• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

täs topikis kilpaillaan siitä kellä on kovin suosikkifutari

Aloittaja h-kone, kesäkuu 09, 2006, 13:16:56

« edellinen - seuraava »

h-kone

Pistetäänpä heti alkuun paha, eli veijari nimeltä MICKEY THOMAS (kuvassa vasemmalla):


Mickey oli piskuinen mutta peräänantamaton keskikentän vasemman laidan työmyyrä, jonka ManU osti Wrexhamista 70-luvun lopulla Gordon Hillin tilalle. Luonteen vilkkaudesta ja kurinpito-ongelmista huolimatta kaveri oli Walesin maajoukkueenkin vakiokalustoa peräti 50 maaottelun verran.

Ensimmäisen kerran itse havahduin huomaamaan vintiömme otteluiden ulkopuolisetkin poikkeuslahjat, kun Ruotsin TV:stä tuli 80-luvun alussa haastattelunpätkä ennen jotain ManU-matsia. Kun haastatelija esitti jonkun ilmeisesti vielä normaaliakin tyhmemmän kysymyksen, Mickey ei suinkaan tyytynyt mihinkään tavallisiin sporttilatteuksiin, vaan alkoi nauraa. Täysin rinnoin. Pian tolkuton hekotus ja kikatus yltyi sellaisiin mittasuhteisiin, että Mickey oli ihan kippurassa treenikentän nurmella, eikä haastattelusta tullut enää mitään.  Uusi suosikkipelaaja oli löytynyt.

No, hyvistä pelisuorituksista huolimatta Mickey ahdistui suurseuran paineista (vaikka veti aina hermolärvit ottelua edeltävänä yönä) ja lähti muutaman vuoden päästä Evertoniin, josta sai kuitenkin heti potkut, koska ei suostunut pelaamaan väliaikaisestikaan reserveissä. Siitä alkoi monen monituisten pikkuseurojen kierros (Stoke, Chelsea, Leeds jne), joka päättyi kotiinpaluuseen Pohjois-Walesiin. Vielä 37-vuotiaana Mickey teki '92 vuoden upeimman voittomaalin FA-cupissa, kun kolmosdivarin häntäpään Wrexham pudotti tuoreen liigamestarin Arsenalin.

Vaan sitten ne temput vasta yltyivätkin. Ensin Mickey oli otsikoissa saatuaan puukosta perseeseensä, kun joku sukulainen yllätti tämän autosta naimasta ko. sukulaisen vaimoa. Seuraavaksi Mickey jotui pariksi vuodeksi linnaan jäätyään kiinni väärennetyn rahan levittämisestä Wrexhamin harjoittelijapalloilijoille!

Nykyään sanavalmis Mickey on kysyttyä tavaraa radio- ja lehtikommentaattorina. Loihepa mies lausumaan Roy Keanen 50.000 punnan viikkopalkasta puhuttaessa: "Kyllähän meitsikin veti 50.000 viikossa - kunnes kytät löysi mun painokoneen!"...  Ja aika osuva on vekkulimme kolumnin otsikkokuvakin Wrexhamin kannattajien nettilehdessä:


No okei, mahdotonhan Mickey-boyta on ylittää, mutta saa kertoilla muista suht kivoista kavereista 8)