• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Liiton miehet Pisun vieraana

Aloittaja Hönkki, huhtikuu 20, 2014, 01:19:01

« edellinen - seuraava »

Hönkki

Osallistuin Kebabin kanssa Espoon Kilossa meille vähän normaalista poikkeavaan turnaukseen. Järjestäjänä oli PiSu, eli netistä löytyvän Punk In Finland -foorumin oma subuseura. En tiedä onko liioittelua käyttää sanaa subuseura, mutta oli heillä ainakin PiSun pelipaidat ja ihan siistit olivatkin. Me olimme Subu ry:n jäseninä "liiton miehiä". Säännöt olivat Kurvin säännöt, eli pakin kautta sai tehdä, pallo keskikokoinen, vahat sallituja, kuten myös pikku rappaaminen. Kalastus oli suotavaa, mutta yllättävän vähän siitä lopulta kärsin. Ehkä osasin varoa etukäteen. Pitkään pohdin millä jengillä osallistun, sillä oma fiiliksensä olisi ollut lähteä kisaan vahaamattomalla Manulla. Kaikki kentät olivat vanhoja nihkuja ja pikku testien jälkeen päätin kuitenkin ottaa varman päälle ja valita jengiksi KV-Manun. Ei ainakaan jäisi liu'usta kiinni. Kaikki muutkin pelasivat vahatuilla jengeillä. Jopa Kebab pyysi viime hetkellä lainaksi vanhaa täysvalkoista C8:a.

Eka vastustaja esittäytyi Janiksi ja häneltä löytyi täysin yllättäen Sepolta tilattuja 90-luvun subulehtiä. Jani on Espoosta kotoisin ja pelannut subua useamman vuoden teini-ikäisenä, mutta jättänyt silloin kisoihin osallistumisen väliin. Nyt sitten viimein paluu subupöydille 20 vuoden tauon jälkeen. Jani pelasi aikoinaan kaikki pelinsä LW-jengeillä ja kohtuullisen vankkaa kierreosaamista löytyikin. Nyt hänellä oli jenginä vahattu HW St Pauli, jossa sinitarraa lisäpainoina. Oma peli lähti aika hyvin käyntiin, olihan tämä melkein kuin hidastettua KV-peliä, eli oikeastaan minulle juuri sopivaa. 4-0 voitto oli täysin tyydyttävä alku, sillä vastustaja ei nyt sentäs ihan pihaheikki ollut.

Tokassa pelissä tuli vastaan Pekka, jolla jenginä taisi olla joku vahattu perus sureshotti tai vastaava. Pekkaakaan en ihan aloittelijaksi lähtisi kutsumaan, mutta oma peli tuntui vain paranevan ja nyt tuloksena 3-0 voitto. Mikäs siinä oli pelatessa kun jatkot ja haltuunotot sujuivat. Kierteitä en edes yrittänyt. Vahaamattomalla HW-Manulla olisi varmasti tullut hyvin erinäköisiä ratkaisuja.

Vikassa alkulohkopelissä vastaan asettui Manu-tatuointinen Hexa. Hän oli ollut painostava osapuoli Jania ja Pekkaa vastaan, mutta jäänyt kuitenkin 0-0 tuloksiin. Ainoana alkulohkovastustajana Hexa pystyikin sentäs saamaan vetoja minua vastaan. Oma hyökkäyspeli otti vaan vielä askeleen eteenpäin ja nyt loppunumeroina 6-0.

Välierässä vastaan tuli suosikkivastustajani Kebab. 5-0 tällä kertaa. Kebabin puolustukseksi täytyy sanoa, että lainajengistä oli vahat loppu ja minulla oli todellakin hyvä päivä.

Finaalissa oli sitten jo täysin eri meininki iki-nihkeetä Heikosta vastaan. Heikosen jengina vahattu HW, jolla kierteet onnistuivat kiusallisen hyvin. Hyökkäsin ylimielisesti ja alas jäi vain pari pakkia. Heikonen onnistui murtautumaan kierteellä tekopaikkaan, enkä pystynyt aivan paikkaamaan toisella pakilla: 0-1 häviöllä. Tekopaikan luonut kierre olisi Hesu-säännöillä ollut siinä ja siinä sallittu tuomarista riippuen. Maalin jälkeen lähdin tekemään pakkien nousuja oikein kunnolla ja yksi normaalia parempi haltuunotto johtikin tasoitukseen. Tauolla 1-1. Tokalla jaksolla aavistuksen jarruttelin, mutta kulman saatuani nostin äijiä puolustuksesta ja varmistin, että vetopaikka jää. 2-1 maali kulmasta jatkolla, joka oli chippi aivan veskarin edestä ylänurkkaan. Tuollaisista maaleista tulee vaan niin hyvä olo. Maalin jälkeen Heikonen lähti viimeiseen rynnäkköön ja saikin kierteillä jonkinmoisen myllyn. Puolustus kuitenkin kesti ja loppuajan vain pidin palloa.

Turnausvoitto siis tuli liiton miehelle ja täytyy sanoa, että Kurvin säännöt sopivat nopean jengin pelityyliini. Oli yksi kauden parhaita pelipäiviäni. Voisin jopa kuvitella, että JOS joskus järjestetään turnaus, johon halutaan sekä nopean että hitaan pelaajia, niin Kurvin säännöt ovat paras vaihtoehto. Pakin kautta maaleja tuli jonkun verran, mutta ei häiritsevän paljon. Ehkä saman verran kuin nopeassa. Kun pelataan isolla pallolla ja vahatuilla äijillä, niin pakin kautta maalinteko on ok. Vahaamattomilla äijillä ja pikkupallolla kannatan edelleen puhtaita maaleja. Kurvin sääntöjen selkeästi isoin miinus on pienten rappausten salliminen suorissakin näpäytyksissä. Pitäisi suosia enemmän sitä joka osaa näpäyttää vastustajaa rikkomatta. Onnistuneita kierteitä en saanut turnauksessa kertaakaan, mutta nyt se ei haitannutkaan. Kaikki uhrattiin hyvien suorien haltuunottojen ja jatkojen vuoksi.

Tulokset

A-lohko

Heikonen 2 2 6-0 6
Kebab  2 1 0 1 3-1 3
Herra_X 2 0 0 2 0-8 0B-lohko

Hönkki 3 3 0 0  13-0 9
Jani 3 1 1 1 1-4 4
Hexa 3 0 2 1 0-6 2
Pekka 3 0 1 2 0-4 1


Välierät

Heikonen - Jani 2-0
Hönkki - Kebab 5-0


Pronssi

Kebab - Jani 6-1


Finaali

Hönkki - Heikonen 2-1
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Porvoon turkkilainen

Hieno tapahtuma oli subbuteon hyvän lähettilään Hönän kanssa. Isolla pallolla, vahoilla sekä pakin kautta sallituilla maaleilla peli muistutti ehkä enemmän nopeaa kuin hidasta, mut välillä on ihan hyvä kokeilla ja kurkata siitä totutusta uusia pelin variaatioita. Heikoselle on nostettava hattua, että pisti Hönkin finaalissa todella tiukoille. Tasokas ottelu millä mittarilla tahansa.

Järjestäjilä löytyy täältä hyvät ja osuvat raportit:

http://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=15&t=33583&sid=4994acf92908a9c1bf247f779eb0c8a6&start=3570

h-kone

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - huhtikuu 20, 2014, 01:19:01
PiSun pelipaidat ja ihan siistit olivatkin.
Ooh, diggaako Hönkkikin Terveet Kädet -estetiikasta (seuralogossa on siis pää alaspäin roikkuvan subu-ukon perssiiseen tungettu palava kynttilä)?  :P

Suurkiitokset liiton miehille oppitunneista sekä pitkämielisyydestä sääntöjen ja kaljoittelun suhteen. Toisaalta olisi voinut olla kiva mitellä kierrepelityylejä vastaan  - mutta toisaalta sen näkeminen, että suoraliu'uillakin voi pelata noin suvereenisti, saattoi myös inspiroida niitä meistä, joille kierteet ovat olleet vielä liian vaikeita.

Seuraavaksi vielä Jykäkin mukaan?

Killer

Kiitos Hei-kone kutsusta. Tulen varmasti jos vaan ajankohta sopii. Tällä kertaa valitettavasti ei.
Otan toki oman kynttilän mukaan!

Porvoon turkkilainen

Tänään voi ääretön kynttiläpaita päällä mennä Terveet Kädet -keikalle Bar Lepakkomieheen, mut arkipäivät ovat huonoja ei-viikolla miehelle. Harmi kun kyseinen keikka ei ollut arvovaltaisesti pääsiäispyhinä. Jään siis himaan kattomaan futista.

miku

Lainaus käyttäjältä: hei-kone - huhtikuu 22, 2014, 15:29:24
Ooh, diggaako Hönkkikin Terveet Kädet -estetiikasta (seuralogossa on siis pää alaspäin roikkuvan subu-ukon perssiiseen tungettu palava kynttilä)?  :P

Muistuikin tästä mieleen että joskus 90-luvun alussa tilasin mr. Hei-koselta neljä Ääretöntä joulua..
Pahempi kuin Hönkki..

Hönkki

#6
LainaaOoh, diggaako Hönkkikin Terveet Kädet -estetiikasta (seuralogossa on siis pää alaspäin roikkuvan subu-ukon perssiiseen tungettu palava kynttilä)?

Ai se oli semmonen. Katsoin vain että hyvältä näytti, kun teillä oli yhtenäiset pelipaidat, joissa joku logokin. Joltain tupsulta se näytti.


LainaaToisaalta olisi voinut olla kiva mitellä kierrepelityylejä vastaan

Enskerralla sitten vahaamattomalla Manulla. Turnausvoitto tulee olemaan paljon kovemman tuskan takana.

Palkinnoksi sain muuten viskipullon, hyvin pienen tosin. Jaan sen figuurien kanssa kauden päätösgaalassa ... ok palkinto, me emme anna yleensä mitään.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses