• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Total Soccer kaupan hyllylle Suomessa?

Aloittaja Rossonero, kesäkuu 03, 2010, 02:12:15

« edellinen - seuraava »

AriFerra

#45
Lainaus käyttäjältä: Lasse - kesäkuu 05, 2010, 19:27:47Rossonerohan on nyt alkanut jatkohoitaa tätä asiaa(iso peukku Vesalle!)

Monet/kaikki eivät warmaan tajua, kuinka paljon Rossonero on tehnyt asian hyväksi.
En ala faktoja latomaan tähän enempää, mutta se on warma että Rossonero on hommaan käyttänyt aikaansa to-del-la paljon.
Eli jos ja kun subuhomma laajenee, muistetaan kiittää Subu ry:tä, mutta myös Rossoneron henk. kohtaista panosta, eikö?

Näillä foorumeilla (itse hattrick, FIAT, Alfa, Futis jne) yleensä helposti tuodaan negatiiviset asiat esiin. Voitaisiinko joskus kiittää epäitsekkäästä työstä?

Yleisesti en ketään täällä foorumilla halua erikseen esille nostaa. Ziljoona kaveria on jotka ovat olleet mukana nostamassa omaa subu-fiilistäni. Pikselit loppuisivat, jos kaikki mainitsen.

edittinä kuitenkin: peukku Vesalle!
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Hönkki

Haluan sanoa, että arvostan sitä työtä mitä Vesa on tässä asiassa tehnyt. Aivan loistavaa ja hoitakoon homman ihan kuten haluaa.

On kuitenkin muutama asia, joita tässä keskustelussa ei ole huomioitu juuri ollenkaan. En tiedä ovatko edes kovin tärkeitä tässä vaiheessa, mutta veikkaan kuitenkin, että ne tulisivat esiin joskus myöhemmin.

1) TS-boxit sisältävät välineitä, jotka on tarkoitettu nimenomaan kv-sääntöihin: laattapohjat ja keskikokoiset pallot. Tällä ei ole väliä alkuvaiheessa. Aloittelija pelaa niillä fi-sääntöjäkin oikein hyvin. Kokeiltuaan molempia sääntöjä hän huomaa, että fi-säännöissä puhutaan pikkupalloista. Hän ottaa yhteyttä yhdistykseen ja saa kuulla, että pikkupallot pitää hankkia netistä. Lisäksi hän saa kuulla, että fi-sääntöjä on oikeastaan tarkoitus pelata HW-äijillä (siis silloin kun ollaan oikeaoppisia). Pitäisi siis hankkia nekin. Tämä ei ole välttämättä ongelma, jos on kyse aloittelijasta, joka on lumoutunut fi-sääntöihin, mutta jos aloittelija on sääntövalinnassaan kahden vaiheilla ja haluaa päästä jompiin kumpiin sääntöihin syvemmälle, niin pitäisin todennäköisenä, että hän valitsee kv-säännöt, koska siihen hänellä on jo välineet valmiina.

2) Käsittääkseni TS-boxit sisältävät 2 joukkuetta. FI-säännöissä ei saa käyttää vahaa. KV-säännöissä suositellaan vahvasti, että käytetään vahaa. Boxeissa olevissa KV-säännöissä ei lue mitään vahasta, mutta kun aloittelija on ottanut yhteyttä yhdistykseen hän saa kuulla, että KV-peleissä kaikki käyttävät vahaa. Ok, hän käy ostamassa lattiavahaa, sitä on helppo löytää. Hän kokeilee vahaa ja huomaa miten hyvin pelaajat liukuvat. Sitten hän huomaa: ai niin, FI-säännöissä ei saa käyttää vahaan. Pitäisi ottaa vahat pois ennenkuin pelaa FI-sääntöjä. Ei kuulosta hyvältä hänen mielestään. Pitäisi vahata ja taas ottaa vahat pois. Tai ehkä hän kokeilee FI-sääntöjä vahan kanssa ja tietää samalla, että oikeasti näin ei saisi tehdä. Hyvin todennäköisesti hän ei kuitenkaan enää halua vahoja pois jengeistään. Niistä jengeistä tuli KV-jengit. Hän mahdollisesti haluaa kokeilla FI-sääntöjä ja mahdollisesti hankkii vahaamattomat HW-äijät. Hän huomaa miten älyttömän vaikeata on pelata vahaamattomilla HW-äijillä, kun on aluksi opetellut pelaamaan laattapohjilla ja etenkin vahatuilla laattapohjilla. Hän jatkaa FI-sääntöjen pelaamista HW-äijillä ainoastaan, jos on todella "special one". Hän mahdollisesti jatkaa FI-sääntöjen pelaamista TS:n laattapohjilla, mutta kuten kokeneet pelaajat tietävät: suurin huvi FI-säännöissä on pelata HW-äijillä (ja pikkupallolla).

FI-sääntöjen välineiden saatavuuden ja vahausruljanssin takia veikkaan vahvasti, että pitkässä juoksussa KV-säännöt houkuttelevat paljon enemmän uusia pelaajia. Tämä oli vaan siis arveluni siitä mitä ongelmia FI-säännöt voivat kohdata, ei kritiikkiä sitä kohtaan, että boxeissa on kahdet säännöt.

Porvoo ja Mäntsälä ovat uusia paikkakuntia, joissa on jo kokemusta molemmista säännöistä ja heillä kiinnostus lienee aika tasan molempien sääntöjen kesken (?). Jos verrataan Kärkkäiseltä boxin ostavia Porvoon ja Mäntsälän pelaajiin, niin ero tulee siitä, että Porvoon ja Mäntsälän pelaajat aloittivat ns. tyhjältä pöydältä. Kärkkäiseltä boxin ostavat aloittavat kamoilla, jotka ovat kv-sääntöjen kamoja ja se tulee ohjaamaan heidän kiinnostustaan eri sääntöjen kesken. Lisäksi ei ole mitään takeita minkä verran he ovat yhdistykseen yhteydessä.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Rossonero

#47
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - kesäkuu 09, 2010, 11:47:22
Haluan sanoa, että arvostan sitä työtä mitä Vesa on tässä asiassa tehnyt. Aivan loistavaa ja hoitakoon homman ihan kuten haluaa.

Kiitos tuosta. Jos tuo hoitakoon homman kuten haluaa liittyy sääntöihin, on sanottava että ei minulla ole tässä mitään valmista ratkaisua, jota haluan väkisin toteuttaa. Avasin koko ketjun juuri sen takia, että halusin saada keskustelua ja ideoita aiheesta.

Olemme Zingan kanssa noita suunnittelemassa ja siinä otetaan huomioon alkuperäisetkin boksin säännöt. Todennäköinen ratkaisu on jonkinlainen perusrunko, jossa mainitaan tietyissä kohdissa mahdollisuus pelata eri tavalla.

Mainitsemasi asiat on otettu huomioon pohdinnoissa. Oleellisia asioita ovat. Ja FI-säännöt todella ovat ajan mittaan heikoilla. TS-boksin idea on kuitenkin olla valmis pelattavaksi ilman lisähankintoja. Tämän takia se ei ole FI- eikä KV-boksi, vaan lelupelin kaltainen ikkuna pöytäjalkapalloon.

Minulle tärkeintä on, että peli myy paljon, se on helppo oppia, eikä jää kotona kaappiin. Tämän takia sääntöjen ainoa merkitsevä tekijä on minusta, että ne ovat helpot, mahdollisimman lyhyet ja innostavat pelaamaan. Suuri osa on Suomessa aloittanut Winterin säännöillä, joissa ainakin meillä sai kulmassa siirtää 5 miestä käsin. Hauskaa oli, peli maistui, ja tässä ollaan nyt. Siksi pidän koko FI/KV -sääntökeskustelua tässä yhteydessä aika turhana. Parempana pitäisin asettumista jalkapallosta kiinnostuneen lapsen (suurin kohderyhmä kaiketi) asemaan, ja mietteitä siitä mikä saa heidät oikeasti innostumaan pelistä.

Yhdistykseen ottaa uskoakseni saman tien yhteyttä vain murto-osa ostajista. Suurin osa pelaa peliä, ja jos innostuvat kovasti, ottavat ehkä yhteyttä myöhemmin riippuen omista tarpeistaan. Itselläni ei ainakaan lapsena ollut mitään hinkua pelata muualla kuin omien kaverien kanssa.

Jos yhdistyksellä muuten olisi asiassa oikeus päättää, se ei voisi tehdä muuta kuin laittaa molemmat säännöt samanvertaisina. Ymmärtääkseni versiot ovat perustettaessa laitettu samalle viivalle, joten tuo rikkoisi yhdistyksen sääntöjä, ja lain mukaan sen voisi ymmärtääkseni lakkauttaa. Tämä vain sivuhuomautuksena, jota ei ehkä tulla aina miettineeksi. Voin toki olla väärässäkin ainakin lain suhteen.

Hovimestari

Tässä on mielestäni perustavaa laatua oleva valinnan paikka yhdistyksellä: jos FI-säännöt halutaan tulevaisuudessakin säilyttää, niin ne ujutetaan aloittelijoiden boxiin mukaan, mutta jos jatkossa halutaan pelata pelkästään KV-säännöillä, niin sitten ei laiteta.

Hönkki

LainaaTS-boksin idea on kuitenkin olla valmis pelattavaksi ilman lisähankintoja. Tämän takia se ei ole FI- eikä KV-boksi, vaan lelupelin kaltainen ikkuna pöytäjalkapalloon.

Hyvä näin.

En edelleenkään vastusta kaksia sääntöjä bokseissa, mutta pidän hyvin mahdollisena, että se johtaa huikeaan määrään eri sääntöversioita Lahden seudulla, missä Kärkkäinen siis sijaitsee. Jotkut ottavat FI-säännöistä paitsiot ja KV-säännöistä vahaukset. Jotkut toiset taas FI-säännöistä maalintekosäännön ja KV-säännöistä irtoveskarisäännön jne. Tai sitten keksivät itse omia sääntöjä. Ei tällä toki sinänsä niin väliä, jos lapset vain pelaavat keskenään.

Kerron vielä miten kävi 80-luvulla. Hän-jonka-nimeä-emme-mainitse osti Winteriltä kerralla koko varaston tyhjäksi. Lelukaupoissa käyvät mutkin kuin lapset.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Lasse

Lainaus käyttäjältä: Hovimestari - kesäkuu 09, 2010, 12:52:38
Tässä on mielestäni perustavaa laatua oleva valinnan paikka yhdistyksellä: jos FI-säännöt halutaan tulevaisuudessakin säilyttää, niin ne ujutetaan aloittelijoiden boxiin mukaan, mutta jos jatkossa halutaan pelata pelkästään KV-säännöillä, niin sitten ei laiteta.

En usko että FI-sääntöjen säilyvyys on Total Soccerin oheislapuista kiinni. Kyllä FI-säännöt säilyvät muutenkin jos ovat säilyäkseen, uskon näin. Mekin pelaamme täällä FI-säännöillä poikien kanssa ja uskon ja toivon, että FI-säännöt säilyvät sitä kautta, kun kerhotoimintaan saadaan väkeä mukaan.

AriFerra

Lainaus käyttäjältä: Hovimestari - kesäkuu 09, 2010, 12:52:38
Tässä on mielestäni perustavaa laatua oleva valinnan paikka yhdistyksellä: jos FI-säännöt halutaan tulevaisuudessakin säilyttää, niin ne ujutetaan aloittelijoiden boxiin mukaan, mutta jos jatkossa halutaan pelata pelkästään KV-säännöillä, niin sitten ei laiteta.

Jos mahdollista, otetaan tämä mielipide huomioon. FI-säännöt mukaan, tai ainakin jotenkin "sekasäännöt", ja selkeä maininta että subu.fi sivuilta löytyy lisää infoa.
Kuten Vesa ja Hönkki totesivatkin, luultavaa on että suurin osa jotka pelin ostavat, eivät aktiiviseen toimintaa osallistu.
Mutta mahdollisuus tuota kautta kannattaa antaa, vai mitä?

Ja tämä "vertaus" on mielestäni viimeisen päälle osuva:
Lainaalelupelin kaltainen ikkuna pöytäjalkapalloon
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Zinga

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 09, 2010, 12:24:13Jos yhdistyksellä muuten olisi asiassa oikeus päättää, se ei voisi tehdä muuta kuin laittaa molemmat säännöt samanvertaisina. Ymmärtääkseni versiot ovat perustettaessa laitettu samalle viivalle, joten tuo rikkoisi yhdistyksen sääntöjä, ja lain mukaan sen voisi ymmärtääkseni lakkauttaa. Tämä vain sivuhuomautuksena, jota ei ehkä tulla aina miettineeksi. Voin toki olla väärässäkin ainakin lain suhteen.
Tässä olet Vesa täysin väärässä (siis sekä lain että yhdistyksen sääntöjen osalta). Yhdistyksen tarkoituksena on pöytäjalkapallon harrastus- ja kilpailutoiminnan ylläpitäminen ja kehittäminen. Yhdistyksen säännöissä ei mainita fi- tai kv-sääntöjä kertaakaan. Yhdistys edistää molempien sääntöjen peliä juuri siinä suhteessa kuin on tarpeen.

Rossonero

#53
Olet, Hönkki oikeassa siinä, että aikuisetkin voivat pelin ostaa. Pääkohderyhmä juuri tällaiselle boksille olettaakseni on kuitenkin jalkapallosta kiinnostuneet lapset ja isät lapsineen. Näille suunnatussa pelissä on tietyt vaatimukset säännöille, jotta peli saa suosiota, ja sitä voivat lapset pelata keskenäänkin. Muita mahdollisia suurempia ostajaryhmiä ei tule mieleen, mutta niitä saa ehdottaa. Aiemmin täällä olen kirjoittanut "muut kohderyhmät?". Noiden mahdollisten kohderyhmien tarpeet vain pitää myös miettiä. Jos joku ostaessaan miettii pelaamista yhdistyksen kisoissa tai laajemmin, hän ottanee selvää etukäteen asioista, ja vaikka sittenkin ostaisi aloituspaketin, tietää jo mistä täydet säännöt löytyvät. Nimeltämainitsematon on poikkeus, eikä olisi ostanut TS:n kaltaisia paketteja, vaan osti Winteriltä laadukkaiden HW-pohjien takia (oletus).

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 10, 2010, 01:05:44
Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 09, 2010, 12:24:13Jos yhdistyksellä muuten olisi asiassa oikeus päättää, se ei voisi tehdä muuta kuin laittaa molemmat säännöt samanvertaisina. Ymmärtääkseni versiot ovat perustettaessa laitettu samalle viivalle, joten tuo rikkoisi yhdistyksen sääntöjä, ja lain mukaan sen voisi ymmärtääkseni lakkauttaa. Tämä vain sivuhuomautuksena, jota ei ehkä tulla aina miettineeksi. Voin toki olla väärässäkin ainakin lain suhteen.
Tässä olet Vesa täysin väärässä (siis sekä lain että yhdistyksen sääntöjen osalta). Yhdistyksen tarkoituksena on pöytäjalkapallon harrastus- ja kilpailutoiminnan ylläpitäminen ja kehittäminen. Yhdistyksen säännöissä ei mainita fi- tai kv-sääntöjä kertaakaan. Yhdistys edistää molempien sääntöjen peliä juuri siinä suhteessa kuin on tarpeen.

Ok, muistin siis väärin. Mielikuva oli, että perustamiskokouksessa puhuttiin molempien sääntöjen olevan yhtä tärkeitä. Voi toki olla, että puhuttiin, mutta ei esim. kirjattu sääntöihin.

Lain kohta kuitenkin on selvä, jos tuo tasavertaisuus olisi kirjattu sääntöihin:

"8 LUKU
Yhdistyksen lakkauttaminen
43 §
Lakkauttaminen ja varoitus

Yhdistyksen kotipaikan alioikeus voi sisäasiainministeriön, virallisen syyttäjän tai yhdistyksen jäsenen kanteesta julistaa yhdistyksen lakkautetuksi:

2) jos yhdistys toimii olennaisesti vastoin sen säännöissä määrättyä tarkoitusta"

Hönkki

Mitä Kärkkäiselle kuuluu ? Nytkin yksi Suomessa asuva italialainen kyselee aloitussettiä.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Lasse

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - lokakuu 17, 2010, 23:50:39
Mitä Kärkkäiselle kuuluu ? Nytkin yksi Suomessa asuva italialainen kyselee aloitussettiä.

Taitaa kuulua hiljaiseloa, ellei sitten Vesa tiedä jotain mitä minä en. Mulla ei ole ollu hirveästi paukkuja juntata asiaa eteenpäin ja en viitsi painostaa ketään tällaisessa.. Käsittääkseni Vesa hoiti menestyksekkäästi asiaa eteenpäin(sekä Total Soccerin suuntaan, että Kärkkäisen ostajan suuntaan!!!) sen jälkeen kun minä olin sitä yrittänyt käynnistää, mutta pelkään pahoin että asia voi jäädä ihan haaveeksi...
Mutta, mikäli tavalla tai toisella he(tai joku muu taho E-Suomessa) ottavat subbuteojohdannaisia myyntiin niin toki olen edelleen valmis jonakin päivänä ihan harrastemielessä ja omaksi ilokseni menemään lajia esittelemään poikieni kanssa. Total Soccerin ohella esimerkiksi Superfooty http://www.superfooty.com/ on mielestäni hyvä valinta!

Tuosta italialaisesta... mullahan olis subbuteowordlin kimppatilauksen johdosta kenttä, hyvät metallimaalit plus sitten figuureita ja sureshot-pohjia joissakin väreissä. Mutta en oikein kyllä rehellisesti sanottuna tiedä, että raaskiiko myydä noita kun ostin ne ikään kuin varalle, jos joskus tarvii esim myydä tutulle tai PSK:lle tms.. harkita voin. Täytyy miettiä :/ Itse maksoin kentästä+maaleista 62 puntaa+posteja...

ps. Italian suurlähetystön ilmoitustaulullehan kannattais laittaa subu.fi:n mainos lajista ;)

Hönkki

LainaaItalian suurlähetystön ilmoitustaulullehan kannattais laittaa subu.fi:n mainos lajista

Mulla oli sellainen kuvio mielessä, että otetaan yhteyttä Suomessa asuviin ulkomaisiin opiskelijoihin. Pitäis vaan löytää sopiva yhteydenottotapa. Joku ilmoitustaulu jonkun oppilaitoksen seinällä tai joku foorumi netissä.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Rossonero

Hiljaista on monestakin syystä. Tarkoitus on käynnistellä tuota vielä. Isona ongelmana setissä on TS:n mukana tuleva pallo, joka on tuplapainoinen oikeaan verrattuna. Se on ilmeisesti muuttumassa lähiaikoina.

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - lokakuu 17, 2010, 23:50:39
Nytkin yksi Suomessa asuva italialainen kyselee aloitussettiä.

Kaikkea tarviketta löytyy, jos ei halua ihan halpissettiä. Hinnat korkeintaan nettikauppojen hinnat (ilman posteja).

Jos asuu pääkaupunkiseudulla, niin voisi tulla joskus käymään. Laita hänelle vaikka mun yhteystiedot, niin voi tulla joskus tutustumaan lajiin.

mikma

Se meni sitten puihin tuo homma ??!!!

HARMI !!!