• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

2010 FIFA World Cup

Aloittaja AriFerra, joulukuu 05, 2009, 06:23:19

« edellinen - seuraava »

AriFerra

Vaikka aiheesta on jo karsintatopic, laitetaan nyt uusi kun arvonnat on suoritettu.
Analyysit alkakoot!

Group A
Etelä-Afrikka
Meksiko
Uruguay
Ranska

Group B
Argentiina
Nigeria
Etelä-Korea
Kreikka

Group C
Englanti
USA
Algeria
Slovenia

Group D
Saksa
Australia
Serbia
Ghana

Group E
Hollanti
Tanska
Japani
Kamerun

Group F
Italia
Paraguay
Uusi-Seelanti
Slovakia

Group G
Brasilia
Pohjois-Korea
Norsunluurannikko
Portugali

Group H
Espanja
Sveitsi
Honduras
Chile
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

AriFerra

#1
Ja heti oma ensinäkemys, jotta asioista paremmin perillä voivat alkaa spekuloimaan:

Lohko A: Etelä-Afrikka, Meksiko, Uruguay, Ranska.
Meksiko ja Ranska suosikit. Uruguay voi yllättää kumman tahansa. Kotietu ei paljon Etelä-Afrikkaa auta.

Lohko B: Argentiina, Nigeria, Etelä-Korea, Kreikka.
Argentiina ehdoton ykkössuosikki, mutta ei mitenkään turvassa. Sijojen 2-4 ennustaminen lähes mahdotonta, mutta nostaisin Etelä-Korean hienoiseksi suosikiksi, hyvän ja hyökkäävän joukkuepelaamisen vuoksi. Toisaalta jos Nigeria löytää peli-ilon, on jatkopaikka hyvin lähellä.

Lohko C: Englanti, USA, Algeria, Slovenia.
Helpoin lohko suosikeille. Vaateisi pientä ihmettä, jotta Algeria ja Slovenia pystyisivät edes pistämään kunnolla hanttiin. Englanti vie, USA tulee heti perästä. Vai oliko Slovenialla joku guru-valkku joka saisi taktikoitua joukkueen jatkoon?

Lohko D: Saksa, Australia, Serbia, Ghana.
Normaalina päivänä ei pitäisi aiheuttaa mitään ongelmia Saksalle ja Ghana olisi suoraan ulkona. Mutta MM-finaalit eivät ole koskaan niin normaalit. Tässä lohkossa on kaikki auki, joskin Saksa on selkeästi muita vahvemmilla. Jos Serbit pitävät pään kylmänä, päässevät jatkoon.

Lohko E: Hollanti, Tanska, Japani, Kamerun.
Kisojen ehdottomasti tasaisin lohko. Hollannin pitäisi selvittää tiensä jatkoon, mutta sen jälkeen en uskalla edes ennustaa. Toivoisin Japania jatkoon piristävän pelityylinsä vuoksi, mutta aivan yhtä hyvin Tanska tai Kamerun pääsee Hollannin peesissä. Ja ei Hollantikaan ole täysin turvassa, mikäli valmistautuminen epäonnistuu.

Lohko F: Italia, Paraguay, Uusi-Seelanti, Slovakia.
Italia menee suoraan jatkoon, Uusi-Seelanti vielä nopeammin laulukuoroon, Paraguayn pitäisi pysyä voittamaan Slovakia, mutta slovakit voivat hyvinkin venyä yllätykseen.

Lohko G: Brasilia, Pohjois-Korea, Norsunluurannikko, Portugali.
Kisojen jatkopelien kannalta tärkein ensimmäisen kierroksen ottelu tulee olemaan Norsunluurannikko-Portugali. Pohjois-Korean kisavisiitti jää lyhimpään mahdolliseen. Brasilian pitäisi mennä jatkoon, mutta sekä Portugali että Norsunluurannikko pystyvät onnistuessaan voittamaan joukkueen. Jatkoon siis Chisu ja Drogba. Brassit menevät alkulohkojen jälkeen Kakalle. Siis masennuksen poistojuhliin Kakan luokse.

Lohko H: Espanja, Sveitsi, Honduras, Chile.
Ainoa "varma" jatkoon menijä Italian, Englannin ja USAn lisäksi toiselle kierrokselle on Espanja. Toisesta paikasta käydään tiukka kamppailu, jossa Chile on vahvimmilla ja Honduras heikoimmilla.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

SouthernBoogieCat

#2
Seuraavassa mun näkemykset miten tulee käymään (kirjoitin tämän lauantaina 5.12.2009 Facebookiin):

Ensi vuoden jalkapallon MM-lopputurnauksen alkulohkot arvottiin eilen Etelä-Afrikassa. Osa lohkoista näyttää melko haastavilta ja osassa sijoitetulle joukkueelle kävi tuuri arvonnassa. Toisaalta neloskorin joukkuekin tällä kertaa pääsi unelmalohkoon ja onnekas nyt oli Ranska jolle ei olisi parempaa lohkoa neloskorista voinut tulla. Heikosti karsinnat pelanneet gallialaiset menevät lohkosta helposti jatkoon, mutta jatko-ohjelma on kivisempi ellei lohkovoittoa tule.

Seuraavassa käyn lohko lohkolta läpi ja selvitän Argentiinan tien maailmanmestaruuteen asti:

Lohko A: Sivusin lohkoa jo hieman alustuksessa. Ranska pääsi helppoon lohkoon - ainakin neloskorin joukkueen näkökulmasta - ja menee jatkoon. Isäntämaa Etelä-Afrikka sijoitettuna pääsi unelmalohkoon, josta jatkopaikka on aivan realistinen tavoite. Toki Uruguaylla ja Meksikolla on sanansa sanottavana, mutta Ranska syttyy heikkojen karsintojen ja Irlanti-ottelun kohun jälkeen ja menee hyvällä pelillä lohkovoittajana jatkoon. Etelä-Afrikka jatkaa MM-isäntien perinteitä ja menee alkulohkosta kakkosena jatkoon.

Lopputilanne:

Ranska
Etelä-Afrikka
Meksiko
Uruguay

Lohko B: Papereissani kuumin maailmanmestariehdokas Argentiina joutui kovaan lohkoon, mutta selvittänee sen kunnialla lohkovoittajana. Argentiinan joukkueen runko kisoissa koostunee olympiavoittajista jotka ovat kaksi vuotta kokeneempia ja nyt valmiita voittamaan maailmanmestaruuden. Messin johdolla Argentiina marssii vaivatta tästä kovasta lohkosta jatkoon ja kohti pyttyä. Toisesta jatkopaikasta käydään kova kisa Nigerian, Etelä-Korean ja Kreikan kesken. Kreikka kaatuu olemattomiin tehtyihin maaleihin. 0-0 tasapeleillä tai 0-1 tappioilla ei paljoa juhlita. Nigeria kompastuu puolustuksen karkeisiin virheisiin. Kurinalainen ja vuodesta 2002 edelleen kehittynyt Etelä-Korea nappaa toisen jatkopaikan.

Lopputilanne:

Argentiina
Etelä-Korea
Nigeria
Kreikka

Lohko C: Englantia suosi arpaonni ja muu kuin lohkovoitto olisi katastrofi. Fabio Capello on saanut Englannin pelaamaan hyvää futista ja joukkue on kiistatta lohkon ylivertainen suosikki ja Argentiinan ohella yksi suurimmista mestariehdokkaista. Lohko B:n tavoin toisesta jatkopaikasta käydään verinen kamppailu. Slovenia yllätti Venäjän karsinnoissa ja jatkaa samaa rataa alkupeleissä. USA yllätti vuoden 2002 kisoissa mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Algeria oli 80-luvulla vuoden 1982 ja 1986 kisoissa mukana ja pelasi ajoittain hyvin. Uusi tuleminen antaa vielä odottaa. Slovenia menee Englannin kanssa jatkoon.

Lopputilanne:

Englanti
Slovenia
USA
Algeria

Lohko D: Saksa joutui (pääsi) kovaan lohkoon mutta maan futis on nousussa 2000-luvun alun laihojen vuosien jälkeen ja Saksa jyrää jatkoon. Serbia pelasi hyvät karsinnat, mutta on ailahteleva joukkue ja jatkopaikka on kaikkea muuta kuin varma. Ghana ja Australia ovat nousevia futismaita jotka tappelevat tasapäisesti Serbian kanssa toisesta jatkopaikasta. Uskon, että hyvistä karsinnoista huolimatta Serbia putoaa jatkosta ja Ghana menee isäntämantereen edustajana jatkoon.

Lopputilanne:

Saksa
Ghana
Serbia
Australia

Lohko E: Hollannilla tällä kertaa kävi hyvä tuuri arvonnassa. Monesti aikaisemmissa arvokisoissa oranssipaidat ovat joutuneet koviin alkulohkoihin. Toki Tanska, Japani ja Kamerun ovat hyviä joukkueita, mutta Hollanti leveämmän materiaalinsa ja taitotasonsa turvin voittaa lohkon helposti. Tässäkin lohkossa käydään viimeiseen asti kova kamppailu toisesta jatkopaikasta. Sen vie Kamerun, jolla lienee nyt kasassa kovin joukkueensa sitten vuoden 1990.

Lopputilanne:

Hollanti
Kamerun
Tanska
Japani

Lohko F: Hollanin tavoin Italia pääsi lahjalohkoon. Tässä lohkossa ennakkoon Paraguay ja Slovakia taistelevat toisesta jatkopaikasta mutta Uusi-Seelanti voi aivan hyvin yllättää. Uusi-Seelanti oli kisoissa viimeksi vuonna 1982 mutta siitä joukkueesta ei ole enää mukana yhtään pelaajaa. Erot maailman futismaiden välillä ovat melkein kolmessakymmenessä vuodessa kaventuneet, on Uudella-Seelannilla - vaikka onkin ennakkoon lohkon heikoin joukkue - eväät jatkopaikkaan. Jos Paraguay pelaa samalla tavalla kuin vuosien 1998 ja 2002 kisoissa pelaa 0-0:a ja lienee ulkona jatkopeleistä. Slovakia voittanee niukasti Uuden-Seelannin, mutta häviää niukasti Italialle joten se nappaa toisen jatkopaikan.

Lopputilanne:

Italia
Slovakia
Paraguay
Uusi-Seelanti

Lohko G: Viisinkertainen maailmanmestari Brasilia on tämän lohkon suosikki. Brasilialaisia pelaajia pelaa nykyisin eurooppalaisissa huippuseuroissa- ja liigoissa lukuisia ja he ovat viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana tottuneet kokoamaan joukkueen ulkomailla pelaavista vierastyöläisistä. Brasilia voittaa lohkon ja Pohjois-Korea on jumbo joten toisen jatkopaikan ratkaisevat Norsunluurannikko ja Portugali. Neljättä afrikkalaista jatkoonmenijää ei tule ja Portugali vie Cristiano Ronaldon johdolla toisen jatkopaikan.

Lopputilanne:

Brasilia
Portugali
Norsunluurannikko
Pohjois-Korea

Lohko H: Hallitseva euroopanmestari Espanja on monien papereissa ykkössuosikki maailmanmestariksi, mutta minun arvioissani ei. Karsinnat Espanja selvitti helpohkosta lohkosta vakuuttavasti, mutta esim. Confederation Cupissa homma ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Ja kun lisätään yhtälöön Espanjan tuskaisan ensimmäisen MM-mitalin metsästyksen niin paineet ovat valtavat - varsinkin EM-kullan jälkeen. Helppoon lohkoon Espanja pääsi - sitä ei voi kieltää - mutta jatkopelit - joita MM-tasolla on enemmän kuin EM-tasolla - tulevat olemaan vaikeita. Alkulohkon Espanja voittaa puhtaalla pelillä ja todennäköisesti selvillä 4-0 ja 5-0 voitoilla ja Honduras jää jumboksi. Sveitsi menee toisena joukkueena jatkoon Chileen nähden paremman materiaalinsa turvin.

Lopputilanne:

Espanja
Sveitsi
Chile
Honduras

Neljännesvälierät:

Ranska-Etelä-Korea

Ranska jatkaa hyviä otteita ja voittaa hyvin pelaavan Etelä-Korean.

Englanti-Ghana

Ghanan yllätykset pysähtyvät vahvaan Englantiin.

Saksa-Slovenia

Saksa jatkaa jyräämistä ja Slovenia kaatuu selvästi. MM-jatkokarsintojen ihme ei enää toistu.

Argentiina-Etelä-Afrikka

Argentiina jatkaa vahvasti ja kisaisännät jotka kaatuvat saappaat jalassa kaikkensa antaneina.

Hollanti-Slovakia

Slovakian yllätykset jatkuvat. Hollanti menee laulukuoroon rankkareilla.

Brasilia-Sveitsi

Sveitsiläiset tekevät minkä pystyvät mutta kuitenkin lopputuloksena on Brasilian helppo voitto.

Italia-Kamerun

Toinen yllätys: puolustava maailmanmestari Italia häviää Kamerunille jatkoajalla. Italia 90:n ihme toistuu!!!

Espanja-Portugali

Hallitseva euroopanmestari putoaa jatkosta. Ratkaisijana jälleen Cristiano Ronaldo.

Puolivälierät:

Slovakia-Brasilia

Slovakia jatkaa sensaatiomaisia otteitaan ja yllättää Brasilian jatkoajalla.

Ranska-Englanti

Ranskan vire lopahtaa ja Englanti menee ensimmäisen kerran MM-välieriin sitten vuoden 1990.

Argentiina-Saksa

Toisinto vuoden 2006 puolivälieristä. Nyt Argentiina ottaa revanssin ja pudottaa Saksan jatkosta.

Kamerun-Portugali

Afrikan yllätykset jatkuvat. Portugali häviää Italian tavoin kamerunilaisille jatkoajalla ja Afrikka saa vihdoin joukkueen välieriin.

Välierät:

Englanti-Slovakia

Slovakia on pelannut loistavat kisat tähän mennessä, mutta Englanti päättää ne tähän.

Argentiina-Kamerun

Afrikka ei saa joukkuetta loppuotteluun. Hienot kisat pelannut Kamerun putoaa Leo Messin tehdessä voittomaalin varsinaisen peliajan lisäajalla.

Pronssiottelu:

Slovakia-Kamerun

Kahden loppuottelusta pudonneen pettyneen joukkueen ottelu, mutta pronssi kiinnostaa molempia. Kamerun vie pronssit ja tuo näin Afrikkaan kaikkien aikojen ensimmäisen mitalin aikuisten MM-tasolta.

Loppuottelu:

Argentiina-Englanti

Perinteinen taistelupari jo vuosikymmenten takaa. Argentiina voittaa Leo Messin tehdessä voittomaalin jälleen lisäajalla.


Written by Jaakko Wälmä

AriFerra

S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!