• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Eurooppa-liiga

Aloittaja Killer, elokuu 29, 2014, 17:16:34

« edellinen - seuraava »


Porvoon turkkilainen

Peli tulee ilmaiseksi Jimiltä  :up Inkilänmäki-liigalaisista toinen pelasti ankean suomirokin ja toinen kuopiolaisen ja jopa suomalaisen jalkapallon. Oraakkelit.

SouthernBoogieCat

Tänään Klubin Eurooppaliigan lohkovaiheen avaus Betistä vastaan. Kova peli tulossa vaikka Betis ei aivan pahin mahdollinen avausvastus olekaan niin silti kova jengi. Jatkopaikka tästä lohkosta on kyllä kiventakana kun jompikumpi Roma tai Betis pitäisi käytännössä jättää taakse. Voihan Ludogretskin yllättää kyllä. Voitot tuohon jatkopaikkaan edellyttävät ehdottomasti voittoja kaikista kotipeleistä ja myöskin ristiinpelaamista muiden keskinäisissä. Mutta pelit alkavat 0-0:a joten ennenkuin yhtään ottelua on pelattu niin kaikki on mahdollista.

SouthernBoogieCat

Klubilla pian alkava ottelu on se mistä pitäisi niitä pisteitä ottaa. Betis ja Roma ovat olleet liian kovia mutta Ludogretsk ainakin kotona pitäisi olla voitettavissa. Saa nähdä millaiset sakot Klubin kannattajat tuovat taas seuralle. Aiemminkin Europeleistä on tullut sakkoja sekä liigasta.

SouthernBoogieCat

Saa nähdä miten tiukoille Klubi laittaa Roman. Eivät ole tottuneet tekonurmeen joten siinä voi olla etu kotijoukkueelle. Toivotaan että Klubi venyy. Roma tosin pelaa tuloksesta ja italialaiset ovat perinteisesti olleet hyviä siinä eli kun tarvitaan voitto niin se otetaan niukasti. Tosin ovat italialaiset jäätyneetkin tiukoissa paikoissa kuten viimeksi MM-karsintojen jatkokarsinnassa.

Porvoon turkkilainen

VAR:n suhteen käynyt mitä pelkäsin, että kaikki hipaisut katsotaan. Tunnekuohuissa eilen kirjoittelin vaikka mitä, mutta toisaalta parempi, että tuomiot menevät oikein kuin väärin, kuten ennen kameravalvontaa ja videoita.

UEFA taas näyttänyt millainen herkkä mafiajärjestö on, kuten niin monet muutkin urheilujärjestöt ja kokoomus-puolueet. Arvostelevia lakanoita ei katsomoon sallita :)

SouthernBoogieCat

#112
Tämä on ehkä sopivin otsikko Konferenssiliigan karsinnalle (jolle toki voinee avata oman tai tämän otsikon muuttaa vaikka Eurocupit yms.). Klubi pelaa tänään Romaniassa Gheorghe Hagin valmentamaa jengiä vastaan. 0-0 tai 1-0-voitto olisi hyvä tuliainen Klubilta tuolta reissulta kotiottelua silmällä pitäen eikä 1-0-tappiokaan vie mahdollisuuksia.

Kyllä Konferenssiliigan lohkovaihe on Klubin tasoiselle - oman maansa sarjaa useimmiten hallitsevalle ja resursseiltaan ainakin ylivertaiselle seuralle Suomen mittakaavassa - minimisaavutus tänä päivänä. Riihilahti oli yhtenä Konferenssiliigan puuhamiehistä aikoinaan ja varmasti oli taka-ajatuksena pedata omalle seuralleen pelejä Euroopassa.

Toki paikat eivät kabinettien kautta aukea - ja niin pitää ollakin - mutta ainakin itse odotan että Klubilla jatkuvat pelit tämän sinänsä haasteellisen Romanian vastuksenkin jälkeenkin. Voi olla että syksyllä saadaan taas tasokkaita Europelejä koska Konferenssiliigankin lohkovaiheessa on aina joku hieman isomman kokoluokan seura joka on jäänyt oman maansa sarjassa odotettua huonommille sijoituksille eikä ole pärjännyt Eurooppaliigan karsinnoissa.

SouthernBoogieCat

2-1-tappio oli Klubille hyvä tulos vieraista. Sääli että nykyään ei ole vierasmaalisääntöä enää. Mielestäni pitäisi edelleen olla koska vieraissa tehty maali on aina arvokas ja vaikka matkustaminen on nykyään helpompaa (millä säännön poistoa on perusteltu) niin silti kotikenttäetu on monille merkittävä ja vastaavasti vierasmaalien tekeminen vierasjoukkueilla vaikeaa. Tämä romanialaisjengi on yksi sen tyyppisistä joukkueista joilla on iso kotikenttäetu kuten monilla tuolta suunnalta tulevilla jengeillä kuten myöskin monilla Etelä-Euroopan seuroilla.

Mutta tokassa osassa riittää maalinvoitto jatkoajalle ja sitä suurempi suoraan jatkoon. Ei mikään mahdoton asia. Toivon - yleisesti futiksesta pitävänä ja suomalaisten seurojen pärjäämistä Europeleissä tärkeänä pitävänä - että Helsingissä nähdään vielä Europelejä tämän toisen osaottelunkin jälkeen.

SouthernBoogieCat

Hyvin kävi eilen Klubille. Jatkopaikka tuli. Ja tänään oli arvonta. Ei helpoin mahdollinen lohko mutta kaikki ovat ainakin kiinnostavia jengejä: Frankfurt, PAOK ja Aberdeen. Vetävät varmasti jokainen Boltin täyteen. Mahdollisesti itsekin menen paikanpäälle jos saan lipun johonkin noista peleistä.

Porvoon turkkilainen

Vastaantulija Hjk tulee taas olemaan, mutta onhan noita seuroja mukava täällä nähdä

SouthernBoogieCat

#116
Klubi johti eilen PAOKia vastaan mutta joutui taipumaan parempansa (osin onneakin oli mutta monesti onni futiksessa ansaitaan) edessä. Valitettavasti en itse päässyt paikanpäälle. Täytyy koettaa päästä Frankfurt- tai Aberdeen-matseista jompaankumpaan jos lippuja edelleen saa. Epäilen kuitenkin tuota.

Ylimääräistä en maksa joten jos lippu löytyy niin se täytyy löytyä virallisen kanavan kautta. En ollut ajoissa liikkeellä silloin kun liput alunperin tulivat myyntiin joten siinä syy. Tottakai nämä tämäntason pelien  liput menevät heti.

Edit: Aberdeen-peliin näköjään löytyy joten siihen saan lipun. Eli sinne sitten.

SouthernBoogieCat

#117
Tänään HJK:lla kauden viimeinen kotipeli. Kylmää on pelata ja olla katsomossa. Tosin vielä joitakin päiviä sitten oli vielä kylmempää. Tuullessa tosin nykyinenkin hieman miinuksella oleva lämpötila saattaa tuntua kylmältä.

HJK:lla mahdollisuudet nähdäkseni ainakin tasuriin. Vaikka Aberdeen on lohkon toisista heikoin joukkue niin silti vastassa on ammattilaisseura ja rutiinia kovasta Skotlannin liigasta - ainakin Veikkausliigaan verrattaessa kova. Euroopankin mittapuulla Skotlannin liiga lienee keskitasoa ainakin vaikka sitä hallitsevatkin pari suurseuraa mutta pelien kovuus pärjää vertailussa moneen liigaan nähden. Perinteitä skottiliigalla on ja se osaltaan takaa sen että siellä pelataan kovaa ja yritetään periskottilaisella mentaliteetilla loppuun asti jolloin peleistä tulee tasokkaita - ei mitään peruuttelua. Kotikentällään HJK voi silti hyvin haastaa Aberdeenin mutta onnistunut esitys tälläkin Eurokilpailutasolla vaaditaan joka pelissä jotta edes se tasuri olisi mahdollinen.

Pelin ajankohdasta sellainen huomio että voisi olla hyvä idea UEFAlta laittaa pohjoisempien maiden kuten Suomen tai Norjan esimerkiksi joukkueet pelaamaan kotipelinsä alkusyksystä putkeen. Minusta sikäli sama tuleeko ensin kotiottelut putkeen vai vierasottelut koska kaikki pelit on pelattava. Ilmaston puolesta pohjoisen joukkueet voisivat pelata kotiottelunsa vielä paremmassa säässä. Etelämpänä vielä tähän aikaan voi paremmin pelata vaikka Keski-Euroopassakin toisinaan on lunta tähän aikaan vuodesta sekä esimerkiksi Skotlannissakin. Toki nykyään on lämmitettävät kentät joten pelaaminen myöskin pohjoisempana on tähän aikaankin aiempaa mahdollisempaa.

Ennakkotapaus kotiotteluiden pelaamisesta putkeen löytyy taannoin historiasta. Saatan laittaa sen kysymykseksi seuraavaan osakilpailuun joten en paljasta sitä ainakaan vielä tässä.

SouthernBoogieCat

Korjattu hieman koska HJK:lla yksi vierasottelu jäljellä. Kotipeli sen sijaan kauden viimeinen.