• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Total Soccer kaupan hyllylle Suomessa?

Aloittaja Rossonero, kesäkuu 03, 2010, 02:12:15

« edellinen - seuraava »

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02
Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 04, 2010, 11:14:41
Minusta et, Zinga, ollut ihan reilu nyt arvioidessasi selvästi vain irrallisia osia kirjoittamastani, joten vastaan myös aika suorasukaisesti.
Ok, sorry. Hieman vaan keitti yli kuin luin viestisi, jossa nimen omaan mentiin FI/KV-keskusteluun ja vieläpä mielestäni subvektiivisella eikä objektiivisella otteella.

Eipä mitään, keittihän se sitten täälläkin...

Jos kuitenkin katsot keskustelun alkua, niin ehdotin molempia sääntöjä, koska joku ehdotti vain toisia. Sen jälkeen vastakkainasettelu alkoi sinun "HeSun tappelijat" lauseestasi. Mutta tämä on sivuseikka.

Tarkoitukseni oli siis tuoda esille ennen kaikkea kaikenlaisia muita vaikuttavia asioita kuin säännöt. Yritin esittää, että ne ovat oikeasti sivuseikka sisällöltään, kunhan toimivat tuolla tasolla ja lyhyessä muodossa (molemmat toimivat). Yritin myös koko ajan jättää tilaa kaikille mahdollisuuksille, vaikka pelkät FI-säännöt eivät minusta olekaan vaihtoehto.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02Lähinnä viestini ydin yritti olla se, että on mielestäni väärin vertailla sääntöjä siten, että:
- FI-säännöt ovat enemmän jalkapallonomaiset
- FI-säännöillä on hauskempi pelata
- KV-säännöillä voi pelata vain kilpaillen
- ...

Tuo ei vaan pidä paikkansa. Hauskuus ja kilpailuhenkisyys ovat pelaajista ja liigoista, ei säännöistä kiinni. Ilkeämielisenä voisi vedota HesU:n viimepäiväiseen keskusteluun, ja todeta jotain aivan muuta FI-sääntöjen hauskuudesta kuin mitä toit esille. Tämä ei kuitenkaan olisi oikein, sillä HesU-liiga ei ole FI-säännöt (vai onko?).

Tässä tulee esille foorumi-keskustelun ongelma. Jos vastaa yksittäiseen kommenttiin (kuten minä Ilelle), voivat etenkin muut tulkita sen yleiseksi faktaksi. Se ei sitä ollut, vaan lähinnä Ilen kahden lauseen loogisuus suhteessa tuotteeseen ja kohderyhmään "vaati" huomautusta.

Olet oikeassa tuossa. Kaupan hyllyllä olevan tuotteen kohdalla on vain mietittävä todella tarkkaan, mitä sieltä mahdollisesti pelin ostavat hakevat. Esim. Capponi puhuu itse esim. italofoorumilla pelistä leikkikaluna tai siihen verrattavana pelinä. Hän sanoo suoraan, että ideana ei ole pelata sillä FISTF-turnauksia tai muita virallisia. Sillä voi niin tehdä, mutta koko tuotteen ajatus on saada ihmiset jälleen innostumaan yleensä pöytäjalkapallosta tänä pleikkariaikana.

Tässä mielessä voi olla erittäin merkityksellistä, että peli oikeasti muistuttaa säännöiltään jalkapalloa. KV-sääntöjen ongelmat ovat tässä mielessä tiedossa hyvin pelin mahtimaassa Italiassa, jossa osa kokee pelin olevan liian kaukana jalkapallosta. Ehdoton enemmistö hakeutuu kuitenkin lajin pariin maailmalla juuri emolajin innoittamana, ja haluaa pelata juuri jalkapallopeliä. Ja enemmistö ei ole kiinnostunut ainakaan aluksi laajemmasta toiminnasta kilpailumielessä tai edes liigoista muiden kuin tuttujensa kanssa.

Tämän takia haastankin molempiin sääntöihi perehtyneet miettimään, olisiko syytä miettiä pieniä helpotuksia/muutoksia pelattavuuteen/jalkapallon suuntaan molemmissa säännöissä.

Esim. (varmasti on muutakin) FI-säännöistä jättäisin mainitsematta kautta tekemisen kiellon sekä kalastuskiellon. Pelaajat tulkitsevat itse miten parhaaksi näkevät. KV-säännöissä suora vapari sekä pilkut (ei vaparia pilkulta, vaan aina pilkku, lapset tykkäävät varmasti) olisivat tervetulleita. Sivurajaheiton pituutta rajoittaisin myös. Nämä muuten muutamia eniten kritisoituja sääntöasioita Italiassa juuri jalkapallomaisuuteen (ja osittain myös pelattavuuteen) liittyen.

Lyhyt maininta siitä, että kilpasäännöt löytyvät netistä ja niissä on joitakin näistä poikkeavia juttuja. Niin se meni meilläkin pienenä periaatteessa. Omat tulkinnat ja kehitelmät eivät ole paha asia. On pikemminkin lajin etu, jos mahdollisille tuleville pelaajille jätetään tilaa ratkaista sääntöongelmia parhaalla keksimällään tavalla. Siinä kasvaa tulevia sääntöasiantuntijoita ja niiden kehittäjiä.

Yllä oleva siis koskee juuri tätä paketin lanseerausta etenkin Kärkkäiselle. Ei yleisiä sääntöjä, eikä varmaan edes Puolikuuta.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02Mielestäni on vaan faktaa, että:
- Kahtia sääntöjä ei kannata sotkea aloittelijoille (selkeyskysymys ja materiaalikysymys)

Bandu oli vuoden peli pari vuotta sitten. Siinä oli 5 erilaista mahdollisuutta pelata. Ei se ollut ongelma, ja pystyi valitsemaan myös yhden. Säännöissä opastettiin, että voi pelata vaikka vain yhdellä tavalla. Näin on useissa peleissä (esim. nopeat säännöt ja vaikeat säännöt).

Materiaaliksi riittänee 2 A4-paperia. Capponin ja Kärkkäisen edustajan kanssa jo (tänään) sovin, että suomenkieliset haluamamme jutut voidaan laittaa bokseihin. Käytännön toteutus tuohon on hieman auki, koska italiaksi tällaisen asian setviminen vie aika paljon aikaa, enkä ole ehtinyt.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02- KV-säännöt ovat selkeämmät ja niillä on helpompi aloittaa pelaamaan

Näkemyskysymys. KV-säännöillä tulee enemmän liikkuvia tilanteita, jotka tuovat eripuraa etenkin lasten keskinäisissä peleissä. FI-säännöt eivät ole yhtään epäselvät, kun niistä tekee selkeän lyhennelmän (eivät olleet Winterin säännötkään).

Molempien sääntöjen on oltava ehdottomasti erittäin riisutut ja selkeät. En usko, että meillä sellaisia vielä on lainkaan. Lisäsääntöjä sitten netistä tai yhdistykseltä halutessa.

On muistettava, että parasta kohderyhmää ovat kouluikäiset, jotka eivät ole teinejä. Boksissa pitää olla heille ymmärrettävät säännöt. Ja tiedän mm. iltistyöstä, että aika monen subua yksinkertaisemman lautapelin säännöt ovat liian vaikeat omaksua nopeasti tokaluokkalaisillekin.

On myös muistettava, että osa KV-sääntöjen helppoudesta tulee liukuaineista. Tuon mytävän pelin pitää kuitenkin toimia omillaan ilman niitä. Ja toisaalta lapsille markkinoitavaan ja myytävään peliin ei voida laittaa kehotuksia silikonisprayn ostamisesta. Pian ollaan muuten lakituvassa.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02- Molemmat säännöt simuloivat jalkapalloa (toinen paremmin kuin toinen jossain asiassa ja toisessa asiassa päin vastoin)

Joo, ei tästä ole tarvetta vääntää (en halua nyt asettaa näitä vastakkain). Molemmissa säännöissä on kuitenkin isojakin ongelmakohtia jalkapallomaisuuden suhteen. Ylempänä jo tästä.

Emme voi sivuuttaa italialaisten kokemuksia sen enempää miettimättä. Siellä näitä kommentoineet eivät ole de francescoja tai kouvonkorpia, vaan ihan tavallisia pelaajia, joista moni pelaa pienemmissä ympyröissä (siis oma kerho ja lähialue, joka monesti tarkoittaa meidän pääkaupunkiseudun toimintaamme) eikä käy usein FISTF-turnauksissa.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02- KV-säännöillä on enemmän kansallista toimintaa ja sitä kautta saadaan aloittelijat helpommin yhdistyksen toimintaan mukaan

Suurin osa ei todennäköisesti ole kiinnostunut yhdistyksen toiminnasta. Lapsena kukaan tuntemani ei toivonut sellaista, vaan kaikki halusivat juuri pelata kaveriensa kanssa omia pelejään. Muutamat sitten innostuivat niin, että isompanakin ovat mukana.

Boksissa pitää olla yhteystiedot tietenkin. Sitä ei kuitenkaan pidä lähteä markkinoimaan yhdistyksen tarpeiden pohjalta. Ainakaan Kärkkäisellä se ei edes ole mahdollista.

Juttelin ostajan kanssa, ja haluavat tietenkin toimia reilusti, mutta pääasia on kuitenkin tuotteen myynnin maksimoiva markkinointi ja sisältö. En usko, että sisältö, jossa maksimoidaan meidän yhdistyksemme (joka ei itse asiassa ole tehnyt yhtään mitään asiassa) saama hyöty menee läpi tuottajalle saati ostajalle, joita asia oikeasti koskee.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02- KV-säännöillä on mahdollisuus kansainväliseen kilpailutoimintaan, jos joku uusi pelaaja sattuisikin olemaan tästä joskus kiinostunut

KV-säännöt jossakin muodossa pitää toki olla mukana. En ole sitä hetkeäkään edes miettinyt. Tuo on kuitenkin todella kaukainen asia, kun ostopäätös tehdään. Ja sen tekemiseen pitää olla oikea sisältö, jota voi mainostaa tavalla, joka myy paljon.

Yhdistyksen materiaaliin tietenkin laitettaisiin lyhyt kommentti pelistä Suomessa ja kansainvälisesti. Ja lisätietoja yhdistykseltä ja netistä.

Jos pelaa peliä omassa porukassa tapaamatta kokeneita pelaajia, ei peli avaudu (sitä ei opi) ns. oikealla tavalla, vaikka olisi 70 sivua sääntöjä. Se on nähty viime vuosien uusien pelaajien kokemuksista. Se vaatii kuitenkin muuta kuin tuon pienen sääntölyhennelmän.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02- Pienen piirin repiminen kahtia ei auta yhdistyksen markkinaponnisteluissa pätkääkään.

Meillä on kahdet säännöt, ja siitä ei pääse mihinkään. Eivät ne toisiaan estä tai toimintaa nytkään hajota. Moni ei pelaisi lainkaan ilman toisia sääntöjä.

Yhdistyksen markkinoinnin pääpaino on jo KV:ssä. Minä en yhdistyksen jäsenenä halua, että FI kuolee pois vain siksi, että se dumpataan. Sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä tässä asiassa, koska yhdistyksen markkinointi ei ole tuotteen tarkoitus (ylempänä jo siitä).

Mitään näistä asioista ei ole tarkoitettu loukkamaan ketään tai pitämään toisia sääntöjä toisia parempana.

Rossonero

#31
Lainaus käyttäjältä: SUFC - kesäkuu 04, 2010, 15:14:30
Taitaa olla edes turha haaveilla FI-sääntöjen sisällyttämisestä, kun ne ovat jälleen muuttumassa ja viimenen kirjoitettu versio taitaa olla pari vuotta vanha?

FI-säännöistä kuten muistakin tuonne tulisi kuitenkin yksinkertainen versio.

Toivoisin mieluummin rakentavia ideoita kuin toisten sääntöjen vähättelyä. Se ei kuulu tähän aiheeseen.

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: Lasse - kesäkuu 04, 2010, 15:33:14
Total Soccerin seurajoukkueissa ei tainnut olla irtomaalivahteja laisinkaan mukana

Hyvä pointti. Kysyn Capponilta voiko asialle tehdä jotain.

Fabio

OOO!!

Hyvä Vesa! Alatko ihan viralliseksi maahantuojaksi näille tuotteille?

Oletko laskenut mihin hintaan kaupat voisivat "normaalikatteella" myydä
esim. joukkueen?

T:Pasi

Rossonero

#34
Lainaus käyttäjältä: Fabio - kesäkuu 04, 2010, 16:00:37
OOO!!

Hyvä Vesa! Alatko ihan viralliseksi maahantuojaksi näille tuotteille?

Oletko laskenut mihin hintaan kaupat voisivat "normaalikatteella" myydä
esim. joukkueen?

T:Pasi

En toki. Hoidan tätä hommaa täysin intohimosta peliin. En saa tästä mitään, menetän vain rahaa, koska tämä on pois omasta työstäni. Maahantuoja tuossa välissä myös nostaisi hintaa, joka ei ole hyvä, koska haluan, että noita saadaan kaupaksi.

Kun homma ei edennyt rupesin sitä itse edistämään. Lasse antoi yhteystiedot Kärkkäiselle, ja itse hoidin luottamukselliset välit TS:n porukkaan, jotka lähettävät ilmaiset näytteet Kärkkäiselle.

Hoidan homman alkuun molempiin suuntiin, koska Kärkkäisellä ei ole asiantuntemusta, ja tietyt pikkuseikat kuten suomaaliset paperit on minun helpompi sopia jo valmiiksi Capponin kanssa. Itse tilauksissa ja hintaneuvotteluissa en ole osallisena. Jos tarvitsevat sitten jotain tietoa, voivat kysyä.

Hinnoista ei siis vielä tiedä, koska se riippuu mm. volyymistä. Jos menee Giochi Preziosin sivuille, niin sieltä näkee kuitenkin Italian kauppahinnat.

Lasse

#35
Vedettäiskö kaikki happea välillä... ja annetaan työrauha niille jotka tätä talkootyötä tekevät. Menee jo tämäkin viestiketju välillä niin tympeäksi lukea..

joo, se tuli vielä mieleen noista säännöistä, että mikäli tosiaan Total Soccerin mukana EI tule mitään sääntöjä(ja vaikka tulisikin), niin sittenhän sinne voi ujuttaa valmiiksi mietityt sovelletut säännöt, jotka auttaisivat nimenomaan aloittelijoita nauttimaan pelistä. Sikäli nuo Vesan mietinnät sännöistä on kyllä ihan järkeviä.


ps. minä en ymmärtänyt Kaitsun kommenttia mitenkään negatiivisena FI-sääntöjen dissauksena, vaan yleisenä toteamuksena, että ne säännöt lienevät muuttumassa lähiaikoina ja ei välttämättä kannata niitä laittaa mukaan. no tää on tätä.. joka tapauksessa, rauhoitutaas vähän, itse kukin :P

edit: työrauhan pyytämisellä tarkoitin siis lähinnä just sitä että alkaa välillä ittee jo turhauttaa tää sääntöjen vastakkainasettelu ja toisten piikittely...pointtihan tässä on nyt vain saada tuote/peli esille

Zinga

Lainaus käyttäjältä: Lasse - kesäkuu 04, 2010, 16:26:23
Vedettäiskö kaikki happea välillä... ja annetaan työrauha niille jotka tätä talkootyötä tekevät. Menee jo tämäkin viestiketju välillä niin tympeäksi lukea..
Älä nyt, olimme juuri Vesan kanssa pääsemässä vauhtiin...  ;D

Tärkeintä on keskustella ja päästä sellaiseen tulokseen, että kauppoihin mahdollisesti tulevasta paketista tulee mahdollisimman hyvä! Valitettavasti FI/KV-sääntökeskustelu on sellainen, joka johtaa usein intohimorikoksiin ja Off topic -leimoihin.

Lainaus käyttäjältä: RossoneroKaupan hyllyllä olevan tuotteen kohdalla on vain mietittävä todella tarkkaan, mitä sieltä mahdollisesti pelin ostavat hakevat. Esim. Capponi puhuu itse esim. italofoorumilla pelistä leikkikaluna tai siihen verrattavana pelinä. Hän sanoo suoraan, että ideana ei ole pelata sillä FISTF-turnauksia tai muita virallisia. Sillä voi niin tehdä, mutta koko tuotteen ajatus on saada ihmiset jälleen innostumaan yleensä pöytäjalkapallosta tänä pleikkariaikana.
Juuri tuo on minusta ydinidea, jonka takia pelin saaminen kauppoihin olisi huippujuttu. Toisaalta tärkeää olisi myös saada aikaan hyvin myytävä peruspaketti, jonka voisi ostaa netin kautta ja jolla voisi aloittaa pelaamisen. Nythän aloittelijan ensimmäinen kysymys forumilla on, mitä kaikkea ja mistä pitäisi tilata. Muun muassa tuon toin esille FISTF-forumilla maalivahtikysymyksen yhteydessä. Minusta olisi tärkeää saada hyvä ja halpa (no joo joo) muoviveskari mukaan aloituspaketteihin, joilla voisi pelata kv-peliä. Olikohan juuri Capponin vastaus, että nuo peruspaketit ovat leluja ja ei tarkoitettu oikeaan peliin.

Sinällään onkin ihan sama, minkälaiset vermeet aloituspaketissa on, kunhan ne vaan toimivat. Jos laji vähänkään alkaa kiinnostamaan, otetaan yhteyttä Subu ry:öön ja ostetaan toisen sukupolven pelikamppeet. Siitä pari kuukautta ja jo on uusi jengi tilauksessa. Vähän kuin huumeiden kauppaamisessa ensin on saatava poka koukkuun...

Vesa: Jutellaan sitten tarkemmin, kun homma alkaa konkretisoitumaan. Samalla vaivalla voisi hoitaa levityksen sinne Puolenkuun peleihin. Tietenkin sillä edellytyksellä, että et ole luvannut Kärkkäiselle yksinoikeuksia TS-kontakteihin.

Lasse

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 16:48:45

Tärkeintä on keskustella ja päästä sellaiseen tulokseen, että kauppoihin mahdollisesti tulevasta paketista tulee mahdollisimman hyvä! Valitettavasti FI/KV-sääntökeskustelu on sellainen, joka johtaa usein intohimorikoksiin ja Off topic -leimoihin.


Jep! :) Ja kyllä minäkin sen jollain tasolla ymmärrän, että pakko näistä asioista on keskustella, vaikka mieleni tekeekin välillä sanoa että lopettakaa jo :D Mä olen niin uus vielä näissä subbuteopiireissä, etten osaa itse vielä oikein vääntää veistä sääntöhaavoissa ;)

Epis

Joo, ei ollut sääntöihin kohdistunut (tai muutenkaan) dissaus, vaan toteamus saatavilla olevien FI-sääntöjen tämän hetkisestä tilasta. Näin ollen suoraa copy-pastea käyttämällä ei tiivistelmän luonti näppärästi onnistu. Kaitpa tuo tekevältä menee samalla, kun FI-säännöt kirjoitetaan uudestaan puhtaaksi ja päivitetään mahdollisten ääntöviilausten jäljiltä.

Joo, ei mulla oo mitään sitä vastaan, että lajia yritetään saada eri tavoin markkinoitua tietämättömyydessä elävälle kansalle.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Rossonero

#39
Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 16:48:45
Lainaus käyttäjältä: Lasse - kesäkuu 04, 2010, 16:26:23
Vedettäiskö kaikki happea välillä... ja annetaan työrauha niille jotka tätä talkootyötä tekevät. Menee jo tämäkin viestiketju välillä niin tympeäksi lukea..
Älä nyt, olimme juuri Vesan kanssa pääsemässä vauhtiin...  ;D

Tärkeintä on keskustella ja päästä sellaiseen tulokseen, että kauppoihin mahdollisesti tulevasta paketista tulee mahdollisimman hyvä!

Juuri näin.

Osittain HeSun viime päivien tapahtumistakin johtuen FI/KV -asiat ovat tulenarkaa tavaraa.

Pahoittelen, Kaitsu, ylireagoimistani. Ei tuo niin paha ollut. Olen vain ottanut tämän homman saamisen vauhtiin niin, että saadaan MM-kisahuumasta vetoapua, ja tiettyjä paineita on. Mainitun työajan lisäksi tässä menee vapaa-aikaakin, joka on kortilla, joten pientä stressiä ehkä havaittavissa. Silloin jotkut asiat, jotka tuntuvat sivuseikoilta tai ne tulkitsee väärin, rupeavat harmittamaan.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 16:48:45Muun muassa tuon toin esille FISTF-forumilla maalivahtikysymyksen yhteydessä. Minusta olisi tärkeää saada hyvä ja halpa (no joo joo) muoviveskari mukaan aloituspaketteihin, joilla voisi pelata kv-peliä. Olikohan juuri Capponin vastaus, että nuo peruspaketit ovat leluja ja ei tarkoitettu oikeaan peliin.

Caponi on muutamassa eri yhteydessä tuota puhunut. Tuo oli yksi. Minusta näkemyksesi oli oikea, jos tuleva veskari on edullinen. Mutta emme vielä tiedä edes toteutuuko veskarimuutos ja miten.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 16:48:45Sinällään onkin ihan sama, minkälaiset vermeet aloituspaketissa on, kunhan ne vaan toimivat. Jos laji vähänkään alkaa kiinnostamaan, otetaan yhteyttä Subu ry:öön ja ostetaan toisen sukupolven pelikamppeet. Siitä pari kuukautta ja jo on uusi jengi tilauksessa. Vähän kuin huumeiden kauppaamisessa ensin on saatava poka koukkuun...

Tässä pitkälti se mitä ajan takaa. Alkutilanne on vain alkutilanne. Potentiaaliset kalat uivat kyllä yhdistyksen verkkoon, kun yhteystiedot ovat selvillä. Lähdin itsekin lapsena äidin kanssa Genovaan Winterin boksin yhteystietojen siivittämänä.

Osittain tämän takia minusta keskustelu FI/KV -säännöistä on aika turha, kunhan ne selvästi erotellaan sääntöpaperissa (tukisi myös yhdistyksen perusajatusta sääntöjen tasavertaisuudesta). Todennäköisesti jotkut kehittelevät omia hybridejään, mutta mitä siitä. Niin mekin teimme.

Suuntaisin energian ennemmin hyvin viimeisteltyihin, yksinkertaisiin ja oikeasti myyviin (jalkapallointoilijat, muut kohderyhmät?) sääntöihin, molempien sääntöjen pohjalta. Kaikki ideat ja huomiot ongelmakohdista/tärkeistä kohdista ovat tervetulleita.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 16:48:45Vesa: Jutellaan sitten tarkemmin, kun homma alkaa konkretisoitumaan. Samalla vaivalla voisi hoitaa levityksen sinne Puolenkuun peleihin. Tietenkin sillä edellytyksellä, että et ole luvannut Kärkkäiselle yksinoikeuksia TS-kontakteihin.

Joo, myin oikeudet isolla rahalla...

Aina parempi, jos saadaan useampaan paikkaan. Esittelypakkausten suhteen homma on lähellä konkreettista, joten palataan, Zinga, asiaan lähipäivinä tarkemmin. Erona tulee olemaan se, että Kärkkäinen neuvottelee suoraan oman hankintahintansa TS:n porukan kanssa. Puolenkuun jutut voidaan yrittää saada samaan hintaan, mutta se on periaatteessa liikesalaisuus. Voidaan epävirallisesti kysellä Capponilta hyvää hintaa, joka ehkä vastaisi tuota. Toki katteissakin on eroja.

Rossonero

#40
Lainaus käyttäjältä: Lasse - kesäkuu 04, 2010, 17:17:52
Jep! :) Ja kyllä minäkin sen jollain tasolla ymmärrän, että pakko näistä asioista on keskustella, vaikka mieleni tekeekin välillä sanoa että lopettakaa jo :D Mä olen niin uus vielä näissä subbuteopiireissä, etten osaa itse vielä oikein vääntää veistä sääntöhaavoissa ;)

Sääntövääntöjä on joka lajissa. Homma on huomattavasti rajumpaa ja rumempaa ulkomailla ja etenkin eri maiden välillä. Älytöntähän tämä välillä on meilläkin, mutta tietyt intohimot, pakkomielteet jne vievät mennessään. Loppuihan se Openin veteraanisarjan finaalikin oikeastaan sääntökiistaan (eri tulkinta tahallisista virheistä tms). Mutta tämä on jo toinen aihe.

Fabio

En ymmärrä yhtä juttua.  ???

Miksi noi säännöt yleensäkään tarvisi saada ängettyä niihin paketteihin
jo ulkomailla?
Eikö ne voisi olla vaikka siinä hyllyn laidalla missä pelejä
myydään.. (tai kassan takana, myyjät voisivat antaa jokaiselle ostajalle
mukaan..) Näin on ollut useammankin pelin/laitteen kanssa.. Pieni halpa
teline, johon teksti: "Ota tästä Subbuteo-säännöt). Eikä siitä olisi mitään
haittaa jos joku vaikka ottaisi säännöt vaikkei ostakaan peliä!

Ja jos ohjeet ovat loppu, netistä löytyvät! :)

Niin Helppoa! Ei tarvisisi vääntää valmistajan kanssa..

T:Pasi

Lasse

Lainaus käyttäjältä: Fabio - kesäkuu 05, 2010, 19:15:01
Miksi noi säännöt yleensäkään tarvisi saada ängettyä niihin paketteihin
jo ulkomailla?
Eikö ne voisi olla vaikka siinä hyllyn laidalla missä pelejä
myydään..

Juu tuota on mietitty ihan alusta asti yhtenä vaihtoehtona, että ovat siinä lähellä tarjolla. Rossonerohan on nyt alkanut jatkohoitaa tätä asiaa(iso peukku Vesalle!) ja on luultavasti keskustellut aiheesta kaupan edustajan kanssa. Kauppahan siitä viime kädessä päättää mitä ottavat myyntiin ja miten haluaa säännöt tarjota. Katsotaan nyt miten asiassa tulee käymään..


Epis

Pasin ideahan voisi olla erittäinkin toimiva mun mielestä.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Rossonero

#44
Lainaus käyttäjältä: Fabio - kesäkuu 05, 2010, 19:15:01
Miksi noi säännöt yleensäkään tarvisi saada ängettyä niihin paketteihin
jo ulkomailla?
Eikö ne voisi olla vaikka siinä hyllyn laidalla missä pelejä
myydään.. (tai kassan takana, myyjät voisivat antaa jokaiselle ostajalle
mukaan..) Näin on ollut useammankin pelin/laitteen kanssa.. Pieni halpa
teline, johon teksti: "Ota tästä Subbuteo-säännöt). Eikä siitä olisi mitään
haittaa jos joku vaikka ottaisi säännöt vaikkei ostakaan peliä!

Kuten, Lasse sanoi, on kiinni kaupasta miten haluavat. Helpointa on, että ovat mukana paketissa. Eivät ainakaan jää puuttumaan vahingossa.

Sääntöjen ei välttämättä tarvitse olla paketeissa jo ulkomailla, mutta sekä rahan että käytännön takia helpointa luultavasti.

Myyjät eivät tuollaisessa liikkeessä voi ruveta yhden pienen pelin tarvikkeita jakamaan kassalla.

Telineen ei myöskään tarvitse olla halpa ellei kauppa niin halua... Syynä se, että yhdistys ei ole tässä asiassa toimijana lainkaan. Yhdistys toki kerää hedelmää, jos harrastajia tulee. Kauppa toivoo mahdollisuuksien mukaan esittelytilaisuuksia tietenkin harrastajilta, jos intoa on. Tuon hoitanevat kuitenkin innokkaat yksityishenkilöt, jotka toki voivat olla yhdistyksen jäseniä.

Kirjekurssikin riittänee, vai mitä Hönkki...

Lainaus käyttäjältä: Fabio - kesäkuu 05, 2010, 19:15:01Ja jos ohjeet ovat loppu, netistä löytyvät! :)

Tarkoitus on saada kaikki tarvittava yhdellä kertaa. Ei mitään lisävarusteiden tilailua tai etsimistä, jotta pääsee pelaamaan.

Lainaus käyttäjältä: Fabio - kesäkuu 05, 2010, 19:15:01Ei tarvisisi vääntää valmistajan kanssa..

Ei voi sanoa vääntämiseksi. Tässä olisi etuna se, että kulut menisivät todennäköisesti tuottajalle, joka sitten tarvittaessa lisää ne "tukkuhintaan". Sääntöjen osalta se menisi juuri näin.

Säännöt on käytävä läpi paketin sääntöjen kanssa, jotta niihin saadaan lisättyä paketin säännöissä olevien kuvien numerot. Zingan kanssa tätä sääntöasiaa selvittelemme ja hoidamme. Infotaan, kun on tietoa enemmän. Pitää muuten muistaa kysyä kaupalta pitääkö Suomessa myytävässä lapsillekin suunnatussa tuotteessa ruotsinkieliset ohjeet, tai haluavatko sellaiset. Sekin kyllä hoituu.

Lainaus käyttäjältä: Lasse - kesäkuu 05, 2010, 19:27:47
Juu tuota on mietitty ihan alusta asti yhtenä vaihtoehtona, että ovat siinä lähellä tarjolla. Rossonerohan on nyt alkanut jatkohoitaa tätä asiaa(iso peukku Vesalle!) ja on luultavasti keskustellut aiheesta kaupan edustajan kanssa. Kauppahan siitä viime kädessä päättää mitä ottavat myyntiin ja miten haluaa säännöt tarjota. Katsotaan nyt miten asiassa tulee käymään..

Joo, sovin asiasta sekä tuottajan että kaupan kanssa. Molempien kanssa on jo sovittu, että suomenkieleiset säännöt sekä muu yhdistyksen info tulee mukaan. Yksityiskohtainen toteutus selviää sitten, kun on näytekappaleet tutkittu ja tuote päätetty ottaa hyllyyn. Menee jonnekin elokuun lopulle todennäköisesti tuo hyllytys.

Kiitokset peukusta, Lasse!