• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

PK-seudun kerhotilakeskustelu

Aloittaja Rossonero, syyskuu 13, 2011, 00:01:03

« edellinen - seuraava »

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - syyskuu 21, 2011, 14:50:34
Pasi otti privameilissä esille hyvän pointin: kaikki eivät edes mahtuisi kertsille samaan aikaan.

Tämän takia olisi hyvä olla kerho, jossa voisi pelata milloin vain. Nythän Munkassa on maanantaisin aika täyttä, kun kaikki tulevat silloin. Jos on vain yksi aika viikossa, on selvää, että tila ei riitä kaikille. Jos 15 pelaajaa tulee paikalle, on viidelläkin pöydällä pelatessa moni tyhjän panttina, ja vielä pahempi tilanne olisi neljällä pöydällä. Olisikin positiivista, jos olisi useampi arki-ilta, jolloin olisi vakiopelit, ja voisi käydä sen mukaan kuka milloinkin on tulossa.

Kyse on myös siitä, kuinka paljon jengi haluaa pelata, ja kuka pelit järjestää. On hyvä muistaa, että vähemmän pelaavat ehkä maksavat suhteessa enemmän, mutta muuten heillä ei olisi paikkoja pelata, koska pelien järjestäjät ovat enemmän pelaavia. Osa vähemmän pelaavista ei pelaisi juuri lainkaan, etenkään isommassa porukassa, jos ei olisi järjestettyä paikkaa ja pelejä, sekä näissä paikoissa pelivälineitä. Tämä on tietenkin yleistys.

Jos halutaan pelata laajemmassa porukassa ja pitää yhteisö kasassa, joka minusta on positiivista, on oltava siihen sopiva paikka ja se tietenkin maksaa. Vaihtoehto on hajottaa pelit pieniin paikkoihin, jolloin monet pelaajat eivät tapaa kuin satunnaisesti. Parin pöydän tiloja on tietenkin helpompi löytää halvalla ja jopa ilmaiseksi käyttöön.

Hönkin kysely antanee tietoa siitä missä mennään ja mitkä ovat vaihtoehdot.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - syyskuu 21, 2011, 14:27:02
1) Otamme mallia Jyväskylästä ja etsimme tiloille kumppanuuskerhoja (esim. pöytälätkä), jolloin tilojen kapasiteettia ja kustannuksia saadaan jaettua järkevästi. En usko meillä olevan käyttöä tiloille 24/7, vaan ennemminkin parina iltana viikossa. Jos löydämme vastaavan kerhon/seuran/yhdistyksen, jolla on tilatarve, voisimme jakaa tilojen käytön ja siitä aiheutuvat kustannukset. Tämä on yleinen malli esimerkiksi toimistohotellien neuvotteluhuoneiden osalta. Kaikilla ei kannata olla omia neukkareita, joten firmoilla on yhteisneukkarit ja varausjärjestelmä.

En vielä heitä toivoani, mutta toki joku sopiva yhteistyökumppani olisi hyvä asia. Pöytälätkääjät olisivat varmasti hyvä, koska sitä kautta myös uusia pelaajia voisi tulla. Vuokraa tuollaisestakin kuitenkin maksetaan.

Munkka on toiminut tällaisella tilan jakamisen periaatteella. Eli oli jaetusti minun (vähäisessä) työkäytössäni ja pelitilana. Myös tällä tavalla voisi ehkä löytyä joku sopiva tila. Siis jossa päiväsaikaan on jotain toimistohommaa tms. ja iltaisin ja viikonloppuisin ei juuri mitään.

Paikan olisi kuitenkin oltava sellainen, jossa saisi aika rauhassa toimia ja järjestää toimintaa, sekä säilyttää kenttiä helposti ja turvassa. Tällaisiahan voisi löytyä yllättävästi jonkun tutunkin kautta.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - syyskuu 21, 2011, 14:27:022) Saisimme vihdoinkin oikeaa kerhotoimintaa aikaiseksi. Minulla on rahaa (ei ylpeilymielessä), mutta ei aikaa. Meillä on vastaavasti pelaajia, joilla on enemmän aikaa kuin rahaa. Minä olen valmis maksamaan mesenaattihintaa, jos joku/jotkut kenellä on aikaa, voisi vetää kerhotoimintaa kerran viikossa. Yksi junnukerho 5-10 pelaajalle kerran viikossa, ja 5 euron (vanhempien maksamalla) kertamaksulla, tuottaa kuukaudessa 100-200 euroa. Jos kerhotoiminta on junnuille, on varmaankin toimintaan saatavissa kaupungin myöntämää vuokratukea (?). Kerhonvetäjät saanevat luonnollisesti alennuksen omista maksuistaan.

Tämä on jossain vaiheessa hyvä idea, mutta epäilen tällä hetkellä kenelläkään olevan tuohon aikaa. En ainakaan itse rupeaisi vetämään lapsille toimintaa, jos ei ole varmuutta jatkuvuudesta ja toisaalta sopivista vetäjistä. Tuollaisen homman vetäminenhän vaatii tietynlaisia tyyppejä, jotta homma toimii hyvin. Tuo vaatisi myös todennäköisesti jonkun toimintasuunnitelman, jotta homma hyväksyttäisiin viralliseksi ja tuettavaksi. Joku koulu voisi toki antaa pienemmillä vaatimuksilla tiloja käyttöön, jos toimintaa järjestäisi sen oppilaille. Ongelmana kuitenkin edelleen vetäjät, jotka hommaan voivat sitoutua. Ajatus on kuitenkin ehdottomasti hyvä.

Hönkki

LainaaOtamme mallia Jyväskylästä ja etsimme tiloille kumppanuuskerhoja (esim. pöytälätkä), jolloin tilojen kapasiteettia ja kustannuksia saadaan jaettua järkevästi.

Ilmoitin tilasta Juha Erälaukolle, joka on pöytälätkäliiton hallituksen jäsen. Hänen työpaikkansa on lähistöllä, joten tullee katsastamaan tilan. Tuli vaan mieleen, että pöytälätkää varten tarvitaan isoja pöytiä ja ne pelitkin pitäisi saada johonkin säilöön.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - syyskuu 22, 2011, 11:48:39
LainaaOtamme mallia Jyväskylästä ja etsimme tiloille kumppanuuskerhoja (esim. pöytälätkä), jolloin tilojen kapasiteettia ja kustannuksia saadaan jaettua järkevästi.

Ilmoitin tilasta Juha Erälaukolle, joka on pöytälätkäliiton hallituksen jäsen. Hänen työpaikkansa on lähistöllä, joten tullee katsastamaan tilan. Tuli vaan mieleen, että pöytälätkää varten tarvitaan isoja pöytiä ja ne pelitkin pitäisi saada johonkin säilöön.

Epäilen, että nykyistä kerhotilaa ei voida tuohon jakokäyttöön ottaa. Koska kyse on vuokratilasta, jossa on myös vuokraajan käyttämä tila. Kun olin itse vuokralainen ja otin vastuun tilan käyttäjistä, oli homma ok. Jos olisivat kiinnostuneita yhteistilasta, niin lähtisin miettimään tuota toista Munkan tilaa, koska se on myös isompi. Tai sitten etsiskelisin kokonaan uuden tilan.

Hyvä kuitenkin ottaa, että kontakti syntyi. Tavatessahan voisi kartoittaa heidän tarpeensa myös ja varmasti löytyy joku hyvä ratkaisu. Voin toki myös kysyä nykyisen tilan osalta vuokrananatajalta, jos tuo yhteistyö olisi toteutumassa.

Zinga

Arkipäivän matematiikkaa:

1) Meille Munkan tila = 450 e/kk ja 24/7-käyttömahdollisuus

2) Vähän isompi ja parempi tila 600 e/kk ja kaksi yhdistystä jakamassa kuluja = meille 300 e/kk ja 24/3-käyttömahdollisuus.

VE 2) kuulostaa minulle paremmalta.

Epis

Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Benali

#50
Lainaus käyttäjältä: SUFC - syyskuu 22, 2011, 14:15:15
Lainaus käyttäjältä: Zinga - syyskuu 22, 2011, 14:01:41
VE 2) kuulostaa minulle paremmalta.
Sama, vaikken tunne VE lyhennettä

Vilket erektion.

Parempihan tuo kakkonen on sillä eihän tilan tarvi olla 24/7 varauksessa. Kai tuo pöytäkoronapuolikin järjestää jotain kisoja joten kisakalenterit pitäisi suunitella yhdessä ja esim. sopia että joka toinen viikonloppu on toisen lajin käytössä jne.

Mutta tosiaan minun mielestä parempi mitä vähemmän kuluja tulee koska vaikka paperilla näyttää hyvältä, jossain vaiheessa rahasta tulee kuitenkin ongelma.

Ja vastaan hönkki sullekin tässä jahka muulta paskanjauhamiselta kerkeän.

Rossonero

Tottakai on fiksumpaa maksaa vähemmän ja saada isompi tila. Minusta Munkka ei ole oikea paikka tuolle yhteistyöskenaariolle. Pelipäivien sovittamisesta tuskin tulee ongelmia.

Tätä on syytä kartoittaa pöytälätkäilijän kanssa, kun hän pyörähtää paikan päällä.

Hysteerinen rage quittaaja

Pyydän anteeksi, jos julkaisemani sisältö loukkasi sinua.


Hönkki

Lähetin privaviesteinä kysymyksiä kaikille Hesun ja Hefin pelaajille. Kysyin mm. kuinka paljon kukin olisi valmis maksamaan kuukaudessa Munkan kertsitilasta ? Muutama vastaus vielä puuttuu, mutta näyttää siltä, että hiukan alle tullaan jäämään halutun summan. Moni ilmoitti maksuvalmiutensa esim. 20-25 eur/kk. Laskin tuon ylärajan mukaan. Jotkut ilmoittivat, että jokin tietty summa on aivan kriittinen maksimi. Heidän kohdallaan otin 5 euroa pois tuosta maksimista.

Emme tule jäämään paljoa tavoitteena olevasta summasta, mutta sen verran kuitenkin, että pitää vielä neuvotella. Odotellaan vielä loput vastaukset.

Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Epis

Hieman pelailun ohessa juteltiin tästä eilen Munkassa, mutta status ei oikeastaan muuttunut mihinkään. Hönkin tarkennus yläkanttiin tehdyistä laskelmista kertoi yhteissumman olevan enää 70eur vajaalla tavoitteesta ja vielä kaikki eivät ole vastanneet kyselyyn.

Itselläni on edelleen tähän liittyen suht vahvaa (pessimististä?) skeptisyyttä. Vaikka suurin osa vaikuttaa kyselyn perusteella olevan valmis maksamaan tilasta, niin epäilen suuresti maksujen toimivuutta käytännössä. Tästä huolimatta en ole niinkään huolissani aiemmin mainitusta välinemaksusta, koska kyseessä on kertaluontoinen suoritus jo olemassa olevista välineistä (mikäli ymmärsin oikein) ja jos uutta halutaan ostaa, niin nykyisillä välineillä varmasti voi siihen asti pelata, kuten nytkin.


Vaikka Munkassa on voinut pelata, niin silti toivoisin maksulliselta tilalta parempia ominaisuuksia esimerkiksi ilmanvaihdon ja lämpötilan suhteen. Ainakin meikäläisen ruho puskee nestettä vaikka eilen ei ollut edes erityisen lämmin päivä, kun taas Askolan turnauksessa tila toimi ja ilma pysyi huomattavasti parempana eikä hikoilla tarvinnut.

Tämän lisäksi Kala-Maija tarjoaa vähintään samanlaiset puitteet pelaamiseen kuin Munkka, mutta täysin ilmaiseksi. Ainoa ero Munkan eduksi on nuo valmiit kentät, mutta tästä on saatu nauttia vasta lyhyehkön ajan ja muuten tuo kenttien fiksaaminen on monille tuttua puuhaa. Tuli eilen myös mieleen, että keskusteluun olisi voinut vielä paremmin keskittyä, mikäli olisi pelaamisen sijaan fiksaillut kenttää. Samalla muistelin, että aiemminkin juuri kenttien kasailuun käytettyä aikaa on hyödynnetty erilaisista asioista keskusteluun, joka voisi olla monelta osin hyväkin asia. Muilta osin en ainakaan itse koe kenttien kasaamista/purkamista ongelmaksi, en edes möröksi. Lajin harrastaminen ei myöskään kuole eikä sitä tarvitse lopettaa vaikka palaisimme pelaamaan kerhohuoneille.

Keskusteluissa kävi myös ilmi, että vaikka vuokratila mahdollistaisi 24/7 pelaamisen, niin kauhean monella ei ole mahdollisuutta muun elämän osalta kuitenkaan tilaa hyödyntää kuin esim kerta viikossa. Tilasta kuitenkin maksettaisiin kaikilta päiviltä sekä myös koko kesästä, jolloin toiminta yleensä hiipuu olemattomaksi.


Edellä mainituista syistä näkisin järkevimmäksi vaihtoehdoksi luopua maksullisen tilan käytöstä ainakin hetkeksi ja kerätä vuokrarahoja kuin maksaisimme jostain tilasta. Tällöin nähdään miten tuo rahan keruu oikeasti toimii ilman riskejä ja mahdollisia maksamattomuudesta aiheutuvia selkkauksia. Maksujen rullatessa vaaditulla tasolla kertyy samalla (takuu)vuokrakassa ja on paljon helpompi lähteä metsästämään vuokratilaa tosissaan tai vastaavasti hylätä idea jos näyttääkin siltä, ettei vuokranmaksua saadakaan toimimaan. Maksetut rahathan voidaan kuitenkin aina palauttaa tai käyttää välinemaksuina jne.

Isomman ja muiltakin osin paremman tilan vuokraaminen toisen yhdistyksen kanssa (mikäli hintataso liian korkea) sisältää myös riskinsä maksujen suhteen ja tämä pitää myös huomioida. Tämä tilanne kuitenkin lähtökohtaisesti palvelee varmasti molempia yhdistyksiä ja kaikkia pelaajia yksittäisvuokraamista paremmin. Kuitenkin itse toivoisin maksullisen tilan tarjoavan nykyisiä paremmat puitteet normi pelailuun, mutta myös mahdollisuutta toimivien turnausten järjestämiseen. Vaikka Zinga mainitsi tämän olevan 24/3 tyylinen setti, niin uskoisin aikas vahvasti tämän palvelevan tarpeitamme ja aikataulujamme lähes yhtä vapaasti, kuin yksittäisvuokratun tilan.


Eilinen kirvoitti kertaamaan jo keskusteltuja asioita ja jos vaan mahdollista niin olisi hyvä esim ensi maanantaina (jos ei liian myöhäistä) vielä porukalla jutella tästä ja kartoittaa tilannetta myös Hönkin kyselyn tuloksien pohjalta. Kaikkihan meistä varmasti haluaisivat oman pelimestan, se ei ole tässä ongelma vaan yksityiskohtien ja toiminnan viilaaminen kohilleen.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Hönkki

LainaaAinoa ero Munkan eduksi on nuo valmiit kentät

Joo no, on siinä pari muutakin juttua
- Ruuhka-aikaan suurin osa pääsee nopeammin Munkkaan kuin Matinkylään. Toki joillakin tilanne päivastainen.
- Jos Puu ei tulossa niin avainten haku Lippulaivasta. Autollisen henkilön pitää käydä hakemassa avaimet.

Kala-Maija on silti ok vaihtoehto sekin. Kerron lähipäivinä kuinka paljon tavoitellusta summasta jää puuttumaan ja katsotaan sitten tilanne.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Fabio

#57
Mä olen kerrankin Kaitsun kanssa samaa mieltä!  ;D

Annan palaa, saa olla eri mieltä! :)

On aivan eri asia sanoa että maksan kyllä joka kuukausi 20€ pelaamisesta kuin oikeesti maksaa se!
(Tää on klassinen markkinointidilemma.. "Ostaisitko tämän tuotteen kympillä? Ehdottomasti!!! ..no
osta! ..öööö täyttyy tuota vielä..miettiä...")

Jos jotain tapaa maksuista voisin itse vähänkään kannattaa, on se sellainen jossa kaikki maksaa 1.1.
mennessä yhteiselle tilille 240€
!! Kaikki muu on musta ihan P***AA!!  >:( (Jos kaikki lähtee tuohon
kertamaksuun mukaan, lähden itsekin!.. (Pidin sitä itsestäänselvyytenä, kun kyseessä on kuitenkin noin
"pieni" summa..) musta kenenkään ei kannata/ei ole järkeä ottaa sitä roolia että alkaa kysellä maksujen
perään joka kuukausi!
..se jos mikä on nimittäin paska nakki!) Ja ton  maksun kanssa pitäisi olla kunnon
sakot! 1.1. tilille 240€ tai räpsähtää 20€ myöhästymismaksu! tms.. (Tiedän että olen ankara, mutta vuokra-
laisen täytyy ottaa vastuuta toimistaan!)

Tiedän nimittäin kokemuksesta että Vesallekin sen 10€/kk maksu on kussut lähes joka jampalta
tähänkin asti (myös multa!).. Ei tule toimimaan 20€/kk tässäkään! Sorry... (Ja taas moni on eri mieltä
mun kanssa, ja saa ollakin!!! ..toisilta maksaminen varmasti toimii..)

Sitten nämä vastuuasiat. Onko ajateltu vuokrata tila yhdistyksen nimiin? Silloin jokainen yhdistyksen
jäsen vastaa henk.koht. vuokranmaksusta.. Eli jos joku ei maksa, muut maksavat! Paskimmillaan tämä
johtaa aika vi**umaiseen tilanteeseen.. Vuodessa saa aikaiseksi melkoiset rästit..

Munkka on kiva paikka, mutta kyllähän se pieneksi jää heti! Kuten jo mainitsin, jos maksat, haluat peltata!!
Ja olen myös skeptinen pelipäivien kanssa! (Vaikka sitä eilen kumoiltiinkin..) Maanantait on ollu ainoat päivät
jotka on tähänkin asti toimineet! Sitäpaitsi olisihan fiksua että Kala-Maijassa olisi eri pelipäivä kuin maanantai!

Ja se 24/7 on aika hauska vitsi... Oikeesti Munkkakin on ollu käytössä 4/1. :)

Mun oma ehdotus olisi vuokrata iso tila (koulun luokka tms.) kerran viikossa, johon kaikki mahtuisivat.
(Uskon että kenttäsäilytys onnistuisi ainakin jossain varastossa..) Eikö esim. Ruskeasuon koululta saisi
jotain luokkaa kerran viikossa? Toki sekin maksaisi, mutta jos jollain n.50€/ilta selvittäisiin, olisi se paljon
halvempaa kuin Munkka! Toki olisi vähän taas pöytien roudaamista.. Mutta jos pöydät on samoissa tiloissa,
on roudaaminen aikas eri juttu kun auton kanssa.

Tottakai me pelipaikka tarvitaan! ..Mutta täytyy meidänkin miettiä paletti valmiiksi ennenkuin syöksytään
nimiä papereihin laittamaan!! Ei kk vuokralaisen osa ole aina ihan vastuuton.. Mekun ei voida maksaa vuok-
rarästejä luonnossa!! HIHIHIHIHIHIHIHIH!!!!!!  ;D ;D ;D ;D


t.Mie


Hönkki

Yksi mahdollisuus on etsiä sopivaa nuorisokerhoa, monitoimitaloa tai seurakunnan tilaa. Opetusviraston tilanvarauksen neuvonnan mukaan kouluissa ongelmaksi tulee pelivälineiden säilytys, ellei Vesa sitten keksi miten saamme levyt talteen Ruskeasuon koululle.

LainaaJa se 24/7 on aika hauska vitsi... Oikeesti Munkkakin on ollu käytössä 4/1.

On kyllä pakko sanoa, että nuoruuteni yöturnaukset vasta olivatkin jotain. Tietenkään kertsitilaa ei käytettäisi jatkuvasti, mutta jos olisi useammat avaimet niin satunnainen pelaaminen tulisi helpommaksi ja eilenkin lähdimme Munkasta vasta klo 23 jälkeen. Ymmärrän kuitenkin että valtaosalle pelaajista riittää esim. 4 tuntia kerran viikossa.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Pejoka

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - syyskuu 27, 2011, 14:14:18
Yksi mahdollisuus on etsiä sopivaa nuorisokerhoa

Jos taustalla on Helsinkiläinen järjestö, saisi nuorisotaloja/-tiloja käyttää ilmaiseksi. http://nk.hel.fi/lomakkeet/nukatoto/Nuorisotoimen_hinnat_maksut_vuokrat_korvaukset_2011_0101alk.pdf

Kaupungin nettisivujen mukaan Nuorisoasiainkeskuksella on noin sadan nuorisotilan verkosto ympäri kaupunkia.

Kenttien säilytys voi olla ongelma. Askolassa se ei ole ongelma.