• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Pallo !

Aloittaja artsi, heinäkuu 05, 2010, 20:03:33

« edellinen - seuraava »

Lasse

#15
Nostetaas wanhaa kettinkiä...

Ainakin tällä hetkellä tämän linkin http://www.subbuteoworld.co.uk/catalogsearch/result/?q=c145 takaa löytyy wanhoja balloja.

Onko kolmi- vai kaksisauvaiset pallot parempia? Kuvausten perusteella kolmiraitaiset ovat 70/80 ja kaksiraitaiset 1700-luvulta.
Entä onko noista pelipalloiksi? (PSK, huom!)

AriFerra

Jos postikulut eivät ole järkyttävät, tilaa muutama testiin. PSK maksaa.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

nabel

Ostin muutaman boltsin tuolta, yksi oli aika kiero, yhdessä paskat liimat ja yksi hyvä. Eli ihan normaalia arpomista kuten noissa aina.

Muuten ihan hyvä lafka, nopsa toimitus jne.

AriFerra

Lainaus käyttäjältä: nabel - elokuu 25, 2015, 12:37:00
yksi oli aika kiero, yhdessä paskat liimat ja yksi hyvä. Eli ihan normaalia arpomista kuten noissa aina.

Tämähän kuulostaa aivan HJKn jokakautiselta ulkomaanvahvistuksien hankkimiselta.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Lasse

En nyt tähän hätään uskalla tilailla.

Onko kenelläkään foorumilaisella erityisen hyvät välit kyseisen puljun asiakaspalvojahenkilöstöön? Jos, niin voisi pyytää perustamaan YouTube-kanavan "Pikkupalloja suomalaisille" ja kuvaamaan sinne joka ikisen myymänsä pallon etenemisen, kiitos.

nabel

Tästä lafkasta ei ole kokemusta: http://www.subbuteoaz.net/ siellä näyttäis olevan 6,50 kpl pallot.

Killer

Pikkupalloista on ollut aiemminkin puhetta foorumilla. Vrt vanhat, alkuperäisversiot/ uustuotanto.
Syytä huomioida, että pienetkin painoerot vaikuttavat merkittävästi esim miten laukaukset "saa nousemaan". Hönkki voinee tarkentaa.

nabel

Mulla on tässä viime aikoina mennyt pari hyvää boltsia saumasta halki ja olen onnistuneesti korjannut kummatkin. Ei sen kummempaa tähtitiedettä kuin Tamiyan Extra Thin Cement liimaa. Stadissa sitä saa varmaan kaikista pienoismalli- & harrastekaupoista. Kuivalainen Aleksis Kivan kadulla, Hobby Point Kampiss ja mitä näitä muita on.

LainaaTamiya Extra Thin Cement

Tamiyan 40ml. vihreäkorkkisessa lasipullossa myytävä liima on vettäkin juoksevampaa. Sisältö on 100% styreeniliuotinta joka haihtuu hyvin nopeasti. Tämän liiman käyttö vaatii perinteisestä poikkeavan tekniikan onnistuakseen. Liimattavat osat asetellaan kiinni toisiinsa, jonka jälkeen ohuella korkkiin kiinnitetyllä siveltimellä viedään liimaa saumaan. Sauma imaisee liiman kapillaari-ilmiön avulla ja n. kolmessa sekunnissa (osien tiiviys ja toistensa välinen jännitys vaikuttaa tulokseen) sauma on kiinnittynyt lujuuteen jossa osaa voidaan varovasti käsitellä. Perinteinen tapa, jossa ensin levitetään liima osaan ja sitten liitetään toiseen, ei käytännössä toimi. Liima haihtuu pinnalta todella nopeasti ja esim. pitkää saumaa vedettäessä on alkupää jo haihtunut kun loppupäätä vasta lähestytään. Ainoastaan pienten osien liimaus verrattain suurella liimamäärällä voi onnistua "perinteisellä tyylillä". Tämä liima on erinomainen, suorastaan pakollinen, taistelupari Tamiya Cementille.