• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Hefi - yleiskeskustelu

Aloittaja Hönkki, kesäkuu 09, 2011, 10:26:57

« edellinen - seuraava »

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - heinäkuu 08, 2011, 14:08:24Rehellinen mielipiteeni on se, että jos en taustalla järkkäilis näitä pelejä, niin puolet kaikista sarjoista olisi jäänyt kesken.

Tästä olen täysin samaa mieltä! Iso hatunnosto Hönkille!


Lainaus käyttäjältä: Hönkki - heinäkuu 08, 2011, 14:08:24Sinänsä en kannata sanktioita, sillä tämän toiminnan pitäisi perustua siihen, että pelaamaan tullaan mielellään eikä sanktion pelossa, mutta jos nyt näyttää siltä että joku ei vaan paikalle ilmaannu eikä edes ilmoittele itsestään, niin ehdottaisin liigasta erottamista jo aika varhaisessa vaiheessa. Seuraavalla kaudella sitten uusi yritys

Tämä on aivan totta! Toiminnan pitäisi ehdottomasti perustua siihen että pelaamaan tullaan omasta tahdostaan koska laji kiinnostaa. Tuo on kyllä hyvä idea, että liigasta suljetaan melko pian mikäli ei käy paikalla tai ilmoittele edes mitään. Eri asia on mihin se raja vedetään. Peräänkuuluttaisin edelleen myös sitä että jokainen miettii - varsinkin useissa sarjoissa pelaavat tai muuten kiireiset - että riittääkö aika osallistua tiettyihin sarjoihin. Täysin aukotonta systeemiä pelikurin pitämiseen on varmasti mahdotonta keksiä, koska kyseessä on edelleen kaikille loppujen lopuksi harrastus eikä työ tai perhe yms. Aina on hyvä miettiä miten liigojen venymistä kesälle voisi estää.

Epis

Nyt alkaa taas menemään utopian suuntaan.. BJ, jäitä hattuun vaikka helle painaakin päälle.

Hönkki jo ampui pistesanktiot alas, joten odottelen lähinnä Hönkki/Zinga -akselilta vastausta aikataulujen ja sanktioiden suhteen. Samalla voisivat kertoa tarkemmin, miksi tähän ratkaisuun päädyttiin ja onko suursarja toteutumassa vai vasta haaveena? Voisiko tähän sitten ympätä keskisarjalaisille panoseksi liigajaon, jossa X. sijoituksen alla olevat tiputetaan Hefi-divariin? En ole kartalla ja on kuuma joten puhun hassuja..

Jaahas, Hönkki vastailikin typottaessani..
Lainaus käyttäjältä: HönkkiRehellinen mielipiteeni on se, että jos en taustalla järkkäilis näitä pelejä, niin puolet kaikista sarjoista olisi jäänyt kesken.
Tämä varmasti pitää paikkansa, enkä suoranaisesti dissannut tekemääsi työtä. Vaikea selittää..

Random lisäsarjoja, no jättekiva ::) italialaisille jotain kivaa joo, mutta muuten "kalusteen" on vaikea ymmärtää 0,75 peliä/viikko -aikataulua. Noh, ehkä tää vaikuttaa järkevämmältä, kun saa lisää tietoa.. Nyt taidan käydä upottamassa pään jääastiaan hetkeksi..
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Zinga

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - heinäkuu 08, 2011, 14:08:24
LainaaEli treenipelien määrä kasvaa tai vastaavasti "poissaolojen", kun ei ole sarjapelejä pelattavana.
Voidaan keksiä lisäsarjoja kuten aikaisemmin mainitsin. Esim. italialaisten kanssa joku oma liiga, jos eivät sitten ole Hefissä mukana.
Oletan, että HeFiin olisi ensi kaudella tulossa useita uusia pelaajia. Nykyinen kahden kierroksen sarja on ollut jo nyt niillä rajoilla ja lienee liian raskas joka tapauksessa jos pelaajia tulee lisää. Haluaisin, että kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus osallistua ja siksi ehdotan yhden kierroksen sarjaa.

Haluaisin, että liigapeleissä olisi jotain ekstrtaa harkkapeleihin nähden. Siksikin haluaisin liigapelien määrän vähentämistä ja, kuten Kaitsu jo huomio, treenipelien ja muiden liigojen määrän lisäämistä. Kun liigapelejä on vähän, on niitä mahdollista myös pelata otteluohjelman mukaisesti. Jos jollain on vähemmän aikaa subuun, voi hän sitten pelata ainaostaan HeFi-liigaa ja jättää treenipelit muille.

Mitään sanktioita ei tarvita. Jos pelaaminen ei nappaa, ei varmaan tule mukaan liigaankaan.

Itse pelaan subua pitkälti fiiliksen takia. Välillä on kiva spennata ja välillä on kiva ottaa löysin rantein. Jos viikottain pelaa aina ilman paineita, ei ole mahdollista löytää oikeaa vaihdetta silloin kuin on tarvetta, eli SM-kisoissa ja turnauksissa. Peli on sen verran paljon kiinni pääkopasta, että henkistä pelaamista on hyvä harjoitella liigapeleissä. Kaikki eivät varmasti näin ajattele, mutta minulle pelin henkinen puoli on olennaista. Tämän takia olen myös sitä mieltä, että liigapeleissä "huonommille" pelaajille pitää antaa niin hyvää vastusta kuin mahdollista. Treenipeleissä voi sitten keskittyä pelin opettamiseen ja neuvomiseen. Yksinkertaisessa sarjassa ei noita suurien tasoerojen pelejäkään tule niin paljoa, ja treenipeleissä voi pelata sitä vastaan, ketä haluaa.

Hönkki

LainaaNyt taidan käydä upottamassa pään jääastiaan hetkeksi..

Olisit töissä. Täällä on hyvä ilmastointi.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Epis

Pelimotivaatio on kunnossa ja tämä päätös lähinnä lyö sitä enemmänkin korville. Mut antaa pakkotoiston olla ja katotaan miten tää menee.

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - heinäkuu 08, 2011, 14:38:35Olisit töissä. Täällä on hyvä ilmastointi.
No sit parin viikon päästä taas pääsee nauttii kunnon ilmastoinnista 8)
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Hönkki

LainaaPelimotivaatio on kunnossa ja tämä päätös lähinnä lyö sitä enemmänkin korville.

Ei voida puhua päätöksestä. Iso liiga yritetään koota ja jos se onnistuu, niin sitten yksinkertainen sarja. Täytyy vielä miettiä tuota pelipäiväjuttua. Jotenkin pitäisi kuitenkin saada sarja loppumaan kesäkuuhun mennessä ja mielellään pelaajilla koko sarjan ajan edes suurinpiirtein sama määrä pelejä.


LainaaMites jos niitä rästikertoja ois vaikka neljä, esim:
1. Syksyn puolessa välissä
2. Joulun jälkeen kauden puolessa välissä
3. Kevään puolessa välissä
4. Kauden lopussa

jotain tuonnepäin vois olla
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Rossonero

#51
Otteluohjelmasysteemiä kokeiltiin joskus. Silloin ongelmana oli ehkä liian suuri määrä pelejä, ja liian tiheät pelipäivät. Minusta se on silti hyvä sarjan oikellisuuden kannalta (Zingan mainitsemat pelien valinnat yms). Jos pelipäiviä on yksi kuussa (+ nuo Juhon rästit) pysyy homma paremmin kasassa ja otteluohjelman noudattaminenkin helpottuu. Vaatii lähinnä sitä, että joku tiiraa pelit sujuvasti joka pöydälle jo etukäteen ja toisaalta ilmoittamista, jos ei pääse.

Ei voi olla liikaa vaadittu, jos peli oikeasti kiinnostaa (ns. oikeat esteet ovat ymmärrettäviä). Ja jos ei kiinnosta niin, että tuo onnistuisi, voi varmaan pelata pikkusarjoja. En ole oikein koskaan ymmärtänyt Hönkin paapomista (en toki sitä tuomitse), jos kyse ei ole hänen sarjaan värväämästään pelurista. Suurin osa meistä on jo muuttanut äidinkin helmoista...

Pelipäivän valinnan voi toteuttaa jollakin kalenteriohjelmalla, johon jengi merkkaa omat sopimattomat päivänsä, ja sitten sen mukaan valitaan n. kuukautta aiemmin kuukauden päivä.

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - heinäkuu 08, 2011, 15:35:47
Ei voida puhua päätöksestä. Iso liiga yritetään koota ja jos se onnistuu

Hetkinen. Ei kai tähän nyt olla haalimassa mukaan kaikkia paitsi keittiön lavoaaria? Kuinka suurta ja keitä tähän on tulossa mukaan, jos puhutaan asian "onnistumisesta"? Pelkoni on ehkä turha, mutta muutamat haalintasarjat kummittelevat edelleen mielessä.

Lainaus käyttäjältä: SUFC - heinäkuu 08, 2011, 07:30:37
Vähän on nyt kyllä mun 'kauden jakoa' vastaan tämä tällainen

Kauden jako on kyllä enemmän koko kauden kestävien sarjojen ideaa vastaan kuin toisinpäin. Ymmärrän toki ajatuksesi jakamisen osalta. En vain pidä sitä sarjojen etujen (tasaiset ottelumäärät, seurattavuus, pitkän kauden vaihtelut jne) mukaisena.

Lainaus käyttäjältä: BarsaJake - heinäkuu 08, 2011, 11:02:57
Ehkä se on paikallaan kun kausi 2010-2011 on edelleen kesken vaikka on jo heinäkuu.

Nopeassa toki kausi kestää syyskuusta elokuuhun. Joskus rajoitteita on tuonut esim. Eliotin muutto pois Suomesta. Periaate kuitenkin toinen kuin oikean futiksen kausia seuraamaan pyrkivissä hitaan sarjoissa. Käytännön syistä (loma-aika) toki on parempi, jos saadaan loppumaan ennen kesää, mutta ei tässä mitään ongelmaa ole tällä kaudella (toisin kuin olisi hitaassa).

Zinga

Lainaus käyttäjältä: SUFC - heinäkuu 08, 2011, 07:30:37
Vähän on nyt kyllä mun 'kauden jakoa' vastaan tämä tällainen ja jos muut aktiivit on kuitenkin yleensä paikalla (lähes) viikottain, niin mitä järkeä?
Ainakin tuo mun ehdotukseni ja yksinkertainen sarja mahdollistavat kauden jakosi. syyskaudella pelaat ainaostaan muutaman hassun HeFi-pelin ja muuten suomalaista. Keväällä pelaat HeFi:n lisäksi ainoastaan KV-pelejä.

Epis

Lainaus käyttäjältä: Zinga - heinäkuu 09, 2011, 08:48:20
Lainaus käyttäjältä: SUFC - heinäkuu 08, 2011, 07:30:37
Vähän on nyt kyllä mun 'kauden jakoa' vastaan tämä tällainen ja jos muut aktiivit on kuitenkin yleensä paikalla (lähes) viikottain, niin mitä järkeä?
Ainakin tuo mun ehdotukseni ja yksinkertainen sarja mahdollistavat kauden jakosi. syyskaudella pelaat ainaostaan muutaman hassun HeFi-pelin ja muuten suomalaista. Keväällä pelaat HeFi:n lisäksi ainoastaan KV-pelejä.
Niin no kun miettii, että kourallinen pelejä riittänee vaikka 15:n pelaajan sarjassa, niin saattaahan tuo mennä samalla kaavalla, kun tämäkin kausi. Täällä heti herkisteltiin ja varsinkin, kun ei ole tässä vaiheessa kaikkia faktoja vahvistettuna. Muuten, onko muita uusia 'hefiläisiä' tiedossa, kun JaNoiset sankarit?

En osaa sanoa miltään osin miten jakoni tai pelaamiseni muutenkaan tukee sarjojen etua, sillä pelini keskittyvät pääosin vain pelaamiseen ja tuloksellisuuteen omaa napaa ajatellen. Aiempina kausina olen vastavuoroisesti pelaamaan kaikki sarjapelini niin nopeasti, kuin mahdollista (kuten BJ ja Fabio) ja tämäkään tuskin on taulukoita tukenut sen kummemmin. Mutta oon muutenkin erilainen ja mulle lähes kaikki tilastointi on ollut enemmän pakkopullaa, kun huvia verrattuna pelkkään pelaamiseen.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

miku

Lainaus käyttäjältä: BarsaJake - heinäkuu 08, 2011, 14:05:30
Sanktioita langettamaan ehdotan perustettavaksi erityinen HeFin kurinpitovaliokunta, joka koostuisi HeFin ulkopuolisista pelaajista. Valiokunnan puheenjohtajaksi ehdotan Puuta ja jäseniksi Hovimestaria sekä Kesämesua. Jos jäsenistö koostuisi hefiläisistä ei puolueettomuus olisi taattua. Kurinpitovaliokunta käsittelisi nuo sanktiot jarruttamisesta ja sille voisi myös toimittaa riittävät selvitykset jos kokee rangaistuksen epäoikeudenmukaiseksi.Kurinpitovaliokunta myös myöntäisi bonuspisteet hyvästä otteluohjelmakurista.

lainatakseni suurta taiteilijaa kake randelinia: voi hyvänen aika.
Lukenut HeSun höpötysosaston (325 sivua) läpi kahdessa viikossa.

Hönkki

Lainaasyyskaudella pelaat ainaostaan muutaman hassun HeFi-pelin

Just tän takia tarvitaan sitä mun paapomista.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hönkki

Viimeisimmässä rankingturnauksessa oli mukana Stefano Fontana -niminen italialainen pelimies. Hän aikoo asua Suomessa vielä 2-3 vuotta ja olisi kiinnostunut osallistumaan Hefiin. Minulla ei ole mitään tätä vastaan, eikä tietääkseni kenelläkään muullakaan. Saadaanpa tasoa vähän nostettua ja muutenkin vaikutti ihan ok tyypiltä. Turnauksessa Stefano ylti välieriin häviten Jarkolle 2-3. Stefanolla on kotonaan Runeberginkadulla parikin kenttää ja hänelle sopii hyvin, jos välillä pelataan hänenkin luonaan.

Pitäisi sitten alkaa lyömään lukkoon seuraavan kauden systeemejä ja yleensäkin selvittämään ketä kaikkia tulee mukaan ?
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Rossonero

Stefanolle maanantait ovat huonoja pelipäiviä usein, mutta jos lyödään lukkoon joitakin pääasiallisia pelipäiviä (kerran-pari kuussa?), niin varmaan onnistuu.

Puhuin Stefanon kanssa, että ehdottaisi vaikka foorumilla hänelle sopivia pelipäiviä. Sanoi, että perjantai on arki-illoista hänelle varmaan aina paras. Jonkin aikaa hänellä vielä aikamoinen kiire töissä. Järjettömän kuuloinen tilanne (en viitsi sen tarkemmin täällä kirjoitella), joka stressasi miestä aika pahasti. Siksi ei ole käynyt aiemmin.

Ne kaksi kesällä vieraillutta italialaista voisi pyytää mukaan HeFiin, jos ovat kiinnostuneita.

Hönkki

LainaaSanoi, että perjantai on arki-illoista hänelle varmaan aina paras

itseasiassa pe-ilta on mulle nykyään ok
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hönkki

Pasi, sun pallos löytyi Kaitsun taskusta. Kaitsu, sun jengis löytyi kertsin ikkunanlaudalta.

Olisi pitänyt varoittaa, että 5 banaania putkeen on tottumattomalle aika paljon ...
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses