• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Muiden keskustelupalstojen "helmiä"

Aloittaja AriFerra, marraskuu 17, 2015, 18:47:52

« edellinen - seuraava »

Hönkki

Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat

Arvostelussa futiskirja nimeltä Wunderball - Saksan jalkapallon tarina (Esko Mäkijärvi) josta otettu käsittämättömiä asiavirheitä esiin. Tämä siis lainauksena tuosta postauksesta:

Toinen ongelma ovat sitten asiavirheet, jotka eivät ole tietokirjassa suotavia. Mäkijärven Italia-kirja vilisi asiavirheitä. Uutuudessa niitä on onneksi vähemmän, mutta jotkut ovat aika silmäänpistäviä.
Tässä muutamia esimerkkejä: 1. Kirjan mukaan Maradonan tähdittämä Argentiina voitti maailmanmestaruuden 1978, vaikka nuori Maradona ei mahtunut Argentiinan joukkueeseen. 2. Seppo Pyykkö pelasi maalivahtina Bayer Uerdingen 05:ssä? Aikanaan vuoden jalkapalloilijaksikin valituksi tulleelle Pyykölle uusi pelipaikka tulee varmasti yllätyksenä. 3. Kirjan mukaan Neuvostoliiton ja Jugoslavian maajoukkueet nähtiin viimeisen kerran vuoden 1988 EM-kisojen lopputurnauksessa. Vähän outo väite, kun Jugoslavia ei tuohon lopputurnaukseen selvinnyt. Sen sijaan se selviytyi vielä 1990 MM-kisoihin (kuten Neuvostoliittokin) ja voitti siellä lopputurnauksen pudotuspeleissä Espanjan. Molemmat maat selvisivät vielä karsinnoista vuoden 1992 EM-lopputurnaukseen, mutta siellä Neuvostoliiton paikan otti IVY ja Jugoslavian paikka meni Tanskalle tunnetuin seurauksin.