• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Alpatti - mietoa ja tulista

Aloittaja Hönkki, tammikuu 07, 2013, 13:16:30

« edellinen - seuraava »

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - huhtikuu 24, 2013, 01:52:47
LainaaEn edes kysy kuinka tuo foorumi löytyi Hönkin linkeistä kuin apteekin hyllyltä...

Ette te tätä tietenkään usko, mutta etsin netistä subupelaajalle sopivia sormiharjoituksia. Google tuo, google vie.

Ikävä kyllä uskon. Selitys tuo mieleen sanonnan ojasta allikkoon...


Porvoon turkkilainen

Nauti perjantaista selvinpäin pelaamalla Alpattia!

Killer

Lainaus käyttäjältä: Porvoon turkkilainen - toukokuu 03, 2013, 12:47:54
Nauti perjantaista selvinpäin pelaamalla Alpattia!
Nauti koko viikonloppusta selvinpäin pelaamatta Alpattia!!!

PS Sano Sepolle terveisiä

Porvoon turkkilainen


Hönkki

LainaaNauti perjantaista selvinpäin pelaamalla Alpattia!

Kokeile viiden äijän yläkarvausta keskustaa painottaen sekä viiden äijän linjaa. Ja aina pallon saatuasi vetoyritys vaikka ei olisi edes kunnon mestaa.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Epis

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - toukokuu 03, 2013, 16:30:50
LainaaNauti perjantaista selvinpäin pelaamalla Alpattia!

Kokeile viiden äijän yläkarvausta keskustaa painottaen sekä viiden äijän linjaa. Ja aina pallon saatuasi vetoyritys vaikka ei olisi edes kunnon mestaa.
Muista myös laittomat aloituskuviot..
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Porvoon turkkilainen

Yritän muistaa. Hönkin ehdottamassa viiden äijän yläkarvauksessa on jo kiellettyjä elementtejä, jos ne asetellaan väärin aloitukseen. Mut nyt kohti Vesalaa ja rattoisaa perjantaita kaikille

Porvoon turkkilainen


SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Porvoon turkkilainen - tammikuu 17, 2013, 19:23:13
Nyt kauden maali nähtävissä. Käykääpä ihailemassa:

http://subbuteo.suntuubi.com/?cat=6&img=19

Suomen kovatasoisinta subbuteo-sarjaa on tarkoitus jatkaa ensi viikolla, jonka aikoinaan herrat Paakkinen ja Hakkarainen perustivat lyömällä viisaat päänsä yhteen. Hönäys taitaa olla Suomessa ainut, joka on voittanut Hesun, Sm-kullan ja Alpatin. Aikamoinen saavutus totta puhuen ja 80-luvun helmiä Jouko Turkan, uuden aallon, Kaurismäen ja indien ohella juppiliikettä vastaan.

Eikö edes Seppo ole voittanut HeSua, SM:ä ja Alpattia? Luulisi nyt että Seppo olisi siihen pystynyt. Jos näin on ettei Seppo ole triplaan pystynyt niin Hönkin saavutus on yksi Suomen Subuhistorian merkittävin ja tekee Hönkistä elävän legendan.

Hovimestari

Plymouth on ilmeisesti tippunut 2. Divariin, jota voidaan pitää pienenä yllätyksenä. Ipsu näköjään voitti kakkosdivarin.

SouthernBoogieCat

#41
HeSu taitaa olla nykyisin Suomen kovin liiga ja lienee sitä ollut jo monta vuotta. HeSussa pelaavat liki kaikki Suomen parhaat hitaan pelaajat Tiikkajaa ja Seppoa lukuunottamatta. Alpatissa ei pelaa ymmärtääkseni vakituisesti kuin Seppo (joka pelaa satunnaisesti käyviä vierailijoita vastaan, saa korjata jos olen väärässä) ja se on ikuisuusliiga jota pelataan kun pelataan. En kiistä missään nimessä Alpatin merkittävyyttä Suomen Subuhistoriassa, mutta käsittääkseni HeSu on ajanut ohi jo monta vuotta sitten. PoLi tulee hyvänä kakkosena ja sitten  Alpatti. Suomessahan ei merkittäviä liigoja hitailla säännöillä juuri muita ole enää (nopealla vielä vähemmän). 90-luvulla oli monissa kaupungeissa liigoja ja niissä pelasi koviakin nimiä jotka kiersivät SM-rankingeja ja SM-kisoja. Mm. Lahdessa oli kova liiga yhteen aikaan, mutta sielläkin toiminta lienee vähäistä nykyisin.

Porvoon turkkilainen

Lauantaina oli Vesalassa isot kekkerit hyvässä hengessä, kun paikalla olivat minun lisäkseni Tuomas Kivelä ja paljon puhuttu vuoden 92 maailmanmestari Paolo Sobral. Sunnuntaina Tiikkis oli myös paikalla, mutta itse en silloin valitettavasti päässyt. Tuli pelattua pitkästä aikaa Kivelää vastaan, joka oli hyvällä pelipäällä ja hävisin hänelle ansaitusti 1-0. Joka tapauksessa selvisi, että hän vaikuttaa Askolan lähellä ja on kiinnostunut tämän vuoden SM-turnauksesta, jos siellä sellainen pelataan. Pidän miehen ajan tasalla, koska netissä pyörimisestä hän ei ollut kiinnostunut, eikä seuraa mitään foorumeja.  Lähetteli terveisiä vanhoille hesulaisille. Seuraavassa pelissä pääsin paremmin sisään Sepon omatekoiseen alustaan ja kohtasin Paolon. Miehellä oli hurjat jatkot, joten 2-2 tasatulosta voi pitää kovana tuloksena. Parasta oli se, että mies on pitänyt oman päänsä ja harrastaa kalastamista Alpatin peleissä, koska ei ymmärrä nihkuttamispakkoa alkuunkaan. Hienoa, että saadaan ulkomailta käsin kansainvälistä näkemystä. Rekrytoin häntä mukaan meidän toimintaan ja hän mainitsikin Hönkin olleen useamman kerran häneen yhteydessä. Joka tapauksessa osoitti kiinnostusta tulemaan joku kerta pelaamaan Hermanniin, jos joku maanantai natsaa. Mikäli näin käy, niin omaan lauantain kenttätyöhön lajin eteen voi olla tyytyväinen.

Epis

Loistavaa (myyrän)työtä! :up :up :up

Lainaus käyttäjältä: Porvoon turkkilainen - elokuu 22, 2016, 13:43:31Parasta oli se, että mies on pitänyt oman päänsä ja harrastaa kalastamista Alpatin peleissä, koska ei ymmärrä nihkuttamispakkoa alkuunkaan.
Tälle iso :clap
Millainen prosessi on ollut opetella kotikutoiset pelisäännöt, vaikkakin HW, LW jne figuurien kyllä luulisi olevan tuttuja?
Miten paljon Vesalan säännöissä on eroja?
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Porvoon turkkilainen

Tässä Vesalan sääntöjen tärkeimmät erot:

-saa rapata kovaa, niin hyökkäys- kuin puolutussiirroissa
-puoluspäästä lähtevässä vaparissa ei vastustaja saa näpäytellä muuria eteen
-keppiveskarin saa vetotilanteessa kallistaa vasta sitten, kun veto on lähtenyt

Jotain muitakin oli, mutta tässä ne mitä nyt muistan. Paolo vertasi suomi-sääntöjä kärsimykseen, mutta silti on kiinnostunut niillä säännöillä pelaamista myös meidän hesulaisten kanssa. Juttelin eilen Hönkin kanssa puhelimessa ja laadittiin suunnitelmia. Itse houkuttelen häntä mukaan toimintaamme jokaisella Vesalan pelikerralla.