• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Veikkausliiga ja Ykkönen 2011

Aloittaja Killer, maaliskuu 23, 2011, 19:59:13

« edellinen - seuraava »

AriFerra

http://forum.subu.fi/index.php?topic=583.0

HJK

1 Wallen

15 Hakanpää
3 Lidström
14 Ojala

9 Sorsa
5 Bah
8 Riihilahti
13 Mannström

12 Jari Litmanen

10 Pukki
11 Sadik

2 Kansikas
7 Zeneli
6 Parikka
4 Ring
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

AriFerra

#2
http://www.iltasanomat.fi/veikkausliiga/HJK-pomo%20kiisti%20jyrk%C3%A4sti%20Litmasen%20sopimuksen!/art-1288377735052.html

Mutta onhan näitä nähty aiemminkin:
http://img145.imageshack.us/img145/8340/82combo.jpg

ja:
Lainaa11.1.2008:
- Sopimusta ei ole tehty. Toki etsimme kärkeä ja Paulus on purkanut Unkarin-sopimuksensa. Akuuttia neuvotteluyhteyttä ei kuitenkaan ole. Paulus on nyt loukkaantuneena, Saarnio kertoi.

14.1.2008:
Veikkausliigan kauden 2001 maalikuningas Paulus Roiha palaa HJK:n paitaan. Roiha ja HJK solmivat maanantaina kaksivuotisen sopimuksen.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Porvoon turkkilainen

Onhan se pakko hehkuttaa, että Kups selviytyi 24.9 pelattavaan Suomen Cupin finaaliin HJK:ta vastaan. Viime liigakauden mestari ja kakkonen vastakkain, joilla molemmilla vielä kattavimmat suomifutiksen perinteet, joten eipä sitä näillä kulmilla parempaa voi toivoa.

Rossonero

#4
Lainaus käyttäjältä: Porvoon turkkilainen - toukokuu 27, 2011, 11:20:56
Onhan se pakko hehkuttaa, että Kups selviytyi 24.9 pelattavaan Suomen Cupin finaaliin HJK:ta vastaan. Viime liigakauden mestari ja kakkonen vastakkain, joilla molemmilla vielä kattavimmat suomifutiksen perinteet, joten eipä sitä näillä kulmilla parempaa voi toivoa.

Palloliiton kilpailujohtaja ja ohjelmien laatija pitäisi viedä ladon taakse. Välierät neljä (!) kuukautta ennen finaalia, kun sarjakausi on n. 5 kuukautta. Viime kaudenko parhaita cup-joukkueita tuossa ratkottiin? Ja miksi finaali on syksyn pimeässä ja kylmässä, kun siihen ei ole mitään tarvetta aiempien kierrosten takia? Eiköhän tuo vetäisi enemmän porukkaa vaikkapa elokuussa juuri koulujen alkaessa.

Mitä mieltä paikallista futista tarkemmin seuraavat ovat? Minulla ei ole kunnollista käsitystä tuon syistä.

Porvoon turkkilainen

Saavutustahan sarjaohjelma ei millään tavalla himmennä, jos selviytyy kansallisen cupin finaaliin. Joka tapauksessa tämä järjestelmähän on jälleen kerran aiheuttanut paljon kritiikkiä seurojen kesken, mutta Palloliiton seniileillä on aina se politiikka, että seuroja ja muita ulkopuolisia vaikuttajia ei kuunnella, vaan pikemminkin sakotetaan, jos aava suunsa uusien ideoiden suhteen. 

Siinä mielessä syyskuussa ei ole ongelmaa, koska todelliset fanit menevät säästä riippumatta katsomaan peliä, kuten muuallakin maailmassa. Peliin voi aina laittaa lämmintä ja sateen sattuessa stadion on katettu. Suomen heikossa futiskulttuurissahan näillä jutuilla tuntuu kuitenkin olevan aina merkitystä. Sitten taas siinä mielessä tämä ajankohta on todella huono, että liigakierrokset pelataan 18.9, 21.9 ja onhan Kupsilla liigapeli vielä maanantaina 26.9, eli neljä ottelua reilussa viikossa. No, siinä joutuu Pekonen aika tarkkaan miettimään pelaavia kokoonpanoja ja voittoakaan ei hirveästi ennätä juhlimaan :) ironinen

Rossonero

Saavutusta ei toki himmennä. Sitä en tarkoittanutkaan. Vie vain koko kilpailun uskottavuutta.

Noita asioita juuri pelkäsin. Eli ei ole monenkaan mielestä hyvä systeemi. Ja toisaalta vain tosifanit menevät paikalle. Tuloksena antikliimaksi otteluruuhkassa. Ei varmaan paras tapa edesauttaa "Suomi jalkapallon maailmanmahdiksi" -visioita.

Sääli finalisteille, etenkin harvoin siellä oleville savolaisille...

Pejoka

Pari kommenttia "nimimerkiltä" sekä Cupin finaalissa olleena (katsojana) että Cupissa pelanneena (ei finaalissa).

Olen ollut kaksi kertaa finaalissa katsonana paikan päällä. Eka kerta oli -80/-90 luvun vaihteessa. Ottelu pelattiin lokakuussa Stadikalla ja kylmä oli. Varmaan alle 10 astetta. Kaverilla mukana termospullossa lihakeittoa, mulla limsapullossa jotain muuta. Silloin (jo) myyntipisteiden hinnat korkeat. Ottelu ei ollut nautittavaa katsoa. Se ei johtunut pelin tasosta vaan siitä, että mä olin ihan jäässä. No, mitäs lähdin verkkareissa katsomaan. Oma vika.

Toka kerta oli viime vuonna. Olimme Henkan kanssa Sonera Stadiumilla (vai mikä se on nykyään). Puhetta oli ollut, että mennään katsomaan, jos sää on hyvä. No, hyvähän se oli. Aurinko paistoi ja hiki tuli istuessa. Sattui lämmin viikonloppu syyskuulle. Se on sanottava, että jos vettä olisi tullut tai lämpötila alle 15, tuskin olisimme menneet.

Sitten pelaajakokemuksiin. Silloin pelaajaurani "huipulla" Cupin alkukerrokset pelattiin huhti-toukokuussa. Silloin sai jännittää, onko kentät edes pelikunnossa. Mutta esimerkiksi tänä vuonna 1. kierros oli jo tammikuussa. Nyt voidaan pelata tosin halleissa. Parikymmentä vuotta sitten halleja ei ollut niin paljon.

1990-luvullahan kokeiltiin, että finaalit pelattiin jo heinäkuussa. Sen jälkeen ne siirtyivät jälleen loka-, jopa marraskuulle. Viime vuonna pelattiin "jo" syyskuussa, kuten tänäkin vuonna. Todellisia syitä finaalipäivän "vaeltelulle" en tiedä.

Kuten jo kaimapoika ja Vesa mainitsivatkin, tosifanit menevät katsomaan, oli keli mikä tahansa, mutta tällaisen "vanhan naatiskelijan" meneminen paikalle on aika paljon riippuvainen säästä.

AriFerra

#8
Eilen oltiin Soneralla 11 asteen lämmössä. Jerellä oli pitkät housut ja huppari (hah ja höh!), meikäläinen tietenkin sortseissa ja PSK t-paidassa.
Lämmin oli tunnelma. Ainakin kuusi upeata maalia Jyväskylän verkkoon lämmittivät kovasti...

-Pukki viimeisteli kaksi hienosti. Muuten aika näkymätön.
-Sadik...joopa joo. Puskumaali oli tietenkin hieno, mutta muuten mies on kyllä kankea ja todella hidas. Kerrankin pääsi läpiajoon monta metriä edellä, mutta niin vain JJK:n pakki sai hänet kiinni. Ai että maajoukkueessa vai...
-Porvoon poika Sumusalo pelasi varmoin ottein vasempana laitapakkina. Topparit Ojala ja Lidströn olivat juuri niin hyviä kuin pitikin. Lukuunottamatta erikoistilanteita. Erikoistilanteissa puolustaminen näyttää olevan HJK:n pahin ongelma. Molemmat maalit (kulma + vapari) JJK teki erikoistilanteista. Keskitys ja pusku.
-Rafinhalta monta loistavaa nousua oikean laitapakin paikalta, ja perusvarmaa pakitusta.
-Dawda Bah. Alussa loistava, kun oli haastetta. Loppua kohti meno laiskistui silminnähtävästi. Vaihtojen takia jopa pelasi 10 minuuttia kärjessä. Teki yhden maalinkin kun sai loistosyötön jalkaan. Toisen varman paikan sössi, kun ei syöttänyt vaan laukoi vastaantulevaa veskaria päin.
-Ring oli kai ihan hyvä, mutta mielestäni aika näkymätön kuitenkin.
-Laiturit Sorsa ja Zeneli olivat häikäiseviä. Koko ajan loivat paikkoja hienoilla ylöstuloillaan. Sorsan tekemä maali oli NIIIIIn upea laukaus yläkulmaan, David Villan lauantainen jää kakkoseksi... Myös Zenelin maali oli näytös hyvästä henkilökohtaisesta taidosta. Vasemmalta vauhdilla ylös, harhautus ja pallo verkkoon.
-Ägä vaihdosta sisään. Hienoa nähdä upea pelaaja livenä taas.
-Manström kun tuli kentälle, niin avot! Pikku-tappihan on todella taitava ja nopea. Ei ihme, että maajoukkukutsu on tullut.

Lopuksi...kylmät väreet (eikä johtunut alhaisesta lämpötilasta, tihkusateesta eikä tuulesta) wanhan kyynisenkin miehen selässä kihelmöivät.
Jo ennenkuin neljäs erotuomari nosti plakaatin ylös, suurinosa katsomosta nousi seisomaan ja suosionosoitukset alkoivat. Kuningas Jari Litmanen oli riisunut verkkarit yltään ja seisoi odottamassa vaihtoa. Aploodit jatkuivat koko sen ajan, kun seuraava pelikatko tuli, Pukki lähti ulos ja Litmanen tuli sisään. Kymmenessä minuutissa tilanteen ollessa 6-2 (ja Bah kärjessä...) ei enää ihmeitä tapahtunut. Muutama oivallinen syöttö ylöspäin jotka olivat vapauttaa joko Bahin tai Manströmin maalipaikkaan. Muutenkin, peli rauhoittui selkeästi kun joka hyökkäys kulki Litmasen kautta, ja hän jakoi pelivälineen joko laidoille tai (pari kertaa jotka jo edellä mainittu) ylös suoraan kärjelle.

Upea matsi. Suomen Veikkausliiga on hieno sarja!

edit:Futisfoorumilla joku tilastoguro oli laskenut, että Litti jakoi 15 syöttöä pelissä ollessaan, ja jokainen omille.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

AriFerra

#9
Ihan vakavissani kysyn ja tunnustan tietämättömyyteni (taas):
Onko Walesin liiga melkoisen vaatimaton? Klubi pelaa Balrog Cityä vastaan ekalla UCL-karsintakiekalla.
Monet hehkuttavat jo varmaa jatkopaikkaa. Onko ko. joukkue oikeasti niin "huono" että ei mitään saumaa Klubia vastaan?
Voittivat kai Hongan tossa joku aika sitten?

Britit on kai aika kummallisia muutenkin? Punta? Tuumat? Aikavyöhyke? Fish & Chips? Englannin Valioliiga...  ;)
Ja oikea asia tähän liittyen: Nuo "maan-osien" omat liigat? Jopa maajoukkueet?

edit: Bangor. Balroghan on iso tultasyöksevä örkki Tolkienin taruissa....
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Hönkki

http://www.bangorcityfc.com/index.php?p=0000000.21.2.1

Vaikeaa taistelupalloa luvassa. Toivottavasti klubilaiset uskaltavat mennä keskityksiin. Litmasen uranlopetuspeli.


Lainaaedit: Bangor. Balroghan on iso tultasyöksevä örkki Tolkienin taruissa....

Jep, Morian syövereistä. Aikoinaan on tullut trilogia luettua. Balrog on myös eräs ruotsalainen salibandyjengi.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

AriFerra

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - kesäkuu 21, 2011, 13:16:08
Jep, Morian syövereistä. Aikoinaan on tullut trilogia luettua. Balrog on myös eräs ruotsalainen salibandyjengi.

Aikoinaan on tullut trilogia luettua. x 7.
Hobitti muutamaan kertaan. Ja kerran jopa Silmarillion ja Húrinin lasten tarina.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Hönkki

LainaaAikoinaan on tullut trilogia luettua. x 7.
Hobitti muutamaan kertaan. Ja kerran jopa Silmarillion ja Húrinin lasten tarina.

Lue myös Keskeneräisten tarujen kirja. Tolkien oli mestari luomaan omaa maailmaansa. Hän oli ammatiltaan kielentutkija ja mietti todella pitkään kirjoihinsa omaa sanastoa ja sitä miltä erilaiset nimet kuulostavat. Myös se millä tavalla asiat sanotaan oli Tolkienilla todella hallussa. Valitettavasti kaikki tämä ei välittynyt leffoihin, jotka toki ovat näyttäviä.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Killer

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - kesäkuu 21, 2011, 13:48:24
LainaaAikoinaan on tullut trilogia luettua. x 7.
Hobitti muutamaan kertaan. Ja kerran jopa Silmarillion ja Húrinin lasten tarina.

Lue myös Keskeneräisten tarujen kirja. Tolkien oli mestari luomaan omaa maailmaansa. Hän oli ammatiltaan kielentutkija ja mietti todella pitkään kirjoihinsa omaa sanastoa ja sitä miltä erilaiset nimet kuulostavat. Myös se millä tavalla asiat sanotaan oli Tolkienilla todella hallussa. Valitettavasti kaikki tämä ei välittynyt leffoihin, jotka toki ovat näyttäviä.

SUFC !!!, pelasta ! Siirrä toi yllä oleva keskustelu vaikka osioon kirjallisuusnurkkaus. Pyydän nöyrimmin.

Porvoon turkkilainen

Kirjallisuusnurkkauksesta tuli mieleen, että luen parhaillaan Jonathan Wilsonin jalkapallon taktiikan historiaa käsittelevää kirjaa, mikä on Sepolta lainassa. Suosittelen sitä kaikille:

http://www.eshop.fi/hskauppa/shop/etusivu_(asiakasetuhintaiset)/prod__4791_Pelien%20peli.%20Jalkapallon%20taktiikan%20historia.