• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Total Soccer kaupan hyllylle Suomessa?

Aloittaja Rossonero, kesäkuu 03, 2010, 02:12:15

« edellinen - seuraava »

Rossonero

#15
Lainaus käyttäjältä: AriFerra - kesäkuu 03, 2010, 23:26:43
Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 03, 2010, 23:12:43

Lainaus käyttäjältä: AriFerra - kesäkuu 03, 2010, 20:49:29
Onhan FI-säännöillä mukava hengailla, ja pelaamisessa on paljon kivaa.
Mutta oikeasti hei. Jos kauppaan suurelle yleisölle, niin Zingan ajatus yksistä säännöistä on ainoa toimiva tässä tapauksessa.

Mitä veikkaat, että juuri suuri yleisö hakee? Mukavaa hengailua ja kivaa, vai kilpalajia? Yhdet säännöt kääntyisivät tällä perusteella FI-puolelle.

Tämä ei siis ole yksiselitteinen asia. Mutta ei myöskään syy ruveta vääntämään iänikuista KV-FI -vertailua.

Ehdotan Rossonerolle SubuSelityksen Maailmanmestari-titteliä. Osaat kyllä kääntää hetkessä ajatukset päälaelleen...
Tämä on siis ihan positiivisessa mielessä sanottu lisäyksenä ripaus hjuumoria. Sen verran "hyvin" jo tunnemme, että uskallan lohkaista.
Ihan oikeasti, ajatuksesi mitä suuri yleisö lelukaupasta hakee, pisti ajattelemaan asiaa aivan eri tavalla.

Vanha manipuloija...

Tätä asiaa on tullut itse asiassa tullut mietittyä aika paljon. Kyse on aika ainutlaatuisesta tilaisuudesta suomalaiselle subulle, ja vaatii hyvin pohditun strategian. En myöskään kehtaa ottaa yhteyttä ja toimia Kärkkäisen ja Capponin välillä, jos en heti pysty tarjoamaan jotain valmiiksi mietittyä, jonka voi perustella. Pitää tietää kenelle miksi, miten. Ja jos mahdollista myös kenelle toiselle, miksi hänelle, ja miten. Kohderyhmät eri versioille ovat hieman erilaiset.

Olen myös huomioinut italialaisen lelukauppaketjun (Giochi Preziosi, Genoa CFC:n puheenjohtajan ketju) lanseerauksen lähtökohtia. Tämä on lelu, kiva peli, kuten lautapelit ja seurapelit. Siinä vaiheessa välineiltä ei vaadita kauheasti, sääntöjen pitää olla lyhyet ja mahdollisimman yksinkertaiset, mutta niiltä ei vaadita muuten juuri mitään muuta kuin jonkinlaista toimivuutta (lapset ovat luovia, ja kehittävät niitä kuitenkin). Ja hauskaa pitää olla pelin parissa juuri siten kuten kukin haluaa. Jalkapallokytkös on tärkeä eri joukkueineen. Sillä taas ei ole väliä kuinka moni ja missä pelaa lajia milläkin tavalla. Pro-subu tulee myöhemmin, jos innostuu, ja sen oma kohderyhmä löytää pelin ja tarvikkeetkin netistä suoraan.

Nuo ovat myös ne lähtökohdat, joilla Suomessa pelattiin, kun kaupoissa sitä entisaikoina oli. Osa siirteli pelaajia nostamalla, osa tajusi näpäyttää, säännöt olivat sillisalaatti suomennosvirheitä ja erilaisia silloisia kv-sääntöversioita (muuttuivat usein). Peli kuitenkin toimi aivan loistavasti ja eri taustoista tulleet pelistä innostuneet pelaavat edelleenkin. Suurin osa myös kehitti itse sääntöjä eteenpäin lapsena (erittäin mielenkiintoinen ja lapsille sopiva lisämauste näin jälkikäteen mietittynä).

En ole kuitenkaan varma (vielä) mikä on oikeasti järkevin tai paras taktiikka. Puolikuussa varmasti ainakin eri kuin Kärkkäisellä.

Toivoisinkin ihan oikeasti pohdintaa ja ajatuksia näistä. Pitäytyminen KV/FI -akselilla on postihevosen näkökulma (laput silmien sivuilla) tässä tilanteessa. (Pakko kai tarkentaa, että ei pahalla ketään kohtaan.)

Sen tiedän mitä asioita tuon esiin kaupan lehteen (toivottavasti) tulevassa jutussa. (En mainitse sääntöeroja.)

AriFerra

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 04, 2010, 00:03:42
Peli kuitenkin toimi aivan loistavasti ja eri taustoista tulleet pelistä innostuneet pelaavat edelleenkin. Suurin osa myös kehitti itse sääntöjä eteenpäin lapsena (erittäin mielenkiintoinen ja lapsille sopiva lisämauste näin jälkikäteen mietittynä).

Näinhän se meni. Jossakin täällä foorumin kätköissä majailee lienee viestiketju jossa muutamat ovat kertoneet taustastaan, mm. minä.
70-luvun puolivälissä Ukissa kaverin kanssa lattialla pelailtiin, ja meidän säännöissä hyökkääjä sai näpäyttää aina kahta figuuria, puolustaja yhtä. Ilmankos niitä maaleja tulikin enemmän kuin nykyään...
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Epis

Lainaus käyttäjältä: RossoneroSuomalaista pelataan HeSun ja Porvoon (sekä esim Sepon ja Tiikkiksen ja pienten yhdistyksen toiminnan ulkopuolella olevien pikkuliigojen) johdolla todella huomattavasti enemmän kuin KV:tä Suomessa. Omatkin pelimääräni ajallisesti ovat varovaisesti arvioiden 80-20 suomalaisen suuntaan.

KV:ssä vain Lappeenrannassa pelimäärät oikeuttavat tuon kommentin.
Selevä!
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Zinga

Jotenkin arvasin... ...et tainnut Vesa lukea tai ymmärtää tätä seuraavaa:
Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 03, 2010, 20:30:56
Kunhan vain kaikki ymmärtäisivät edellä mainitun, jos vain objektiivisesti osaisivat asiaa ajatella.
No, olihan tuo kielellisesti aika paskasti kirjoitettu lause. Pahoittelut siitä.

Lainaus käyttäjältä: Rossonerovälineiltä ei vaadita kauheasti, sääntöjen pitää olla lyhyet ja mahdollisimman yksinkertaiset, mutta niiltä ei vaadita muuten juuri mitään muuta kuin jonkinlaista toimivuutta (lapset ovat luovia, ja kehittävät niitä kuitenkin).
Niinpä... Tässä saattoi jopa hieman pilkahtaa se, että olisit ymmärtänyt viestini perimmäisen tarkoituksen. Sitten päätit taas painaa kaasupoljinta ja mopo karkasi...

Lainaus käyttäjältä: RossoneroPääasiallisena kohderyhmänä (todennäköisenä) ainakin Kärkkäisellä etenkin pikkupojat ja isät, jotka tykkäävät jalkapallosta. Suomalaisessa on huomattavasti asioita, jotka vetoavat juuri tuohon. He ostavat jalkapallopelin, eivät kokonaan irrallaan olevaa lajia, joka taas kv on.
Joo, jalkapallosta mä en tykkää yhtään mutta kiva on neppailla jotain muoviukkoja...

Lainaus käyttäjältä: RossoneroMitä veikkaat, että juuri suuri yleisö hakee? Mukavaa hengailua ja kivaa, vai kilpalajia? Yhdet säännöt kääntyisivät tällä perusteella FI-puolelle.
Totta! Kukaan kv-säännöillä pelaavista ei todellakaan nauti pelistä. Itsekin taisin 90-luvulla siirtyä FI-säännöistä KV-sääntöihin juuri sen takia, että halusin pelata sitä lajia, josta en oikeasti tykkää lainkaan. FI-sääntöihin en uskalla koskea, sillä se saattaisi olla niin kivaa, että en voisi vastustaa lisäpelejä. Jäisin koukkuun..

Helsinki Openissa junnuja oli kiva katsoa, kun he menivät naama näkkärillä pelien välillä istumaan seinänvierustalle. Joku muistaakseni yritti kerran hymyillä, mutta onneksi ehdin nopeasti oikaisemaan nuorisoa: "Nyt kakarat turpa kiinni. Tämä on kilpalaji, jossa hauskanpito on kiellettyä!"

Lainaus käyttäjältä: RossoneroKV:ssä vain Lappeenrannassa pelimäärät oikeuttavat tuon kommentin.
::)

mikma

Jos laitamme vain yhdet, voidaanko silloin hallitusta syyttää toisen sääntöjen puolestapuhujana? KV on kuitenkin tämän päivän trendi. Näkeehän sen jo järjestettävien kisojen määrässä.

Kannatan kuitenkin myös FI-sääntöjen sujauttamista mukaan.

Porvoossa otimme käytännössä samaan aikaan molemmat säännöt mukaan. Oliko/onko siitä hyötyä tai haittaa niin ei mielestäni. Olihan hyvä huomata, että itse tykkään enempi pelata FI-säännöillä, kun taas esim. Ile ja Jere KV-säännöillä. Jos Porvoossa olisi enemmän harrastajia pelaisin vain FI-säännöillä.

Pitäisikö tähän nyt perustaa p(r)aketti- ryhmä joka ottaa asian hoitaakseen vai miten mennään?

Tässä kohta huomaamme vuoden vaihtuvan ja päätöstä ei ole saatu aikaiseksi.

ystävällisesti hän.

Rossonero

#20
Minusta et, Zinga, ollut ihan reilu nyt arvioidessasi selvästi vain irrallisia osia kirjoittamastani, joten vastaan myös aika suorasukaisesti.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 08:43:30
Jotenkin arvasin.

Varmaan johtuu maineestani, kun sinäkin halusit ymmärtää väärin. Yllätyin myös, että juuri sinä otit näin itsellesi epätyypillisen tavan vastata. Ei se mitään, mutta minusta tässä asiassa ei ole kyse hiekkalaatikkoleikistä, vaan tärkeästä asiasta, joka on monimutkainen.

Ymmärsin pointtisi, mutta kuten sanoin, ajattelen asian eri tavoin. Esitin mm. Porvoo-esimerkillä, että näkemyksesi ei ole paikkaansapitävä fakta vaan mielipide kuten minunkin kaksien sääntöjen ajatukseni.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 08:43:30
Lainaus käyttäjältä: Rossonerovälineiltä ei vaadita kauheasti, sääntöjen pitää olla lyhyet ja mahdollisimman yksinkertaiset, mutta niiltä ei vaadita muuten juuri mitään muuta kuin jonkinlaista toimivuutta (lapset ovat luovia, ja kehittävät niitä kuitenkin).
Niinpä... Tässä saattoi jopa hieman pilkahtaa se, että olisit ymmärtänyt viestini perimmäisen tarkoituksen. Sitten päätit taas painaa kaasupoljinta ja mopo karkasi...

En tiedä mitä tarkoitat.

Ehkä näitä:

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 04, 2010, 00:03:42
Pitää tietää kenelle miksi, miten. Ja jos mahdollista myös kenelle toiselle, miksi hänelle, ja miten. Kohderyhmät eri versioille ovat hieman erilaiset.

Puhunko tässä yhdestä asiasta?

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 04, 2010, 00:03:42En ole kuitenkaan varma (vielä) mikä on oikeasti järkevin tai paras taktiikka. Puolikuussa varmasti ainakin eri kuin Kärkkäisellä.

Olenko sokeasti jommankumman puolella tässä?

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 04, 2010, 00:03:42Toivoisinkin ihan oikeasti pohdintaa ja ajatuksia näistä. Pitäytyminen KV/FI -akselilla on postihevosen näkökulma (laput silmien sivuilla) tässä tilanteessa. (Pakko kai tarkentaa, että ei pahalla ketään kohtaan.)

En olisi uskonut tämän kommentin jälkeen saavani tuollaista palautetta. Peräänkuulutin pohdintaa ja ajatuksia.

Voisiko tätä nyt oikeasti käydä läpi ilman tuota KV/FI -vastakkainasettelua? Zinga muuten oli se, joka kirjoitti ensin näin: "Ne, joilla pääsääntöisesti pelaa (tai tappelee) 80-luvulla pelin omaksuneet vanhat fiilistelijät (pääsääntöisesti HesUssa), vai ne joilla näyttäisi olevan kansallisesti ja ajallisesti kattavampaa toimintaa."

Tuo oli jo asenteena ihan älytön. Ihan yhtä hyvin voisi sanoa, että käytetäänkö niitä, joilla pelataan Suomessa huomattavasti enemmän tuntimäärissä (fakta) ja huomattavasti enemmän jalkapalloon kytkeytyen (fakta), vai niillä joista kansainvälisesti ja lajin mahtimaassa Italiassakin tapellaan rajojen yli ja rajojen sisällä (huom. Old Subbuteo -porukka on Italiassa huomattavasti sopuisampaa).

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 08:43:30
Lainaus käyttäjältä: RossoneroPääasiallisena kohderyhmänä (todennäköisenä) ainakin Kärkkäisellä etenkin pikkupojat ja isät, jotka tykkäävät jalkapallosta. Suomalaisessa on huomattavasti asioita, jotka vetoavat juuri tuohon. He ostavat jalkapallopelin, eivät kokonaan irrallaan olevaa lajia, joka taas kv on.
Joo, jalkapallosta mä en tykkää yhtään mutta kiva on neppailla jotain muoviukkoja...

Ei tuosta ole kyse, enkä sitä tarkoittanut. Suomalaista pelataan kuitenkin enemmän jalkapallopelinä. KV on mies miestä vastaan peli, jonka FISTF (sääntöjen tekijä ja muokkaaja) tai ainakin osa sen vaikuttajista haluaa pitää erillään futiksesta, ja jopa karsastaa puhetta jalkapallopelistä. Iso osa esim. Italiassa olevista vähemmän kovista pelaajista kuitenkin ymmärtää ongelmat juuri markkinoinnissa, ja toivoisi sääntöjen olevan lähempänä jalkapalloa (sivurajan säätely takaisin, suorat vaparit jne).

Entä jos kattojärjestön mielestä peliä ei saa pitää jalkapallopelinä? Voiko sitä sitten sellaisena markkinoida?

Asia ei ole ihan mustavalkoinen millään tasolla.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 08:43:30
Lainaus käyttäjältä: RossoneroMitä veikkaat, että juuri suuri yleisö hakee? Mukavaa hengailua ja kivaa, vai kilpalajia? Yhdet säännöt kääntyisivät tällä perusteella FI-puolelle.
Totta! Kukaan kv-säännöillä pelaavista ei todellakaan nauti pelistä. Itsekin taisin 90-luvulla siirtyä FI-säännöistä KV-sääntöihin juuri sen takia, että halusin pelata sitä lajia, josta en oikeasti tykkää lainkaan. FI-sääntöihin en uskalla koskea, sillä se saattaisi olla niin kivaa, että en voisi vastustaa lisäpelejä. Jäisin koukkuun..

Tuo vastaus oli suoraan Ilen kommenttiin, jossa hän kuvasi noin suomalaista, mutta sanoi KV-sääntöjen olevan paremmat pakettiin, jos laitetaan suurelle yleisölle. Minusta se oli nurinkurinen ajatus. Lainaus tuosta alla. Pyydän katsomaan paksunnettua osaa.

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 03, 2010, 23:12:43
Lainaus käyttäjältä: AriFerra - kesäkuu 03, 2010, 20:49:29
Onhan FI-säännöillä mukava hengailla, ja pelaamisessa on paljon kivaa.
Mutta oikeasti hei. Jos kauppaan suurelle yleisölle, niin Zingan ajatus yksistä säännöistä on ainoa toimiva tässä tapauksessa.

Mitä veikkaat, että juuri suuri yleisö hakee? Mukavaa hengailua ja kivaa, vai kilpalajia? Yhdet säännöt kääntyisivät tällä perusteella FI-puolelle.

Tämä ei siis ole yksiselitteinen asia. Mutta ei myöskään syy ruveta vääntämään iänikuista KV-FI -vertailua.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 08:43:30Helsinki Openissa junnuja oli kiva katsoa, kun he menivät naama näkkärillä pelien välillä istumaan seinänvierustalle. Joku muistaakseni yritti kerran hymyillä, mutta onneksi ehdin nopeasti oikaisemaan nuorisoa: "Nyt kakarat turpa kiinni. Tämä on kilpalaji, jossa hauskanpito on kiellettyä!"

Ikävä kyllä välierissä tuomitessani Mattiangeli-Papadopoulos -peliä molemmat selvästi häiriintyivät poikien remuamisesta. Onneksi pojat asettuivat sitten katsomoon, mutta vasta kun sanoin Lasselle, että pojat voivat mennä juoksemaan myös koulun muihin osiin, ja hän opasti pojat hieman rauhoittumaan. Minusta oli mukavaa, että oli eloa, koska kisat olivat pienet. Laji on kuitenkin rauhallisen pelitilan vaatima kilpalaji ainakin kansainvälisissä ympyröissä.

Tämä ei tietenkään liity itse sääntöihin, tai ettei kotona (tai epävirallisessa HeFissä) voisi pitää yhtä lailla hauskaa ja ääntäkin pelatessa. Ja tottakai pelistä nautitaan. Se on mahdollista millä säänöillä tahansa, kuten kirjoitin.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 08:43:30
Lainaus käyttäjältä: RossoneroKV:ssä vain Lappeenrannassa pelimäärät oikeuttavat tuon kommentin.
::)

Tämä oli oikaisu kirjoittamaasi kommenttiin, joka ei pitänyt paikkaansa.

Haluan myös muistuttaa, että minä en ole ollut laittamassa mukaan vain yksiä sääntöjä. Pyysin asiasta kommentteja, joita olen sitten kommentoinut.

Esim. pelkästään kv-säännöillä pelaavilta olisi mukavampi saada KV/FI -kiistelyn sijasta vaikka jotain ideoita, miten kv-peliä, jossa ei mm. kelloa voi pysäyttää maalintekijän merkkaamisen ajaksi, voisi voimakkaammin/paremmin suunnata juuri niille, jotka haluavat pelata joukkueilla, tehdä vaihtoja, merkata maalintekijöitä pelata "oikeita" liigoja jne.

Nyt säännöissä on kohtia, jotka estävät osan tuosta. Säännöissä on myös todella kaukana jalkapallosta olevia kohtia, ja ainakin lapsena olisi ollut tyhmä pelata futispeliä, jossa ei ole suoria vapareita ja on paljon vapareita pisteeltä. Suorat vaparit (joita tuli silloin paljon) olivat silloin tärkeitä.

Kv-puolen foorumeilla (jollakin niistä) heitin joskus ilmoille kv-sääntöjen tällaisiin pakkauksiin sopivan jalkapallomaisemman yksinkertaistetun sääntöversion. Tämän idea olisi juuri saada jalkapallointoilijat paremmin innostumaan lajista (osa kuulemma vieroksuu erikoisia jo mainittuja sääntöjä), ja tätä kautta, jos säännöt olisivat esim. FISTF:n tekemät viralliset "aloittelusäännöt" kontakti kv-kilpalajiin ja sen liittoihin syntyisi helpommin.

Olen kai sitten ihan puusilmäinen FI-kannattaja, kun on tällaistakin tullut pohdittua ihan tuolla oikeasti merkittävämmissä paikoissa.

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: mikma - kesäkuu 04, 2010, 09:47:58
Pitäisikö tähän nyt perustaa p(r)aketti- ryhmä joka ottaa asian hoitaakseen vai miten mennään?

Tässä kohta huomaamme vuoden vaihtuvan ja päätöstä ei ole saatu aikaiseksi.

Perustin tämän otsikon ihan siksi, että ei touhuta salaa ja kaikki voivat osallistua ideointiin ja idean mahdolliseen kehittämiseen.

Erityisiä ryhmiä ei tarvita ja pelit saapunevat kauppoihin heinäkuussa, jos kaikki menee kuten on ajateltu.

Olen jo tehnyt suuren osan yhteydenpidosta ja valmisteluista etenkin TS:n kanssa.

Jos me rupeamme juuttumaan KV/FI -vääntöön ja sivuseikkoihin, ovat pelit kaupoissa ilman yhdistyksen infoa ja sääntöjä.

En siis ymmärrä miksi tässä pitää ruveta kaivamaan väkisin vastakkainasettelua, kun olen ainakin yrittänyt tuoda esiin kaikki vaihtoehdot mahdollisuuksina, ja pyytänyt keskustelua muustakin kuin säännöistä (jotka oikeasti ovat sivuseikka lelukaupan peliversiossa, joka on vain sisäänkäynti peliin).

Esim. yhdistyksen velvoitteet sääntöjen suhteen olisi hyvä kommentoinnin paikka, jos säännöistä puhutaan.

Myös mahdolliset markkinakikat, muu materiaali jne. olisivat hyviä lisiä keskusteluun.

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: mikma - kesäkuu 04, 2010, 09:47:58
KV on kuitenkin tämän päivän trendi. Näkeehän sen jo järjestettävien kisojen määrässä.

Kisoja järkätään enemmän osittain myös siksi, että moni FI-säännöillä pelaava ei ole kauhean kiinnostunut niistä. Se näkyy mm. SM-kisoissa. "Näkyvyys" on siksi suurempi kv-puolella.

Kotipeleihin ja kauppojen hyllyille suunnatussa peruspelissä tuolla "trendillä" ei ole minusta merkitystä. Moni foorumillakin kysymässä käynyt on jäänyt pelaamaan omiin porukoihinsa tai lopettanut. Ei kuitenkaan ole tullut toimintaan mukaan, ja näin käy monelle paketin ostajallekin luonnollisesti.

AriFerra

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 04, 2010, 11:26:19
pelit saapunevat kauppoihin heinäkuussa, jos kaikki menee kuten on ajateltu.

Ihan OT tähän väliin:
Onko mitään hajua (jos homma toteutuu), tuleeko kauppaan (kauppoihin?) vain nuo valmiit kokonaiset perus-aloitus-setit, vai tulisiko mahdollisesti myös erikseen joukkueita?
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Hönkki

Hallitus päättää mitkä säännöt pelisetteihin laitetaan, kunhan nyt joskus päästään sinne asti. Onko Kärkkäinen loppujen lopuksi kiinnostunut koko ideasta myydä subusettejä ?
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Lasse

Lainaus käyttäjältä: AriFerra - kesäkuu 04, 2010, 12:33:09
Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 04, 2010, 11:26:19
pelit saapunevat kauppoihin heinäkuussa, jos kaikki menee kuten on ajateltu.

Ihan OT tähän väliin:
Onko mitään hajua (jos homma toteutuu), tuleeko kauppaan (kauppoihin?) vain nuo valmiit kokonaiset perus-aloitus-setit, vai tulisiko mahdollisesti myös erikseen joukkueita?

Ilman muutan irtojoukkueita pitäs olla myös...


Ja mitä tulee tuohon sääntökeskusteluun, niin olisko helpompi jos selvittäis ensin onko aloitusboxissa itsessään jo esim englanniksi KV-säännöt... mikäli on, niin ehdottomasti KV-säännöt myös suomeksi. Mikäli siellä ei ole mitään sääntövihkosta, niin sitten pitää miettiä uudelleen. Kaikista parhaat olis semmoiset säännöt joissa on yhdistetty KV- ja FI-sääntöjen parhaat puolet   ::) ;)

LainaaHönkki
Sitähän ei vielä tiedä mikä taho on lopulta kiinnostunut myymään. Itse uskoisin, että tuotteella olis potentiaalia, joten luulisin jonkun toisen tahon viimeistään ensi vuonna ottavan tuotteita myyntiin.

edit: lisätään nyt vielä, että tuo sääntöjen yhdistelmä oli sitte ihan puhdas vitsi :)

Zinga

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 04, 2010, 11:14:41
Minusta et, Zinga, ollut ihan reilu nyt arvioidessasi selvästi vain irrallisia osia kirjoittamastani, joten vastaan myös aika suorasukaisesti.
Ok, sorry. Hieman vaan keitti yli kuin luin viestisi, jossa nimen omaan mentiin FI/KV-keskusteluun ja vieläpä mielestäni subvektiivisella eikä objektiivisella otteella.

Lähinnä viestini ydin yritti olla se, että on mielestäni väärin vertailla sääntöjä siten, että:
- FI-säännöt ovat enemmän jalkapallonomaiset
- FI-säännöillä on hauskempi pelata
- KV-säännöillä voi pelata vain kilpaillen
- ...

Tuo ei vaan pidä paikkansa. Hauskuus ja kilpailuhenkisyys ovat pelaajista ja liigoista, ei säännöistä kiinni. Ilkeämielisenä voisi vedota HesU:n viimepäiväiseen keskusteluun, ja todeta jotain aivan muuta FI-sääntöjen hauskuudesta kuin mitä toit esille. Tämä ei kuitenkaan olisi oikein, sillä HesU-liiga ei ole FI-säännöt (vai onko?).

Mielestäni on vaan faktaa, että:
- Kahtia sääntöjä ei kannata sotkea aloittelijoille (selkeyskysymys ja materiaalikysymys)
- KV-säännöt ovat selkeämmät ja niillä on helpompi aloittaa pelaamaan
- Molemmat säännöt simuloivat jalkapalloa (toinen paremmin kuin toinen jossain asiassa ja toisessa asiassa päin vastoin)
- KV-säännöillä on enemmän kansallista toimintaa ja sitä kautta saadaan aloittelijat helpommin yhdistyksen toimintaan mukaan
- KV-säännöillä on mahdollisuus kansainväliseen kilpailutoimintaan, jos joku uusi pelaaja sattuisikin olemaan tästä joskus kiinostunut
- Pienen piirin repiminen kahtia ei auta yhdistyksen markkinaponnisteluissa pätkääkään.

mikma

#27
Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02
- Kahtia sääntöjä ei kannata sotkea aloittelijoille (selkeyskysymys ja materiaalikysymys)
juu ja ei. Eihän kukaan pakota pelaamaan molemmila säännöillä. Tehköön paketin ostaja päätöksensä itse.
Tosin total soccer figuurit EIVÄT ole tehty FI-säännöille.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02
- KV-säännöt ovat selkeämmät ja niillä on helpompi aloittaa pelaamaan
omasta mielestä päinvastoin. Mielipide kysymys.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02
- Molemmat säännöt simuloivat jalkapalloa (toinen paremmin kuin toinen jossain asiassa ja toisessa asiassa päin vastoin)
Totta

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02
- KV-säännöillä on enemmän kansallista toimintaa ja sitä kautta saadaan aloittelijat helpommin yhdistyksen toimintaan mukaan
Ei kai voi oikeesti sanoa, etä KV-säännöillä saadaan enemmän ihmisiä mukaan yhdistyksen toimintaan??

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02
- KV-säännöillä on mahdollisuus kansainväliseen kilpailutoimintaan, jos joku uusi pelaaja sattuisikin olemaan tästä joskus kiinostunut
Tämä puoltaa täysin KV-sääntöjä

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 04, 2010, 14:04:02
- Pienen piirin repiminen kahtia ei auta yhdistyksen markkinaponnisteluissa pätkääkään.
Ei auta ei

Mitäs mieltä meidän uudet näpyttelijät ovat ????
Ei ne säännöt ihmisiä tuo mukaan vaan peli itse ja sitä kautta opitaan sitten säännöt olivat ne FI tai KV

ei muuta lappuun/tarraan kuin
pieni selostus lajista Suomessa, yhteystiedot ja linkit mistä säännöt löytyy

Epis

Taitaa olla edes turha haaveilla FI-sääntöjen sisällyttämisestä, kun ne ovat jälleen muuttumassa ja viimenen kirjoitettu versio taitaa olla pari vuotta vanha?
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Lasse

Lainaus käyttäjältä: mikma - kesäkuu 04, 2010, 14:48:49
Ei ne säännöt ihmisiä tuo mukaan vaan peli itse ja sitä kautta opitaan sitten säännöt olivat ne FI tai KV

Kyllä.
Peli on niin erilainen verrattuna siihen kaikkeen, mitä Suomessa on totuttu näkemään tämmöisissä vastaavissa(fussball, stiga pöytälätkä/-futis jne..), että se porukka johon peli kolahtaa, innostuu lajista, oli sitten säännöt mitkä tahansa.
Minusta ei kannata liikaa sotkea ihmisten päitä eri sääntövariaatioilla. Itse päätin aikanaan opetella ensin KV-säännöt. Porvoossa sain hyvin pian ystävällisen opastuksen myös FI-sääntöihin. Pointtinani on siis se, että kyllä ne toisetkin säännöt löytää myöhemmin kun pelistä innostuu.

Muuten, yksi aika iso juttu tuli mieleen:
Total Soccerin seurajoukkueissa ei tainnut olla irtomaalivahteja laisinkaan mukana... :/ Eli pelkästään 10 pelaajaa ja keppiveska. Ei ilmeisesti ole noissa WC2010 tiimipakkauksissakaan.
http://www.subbuteoworld.co.uk/product_info.php?products_id=4245&osCsid=r4e5u4u6bu8umpgeldhj2u1ip3
noissa all-in-one paketeissa onneksi sentään on irtomaalivahdit!
Joo nyt on lapsen sormet oven välissä, lopetan.