• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Jaakon 40-vuotisjuhlaturnaus 13.5.2017

Aloittaja SouthernBoogieCat, tammikuu 17, 2017, 19:50:44

« edellinen - seuraava »

SouthernBoogieCat

Hellas Veronan rinki turnauksessa:

1.   Nicolas
2.   Romulo
3.   Eros Pisano
4.   Matteo Bianchetti
5.   Deian Boldor
6.   Michelangelo Albertazzi
7.   Gennaro Troianiello
8.   Marco Fossati
9.   Simone Ganz
10.   Davide Luppi
11.   Giampalo Pazzini
12.   Ferdinando Coppola
13.   Nicolo Cherubin
14.   Franco Zuculini
15.   Andrea Badan
16.   Vincenzo Maresca
17.   Simon Stefanec
18.   Samuel Souprayen
19.   Leandro Greco
20.   Mattia Zaccagni
21.   Juanito Gomez
22.   Bruno Zuculini

SouthernBoogieCat

Bradford Cityn rinki turnauksessa:

1. Colin Doyle
2. Stephen Darby
3. James Meredith
4. Nicky Law
5. Kevin Toner
6. Romain Vincelot
7. Mark Marshall
8. Timothée Dieng
9. Charlie Wyke
10. Billy Clarke
11. Jordy Hiwula
14. Josh Cullen
16. Jacob Hanson
17. Matthew Penney
18. Alex Gilliead

Mr. Posh

Onnea Jake! Merkkipaaluja työntää hyvää vauhtia. Kaupallisena tuotteena Subbuteo 70 v. ja heavyweight figun varmaan 50 v. PSK tulee 10 v ja Kesiksen maalitili täyttyy suht pyöreeksi.
Aidat pöytään hippi!
Turistiluokassa on tunnelmaa:
"Like Dancing with Jazz and Kevin Costner"

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Mr. Posh - toukokuu 12, 2017, 22:37:33Onnea Jake! Aidat pöytään hippi!

Kiitos paljon!!

Aidat ovat edelleen mahdottomuus: en omista enää aitoja ja levyssä ei ole ylimääräistä tilaa aidoille vaikka sellaiset olisi käytössä. Tarvittaisiin isompi levy. Aitoja tosiaan kokeiltiin tällä levyllä heti mutta havaittiin että esim. rajaheitot ovat niiden kanssa mahdottomia. Ainoa mahdollisuus käyttää jatkossa aitoja Subukentälläni on ostaa sellaiset ja siirtää verka isommalle levylle johon ne mahtuvat. Tällä aikataululla - turnaus huomenna - aidat ovat mahdottomuus. Minulla on olohuoneessa ja eteisessä matot jotka voin laittaa kentän molempiin päihin jotta ne pehmentävät figuurien mahdollisia päädystä ulos menemisiä. Päädyistähän figuurit menevät useimmiten ulos - ei niinkään sivurajoilta. Voin katsoa olisiko esim. pahvia, tukevaa paperia yms. jotka voisi teipata päätyihin jolloin ne estäisivät figuurien ulosmenon vetotilanteissa. Se on ainoa mitä huomiseksi on mahdollista tehdä aitojen korvikkeiksi.

nabel

Patja palasiksi ja vaahtomuovia laitoihin. Ei Kokkis niin patjaa ryskytä etteikö voisi.

SouthernBoogieCat

#185
Jaakon 40-vuotisjuhlaturnaus 13.5.2017 ennakko

Ainutkertainen Subutapahtuma pelataan Pohjois-Haagan Stadio Bentegodilla jossa mukana isäntä Hellas Veronan lisäksi kuopiolaistuneista virolais-venäläispelaajista koottu Pärnu Goparit ja perinteinen brittijoukkue Bradford City (tunnettu erityisesti katsomotulipalosta lähes päivälleen 32 vuotta sitten 11.5.1985) sekä toinen maineikas brittiseura Everton. Alunperin Bradford Cityn tilalla piti pelata Etelä-Amerikan nouseva jalkapallomahti El Pablo mutta aikataulut Euroopan kiertueen osalta eivät tähän turnaukseen sopineet joten maa jäi pois. Vahinko, sillä faneille olisi ollut elämys nähdä Stadio Bentegodilla pelaamassa muutamia El Pablon maailmanluokan tähtiä kuten El Pablon Superliigassa maaleja pommittaneen Sergio Walterin ja luunkovan topparin Pepe Cruzin sekä neroksi kuvatun pelintekijän Roberto Caracaksen.

Suursuosikkina turnaukseen lähtee Everton, jolla on rutiinia tiukoista peleistä HeSun sarjoista. Joukkueen vahvuus on hyökkäyspeli ja jatkolaukaukset joista monet vastustajista näkevät painajaisia. Heikkoutena voidaan pitää sulamisia ja hieman hataralla pohjalla olevaa peruspelitapaa. Kuitenkin tähän turnaukseen lähdettäessä joukkue on suursuosikki ja mikä tahansa muu sijoitus kuin ykköstila olisi suuryllätys.

Isäntä Hellas Verona on suursuosikin tiukka haastaja. Hellaksen vahvuutena on kotikenttäetu sekä parhaimmillaan joukkueen kuin joukkueen hyydyttävä peruspelitapa. Kotikenttäetu voi viedä korkealle johtuen fanaattisesta nudisteista muodustuvan fanikatsomon kannustuksesta. Hellaksen heikkoutena on hyökkäyspeli: sekä maalipaikkojen luominen että niiden harvojen tilanteiden hyödyntäminen. Jokatapauksessa onnistuessaan Hellas voi voittaa turnauksen mutta aivan hyvin jäädä viimeiseksi. Hellas antoi turnauksen aattona myrskyvaroituksen potentiaalistaan voittamalla taktisesti kypsällä pelillä Manchester Unitedin 1-0.

Turnauksen mielenkiintoisin joukkue on kuopiolaistuneista virolais-venäläispalloilijoista koottu Pärnu Goparit. Joukkue on taitava mutta yhtenäisyys on arvoitus. Parhaimmillaan sen huippuyksilöt voivat voittaa turnauksen näytöstyyliin mutta yhtä hyvin romahtaa totaalisesti. Mielenkiintoinen musta hevonen jokatapauksessa.

Turnauksen heikoimmaksi ennakkoon noteerattu Bradford City luottaa pelaamisessaan perinteiseen brittiläiseen kick and rush-pelitapaan. FA Cupissa tosin juuri mikään ei toiminut joukkueen saadessa selkäsaunan Sunderlandilta 0-7. Tuossa ottelussa oli kuitenkin positiivisiakin puolia joita punakeltaiset yrittävät hyödyntää tässä turnauksessa. Muu kuin jumbosija olisi yllätys.

Mielenkiintoinen, ainutlaatuinen Subutapahtuma tulossa.  

SouthernBoogieCat

Kokkikselle tiedoksi:

Johtuen julkisivurempasta jossa ikkunat peitetty tiiviisti on tuulettaminen vaikeaa joten ilma asunnossa voi olla tunkkaista välillä. Tuuletin äsken siten että avasin asunnon oven sekä talon ulko-oven jota kautta sai hieman tuuletettua. Toivottavasti se ei haittaa paljoa. Tervetuloa!!

SouthernBoogieCat

Turnaus lähestyy. Ohessa kuva seisovasta pöydästä brunssiin. Fonduepaahtoleivät puuttuvat kuvasta koska ne ovat pellillä keittiössä.

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: LääkintäMajuri - toukokuu 13, 2017, 11:13:26
Hengitystäni pidätellen odotan saapuuko Kökkis...

Äsken tuli viesti että on matkalla tännepäin.

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: LääkintäMajuri - toukokuu 13, 2017, 11:20:07
Lainaus käyttäjältä: Kauko Kamarunkkari - toukokuu 13, 2017, 11:15:32
Lainaus käyttäjältä: LääkintäMajuri - toukokuu 13, 2017, 11:13:26
Hengitystäni pidätellen odotan saapuuko Kökkis...

Äsken tuli viesti että on matkalla tännepäin.

Onko saapumisesta mahdollisuus saada live kuvaa?  :clap


Ei mutta kun pelit alkavat niin Livescoresta näkee että pelit Pärnu Gopareita ja Evertonia vastaan pelataan joten koska itselläni ei ole ko. joukkueita niin se on todiste että Kokkis on paikalla.

nabel


SouthernBoogieCat

Pelillisesti hyvät pelit tässä turnauksessa antoivat lisää motivaatiota pelaamiseen. Tulokset olivat vaihtelevia mutta sentään saavutin Kokkista vastaan yhden tasurin ja kaksi voittoa joista jälkimmäisiä en ollut onnistunut Kokkista vastaan saavuttamaan. Yksi tasuri oli yli 10 vuotta sitten Itäkeskuksen kertsillä. Pelillisesti onnistuin luomaan paljon maalipaikkoja joista olisi pitänyt enemmän maaleja tehdä. Jatkot tänään onnistuivat ennennäkemättömällä prosentilla.

Kenties tulen vielä tänä keväänä ennen kesää - tai vaikka kesällä - pelaamaan höntsiä kertsille. Ensi kausi on uudelleen harkinnassa. Tähän vaikuttaa paitsi tämän päivän hyvät pelit niin myös KHL-kausarin edullinen hinta joka tarkoittaa että vaikka kävisin kaudella vain puolessa kotipeleistä niin kausarin hinta on niillä kuoletettu. Katsotaan tilannetta mutta onnistuneet pelit antoivat uutta puhtia kadoksissa olleeseen motivaatioon Subussa.

Pelien lisäksi tänään keskustelimme tulevasta levystä ja kehittelimme biisien ideoita.

SouthernBoogieCat

Kokkiksen kitarointi teki minuun suuren vaikutuksen. Erinomaista soitantaa!!  :up Tulevalla levyllämme voimme huoletta vaihdella soittimia (kitara ja basso) ja saada silti aikaan hyvää matskua.

SouthernBoogieCat

Turnauksessa tehtiin yhteensä 26 maalia 6 pelissä mikä tekee keskiarvoksi 4,33 maalia/ottelu. Itse tein yhteensä 10 maalia (7 omilla joukkueillani + 3 Kokkiksen Evertonilla). Tuo lukema on paras Subu-urallani 6 perättäisen ottelun sarjassa ja vielä että jokaisessa ottelussa tein vähintään yhden maalin. Toki 1990-luvulla kun pelasin perättäisiä otteluita Timoa, Panua ja Jussia (joka oli se joka on pyörätuolissa) sekä joitakin Subua kokeilevia vastaan niin lukemat saattoivat olla yli 20 maalia kuudessa perättäisessä ottelussa mutta nykyään en enää vastaavia otteluita mm. Jussia vastaan pelaa joten nykyään pääosin lasken vain pelit varsinaisia Subupelaajia vastaan sekä myös esim. jos kerholle tulisi uusi pelaaja niin häntä vastaan myös merkkaan pelit (minuakin vastaan aloittaessani lajin 1991 vastustajat merkkasivat pelit vaikka olin vasta ensikertalaistasolla).

Toki tämän turnauksen pelit olivat pääosin Hawaiji-Subua eli päästä päähän ja tilanteita syntyi paljon puolin ja toisin. Olisin voinut tehdä enemmänkin maaleja kuin vain 10. Ehkä esim. Coppa Italiassa, Serie A:ssa yms. ei vastaavia lukemia syntyisi.

Turnauksen piste- ja maalipörssiä en vielä ole laskenut mutta vaikuttaisi ensituntumalta vahvasti että Lineker voitti maalintekijäkuninkuuden ja Broshin pistepörssin.

SouthernBoogieCat

1990-luvun jälkeen en ole pelannut joitakin paria peliä lukuunottamatta aivan aloittelijatason tai kokeilijatason pelaajia vastaan. Se voi olla sekä hyvä että huono asia. Hyvän suurinumeroisista voitoista tekee sen että silloin saa omalle joukkueelle kirjata maaleja ja voittoja mutta huonon siinä että ne tavallaan vääristävät tilastoja. Esim. 1990-luvun tilastoni näyttivät huomattavasti paremmilta mitä pelitaitoni oli silloin koska varovaisestikin arvioiden yli puolet peleistä oli joko itseäni huomattavasti heikompia pelaajia vastaan, hieman heikompia tai suunnilleen samantasoisia vastaan. Nykyään tilastot vastaavat nykytasoani paremmin.