Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
January 31, 2023, 05:33:16 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4 5
  Print  
Author Topic: MM-kisat 2018 ja 2022  (Read 22288 times)
SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4699


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile WWW
« Reply #30 on: February 15, 2017, 13:56:12 »


Itse olen lukenut artikkeleita, joissa mainitaan Venäjän reaktio vain silloin, jos Suomi on ottamassa askelta NATOa kohti.. En nyt kuitenkaan vakuuttunut perusteluistasi niin paljon, että alkaisin odottamaan ja mainostamaan "koti"kisoja.. Aika paljon saisi tapahtua (muualla kun internetin palstoilla), että mainitsemasi tilanne realisoituisi..

Samanlaisia artikkeleja minäkin olen myös lukenut. Tuo "kotikisa" heitto oli lähinnä vitsi.

NATOn liittyminen voisi olla tosiaan vahingollista Suomen ja Venäjän suhteille.
Logged
Mr. Posh
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 572View Profile
« Reply #31 on: February 15, 2017, 14:11:17 »

Edellisessä kuvassa Vologdan alueen Totman nurmikenttä.
Venäläismielinen ilmapiiri saanut maalikehikon idyllisesti kansanväreihin.
Kisajärjestelyt vaativat siis ihmisuhreja. Subussa toistaiseksi kärsimykset olleet aineellisia
tai uhrit olleet itse pelaajia tai lemmikkieläimiä.
KHL- ja Venäläismielinen ilmapiiri tuo tämänkin Itsenäisen Suomen juhlavuoteen.
Hakumenettely poikkeava, epädemokraattinen. Vähintääkin voiteluraha liikkuu jo esikisoissa sekä viimeistään itsekarsitun perestroikan vetämänä kynsilaukkapierulta tuoksahtavissa forumtsaarin juhlaturneen avokeittiön ystävättärissä.
« Last Edit: February 15, 2017, 14:12:51 by Mr. Posh » Logged

Turistiluokassa on tunnelmaa:
”Like Dancing with Jazz and Kevin Costner”
Porvoon turkkilainen
Kosto UG

Offline Offline

Posts: 3521


View Profile
« Reply #32 on: February 15, 2017, 14:41:35 »

Mikäli Lappi menetetään, niin ainakin mina elän toivossa, että Lohko B:n ottelut pelataan Kuopion Väinölänniemellä. 2500 ihmistä hurraa Italian ja Hollannin kohdatessa sekä Hannes Kolehmaisen patsaskin hymyillee. Käydään nyt kuitenkin ensin Megadeth kuuntelemassa siellä alkavana kesänä
Logged
Mr. Posh
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 572View Profile
« Reply #33 on: February 15, 2017, 15:43:14 »

Asiasta ja sen vierestä. Veteraanilta jäänyt tekojalka ei unohda eikä sillä khl-kausarilaista päähän fanittava tiikeri tai Riku-Benjamin. Venäjä, venäläisten hyökkäykset, politiikka ja fanitus Ranskan kisojen englantimatsissa NevöFoget.

Jep, se asia:
https://championnatdeurope.wordpress.com/2017/02/13/france-2016/
Logged

Turistiluokassa on tunnelmaa:
”Like Dancing with Jazz and Kevin Costner”
Mr. Posh
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 572View Profile
« Reply #34 on: February 16, 2017, 11:57:44 »

Eilen olivat sodanlietsojat liikenteessä ja pahin termi taisi olla
jotakuinkin "Suomen nappaamista"...
Nappaajien suljettujen kaupunkien futisolosuhteiden ympäristöstä napatun
luvattoman kuvan vuoksi on jouduttu idän tai Jaken ihmemaassa,
pidätetyksi, kuulusteltavaksi jne.
Jakakaa kuva sotilastukikohdasta jos haluatte vaikeuksiin.
Suomen viimeinen Khl-kausi on päättymässä, mikäli se on Sotshista kiinni.


* image.jpeg (1216.84 KB, 3139x1766 - viewed 305 times.)
Logged

Turistiluokassa on tunnelmaa:
”Like Dancing with Jazz and Kevin Costner”
SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4699


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile WWW
« Reply #35 on: July 08, 2017, 09:52:41 »

Tässä Confederation Cupin jälkeinen ennakkoarvio ensi vuoden MM-kisoista joita ennen toki tulossa kattavampi paketti sekä huomioiden lopulliset kisajoukkueet ja pelaajalistat sekä karsinnat. Tämä artikkeli julkaistu aiemmin myös Facebookin puolella. Kommentit puolesta ja vastaan ehdottomasti tervetulleita mutta arvostan rakentavaa kritiikkiä (jos sen aihetta on) enkä töksäyttelevää ja erityisesti kritiikkiä ilman minkäänlaisia perusteluita. En väitä että oheisessa artikkelissa esitetyt asiat olisivat se korkein totuus vaan ne ovat puhtaasti omia näkemyksiäni ja niistä voi olla samaa mieltä tai eri mieltä. Toivottavasti artikkelini herättää ajatuksia:

Confederation Cup ratkesi jo jonkun aikaa sitten Saksan voittoon. Turnauksen historia on mielenkiintoinen eli koskaan MM-esiturnauksen voittanut maa ei ole voittanut MM-kisoja seuraavana vuonna. Saksalla on ensi vuonna mahdollisuus tehdä historiaa. Lisäksi jos Saksa uusii mestaruutensa on se ensimmäinen kerta kun puolustava mestari voittaa MM-kisat sitten vuoden 1962 jolloin Brasilia uusi tittelinsä. Espanjakaan ei tässä onnistunut vaikka voitti vuosina 2008-2012 kaksi EM-kultaa ja yhden MM-kullan.

Saksalla on minusta kaikki mahdollisuudet puolustaa maailmanmestaruuttaan menestyksellä. Vuosituhannen alussa Saksalla oli menossa huono kausi mutta nyt Saksalla on ehkäpä maan jalkapallohistorian paras pelaajasukupolvi ja maajoukkue jalkeilla. Tästä kertoo mm. se että maa voitti Confederation Cupin reservipitoisella joukkueella.

Ensi kesän MM-kisojen musta hevonen voi olla Confederation Cupin kakkonen eli Chile. Maalla on pari maailmantähteä Arturo Vidal ja Alexis Sanchez sekä muut pelaajat kansainvälisen tason pelaajia. Chilen ongelma on ehkä se että em. supertähdet ovat ehkäpä liian tärkeitä joukkueelle. Taso ei välttämättä tipu ilman heitä liikaa mutta silti ratkaisevasti jos puhutaan menestyksestä MM-kisoissa joissa kaiken pitää toimia saumattomasti. Jos Chilellä kaikki menee nappiin niin näkisin että jopa välieräpaikka on mahdollinen. Mestaruuteen en usko mutta pitäisin Chilen joukkueen tämänhetkisen tasoon nähden epäonnistumisena mikäli joukkue ei yllä vähintään puolivälieriin.

Entä sitten hallitseva Euroopan mestari Portugali? Pystyykö se naapurinsa Espanjan tavoin voittamaan EM-kullan jälkeen myös MM-kisat? Täysin mahdollista mutta historiassa melko harvoin Euroopan mestari on menestynyt molemmissa kisoissa eli EM-kullan jälkeen MM-kisoissa tai voittamalla ensin MM-kisat ja sen jälkeen EM-kisat. Ranska teki sen (tosin Ranska voitti ensin MM-kisat ja sitten EM-kisat) sekä Espanja. Esimerkkeinä Euroopan mestarin romahduksesta seuraavissa MM-kisoissa voidaan pitää esim. Hollantia joka loistavalla pelillä voitti vuoden 1988 mestaruuden mutta oli surkea kaksi vuotta myöhemmin Italiassa. Toinen esimerkki on Saksa joka tylsällä pelillä voitti 1996 mestaruuden ja vaisun Saksan pudotti seuraavissa MM-kisoissa ko. kisojen yllättäjä Kroatia. Kolmas esimerkki on Kreikka vuodelta 2004. Euroopan mestaruuden jälkeisiin MM-kisoihin joukkue ei edes selviytynyt.

 Ensi kesänä on taas futisfanin juhlaa. Suomalaisilla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus seurata naapurissa järjestettäviä kisoja koska tätä lähemmäksi Suomea MM-futis ei tule. Venäjän kisaisännyyttä on arvosteltu maan tilanteen johdosta mutta mielestäni valinta oli hyvä koska Venäjä pystyy kisat järjestämään (maassa on hyviä stadioneja ja Venäjä on menestyksellä järjestänyt aiemmin isoja tapahtumia). Jos kisaisännyyden kriteerinä olisi se että järjestävän maan pitäisi olla täysin puhtoinen ei monikaan maa voisi kisoja järjestää. Esim. Argentiinassa oli 1970-luvulla sotilasdiktatuuri ja maa järjesti urheilullisesti tasokkaat MM-kisat vuonna 1978. Esim. ihmisoikeuksiin voidaan vaikuttaa muilla foorumeilla mutta jos se olisi tärkein kriteeri kisaisännyydelle niin Suomikaan ei voisi järjestää urheilukisoja koska Suomessakaan nämä asiat eivät ole täysin kunnossa mm. totaalikieltäytyjien kohdalla sekä monessa muussakin mielessä. Uskon että Venäjä järjestää hienot MM-kisat ensi vuonna. Sen sijaan Qatarin kisaisännys oli iso virhe. Toivotaan että kisat otetaan heiltä pois paitsi poliittisin perustein niin myös urheilullisin perustein. Maailmassa on useampia maita joille voisi myöntää MM-isännyyden ennen Qataria. Tässä tapauksessa kannatan kisaisännyyden perumista mutta Venäjä on mielestäni sopiva kisaisäntä.
Logged
Killer
Guest
« Reply #36 on: November 14, 2017, 12:12:39 »

https://www.youtube.com/watch?v=eaIUE4u4JWc
« Last Edit: November 14, 2017, 14:08:23 by LääkintäMajuri » Logged
Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 11144


View Profile
« Reply #37 on: November 14, 2017, 16:13:35 »

Jos pelataan kisat pöydällä, niin olen Panaman kanava.
Logged

Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses
Porvoon turkkilainen
Kosto UG

Offline Offline

Posts: 3521


View Profile
« Reply #38 on: December 04, 2017, 18:13:26 »

Aika pienet mahkut saada omaan lohkoonsa jokaisen korin heikoin joukkue rankingin mukaan, mutta Venäjä sai. No, uskon pelkkään sattumaan sekä Fifan ja kisajärjestäjien rehellisyyteen.
Logged
SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4699


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile WWW
« Reply #39 on: April 01, 2018, 13:28:42 »

MM-kisat lähestyvät kokoajan. Zlatan teki hienon debyytin 2 maalillaan ja kuuma kysymys onkin pelaako yksi kaikkien aikojen ruotsalaispelajista MM-kisoissa. Jos pelaa niin Ruotsin mahdollisuudet mennä pitkälle kasvavat vaikka ilman Zlataniakin Ruotsilla on mahdollisuudet pärjätä.

Logged
Killer
Guest
« Reply #40 on: April 01, 2018, 16:13:16 »

Zlatan ei ole mukana kisoissa. Se ollut selvää jo pitkään.
« Last Edit: April 02, 2018, 12:12:32 by LääkintäMajuri » Logged
Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 11144


View Profile
« Reply #41 on: November 12, 2021, 14:16:35 »

Quote
Zlatan ei ole mukana kisoissa. Se ollut selvää jo pitkään.
Ehkä on , ehkä ei. 2022 siis  Smiley

Qatarin kisojen yhteydessä on kovasti puhuttu maan ihmisoikeustilanteesta. Nostaisin nyt sellaisen pointin, että jos kisoja ei olisi annettu Qatarille, niin maan orjatyövoimakulttuuri ei olisi ikinä tullut niin laajasti esille kuin nyt on tullut.
Qatar käyttää orjien asemassa olevia työntekijöitä on siellä kisat tai ei ole. Nyt se on siis tullut vain selvemmin esiin.
« Last Edit: November 12, 2021, 14:19:20 by Hönkki » Logged

Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses
SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4699


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile WWW
« Reply #42 on: January 25, 2022, 14:34:09 »

Quote
Zlatan ei ole mukana kisoissa. Se ollut selvää jo pitkään.
Ehkä on , ehkä ei. 2022 siis  Smiley

Qatarin kisojen yhteydessä on kovasti puhuttu maan ihmisoikeustilanteesta. Nostaisin nyt sellaisen pointin, että jos kisoja ei olisi annettu Qatarille, niin maan orjatyövoimakulttuuri ei olisi ikinä tullut niin laajasti esille kuin nyt on tullut.
Qatar käyttää orjien asemassa olevia työntekijöitä on siellä kisat tai ei ole. Nyt se on siis tullut vain selvemmin esiin.

Kieltämättä tässä on pointtinsa. On muuallakin ollut näkemyksiä mm. kohta alkavista Pekingin talviolympialaisista tai juuri Qatarin kisoista että boikotointi ja eristäminen urheilutoiminnasta ei ole välttämättä hedelmällisin tapa vaikuttaa asioihin. Dialogia voi käydä muualla ja urheilukisojen kautta sen syntymistä voidaan edistää. Silti Qatar tuntuu vaan väärältä paikalta pitää kisat koska kisat järjestetään keskellä Euroopan sarjakautta ja vuodenvaihteessa kun perinteisesti futiksen arvokisat ovat kuuluneet kesään. Suomen puuttuessa kisoista tosin boikotointi nyt edellämainituista syistä on vaihtoehto sekä myös toki korruption ja ihmisoikeuksien kannalta.
Logged
Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 11144


View Profile
« Reply #43 on: February 28, 2022, 13:36:12 »

FIFA ei sulje Venäjää ulos kisoista (ainakaan vielä). Tätä menoa Qatarin kisoista tulossa kaikkien aikojen jalkapallo-katastrofi.
Logged

Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses
SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4699


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile WWW
« Reply #44 on: February 28, 2022, 13:55:50 »

FIFA ei sulje Venäjää ulos kisoista (ainakaan vielä). Tätä menoa Qatarin kisoista tulossa kaikkien aikojen jalkapallo-katastrofi.

Irvokasta on se että ellei FIFA taivu paineen alla sulkemaan Venäjää MM-kisoista niin se voi edetä sinne kahdella luovutusvoitolla joka olisi aivan naurettavaa. Noin käy jos FIFA pitää päänsä ja muut joukkueet tuosta karsintapolusta jättävät pelaamatta ja Venäjä menee luovutuksella kisoihin. Eiköhän FIFA vielä taivu paineen alla ja Venäjä suljetaan myöskin MM-futiksesta. Toivon ainakin näin.
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!