be/5Uk1uKnc26o


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 22, 2014, 23:56:07
Löysin Queirozin taktiset muistiinpanot:


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 23, 2014, 08:43:40
Quote
Ticot juuri niin kova kuin ekan pelin perusteella oli lupa odottaa.

Pistäppäs veikkaus miten loput pelit menevät.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 23, 2014, 11:27:41
Pejokan veikkaus D-lohkon voittajasta.

Quote
Costa R.  3 2 0 1 3-2 6Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 23, 2014, 12:23:16
Pejokan veikkaus D-lohkon voittajasta.

Quote
Costa R.  3 2 0 1 3-2 6Vuosaaren Vuoksenmaa. Winkelström.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 23, 2014, 12:37:55
Quote
Vääriä valintoja, kun Del Bosque luotti vanhoihin suosikkeihin. Negredoa ja Llorrentea olisi kaivattu, koska Diego Costa oli todella väsyneen oloinen. Samoin keskikentällä esim. Cazorla olisi kuulunut avaukseen. Mutta tämähän ei ollut tiki-takan tappio, koska Espanja ei pelannut tiki-takaa eikä noudattanut sitä taktiikkaa millä se voitti mm. edelliset kisat. Sinänsä mielenkiintoista, että maalirikkaissa kisoissa eivät pärjänneet. Ei toisaalta ollut mikään megayllätys, vaikka en uskaltanut tuon putoamisen puolesta vetoa lyödä, koska Espanjan maalinteko on ollut tervanjuontia jo pitkään ja toisaalta Chilen kova taso oli tiedossa etenkin, kun pelataan E-Amerikassa.

Tai sitten se oli vain sitä kun edellisten kisojen hengenluoja puuttui. Ei Puyolia, ei sydäntä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 23, 2014, 13:45:13
Quote
Vääriä valintoja, kun Del Bosque luotti vanhoihin suosikkeihin. Negredoa ja Llorrentea olisi kaivattu, koska Diego Costa oli todella väsyneen oloinen. Samoin keskikentällä esim. Cazorla olisi kuulunut avaukseen. Mutta tämähän ei ollut tiki-takan tappio, koska Espanja ei pelannut tiki-takaa eikä noudattanut sitä taktiikkaa millä se voitti mm. edelliset kisat. Sinänsä mielenkiintoista, että maalirikkaissa kisoissa eivät pärjänneet. Ei toisaalta ollut mikään megayllätys, vaikka en uskaltanut tuon putoamisen puolesta vetoa lyödä, koska Espanjan maalinteko on ollut tervanjuontia jo pitkään ja toisaalta Chilen kova taso oli tiedossa etenkin, kun pelataan E-Amerikassa.

Tai sitten se oli vain sitä kun edellisten kisojen hengenluoja puuttui. Ei Puyolia, ei sydäntä.

Joukkueen syttymistä, yleensäkin joukkuepeliä, ja tahtoa, ei toki pidä aliarvioida. Ilman noiden merkitystä, ei moniakaan näistä yllättävämmistä tuloksista olisi tapahtunut (eikä vaikkapa Atletico Madridkaan olisi pelannut kaikkien aikojen kautta). MM-kisoissa toki tähän liittyy sekin, että pienemmillä mailla valmistautuminen on ihan eri tasolla joukkueena ja pelaajat ovat virkeämpiä. Toisaalta esim. Hollannin kohdalla monella pelaajalla on takana pettymysten kausi, jonka aikana ovat myös olleet loukkaantuneina, mutta ovat nyt kunnossa.

Mielenkiintoiset kisat menossa. Pitänee laittaa noita veikkauksia loppupeleistä. Toki on selvää, että suurin osa veikkauksista on aivan ennenaikaisia. Selviä "yllätyksiä" tai muita mahdollisia tuloksia on kyllä nähtävissä. Mutta esim. vedonlyönnin kannalta jopa yksittäisen pelin pienet tapahtumat johtavat ihan eri veikkaukseen (vrt. Uru-CR 1-3 ja Hol-Spa 5-1), eikä niitä voi ennen peliä edes olettaa. Parhaat voitot lähtevätkin pelin aikana oikein luettujen asioiden kautta.

Kisoissa on ollut isoja yllätyksiä, joita toki voi analysoida jälkiviisaasti. Mutta osa näistä yllätyksistä on loppujen lopuksi vain "yllätyksiä", koska ne ovat koko ajan olleet hyvinkin mahdollisia ja joukkueita on vain aliarvioitu huonon perehtymisen tai vanhojen kisojen kautta. Hyvänä esimerkkinä tästä esim. Algeria. Toisaalta myös yliarviointi perustuu usein pelkkiin nimilistoihin eikä merkitseviin asioihin. Portugali on tästä hyvä esimerkki.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 23, 2014, 13:51:01
Manun pelaajat tehneet kisoissa jo 6 maalia: van Persie 3, Rooney 1, Nani 1, Fellaini 1


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 23, 2014, 17:42:10
Manun pelaajat tehneet kisoissa jo 6 maalia: van Persie 3, Rooney 1, Nani 1, Fellaini 1

Spursilla taitaa olla nollat, mutta ainakin Vertonghen ja Chadli ovat pelanneet huonosti, joten ei olla ihan tyhjin käsin...

Eilen joku mainitsi, että Bundesliiga ohitti Englannin pääsarjan maalimäärissä (17-16?). En ole etsinyt mistä tällaisia tilastoja löytyy helposti, mutta mielenkiintoisia luonnollisesti.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 23, 2014, 18:01:09
A lohko

Ei suurempia yllätyksiä. Brasilia odotetulla tasolla ylöspäin, mutta puolustus odotettua heikompi. Meksikoa veikkailin etukäteen jatkoon toisena, mutta vastoin oletustani Kroatia ollut pallon kanssa selvästi parempi kuin karsinnoissa, joten voi mennä kummin päin vain. Ikävää, että toinen putoaa, koska kyseessä kaksi joukkuetta, jotka kuuluvat kisojen 16:n parhaan joukkoon. Meksikon maalinteon pieni kangertelu ja perinteinen töppäily voivat kääntää vaa'an Kroatialle. Toisaalta Giovani tekee nyt ainakin yhden, eli kroaateilta vaaditaan kaksi. Maaleja tulee 3 tai enemmän, jos ensimmäinen maali tulee ekalla puoliajalla. Kamerun tehnee maalin, mutta häviää selvästi. Brasilian murskavoittoon ei kannata kuitenkaan panostaa liikaa, koska sillä on merkityksettömissä peleissä ollut tapana ruveta höntsäilemään tehottomasti, kun peli on selvä. Brasilian maailmanmestaruuteen en laittaisi rahaa lainkaan alle kymmenen kertoimella, koska heti aluksi vastassa väkisinkin joukkue, joka hyvin voi sen pudottaa, ja välierissä Saksa (tai Ranska). Kaavion tämä puoli on selvästi kovempi näillä näkymin ja kaaviopuolella useita Brasilian tasolla olevia tai parempiakin joukkueita.

B lohko

Chile ja Hollanti tekevät yhteensä 4-5 maalia. Chile on minusta parempi joukkue kokonaisuutena ja van Persien poissaolo vie tehoja sen verran, että Chile voi napata lohkovoiton etenkin, jos pääsee johtoon. Australia ilman Cahillia ei uhkaa spanskeja, jotka ottanevat reservimiehistöllä nihkeän kunniavoiton. Cahillin kanssa olisin vekannut Australialle pariakin maalia.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 24, 2014, 09:30:30
Manun pelaajat tehneet kisoissa jo 6 maalia: van Persie 3, Rooney 1, Nani 1, Fellaini 1


Nyt 8 maalia kun lisätään Mata 1 ja Hernandez 1. Pakko olla seuraennätys. Vielä ehtivät tehdä Welbeck, Jones, Smalling, Kagawa, Januzaj ja Valencia.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 24, 2014, 11:39:40
Näistä tulee vielä Suarezin kisat ja Italia sulaa tänään, eli Uruguay jatkoon. Englanti ottaa lohdutusvoiton Costa Rican pelatessa reserveillä (Jones tekee). Costa Ricalle kuitenkin maalierolla lohkovoitto. Kolumbia ja Norsunluurannikko kevyesti jatkoon. Pudotuspeleissä Costa Rica - Norsunluurannikko ja Kolumbia - Uruguay. Puolivälieriin Norsut ja Urut.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 24, 2014, 12:12:18
Italia-Uruguay on tänään todella tiukka, mutta Italia niukasti jatkoon joko 1-1 tasurilla tai 2-0 voitolla. Englanti on pelannut ihan hyvin, mutta ei ole vain voinut materiaaleiltaan paremmilleen mitään. Onnellakin ilman muuta noin tasaisissa peleissä ollut merkitystä, kuten Rooneyn ylärima, jolla olisivat menneet 1-0 johtoon Uruguayta vastaan ja sen jälkeen ois voinut avautua vastaiskupaikkoja. Tänään ottavat sen lohdutusvoiton.

Yöpeleissä Kolumbia hoitaa Japanin, joka katuu vinyylisaappaat jalassa ja Norsunluurannikko niukasti Kreikan. Kahvimaan ja elefanttien pudotuspelejä ei vielä uskalla ennakoida. Niistä ennakot vasta perjantaina, kun otteluparit kaikkien osalta ovat selvillä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 24, 2014, 17:14:10
Lohko C

Tämä lohko ollut aika odotetunlainen sekä pelillisesti että tuloksellisesti. Jälkimmäisessä kategoriassa veikkailin kyllä Japania Norsunluurannikon edelle lohkossa, ja keskinäisessä pelissä näytti aluksi juuri siltä. Edelleenhän tuo on hyvinkin mahdollista monestakin syystä. Ensimmäinen syy on se, että jatkopaikan varmistaneella Kolumbialla on motivaatiota pelkästään hävitä peli selvästi, jotta pääsee lohkokakkoseksi ja todennäköisesti Costa Ricaa vastaan (pieni riski toki, että Englanti innostuu maalintekoon). Kun kaaviossa lisäksi vältettäisiin kakkossijalla Brasilia, on asia selvä. Toisaalta vikan pelin höntsäily ja liiat kokoonpanomuutokset ovat usein kostautuneet tuntuman katoamisena, joten saa nähdä mitä Pekerman tekee. Japseilla kuitenkin hyvät saumat voittaa juuri edellämainituista syistä ja siksi, että se on ihan kelpo joukkue. Norsunluurannikolla sen sijaan on edessä nihkeä peli Kreikkaa vastaan. Juuri tällainen bunkkerivastustaja on todella ikävä heille, joten Drogbaa tarvitaan tekemään tilaa ja ratkaisemaan maalin eteen. Toisaalta Kreikka voitolla jatkossa, joten loppua kohden tulee peli viimeistään aukeamaan ja maalejakin tulee (vrt. Meksiko-Kroatia). Molemmissa peleissä kaikki tulokset mahdollisia. Veikkaan kuitenkin Kolumbian lohkovoittoa ja Norsunluurannikkoa nihkeällä tasurilla tai pienellä voitolla jatkoon.

Lohko D

Costa Ricalla oli etukäteenkin mahdollisuudet ottaa pisteitä kaikilta joukkueilta (ottihan Uusi-Seelantikin kaikilta pisteen viimeksi, vaikka on paljon huonompi joukkue). Se, että se voitti kaksi vastustajaa heti, on kuitenkin yllätys. Vastaavasti ENglannin nollakerholaisuus yllätti, vaikka odotinkin sen putoavan. Sillä on kuitenkin ollut myös huonoa onnea. Costa Rican nälkä on tyydyttynyt, joten Englanti voi hyvinkin tehdä useamman ja pitäisi sen voittoa jopa todennäköisenä. Costa Rican pelissä keskittyminen ja työnteko on todella olennaista, ja nyt sitä ei löytyne tarpeeksi. Englanti voi hyvinkin tehdä 3-4 maalia, jos peli lähtee hyvin käyntiin. Italian ja Uruguayn pelissä ratkaisevassa osassa on Suarez, jonka ollessa vireessä Uruguay voittaa. Muutenkin Urujen pelatessa samoin kuin Englantia vastaan, on se vahvoilla. Italian taas pitää palata takaisin ensimmäisen pelin tasolle ja näkisin mielelläni enemmän liikettä ylhäällä raskastekoisen Balon ja vaikkapa Cassanon sijasta. Nuo ovat kovaa pelaavalle Uruguaylle sopivia hyökkääjiä. Sen sijaan kolmikko Insigne-Immobile-Cerci olisi mukava nähdä yhdessä kentällä, mutta tätä Prandelli tuskin uskaltaa tehdä. Italian puolustuskin toimisi paremmin Juven kolmikolla Barzagli-Bonucci (Paletta)-Chiellini, jossa Barzaglista ja Chiellinistä saisi eniten irti ja varmistettaisiin puolustusta Cavanin ja Suarezin varalta. Tässä siis systeeminä olisi 3-5-2 (= 5-3-2) tai 3-4-3. Tässäkin pelissä viimeistään lopussa peli avautuu, koska maaleja on pakko tehdä. Veikkailen Italian jatkavan ehkä 2-2 tai 2-1 tuloksella, jos Prandelli valitsee oikean taktiikan. Virhetaktiikalla Urut menevät jatkoon. Peli lienee auki loppuun asti.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 24, 2014, 19:03:20
Jos Italia pääsee jatkoon (toivottavasti ei), niin Balotellin pelikielto voi olla suureksi avuksi joukkueelle.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 24, 2014, 20:23:50
Italia liian passiivinen. Hyökkäävämmällä ja liikkuvammalla kokoonpanolla olisi ollut paremmat saumat jatkoon. Selvää oli, että Uruguay tekee väkisin ainakin yhden. Lopussa Cassanon ottaminen kehiin oli aivan päätön neronleimaus, kun tuolloin olisi ollut tilaa juuri nopealle kontrauspelaajalle, kuten Cercille ja olisi kuitenkin pitänyt hakea yhtä maalia vastahyökkäyksillä, koska lopun kestäminen mitä tahansa joukkuetta vastaan on todella vaikeata näinä päivinä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 24, 2014, 20:46:29
Uruguay jatkoon "by skin of teeth"...
http://ftw.usatoday.com/2014/06/luis-suarez-bite-italy-uruguay-world-cup


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 24, 2014, 21:18:24
Uruguay jatkoon "by skin of teeth"...
http://ftw.usatoday.com/2014/06/luis-suarez-bite-italy-uruguay-world-cup

(http://blog.blinkbox.com/wp-content/uploads/2013/04/Suarez.jpg)


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: meathead on June 24, 2014, 21:29:58

Lohko D

Costa Ricalla oli etukäteenkin mahdollisuudet ottaa pisteitä kaikilta joukkueilta [/quote]
Eikö tuolla oo vähän niinku kaikilla jengeillä mahdollisuus ottaa pisteitä kaikilta joukkueilta, tuon nyt ymmärtää ihan maallikkokin joka ei välttämättä futista seuraa!


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 25, 2014, 00:16:49

Quote
Lohko D

Costa Ricalla oli etukäteenkin mahdollisuudet ottaa pisteitä kaikilta joukkueilta
Eikö tuolla oo vähän niinku kaikilla jengeillä mahdollisuus ottaa pisteitä kaikilta joukkueilta, tuon nyt ymmärtää ihan maallikkokin joka ei välttämättä futista seuraa!

Saa ymmärtää miten haluaa. Jos haluaa ymmärtää, että tässä puhutaan samanlaisista saumoista kuin vitosdivarin jengillä Barcelonaa vastaan, niin ei minulla ole mitään sitä vastaan. Kyse on nyansseista, enkä hirveän tarkasti tuota ruvennut avaamaan. Mahdollisuuksia on minun silmissäni eritasoisia ja yllätyksiä on eritasoisia. Jos lohko olisi ollut vaikkapa Brasilia, Saksa, Espanja ja Costa Rica en olisi antanut Costa Ricalle etukäteen mahdollisuuksia pisteisiin yhdessäkään pelissä.

Tarkoitin siis tässä sitä, että yhdessäkään yksittäisessä pelissä pistemenetykset Costa Ricalle eivät olleet yllätys juuri tämän lohkon ollessa kyseessä (kaikki vastustajat liian tehottomia ja tyypillisesti haavoittuvia Costa Rican kaltaisen aliarvioidun teknisen ja hyökkäävän vastahyökkäysjoukkueen ollessa vastassa). Oletus oli, että Costa Rica saattaa ratkaista noista kolmesta putoajan viemällä pisteitä. Yllätys oli kuitenkin, että se otti kaikissa pisteitä ja kahdessa pelissä jopa täydet. Uuden-Seelannin mainitsin siksi, että minusta on hölmöä aliarvioida Costa Rican tapaisia, kun Uuden-Seelannin kaltainen joukkuekin onnistui pisteitä ottamaan. Sen kohdalla viime kisojen tappiottomuus on yksi futishistorian suurimmista ihmeistä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Benali on June 25, 2014, 08:53:57
(http://a.pomf.se/phdzcy.gif)


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 25, 2014, 10:16:51
Tämä on jo vanha, mutta edelleen ajankohtainen. Suarez on joukossa mukana.
http://balls.ie/football/football-players-vs-zombies-cartoon/


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: AriFerra on June 25, 2014, 10:39:04
Fun fact: Suarezin joukkue ei ole koskaan hävinnyt ottelua silloin, kun tämä on purrut vastustajaa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 25, 2014, 10:40:37
Eivät menneet omat eiliset ennustukset Italian ja Norsunluurannikon osalta ihan putkeen, joka putosi harmittavaksi Kreikalle.  Hehän ovat kuin Saksa ja 80- ja 90-luvulla. Fyysisesti vahvoja ja näyttää ettei esitetä mitään, mutta tarvittaessa sitten isketään. Samalla tyylillä menivät jatkoon alkulohkosta viime EM-kisoissa, ja joka kerta heille on riittänyt 4 pistettä, kun ovat päässeet jatkoon. Tämän maagisen nelosen saalistivat myös vuoden 2004 EM-kisojen alkulohkossa ja lopun kaikki sitten tiedämmekin. Otto Rehaggelin perintö siis yhä elää, joka toi ikiaikoja alisuorittaneeseen maajoukkueeseen sitä uskoa ja saksalaista henkistä vahvuutta, joten vanhojen Saksa-fanien pitäisi kannattaa Kreikkaa, kun oma joukkue ei ole enää vuoden 2002 jälkeen pelannut niin. No, turhapa tässä on pillittää, kun mitään oikeaa ja väärää tyyliä ei ole pelata, vaan tulokset ratkaisevat. Mitään sikaa eivät myöskään pelaa, vaikka varoituksia välillä tulee, ja onhan se kova saavutus, että ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana olleet vakiojoukkue arvokisoissa. Samaras on hieno pelaajaa kaikin puolin. Toki norsujen puolesta harmittaa, mutta olivat kyllä eilisessä pelissä huonompia, vaikka läheltä jatkopaikka liippas.

Tänään ennustan Argentiinan ja Nigerian jatkavan, kun Bosnia haluaa voittaa ja kukistaa Iranin, jonka ajettava tänään bussilla muuallakin kuin maalin edessä. Sveitsi kompuroi yllättäen Hondurasin kanssa, kuten viime MM-kisoissa ja Ecuador pelaa komeasti, joten menevät Ranskan seurana jatkoon.

Toivottavasti Suarez ei enää pelaa näissä kisoissa. Toivottavasti hänellä ei samanlaisia ongelmia kuin tämän laulun sankarilla. Hammasteemalla:

https://www.youtube.com/watch?v=ePSR7gFt7s4


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: AriFerra on June 25, 2014, 10:43:44
Norsunluurannikon osalta ihan putkeen, joka putosi harmittavaksi Kreikalle. 

Gervinhon valtavaa energiaa olisi kyllä katsonut mielellään useammankin matsin. Voi kun laukausten onnistumisprosentti olisi hieman suurempi, niin Norsut olisivat jatkossa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hysteerinen rage quittaaja on June 25, 2014, 10:44:00
Uruguay jatkoon "by skin of teeth"...
http://ftw.usatoday.com/2014/06/luis-suarez-bite-italy-uruguay-world-cup

(http://blog.blinkbox.com/wp-content/uploads/2013/04/Suarez.jpg)

"These things happen inside the penalty area," Suarez told Uruguay's Channel 10 radio station.

"Then the goal [from Godin] arrived and we are very happy. Now we will celebrate and think of our next opponent."


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hysteerinen rage quittaaja on June 25, 2014, 10:45:25
(http://a.pomf.se/phdzcy.gif)

"These things happen inside the penalty area," Suarez told Uruguay's Channel 10 radio station.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hysteerinen rage quittaaja on June 25, 2014, 11:29:28
Top 3 bites of Luis Suarez ...

https://www.youtube.com/watch?v=N-lT-RvZ9EM


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 25, 2014, 14:51:43
Hodarikin sai sitten sen yhden nolla nollansa. Totta puhuen, niin Englanti pelasi nämä kaksi viimeistä otteluaan huomattavasti Italiaa pirteämmin. Tappiosta ja tasapelistä huolimatta loivat molemmissa otteluissa ihan mukavasti paikkoja, mutta ruuti märkää (ei kuivaa), eikä onnikaan hymyillyt. Pystyikö tältä joukkueelta edes odottamaan materiaaliin nähden enemmän? No, korkeintaan puolivälieriin, mutta ei sitä pidemmälle.

Mihin lie katosi Italialta hyvä vire ekan ottelun jälkeen, kun eivät pystyneet luomaan näitä Latinalaisen Amerikan joukkueita vastaan edes kunnon maalipaikkoja. Jotain kaunoja kuulemma vanhemmilla pelaajilla oli ollut Balotellia kohtaan ja veikö helle mehut, kun nämä kaksi viimeistä kamppailua olivat päiväotteluita. Tiedä häntä. Kaikesta huolimatta erittäin hienoa, että eurooppalaiset ovat tähän mennessä kisoja saaneet kunnon näpäytyksen Latinalaiselta Amerikalta. Ylen kommentaattoritkin olivat niin murheissaan, kun ei näe enää loppukisoissa kaikkia Valioliigan ja muita eurosarjojen näennäisiä huippupelaajia. Minusta taas on hienoa, että näkee sellaisten hyvien pelaajien loistavan, jotka turhan usein istuvat eurooppalaisissa joukkueissa vaihtopenkillä. Aivan älytöntä, että Euroopan suurseurat ostavat parhaassa iässä olevat pelaajat joukkueeseensa istumaan vain penkille. Onneksi nämä pelaajat pääsevät esiin omissa maajoukkueissaan ja näyttöhaluja varmasti on.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 25, 2014, 22:51:24
Suarezhan vain kompastui Chielliniin päin ja Chiellini torppasi olkapäällä Suarezia vastahampaaseen ja sitten vielä huitaisi pahannäköisesti kyynärpäällä, muttei juuri osunut.

Suarezin pelikielto toki olisi ihan hyvä, koska Kolumbia menisi sitten jatkoon Chileä vastaan. Jos brassit kuitenkin menevät kahdeksan joukkoon, olisi Uruguay sen vielä Kolumbiaa varmemmin pudottanut.

Hollannilla ja Meksikolla muuten tulossa melkoinen peli, kun panoksena on välieräpaikka. Costa Rica-Kreikka -neljännesvälierän kerroin oli varmaan ihan muikea. Siispä Meksiko välieriin tuolta.

Turkkilaisen tunnelmointiin eurooppalaisten konttaamisesta on helppo yhtyä. Toki tuokin on ollut odotettavissa. Muistaakseni jo viime kisojen aikaan sitten spekuloitiin sillä, että Amerikan pienemmätkin maat menevät näissä kisoissa jatkoon.

Seurojen maalipörssin tilannetta en tiedä, mutta Bayern on näemmä tehnyt jo 11 häkkiä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 25, 2014, 23:55:35
Seurojen maalipörssin tilannetta en tiedä, mutta Bayern on näemmä tehnyt jo 11 häkkiä.

12. Lisäksi luonnollisesti ainoa seura, jolla on kaksi hattutemppua.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 26, 2014, 08:44:37
Jos Brasilia menisi finaaliin ja vastustajaksi sattuisi tulemaan H-lohkon maa, niin silloin Brasilia olisi saanut pelata pelinsä selvästi väljemmässä tahdissa kuin vastustajansa. Brasilian kisat alkoivat 12.6, kun taas H-lohkossa aloitettiin 17.6. Näin rankassa turnauksessa pelien välissä olevilla lepopäivillä on iso merkitys.

Suarezin puremistapauksesta nousseen kohun suuruutta oikeastaan vähän ihmettelen, vaikka toki siitä hyviä vitsejä saa. Aiheutettu vamma ei loppujen lopuksi ollut kovin suuri (vai levittikö Suarez tarttuvia tauteja ?). Tottakai puremisesta pitää rangaistuksia antaa, mutta minusta on vakavampaa mennä nappulat edellä päin vastustajan polvea tai iskeä kyynärpäällä kovaa kasvoihin. Ehkä puremisen shokkivaikutus on sitten niin suuri, että vastustajan peli menee helpommin sekaisin kuin ns. normaalin rikkeen vuoksi.

Kerran salibandypelissä vastustaja otti minusta etupuolelta kaulasta selkeän kuristusotteen. Tuomio oli 2 minuutin jäähy. Kaikki on suhteellista.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 26, 2014, 09:04:51
Pelkästään kaulastako? Puristusote?


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 26, 2014, 09:48:58
Pelkästään kaulastako? Puristusote?


Vastustaja seisoi edessäni ja otti toisella kädellä kiinni kaulastani. Hän painoi peukalolla henkitorven kohdalta. Pelissä oli katko ja tuomari näki tilanteen hyvin.
Olin salibandyssä puolustava puolustaja ja vastustajan hyökkääjä ei ihan tykännyt tiukasta miesvartioinnista. Että ovat sitä muutkin hermostuneet kuin subuvastustajat.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 26, 2014, 10:31:38
Pelkästään kaulastako? Puristusote?


Vastustaja seisoi edessäni ja otti toisella kädellä kiinni kaulastani. Hän painoi peukalolla henkitorven kohdalta. Pelissä oli katko ja tuomari näki tilanteen hyvin.
Olin salibandyssä puolustava puolustaja ja vastustajan hyökkääjä ei ihan tykännyt tiukasta miesvartioinnista. Että ovat sitä muutkin hermostuneet kuin subuvastustajat.

Vesipalloko muka kova laji...

Hönkin pragmaattinen lähestymistapa Suarezin asiaan oli oikein virkistävä. Se on ihan totta, mutta koska maailmassa ihmiset (myös länsimaiset) tekevät suurimman osan päätöksistään tunteella, jää tuo huomiotta. Lisäksi tuota käsitellään asiana, joka ei kuulu pelitilanteisiin. Toisaalta esim. Songin lyönti Mandzukicin selkään on suoraan verrattavissa tähän. Puremiseen liittyy kuitenkin myös tietynlainen primitiivisyys ja eläimellisyys, joka on kovin vieras ihmisille, jotka elävät norsunluutorneissa (tai länsimaiden hyvinvoinnissa). Todellisuudessa pureminen on pikku juttu faveloissa ja slummeissa, joista Suarezit ja Tysonit tulevat. Aivan vastaavasti Rivaldon näyttelemistä 2002 käsiteltiin ymmärtämättä lainkaan miehen taustaa, jonka takia hän on kasvanut selviytymään tavalla millä hyvänsä ja toteuttaa vain sitä kentällä. Rivaldohan joskus sanoi, että sitten, kun kriitikot asuvat samassa äärimmäisessä köyhyydessä kuin hän lapsena, he voivat tulla haukkumaan häntä ahneeksi jne.

Tuo Hönkin esiintuoma lähestymistapa puremiseen on yksi näiden kisojen stimuloivimmista kommenteista missään.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 26, 2014, 10:50:02
Quote
Tuo Hönkin esiintuoma lähestymistapa puremiseen on yksi näiden kisojen stimuloivimmista kommenteista missään.

kiitän


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: AriFerra on June 26, 2014, 11:46:20
Chiellinille pitkä pelikielto vampyyrikoodiston rikkomisesta.

Kirjoittamaton sääntöhän kuuluu seuraavasti:
- purettavana oleva henkilö ei saa estää purentaa tai äkkipysäyksellä törmäyttää selän takaa tulevaa purijaa siten, että purijan hampaat voivat vaurioitua
- ainut sallittu tapa torjua purenta on iskeä saarninen vaarna purijan sydämeen


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hysteerinen rage quittaaja on June 26, 2014, 11:49:36
- purettavana oleva henkilö ei saa estää purentaa tai äkkipysäyksellä törmäyttää selän takaa tulevaa purijaa siten, että purijan hampaat voivat vaurioitua
- ainut sallittu tapa torjua purenta on iskeä saarninen vaarna purijan sydämeen


Onko nämä KV -vai FI -säännöistä?


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: miku on June 26, 2014, 22:51:48
on tää huikea topic. paskat kisat koska kaikki on ollu ennalta arvattavissa, paskaako ne ees pelaa noita. totta helvetissä kaikki tiesi että eurooppalaiset sakkaa ja vaikkapa costa rica vie kaikilta pisteitä, totta kai. itsekin ennustin sitä jo maaliskuussa. onneks on rahaa, ei vituta niin paljoa että omat veikkaukset menee vituiks, rossonero on varmaan helposti tienannu jo putkiremontin verran.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: miku on June 27, 2014, 00:05:04
perkele kun näkisitte lynxin kevyen kesäviedeon niin ei ois pakko pissata froteehousuihin.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 27, 2014, 00:21:17
rossonero on varmaan helposti tienannu jo putkiremontin verran.

Jos olisi matemaatikko ja osaisi lyödä vetoa ilman tunteita ja höntyilyä, tuollainen voisi olla mahdollista. Täällähän on mainittu vain niitä hyviä kohteita jne, eikä puhuta niistä, jotka menevät päin puita...

Tämän illan lohkoista Belgia ja Algeria menivät jatkajina oikein, mutta jenkit pääsivät yllättämään puskista ja pelasivat yllättävän hyvää peliä. Minun veikkaukseni Saksan seuraksi oli Ghana, joka toki pelasi myös hyvin, mutta tuhlasi paikkansa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hovimestari on June 27, 2014, 00:25:32
Kysymys kuuluu, pystyvätkö Aavikkoketut voittamaan Saksan kuin '82? Siinä sitä on todellista Erämaan kettua, Graziania bunkkerissaan ja ties mitä Hiirikotkaa!

Kisojen edetessä ainoiden vahvojen palloilukulttuurien (Bosnia & Kroatia) ja 'Oh, so fu***ng near againin' tiputtua jäljelle jäävät ainoastaan Algeria ja Kolumbia, joita voi toivoa, mutta maailmanmestaruuteen minä uskon. Ei tässä tarvita kuin Violan Guardado jonka on vain saatava "jalka vapaaksi"(!) oikealla hetkellä kuin Erkki Lehtosen lapa Gälgäryssä '88!


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 27, 2014, 00:38:56
paskat kisat koska kaikki on ollu ennalta arvattavissa, paskaako ne ees pelaa noita. totta helvetissä kaikki tiesi että eurooppalaiset sakkaa ja vaikkapa costa rica vie kaikilta pisteitä

Ei toki. Kaikki se mitä medioissa sun muualla pidetään ihmeellisenä ja maailmoja mullistavana on kuitenkin juuri sellaista, jonka kertoimet eivät ole olleet mitään ihmeellisiä. Todellisille asiantuntijoille ja niitä lukeville iso osa valtavirralle yllätyksenä tulleista asioista ei ole ollut yllätyksiä. Kisoissa olisi kuitenkin hyvin voinut käydä aivan toisinkin tähän mennessä. Lisäksi on paljon asioita, joissa voidaan jälkiviisaasti nähdä oma tyhmyys. Itse tajusin Kreikan ja USA:n kyvyt ja mahdollisuudet vasta kisoissa enkä silti pystynyt päästämään irti ennakkoasenteestani. Kaikki merkit ja tieto noiden joukkueiden osalta oli kuitenkin olemassa jo etukäteen.

Kisat myös kehittyvät yksittäisten pelien ja tapahtumien kautta. Esim. ensimmäinen peli merkitsee paljon tietyille joukkueille. Esimerkkinä toimivat vaikka Costa Rica ja Englanti. Costa Rica sai pelata Uruguayta ilman Suarezia, Englanti sen sijaan sai vastaansa Uruguayn, jolla edessä pakkovoitto ja mukana Suarez, jolloin se on parhaimmillaan. Koska Englanti oli vielä hävinnyt avauksensa, oli sillä todella hankala paikka, joissa se ei ole kotonaan. Jatkopeleissä taas Suarezin ulosajo nostaa Kolumbian ja Brasilian osakkeita huomattavasti, eikä tätä voinut myöskään ennustaa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Zinga on June 27, 2014, 07:22:22
Jatkopeleissä taas Suarezin ulosajo nostaa Kolumbian ja Brasilian osakkeita huomattavasti, eikä tätä voinut myöskään ennustaa.
Pilkunviilauksena mainittakoon että Suarezia ei ole ajettu ulos vuoden 2010 jälkeen. Tästä huolimatta pelikieltoa tuolta ajalta lienee jo yhden kauden verran. Harvinainen virhe yleensä niin tarkalta Rossolta...  ;)


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 27, 2014, 07:47:22
Omat raapustukset on nyt mielenkiintoista lukea, että mitä tulikaan ennustettua : )


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 27, 2014, 09:28:34
Pejokan ennustuksissa muutamia helmiä

Quote
Kreikka  3 1 2 0 4-3 5
Kreikka jatkoon

Quote
USA      3 1 1 1 3-3 4
Portug.  3 1 1 1 4-7 4
USA jatkoon, Portugali ei


Pitäisi ehkä siirtyä ennustamaan mitä tässä topikissa tapahtuu.Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 27, 2014, 09:55:01
Huomenna jengiä katsomaan pelejä kimpassa?
Esim Hovin kylttyyri-kulinaristi-trendipelle-niinIN-stobe 60egee -Jalkapallopubiin? Muita paikkaehdotuksia vastaanotetaan.

Ymmärrän toki, että lauantaisin monella varmaan mm nurmikon leikkuuta, autonpesua, mehulingon huoltoa yms yms.
Rohkeasti veikkaan, että sentään muutama lähtijä löytyy.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 27, 2014, 10:04:22
Eka peli jalkapallopubissa vois olla kova tai sitten Coronan alakerta Dubrovnik, jossa pelejä voi katsoa vanhassa leffateatterissa ja miljöö viihtyisä. Miten on pojat?


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on June 27, 2014, 10:56:00
Quote
Ymmärrän toki, että lauantaisin monella varmaan mm nurmikon leikkuuta, autonpesua, mehulingon huoltoa yms yms.

Kummitädin 90-vuotissynttärit Turussa. Voin kyllä soitella kun pääsen himaan.

Katsotaankohan Pohjois-Koreassa kisoja ? Varmaan valtion propagandakoneisto esittää juuri omaa versiotaan kisoista, jossa edellisten kisojen mestari P-Korea on juuri selviytynyt alkulohkosta jatkoon voittamalla E-Korean 8-0, vaikka E-Korean pelaajat tulivat joka tilanteeseen suu auki puremistarkoituksessa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hovimestari on June 27, 2014, 11:46:17
Olen valitettavasti Hangossa huomenna. Olin eilen Jalkapallopubissa katsomassa iltapelin, jolloin oli hyvin tilaa. Saksa-pelin ollessa käynnissä kävelin ohi ja paikka oli aivan tukossa. Baarista löytyy peruspöytäfutispeli (ns. Simopää). Sen päälle voisi saada subulevyn hyvin, korkeus on aika hyvä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 27, 2014, 12:45:11
Eka peli jalkapallopubissa vois olla kova tai sitten Coronan alakerta Dubrovnik, jossa pelejä voi katsoa vanhassa leffateatterissa ja miljöö viihtyisä. Miten on pojat?

Arvasin, että KOSTOn mieheltä pursuaa ideoita. Hienoa, noilla lähdetään.Kummitädin 90-vuotissynttärit Turussa.

Tuo on ehdottomasti KAIKKIEN SELITYSTEN ÄITI!


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 27, 2014, 13:11:35
Mennään huomenna ehdottomasti Dubrovnikiin.

Minun unelmävälierät olisivat Chile-Meksiko ja Nigeria-Argentiina, mitkä nyt eivät ainakaan toteudu, kun tämä tyrkättiin julkisuuteen. Argentiina ja Nigeria ovat usein kohdanneet nuorten kisoissa aina finaaleissa, mukaan lukien olympialaiset, niin olisko nyt aika kohdata aikuisten tasolla edes mitalipeleissä? Tuskinpa. Välieräpareiksi veikkaan kuitenkin Brasilia-Meksiko sekä Argentiina-Saksa. Vielä ei ole Belgian aika, kuten monet muutkin ovat toitottaneet.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 27, 2014, 13:20:16
Lisätään vielä, että kaveri Tampereelta myös käymässä. Osalle lynxiläisille tuttu iloisista riennoista jo vuosien ja vuosien takaa. Niissä riennoissa minä en ole ollut


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 27, 2014, 15:02:01
Lisätään vielä, että kaveri Tampereelta myös käymässä.
Ei kai koiraa voi tuoda sisälle....


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 27, 2014, 15:09:45
Helsingissä on vielä koiraystävällisiä baareja.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: miku on June 27, 2014, 16:40:29
Osalle lynxiläisille tuttu iloisista riennoista jo vuosien ja vuosien takaa. Niissä riennoissa minä en ole ollut

Kuulostaa kostealta kaverilta..??


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 27, 2014, 20:54:32
Onneksi YLE ymmärtää mitä välipäivänä tulee näyttää. YLE1: Tali-Ihantala.

Näen sieluni silmin kuinka Hovi katsoo elokuvaa kotonaan KIITOS-hupparissaan. Asennossa seisten.

Lepo!


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hysteerinen rage quittaaja on June 28, 2014, 11:30:07
Onneksi YLE ymmärtää mitä välipäivänä tulee näyttää. YLE1: Tali-Ihantala.

Näen sieluni silmin kuinka Hovi katsoo elokuvaa kotonaan KIITOS-hupparissaan. Asennossa seisten.

Lepo!

Unohtuiko jotain?


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on June 28, 2014, 12:27:18
Onneksi YLE ymmärtää mitä välipäivänä tulee näyttää. YLE1: Tali-Ihantala.

Näen sieluni silmin kuinka Hovi katsoo elokuvaa kotonaan KIITOS-hupparissaan. Asennossa seisten.

Lepo!

Unohtuiko jotain?
Anteeksi kai tästäkin (?).


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hysteerinen rage quittaaja on June 28, 2014, 14:49:07
Unohtuiko jotain?

 ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 28, 2014, 21:21:11
Ikävä kyllä baaripelit jäävät väliin, koska tiirailen pelejä akuilta yliluonnollista kestoa toivoen jokseenkin sähköttömässä maailmassa.

Brassit olivat ennustetusti vaikeuksissa Chileä vastaan. Cagliarista tuttu Mauricio Pinilla oli todella lähellä lopettaa kotikisat tuohon. Toisaalta hänen pilkkumokansa oli niin varma, että varmempaa on ollut vain Martin Palermon pilkkumoka. Pinillan fantavalmentajana on ollut masentavaa seurata miestä pisteellä. Väärä valinta vetäjäksi. Nyt viimeistään tuli selväksi kuitenkin, että brasseista ei ole suosikiksi. Chile on kova jengi, mutta kovempia on vielä tulossa.

Illan toisessa pelissä Kolumbia vienee Uruguayta. Urut toki taistelevat perinteisesti loppuun asti, mutta ennustelen parin maalin voittoa kisojen hienoimmalle jengille ja ainakin yhtä punaista Uruguaylle (takuuvarma Diego Perez ei taida kuitenkaan olla avauksessa).


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on June 29, 2014, 21:49:07
Uruguay oli pieni pettymys. Odotin enemmän loppuhetkien ajelua ja muuta kalabaliikkia.

Meksiko oli lähellä, ja kuten Chilen kanssa, niin kyllä harmittaa, koska huomattavasti vastustajaan sympaattisempi jengi ja mielenkiintoisempi pelitapa. Meksikoa veikkailin itse jatkoon, mutta lopussa olisi fiksu laittanut rahaa likoon Hollannille. Meksiko toki minusta teki virheen, kun panosti vaihtojen kautta puolustukseen. Oli minusta typerää laittaa tuossa vaiheessa Giovani penkille, kun mies juuri olisi ollut tarpeen palloa pitämään ja iskemään vastaan. Väsynyt, no joo, kaikki ovat. Jossitella voi sitä, että olisiko Robben kaatunut, jos olisi ollut kortti alla, kuten olisi pitänyt olla. Toki Hollanti oli lopussa hyvä, mutta 0-0 -tilanteessa Meksiko oli parempi. Tuomarille kuitenkin nostettava hattua, että vihelsi pilkun tuossa vaiheessa.

Costa Rican ja Kreikan pelistä voi odottaa todellista sömnpilleriä. Tempo ei liene kummoinen, mutta mielenkiintoa tuo ennen kaikkea molempien "pienuus". On aina hienoa seurata yllättäjiä. Peli on etukäteen erittäin tasainen, mutta koska molemmat pelaavat ennen kaikkea suunnanmuutoshyökkäyksiä, voi peli revetä, kun toinen menee johtoon. Costa Rican uskoisin pyrkivän viemään peliä enemmän pallollisena ja jos peli ratkeaa hitaissa hyökkäyksissä, on CR hieman parempi tekemään paikkoja pienessä tilassa. Toivottavasti ratkeaa varsinaisella ajalla.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: AriFerra on June 30, 2014, 07:07:18
Kreikan yömatseja jaksaa katsoa hyvin. Ekat 88 min. voi koisata sohvalla, ja sitten alkaa jännitys...


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on June 30, 2014, 10:48:53
Kyllhän eilisessä yömatsissa katsomista riitti, joten ehdottomasti se katsoa kannatti, vaikka väsyttääkin. Costa Ricalta vietiin rankkari, Kreikka tasoitti lopussa, kun vastustaja pelasi punaisen kortin myötä vajaalla ja jatkoajalla Kreikailla oli aika monta mahdollisuutta ratkaista peli, joissa hyökkäykset kuitenkin päätettiin aika heikosti, ilmeisesti väsymyksen myötä. Viimeisestä hyökkäyksestä Navas vielä loistotorujunnalla pelasti Costa Rican rankeille, jossa nähtiin aika huikeita vetoja. Mitäpä enempää sitä futsimatsilta voi toivoa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on July 02, 2014, 19:11:43
Nyt saa pari päivää peleistä huilia ja ihan hyvä niin. Onhan nämä öisin valvomiset koetelleet, niin hermoja, parisuhdetta ja työssä jaksamista, mutta mitään ei vaihtaisi pois, kun pelit olleet niin hyviä. Onneksi kaiken maailman kissankultamaaleista on luovuttu ja jatkoajat pelattu loppuun ja nähty lähes klassikoita. Hienoa, että puolivälierät tulevat viikonloppuna, eikä niistä uskalla veikkailla mitään, kun enää vain oman lohkonsa voittaneet jatkossa. Katellaan ne rauhassa


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on July 03, 2014, 14:30:56
Täältä löytyy hieno muisto Bubi Walleniuksen selostuksesta:

http://vastapallo.com/index.php/ulkomaat/nain-me-ne-muistamme-mm-kisat-1990-yhdysvallat/


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hönkki on July 04, 2014, 10:10:06
Näin käy:


Brasilia - Kolumbia 1-1 rp 4-3
Brasilia on aivan köysissä, mutta Neymar tasoittaa vikalla minuutilla ja ottaa myös keltaisen jatkoajalla eli pois seuraavasta pelistä.
Joku kolumbialaisista sortuu paineen alla pilkuissa.

Saksa - Ranska 1-1 ja. 2-1
Saksa tekee mitä Saksa tekee. Klose ratkaisee.

Hollanti - Costa Rica 2-0
Taktinen ja kliininen esitys Hollannilta. Van Gaal ei mokaa tätä.

Argentiina - Belgia 1-1 rp 4-5
Messin huippupeli ja Belgian puolustuksen pieni haparointi vie Argentiinan pilkuille asti. Belgian mylly alkaa pikku hiljaa pyöriä paremmin ja paremmin. Belgia hallitsee ja hermot myös pitävät paremmin pilkuissa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on July 04, 2014, 11:07:41
Tähän veikkausleikkiin ei pitänyt lähteä, mut lähetään nyt kuitenkin, vaikka se on hyvin vaikeaa:

Brasilia - Kolumbia 1-2
Tänään loppuu isäntien lento, kun kisojen parasta hyökkäyspeliä esittänyt Kolumbia jyrää ja Serie A:n kovat pakit jättävät brassien huonot kärjet vailla mahdollisuutta ( Tämä Sepon äänellä ja röhähdysnauru päälle)

Saksa - Ranska 1-1 rpk_ 5-3
Ranska hakee revanssia 80-luvulta, mutta todella tiukan pelin vie Saksa rankeilla, kuten aina. Klose ei pääse avaukseen, mutta Mats Hummels palaa, joten puolustus ei ole enää tuuliajolla, kuten Aavikkokettuja vastaan (Algeria).

Hollanti - Costa Rica 2-0
”Taktinen ja kliininen esitys Hollannilta. Van Gaal ei mokaa tätä”. Ei mitään lisättävää

Argentiina - Belgia 0-2
Belgia hakee revanssia 80-luvulta, kuten Ranska Saksaa vastaan. Argentiina ei ole vakuuttanut, mutta Messi on, joten jälleen jää luu käteen, kun Kirppu myllyttää samaan tapaan kuin Maradona vuonna 1986.

Nämä revanssipuheet ovat aina hienoja, kun monikaan pelaaja ei ole edes syntynyt, kun kyseiset matsit on pelattu.

Laitetaan loppuun näyte, jossa jopa kansanmusiikin sävyjä kenties Brasilian suurimmalta musiikkiteollisuuden vientituotteelta, jonka piti aikoinaan haastaa jopa itse Amerikan suuruuden Metallican. Bändi asian sössi sisäisiin ristiriitoihin, jonka seurauksena Cavaleran veljekset eivät puhuneet toisilleen lähes viiteentoista vuoteen, jota miehen muut sukulaiset eivät voineet ymmärtää. Nyt välit jälleen kunnossa. Hevi myy, koska loppujen lopuksi siinä ei ole mistään muusta kyse kuin teennäisestä paskasta. Punkkirokit ja delta bluesit eivät koskaan kunnolla kaupallistu, koska niissä on kyse aidosta asiasta ja nämä tyylit ovat syntyneet ihmisen todellisista tarpeista. Näytepala kuitenkin:

http://www.youtube.com/watch?v=larahPkCwcE 


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on July 05, 2014, 00:47:11
Mielenkiintoista, kun puolivälierissä vain lohkovoittajat. Lienee harvinaista, mutta en jaksa tarkistaa.

Neljännesvälierissä yllätti ehkä eniten se, että yksikään peli ei revennyt ja moni pienempi pystyi haastamaan vastustajansa hyvin. Mikään toinen jatkoonmenijä ei olisi ollut vääryys. Se kertoo kisoista, jotka ovat palauttaneet ainakin minun uskoni MM-kisoihin (lapsuudesta on aikaa).

Ranska oli minusta yllättävän aseeton Saksaa vastaan. Saksaa pidin ennakkoon hieman parempana, mutta odotin sen tarvitsevan ainakin kaksi maalia. Ranskalta puuttui selkeä johatjuus pelistä. Aiemmin sitä ei ole tarvittu, mutta nyt olisi. Pirlo olisi tehnyt ihmeitä, koska materiaali Ranskalla on todella hyvä. Edelleen kuitenkin olen sitä mieltä, että Riberyn loukkaantuminen oli hyvä asia Ranskalle, joka pelasi nyt kokonaisena joukkueena. Saksa menee finaaliin, jossa sitä on pidettävä suosikkina, tulee vastaan kuka tahansa.

Toisessa puolivälierässä Kolumbian Pekerman sortui minusta perisyntiinsä, eli vääriin pelaajavalintoihin (muistamme vuoden 2006 Messin penkityksen Saksaa vastaan). Pekerman ilmeisesti haki nopeata vastahyökkäyskokoonpanoa, mutta se kaatui heti alussa brassien maaliin. Ibarbo on ihan turha mies tuolla tasolla, jos ei ole paljon tilaa käyttää nopeutta. Bacca ja Jackson Martinez olisivat olleet parempia täältä katsottuna. Toisaalta juuri Pekerman on tehnyt joukkueesta MM-puolivälieräjoukkueen, joten ei voi liikaa syytellä. Brasilia oli edelleen huono suhteessa tuloksiin. Tuollaisella pelillä ei pitäisi päästä välieriin. Onneksi Saksa pysäyttää ällön yhden miehen kotijoukkueen (hyökkäyksen osalta) siellä. Tuomari oli myös niin räikeästi kotijoukkueen puolella, että hävetti. Mitä hittoa siitä vaahdosta on hyötyä, jos sen yli saa juosta! James Rodriguez vetää hienoja vaparimaaleja, mutta kun David Luiz sai mahdollisuuden tuollaiseen, Rodriguezilta tuomari vei sen. Lopussa toisaalta linja koitui brassien mahdolliseksi kohtaloksi, koska Thiago Silvan kortti ei ollut linjan mukainen eikä hän noin olisi mennyt tilanteeseen, jos olisi ollut tiukempi linja, ja toisaalta Zunigan ajelu Neymarin selkään vaikutti hieman kostolta Rodriguezin kohtelusta. Kolumbia oli minulle kisojen ykkösjoukkue, ja ilman tuota alun nukahdusta se olisi voinut taistella maailmanmestaruudestakin tällaisissa kisoissa. Potentiaalia löytyi.

Huomenna Toivon luonnollisesti Costa Rican tuhkimotarinan jatkuvan. Hollanti on tyypillisesti joukkue, joka tuon voisi munata, mutta eiköhän tässä kuitenkin tule selvähköt numerot. Hollanti on aika murhaava johtoon päästyään, etenkin Costa Rican korkeata linjaa vastaan. Lisäksi Hollannin paine Meksikoa vastaan lopussa oli huomattavasti pahempaa kuin Kreikan loppupaine, eivätkä ticot kestäneet sitäkään.

Belgia on joukkueena vakuuttanut Argentiinaa enemmän. Argoilla pelistä puuttuu selkeä alemman keskikentän rytmittäjä, ja peli on liian suurelta osin pallon roiskimista kärjille, joiden pitäisi ratkaista. Kun puolustuskin on selvinnyt enemmän säkällä kuin vakuuttanut, olisi Agueron herättävä Messin, Di Marian ja Hiaguainin rinnalla, jotta joukkue olisi todella mestariainesta (vaan eipä tuolla yksikään joukkue ole todella vakuuttanut ja noussut selvästi ylitse muiden, vaikka Saksa onkin ollut lähimpänä tuota). Belgia hallitsee pelejä hieman paremmin, mutta tehottomuus on Argentiinan tavoin huolestuttavaa ja paikkoja tulee vastustajille liikaa. Molemmilla on saumat finaaliin asti. Messi saattaa hyvinkin tällaisen pelin ratkaista. Toisaalta, jos Wilmots pelaa korttinsa oikein (mm. Mertens ja Origi vasta vaihdosta sisään, kun kentällä väsyneempää porukkaa) säilyy mahdollisuus täysin uuteen mestariin (Belgia on täysin kykenevä voittamaan kaikki jäljellä olevat). Toivon kuitenkin Argentiinaa, koska olisi mannaa nähdä heidän vievän pystin Brasiliassa ja Messikin saataisiin myös MM-kisatasolla suurempien pelaajien joukkoon.

Lopuksi vielä haluan nostaa hattua yhdelle kaikkien aikojen suosikkipuolustajistani, Mario Yepesille. Tuossa iässä kisojen paras puolustaja (juuri puolustustehtävissä) ja aivan suvereenia ajoitusta taklauksissa, joilla esti läpiajoja jne. Nautinto katsella. Harmi, että ura saattoi loppua tuohon peliin.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on July 05, 2014, 08:43:18
Tarkennetaan sen verran, että olisi toki Hollantikin uusi mestari. Tarkoitin hieman epämääräistä normaalien suurien ulkopuolelta tulevaa mestaria. Hollanti on lukisine finaalipaikkoineen ja Euroopan mestaruuksineen kuitenkin laskettava raskaaseen sarjaan.

Näissä kisoissa erot ovat olleet niin pienet, että saumat tuollaiselle mestarille ovat olleet suuremmat. Todella lähellä on ollut, että välierissä olisi Chile tai Kolumbia eikä Brasilia jne.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on July 06, 2014, 00:19:13
”Van Gaal ei mokaa tätä”.

Jaa-a, kynsien pureskeluksi menee joka tapauksessa. Mahdollisissa pilkuissa Keylor Navas, jota voidaan muuten pitää kisojen parhaana maalivahtina, aika paha kanto Hollannin kaskessa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on July 06, 2014, 00:55:45
Hollannilta huolestuttavan vakuuttavaa touhua pisteeltä. Navas kahdessa hyvin mukana, mutta silti vailla mahdollisuuksia. Lisäksi vielä Krul. Hollanti kyllä näillä tiedoilla ehdoton suosikki tulevissakin pilkkukisoissa, eli Argentiinan (tai finaalissa Saksan) pitäisi pystyä voittamaan ennen sitä.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on July 08, 2014, 10:53:24
Tänään alkavat välierät ja maaleja on turha odotella, kuten puolivälierässä nähtiin. Voodoon avulla saadut ennustukseni:

Brasilia-Saksa 1-1 rpk 4-5

Brasilialle hermot pitävät hyvin, mutta Saksalla paremmin. Näemme rankkupotkuissa jälleen saksalaisen tanssin "tyttöni, teet minut hulluksi":

http://www.youtube.com/watch?v=jSL1nXza7pM

Argentiina-Hollanti 0-0 rpk 2-4

Vaihtotemppu puree jälleen ja näemme odotetun pronssiottelun Bra-Arg. Messiltä kohtullisen hyvät kisat, mutta hänen aikansa maajoukkueessa ei koittanut sittenkään ja Maradona on ikuinen.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on July 08, 2014, 22:57:47
Subustakin tuttu ilmaisu. "Murder she wrote".


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on July 08, 2014, 23:42:35
Perussettiä. Brassit ekalla jaksolla historiallisesti samalla tasolla Haitin ja Zairen kanssa. Saksa voisi tehdä vielä pari.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on July 09, 2014, 00:05:16
Brassit ovat olleet yllättävän heikkoja, tokalla jaksolla jopa täysin ilman omaa peliä, joka on hämmentävää.

Näinhän se meni. Kisojen edetessä ei enää hämmentänyt, vaan oli odotettavissa.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hysteerinen rage quittaaja on July 09, 2014, 00:29:18
maaleja on turha odotella.

Brasilialle hermot pitävät hyvin..Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: miku on July 09, 2014, 06:52:49
Toki oli täysin odotettavissa. Silti veikkauksenkin tulosvetokerroin yli viis tonnia. Moniko forumilaisista sai kiinni?


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on July 09, 2014, 08:03:25
Veikkausloitsuni täysin metsään. Brassit pelas ekat kymmenen minuuttia jopa hyvin.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on July 09, 2014, 10:08:43
Toki oli täysin odotettavissa. Silti veikkauksenkin tulosvetokerroin yli viis tonnia. Moniko forumilaisista sai kiinni?
Mulla vain 6-1.
Hollanti v Argentiina vetoni kerron huomenna.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on July 10, 2014, 00:10:41
Toki oli täysin odotettavissa. Silti veikkauksenkin tulosvetokerroin yli viis tonnia. Moniko forumilaisista sai kiinni?
Mulla vain 6-1.
Hollanti v Argentiina vetoni kerron huomenna.

Saksan voitto ja muutama maali eivät yllättäneet, mutta moinen risbastu oli luonnollisesti joillekin yllätys ( ;)) - pakko käyttää tässä vuoden hymiökiintiö. Oli Saksalle maalimääränä 3 tai enemmän ja 4 tai enemmän (ei mitään satojen kertoimia noilla, mutta ok), ja lisäilin kahdeksaan asti pelin aikana pienemmillä kertoimilla. Neuer pilasi brassivedon, koska odotin toisen jakson alun tuottavan yhteensä pelissä kaksi maalia heille.

Argentiina-Hollanti meni peliaikana pieleen, kun Argentiina ei tehnyt.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Killer on July 10, 2014, 00:19:52

Argentiina-Hollanti meni peliaikana pieleen, kun Argentiina ei tehnyt.

Annoit tunteelle vallan. Amatööri!


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on July 10, 2014, 01:07:48

Argentiina-Hollanti meni peliaikana pieleen, kun Argentiina ei tehnyt.

Annoit tunteelle vallan. Amatööri!


Amatööriyttä korostaa se, että en huomannut Hollannin vaihtojen olleen käytetyt, joten laitoin Hollannin jatkoonmenijäksi pisteeltä jatkoajan aikana uskoen Krulin torjuntoihin.

Ja plus-miinus -osastollahan kisojen saldo on aika lailla nollilla, koska huonoja (lue: tunteikkaita) vetoja kaltaiseni amatöörit eivät voi vastustaa.

James Rodriguezin ja Müllerin jakama maalikuninkuus olisi toki poikaa. Rodriguez tuli minulla mukaan toki vasta kolmannen tai neljännen maalin jälkeen. Jos noiden lisäksi Argentiina voittaisi maailmanmestaruuden (ei vetoa tämän puolesta) olisi oikein mukava lopetus Brasilian kisoille.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Porvoon turkkilainen on July 14, 2014, 11:09:09
Kuukauden piina vihdoin ohi, kuten Pentti Salmi totesi vuoden 1990 Italian kisojen jälkeen. Ihan ok kisat, vaikka kautta aikain parhaat kisat nämä eivät missään tapauksessa olleet, paitsi ehkä alkulohkojen osalta. Finaalissa nähtiin draamaa riittävästi, mitä hyvissä peleissä pitää olla, mutta hieman harmitti, kun Argentiina pelasi ehkä kisojen parhaan pelinsä, mutta uskomattoman huonoa viimeistelytaitoa. Jopa Messikin missasi läpiajon, josta toivoin koko finaalin ratkaisijaa. Skitsofreeninen olo Saksaan, kun pidän maasta, heidän liigastaan heti Veikkausliigan jälkeen eniten ja siitä miten hyvää futista ne nykyään pelaavat. Vanhoja syntejä ja lapsuuden traumoja on vaikea antaa anteeksi, kun heitä silloin inhosin, mutta paras aina voittaa….


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Rossonero on July 14, 2014, 14:11:41
Kuukauden piina vihdoin ohi, kuten Pentti Salmi totesi vuoden 1990 Italian kisojen jälkeen. Ihan ok kisat, vaikka kautta aikain parhaat kisat nämä eivät missään tapauksessa olleet, paitsi ehkä alkulohkojen osalta. Finaalissa nähtiin draamaa riittävästi, mitä hyvissä peleissä pitää olla, mutta hieman harmitti, kun Argentiina pelasi ehkä kisojen parhaan pelinsä, mutta uskomattoman huonoa viimeistelytaitoa. Jopa Messikin missasi läpiajon, josta toivoin koko finaalin ratkaisijaa. Skitsofreeninen olo Saksaan, kun pidän maasta, heidän liigastaan heti Veikkausliigan jälkeen eniten ja siitä miten hyvää futista ne nykyään pelaavat. Vanhoja syntejä ja lapsuuden traumoja on vaikea antaa anteeksi, kun heitä silloin inhosin, mutta paras aina voittaa….

Aika hyvin kiteytetty omatkin tunnelmat - myös Saksan osalta. Pelaavat nykyään miellyttävästi verrattuna moneen muuhun ja pelaajissakin todella hienoja yksilöitä. Argentiina ei pelillisesti miellyttänyt enemmän ja Saksa olisi ilman historiallisia asioita ollut suosikkini, mutta luonnollisesti olin argojen puolella. Harmillista, että Argentiinalla oli, toisin kuin Saksalla, lähes koko hyökkääjistö lasaretissa ja puolikuntoinen joko vähän ennen kisoja tai niiden aikana. Aguero, Higuain ja Messi olivat selvästi puoliterässä. Ihmettelen kyllä, että Tevez ei mahtunut mukaan, kun takana oli loistava kausi ja hänen energiaansa olisi todellakin kaivattu. Olen kuitenkin iloinen siitä, että Argentiina pelasi finaalissa parasta peliään ja sillä oli enemmän selviä tekopaikkoja kuin Saksalla. Finaalin negatiivisena asiana jää mieleen muuten loistavasti pelanneen Neuerin schumacher-taklaus polvella Higuainin kaulaan. Aivan käsittämätön tuomio Rizzolilta, joka muutenkin oli pahasti kuutamolla linjansa kanssa (mm. varoituslinja ei pitänyt ja oli erikoinen). Toisaalta Rizzoli ei ollut kisojen paras tuomari ja on menettänyt otettaan viime vuosina. Harmittaa, kun uzbeekki Ravshan Irmatov, jolla on nyt takanaan kahdet suvereenit MM-kisat, ei voinut tuomita finaalia (kuulemma) oman tiimin puutteen takia.

Kisojen parhaan pelaajan valinta oli täysin käsittämätön. Messi, kuten kukaan muukaan hyökkääjä, ei esittänyt ihmeitä jatkopeleissä. Kisojen parhaita olivat finaalijoukkueiden pelaajista minusta Neuer, Mascherano ja Lahm, jotka kaikki olivat omilla tonteillaan suvereeneja ja pelasivat omat roolinsa aivan eri tasolla kuin kisoissa muut. He myös kuuluivat joukkueidensa parhaisiin lähes kaikissa peleissä.

Omat tähdistöt pitää kirjata vielä myöhemmin tarkemmin vaihtoehtoineen erikseen sekä alkusarjojen osalta että koko turnauksen osalta. Erittäin mielenkiintoisia pelaajia oli paljon.


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hysteerinen rage quittaaja on July 14, 2014, 18:24:50
Pienten pelien miehet Higuain ja Palacio olivat jälleen kerran epävireisiä. Silloin kun pelillä on merkitystä ja vastassa on maa jonka FIFA ranking ei ole alle 100, laitetaan palloa ohi maalista 8 metristä paikasta, josta jopa Podolskin lookalike poikakin olisi osunut puiden väliin. Käsittämätöntä erotuomarointia läpi turnauksen. Jotenkin jäi sellainen suutuntuma, että tietyt maat ( esim. Brasilia luonnollisesti ) oli pakko saada eteenpäin turnauksessa, varsinkin kuin monien ennakkosuosikkina pitämät maat alisuorittivat. Toki Espanjan, Italian ja Englannin kohdalla peli oli jopa niin huonoa, etteivät edes huonot tuomaritkaan kyenneet enää auttamaan mummoa lumessa. Jäi tuomareista sellainen vaikutelma, että nykyinen maaliviivateknologia vaatii rinnallee edelleen jonkinlaista otasilmäkäteen -, avaasilmäsi ja äläkuuntelepelaajiennäkemystä teknologiasovelluksia. Rosson mainitsema uzibekki oli kisojen selvästi paras tuomari, joskin häneltäkin muutamia käsittämättömiä ratkaisuja. Niin pronssipelissä kuin finaalissakin nähtiin kisojen surkeimpia tuomarisuorituksia. Varsinkin aikaisemmin arvostamani Rizzoli aivan pihalla moneen otteeseen. Tiedänettätoistanrossoa juuri tuo Neuermacherin pyllyvastenpurukalustoapumpum taklaus Higuainiin oli hänen mielestään Higuainin rike. Samoin Garayn enemmän jääkiekosta tuttu taklaus Kramerin päähän jäi ihmetyttämään, varsinkin kuin avustava Stevie Wonder oli aivan vieressä. Pronssipelin viheltely, tai enemmänkin taas sen puute, oli kyllä ihan omaa luokkaansa. Tuntuu siltä, että pelaajien s(t)imulointi on johtanut siihen, että tuomarit eivät enää uskalla viheltää rangaistuspotkuja muussa tapauksessa että rike tapahtuu rangaistusalueen ulkopuolella.
Pronssipelin tuominnut Nimeäenmuista Enjaksagooglettaa osoitti loistavaa tilannetajua ensin viheltämällä Hollannille pilkun rikkeestä joka tapahtui rangaistusalueen ulkupuolella ja johon Robben (yllätysyllätys) "hieman" ylireagoi kaatumalla lähes kolme kertaa ennen kuin vielä varmistaakseen lopputuloksen heittäytyi rangaistusalueen sisälle. Tämän jälkeen Silvalle vain keltainen virheestä, josta opetetaan antamaan punainen jo alakouluasteella. Koko ottelu jälkeen sellaista tuomarointia etten ole ihan lähivuosina nähnyt. Paragualaiserotuomarin antama suora vapaapotku rangaistusalueen sisältä 1982 MM-kisoissa ottelussa Espanja - P-Irlanti on toki klassikko, jolle ei voida vetää vertoja ehkä koskaan. Danny Sokean rappaus Oscariin rangaistusalueella ei johtanut muihin toimepiteisiin kuin että yksi kahdesta sokeasta kannettiin paareilla kentältä. Hidastuksessa havaittava Dannyn ensin teatraalinen käsienlevitys, jonka jälkeen havaitsee tuomarin juoksevan kohti keltainen kortti kädessään, ja selvästi olettaa että rp on vihelletty ja kortti tulossa hänelle. Dannyn ilme on ikuistamisen arvoinen, kun havaitsee kortin tulevankin Oscarille. Hammasta purren Danny taistelee 30 sekunttia kunnes kipuraja ylittyy ja kaveri kannetaan lasarettiin. Ihme ettei saanut korttia simuloinnista. Ilmeisesti tuomari kuvitteli että Danny oli vain niin uupunut, ettei jaksanut kävellä vaihtoon.

Toki erotuomarina oleminen ei ole aina helppoa. Meksikolaiserotuomari Antonio Ramirez Marquez lopetti erotuomariuransa vuonna 1986 ottelun America - Chivas jälkeen, ajettuaan ulos kaikki pelaajat molemmista joukkueista. Syy? Alla oleva linkki antanee vastauksen..

https://www.youtube.com/watch?v=sqe0KoPfoW0


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: Hysteerinen rage quittaaja on August 13, 2014, 17:57:02
Toivottavasti Suarez ei enää pelaa näissä kisoissa. Toivottavasti hänellä ei samanlaisia ongelmia kuin tämän laulun sankarilla. Hammasteemalla:


https://www.youtube.com/watch?v=dTUV9leGQEw


Title: Re: MM-kisat 2014
Post by: AriFerra on August 14, 2014, 13:35:01
Stevie Wonder

Onko tuo niin ihmeellistä? Eikös Stevie Wonder ole sokea?