• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Tuli vaan mieleen, että......

Aloittaja mikma, marraskuu 01, 2007, 19:46:58

« edellinen - seuraava »

mikma

Kun noita subu sivuja olen selaillut siellä ja täällä pitkin internettiä, niin mieleeni juolahti miksi meillä ei ole osiota englanniksi. vaikka vaapaa-alueelle sopisi sellainen hyvin. kuitenkin aina välillä huomaan, että subu.fi ja forumi mainitaan maailman eri sivuistoilla. ja nyt varsinkin jos maailman kisat järjestetään suomes niin ehdottomasti kiireenvilkkaan sellanen pystyyn niin pääsevät jutustelemaan kunnolla meiän foorumilla. ei se että minä siitä mitään hyödyn, kun en osaa kirjottaa in english, mutta voisinpahan ainakin kattella mitä ne jorisee, ku sentään vähän sitä ymmärrän  :roll:

Hönkki

#1
Kevään turnauksia mainostava sivu tehdään englanniksi. Täytyy vähän miettiä tuota englanninkielistä foorumi-osiota. Siinä on kyllä idean poikanen. Esim. jos eksyy jollekin italialaiselle/ranskalaiselle foorumille ja ei tajua mistään mitään, niin on kyllä joskus käynyt mielessä, että olisi hyvä jos siellä jossain puhuttaisiin englantia. FISTF:n presidentti Vincent Coppenolle käy ilmeisesti melko vakituisesti melkein kaikilla englanninkielisillä subu-foorumeilla. Saattaisi sitten käydä täälläkin.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

mikma

#2
mites meiän uudistus edistyy???? meinaan foorumin vaihto?

ja sit viel sellanen, et missä ja kuka,mikä tai jotain valmistaa näitä subu kamoja ;) onkos se hasbro ja teettää ne jossainpäin Kiinaa!?!?!?!

Epis

#3
Ylläpitoa pommitettiin parin/muutaman kuukauden ajan ja pyydettiin päivitystä. Tätä lupailtiin, muttei koskaan toteutunut, syytä en vieläkään tiedä.

Hostauspalvelun vaihto on käynyt mielessä pariin kertaan ja täytyy ruveta tekemään vertailuja. Forumin osioiden päivittäminen ja englanninkielisen osion lisääminen kyllä onnistuu tälläkin hetkellä. Itse olen toistaiseksi ollut liian kiireinen ja "rampa" päivityksiin kannettavan hajoamisen jälkeen.

Täytyy katsella jokin ajankohta, jolloin saisi tilannetta korjattua. Tuo forumin modaaminen ei vaadi kuin hieman aivotyötä ja kikkailua...
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Rossonero

#4
Lainaus käyttäjältä: "mikma"ja sit viel sellanen, et missä ja kuka,mikä tai jotain valmistaa näitä subu kamoja ;) onkos se hasbro ja teettää ne jossainpäin Kiinaa!?!?!?!

Hasbro teettää omat lelunsa varmasti Aasiassa. Zeugot De Angeliksen firma teettää Kiinassa, mutta ammattilaispohjat (Profibase) tekee tietääkseni pienellä porukalla (itsekin mukana) Italiassa pitkälti käsityönä. 3D teetetään kai myös Aasiassa, mutta en ole varma siitä, kuka ne teettää (Subbuteoworld?). Astrobasen ammattilaispohjista en tiedä, mutta vaikuttaa isomman määrän lafkalta uin Profibase, ja siten uskoisin, että ne ovat enemmän tehdastyötä, mutta varmaan Italiassa kuitenkin.

Foorumin vaihto ei minun mielestäni (käyttäjänä, en tiedä muusta) ole tarpeellista. Pientä hienosäätöä alueissa ja ehkä pari modea lisää, niin toimii hyvin.

AriFerra

Tästä Rossoneron sanomasta
Lainaakyse tosiaan on alun alkaen siitä, että joku edes ehtii ja jaksaa kirjoittaa
liittyen otsikon nimeen:
Tuli vaan mieleen, että......
Onko kukaan muistanut kiittää Kaitsua duunista näiden uusien(kin) systeemien johdosta?

Kaikkihan tekevät osaltaan hyvää työtä yhdistyksen ja subun hyväksi.
Luulisinpa kuitenkin, vaikka Kaitsu on (ainakin lähes?) ammattilainen näiden hommien parissa, että aika monta moninaista tuntia on vierähtänyt työstäessä uusia sivuja meidän käyttöömme?
Toki, kuten jo viittasin, arvaan että monet muutkin ovat osaltaan tehneet duunia näiden(kin) sivujen hyväksi.

Omasta puolestani siis, kiitos Kaitsu ja kiitos kaikille.
Kyllä nyt on makiaa taas jatkaa harrastusta.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Epis

Itse voin todeta, että kyllä kiitoksia on tullut ja näiden suhteen suurinta kiitosta on se jos saa tehtyä jotain, joka oikeasti toimii ja on hyödyllinen muidenkin mielestä. Nyt sai nuo kalenterit esimerkiksi käyttöön, joiden uskon olevan erittäin käytännöllisiä, kun ihmiset vaan ne sisäistävät kaiken muun uudistuksen mukana. Tähän liittyen.. jos jollain on mielessä jokin juttu/kilke, jonka voisi haluta sivustolle niin ehdottakaa. Ei tartte olla valmiiksi tiedossa kaikkia yksityiskohtia vaan kaikenlaisia ideoita kuunnellaan.

En tuota ammattilais-titteliä itse allekirjoita, mutta kiitos Ile ;) Itseäni on lähinnä ajanut eteenpäin oma halu oppia asioita ja näistä nykyisen sivuston komponenteista en oikeastaan tiennyt mitään ennen projektia. Kokoajan on oppinut kokeilemalla ja tietoa etsimällä eikä tuollainen valmis julkaisujärjestelmä ole liian hankala kenenkään sisäistää. Tämä olikin yksi uudistuksen lähtökohdista, että käytössä olisi sellainen järjestelmä ja välineet, että oikeastaan kuka tahansa jolta löytyy aikaa ja kiinnostusta on kykeneväinen myös luomaan sisältöä sen selailun lisäksi. Näin sivustolle saadaan ajankohtaista tietoa ja muutenkin elämää.

Hallituksen jäsenille kuuluu myös kiitos innokkaasta asennoitumisesta ja osallistumisesta uudistuksen toteutuksessa. Nämä ovat vastanneet osaltaan sivuston sisällöstä sekä olleet mukana ideoimassa rakenteita ja uusia työkaluja esim liigojen nopeamman ja helpomman päivittämisen osalta. Kokonaisuuden toimivuus nähdään kunnolla syksymmällä, kun sarjat alkavat sekä turnauksia taas pelataan.

Lopuksi voidaan todeta, että olen vain omannut tarpeeksi aikaa sekä innostusta ja toiminut näiden pohjalta.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

AriFerra

Lainaus käyttäjältä: SUFC - kesäkuu 13, 2009, 11:49:06jos jollain on mielessä jokin juttu/kilke, jonka voisi haluta sivustolle niin ehdottakaa. Ei tartte olla valmiiksi tiedossa kaikkia yksityiskohtia vaan kaikenlaisia ideoita kuunnellaan.

Tämä nyt on hieman kaukaa haettu, enkä ole ajatellut asiaa loppuun, mutta jotain osviittaa:
Voisiko sivuilla olla jokin sydeemi, josta saa ladattua vaikkapa seurojen logon?
Eri kokoisia vaihtoehtoja jne?

Miksi?
a) Olen lomalla ja huomaan kaupan jossa mainostetaan: Tee T-Paita omalla kuvalla!
Kun teetän sen, kaupassa netin kautta subu.fi sivuilta ladataan logon kuva.
b) Toimittaja tekee juttua sanomalehteen. Hän lupaa laittaa jutun yhteyteen seuran logon. Subu.fi sivuilta käy nappaamassa sen.
c) Kun joku subu ry:n jäsenistä osallistuu kansainvälisiin turnauksiin, järjestävä seura tekee jutun ko. pelaajasta. Hän hakee pelaajan edustavan seuran (tai subu ry:n logon) logon sivuilta ja liittää sen juttuun.
d) Variaatioita löytyy, mutta kenties ymmärsitte idean?
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Epis

Tuonne Media-otsikkoon voisi tallentaa nuo kaikki logot omaan "lokeroonsa" ja olisivat sieltä suoraan kipioitavissa. Sen sijaan, että laittaisi eri kokoisina niin voisi jokaisesta hankkia mahdollisimman isot versiot, joita voi sitten käyttötarkoituksen mukaan pienentää.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!