• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Suomalainen ja kansainvälinen yhdistyksen toiminnassa

Aloittaja Rossonero, kesäkuu 24, 2008, 23:42:40

« edellinen - seuraava »

Rossonero

Kommentoin nyt kronologisesti kaikkea, mitä tuohon MM-otsikkoon oli tullut, koska minähän tämän Pandoran lippaan (vai matopurkin) taisin osaltani avata.

Lainaus käyttäjältä: "Zinga"Myös suomalaisilla säännöillä voit harjoitella itsesi maailman parhaaksi tekniikassa. Tämän hetkisessä pelissä teknisyys vaan ei korostu, kun porukka pelaa enemmän fiilistelypohjalta kuin oikeasti menestyäkseen. Tämän takia myös suomalaisten sääntöjen kilpapelaamisen kehittäminen ei mielestäni ole yhdistyksen ykkösasioita. Riittää, että sarjat pyörivät halukkailla pelaajilla ja niiden kehittämistä tuetaan sen mukaan, mitä pystytään.

Kilpapelaamisen kehittäminen ei toki ole suomalaisissa säännöissä erityisen tärkeätä minunkaan mielestäni. Kuitenkin yhdistyksen tarkoitus on tehdä molempia versioita tutuksi ja auttaa molempien versioiden pelaamisessa halukkaita. Harrastuspelaaminen (myös kansainvälisessä) on yhdistyksen kannalta aivan yhtä tärkeä asia kuin kilpapelaaminen. Tämä on ymmärtääkseni myös yhdistyksen toimintasuunnitelmassa esillä.

Suomalaisen harrastuspelaaminen, ja sen uudet harrastajat, kuitenkin tuo myös kansainväliseen innostuvia pelaajia. On selvää, että yhdistyksen on pyrittävä tarjoamaan suomalaisen pelaajillekin jotain. Nuo Hönkin ehdottamat turnaukset, joissa ei olisi kyse rankingista, olisivat ihan hyväkin vaihtoehto. Niille, joita muutamat pääsarjat eivät tavoita, on tarjottava jotain yhdistyksen puolesta.

On joka tapauksessa ongelmallista, jos hallituksen edustajat asettuvat täällä kannattamaan jompaakumpaa lajia. Itse asiassa olisi ehkä parempi, että nuo "hallitus" -kyltit otettaisiin pois, koska nyt ne antavat sen kuvan, että tässä kirjoitetaan hallituksen asialla.

Lainaus käyttäjältä: "Zinga"Olen molemmilla säännöillä niin monta sataa peliä pelannut, että uskoisin minulla olevan oikeus omaan mielipiteeseeni.

Tottakai. Kuten äsken kirjoitin, on kuitenkin epäselvää kenen mielipiteestä on kyse, jos hallituksen jäsenet on täällä erikseen mainittu. Hieman sama asia kuin Tuomiojalla ulkoministerinä, kun puhui Israelista yksityishenkilönä, mutta ei muistanut painottaa kannan poikkeavan hallituksen kannasta.

Ehdotankin, että nuo "hallitus" -kyltit poistetaan nimimerkeiltä.

Lainaus käyttäjältä: "Zinga"
Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Tekniikkahan juuri nopeassa on yksipuolista, koska käytännössä aina näpäytetään suoraan, eikä figuuri karkaa radaltaan. Ainoa haaste on voimakkuuden ja suunnan arvioinnissa, kun taas suomalaisessa on lukuisia erilaisia tapoja näpäyttää eri tilanteissa.
Suosittelen joskus käymään kansainvälisissä kisoissa katsomassa peliä, niin pelin teknisyys alkaa avautumaan. Tekniikkaa ei mielestäni ole vielä se, että saa HW-äijät kiertämään, kun ne on juuri sitä varten suunniteltu. Tekniikka on saada vahatut C3-äijät kiertämään, kuten huippupelaajat tekevät. Kannattaa myös kokeilla, onko näpäytystekniikassa eroa otettaessa 3mm näpäytyksellä tai 70 cm näpäytyksellä pallo haltuun. Tekniikkaa on ennen kaikkea liikkuvan pallon hallitseminen. Tämä elementti jää pois suomalaisilla säännöillä pois lukien jatkolaukaukset, joita muuten tarvitaan monipuolisesti myös kansainvälisillä säännöillä pelattaessa.

Hönkki jo jotain laittoikin, mutta vastaan omin sanoinkin.

Toki kansainvälisessäkin on haasteensa tekniikan osalta. Mutta eivät suomalaisen haasteet jää HW-kierteisiin. Yhtä lailla vanhan pienen pallon haltuunotossa on eroa etäisyydestä riippuen. Ja jos kierteet ovat helppoja, niin haastetta tuo mm. HW-pelaajalla suora pitkä näpäytys.

Tuo maininta huippupelaajien kierteistä on vähän vastaava kuin se, että otetaan suomalaisilla säännöillä esille kulta-ajat ja Liesivaaran ja Gråstenin maalinteko. Siihenkään ei kukaan muu suomalainen ole yltänyt, joten haastetta riittää, kuten lopuksi kirjoitatkin.

Molemmissa on siis omat vaikeutensa. En vain näe syytä toisen version puolestapuhumiseen toista lajia aliarvioimalla.

Lainaus käyttäjältä: "Zinga"Mutta edelleenkin.. ..myös suomalaisilla säännöillä voidaan pelata hienoa peliä, jossa maailman parhaat pelaajat (löytyyköhän muuten Suomesta?) ovat teknisesti ihan ällistyttäviä. En ole tätä teknisyyttä vaan nykyisissä peleissä juurikaan havainnut.

Totta, taso on pudonnut tuosta. Toisaalta en ole kauheasti nähnyt tuota upeaa teknisyyttä kansainvälisen peleissäkään Suomessa, joten mikä lienee loppujen lopuksi versioiden ero.

Lainaus käyttäjältä: "miku"
Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Itsensäpettämistä on se, että haikaillaan kaikkien harrastajien lähtevän hakemaan kansainvälistä menestystä, ja asian käsittely sellaisella tyylillä, että nyt kaikkien pitää lopettaa suomalaispuuhastelu, jotta voidaan menestyä kansainvälisesti. Kuitenkin kaikista leirityksistä ym. huolimatta kaikille on selvää, että suomalaiset nykypelaajat eivät nouse maailman huipulle näillä resursseilla. On itsensä pettämistä luulla suomalaisen unohtamisen johtavan kansainväliseen menestykseen.

Vai että itsensäpettäjiä tässä ollaan..

Tarkennetaan vielä, että on itsepetosta ruveta mollaamaan ja syyttelemään suomalaista peliä sen takia, että kansainvälisessä ei pärjätä.

Tällaisia asioita voi ilmaista ilman toisen version mollaamista. Ei ole hyvä asia, että Suomen kansainvälisen ykköspelaaja sekä hallituksen jäsen nostaa omaa versiotaan esille toisen kustannuksella.

Tämän Zinga ansiokkaasti tuossa jo korjasikin, joten ei siitä sen enempää.

Lainaus käyttäjältä: "miku"Sinänsä takuulla kaikille suomalaisille olisi ihan tervettä käydä haistelemassa maailman kärkinimien otteita, teknisesti peli on ehdottoman taitavaa!

Aika monelle olisi ollut hyvä nähdä myös Liesivaara ja Gråsten kukoistuksessaan. Taisi sekin olla melkoista sirkusta. Gråstenhan oli muutenkin palloilulajien multilahjakkuus ymmärtääkseni, joten noilla pelimäärillä hän olisi ollut kova kansainvälisessäkin, miksei toki Liesivaarakin.

Lainaus käyttäjältä: "Hönkki"Omalta osaltani kommentoisin lopulta näin

- suomalaisilla säännöillä saa minun puolesta järjestää ranking-kisoja, mutta en itse jaksa ottaa isoa vastuuta muuten kuin SM-kisojen osalta

Tässä kaikki muut olivat osuvia kohtia, mutta tämä hieman ihmetyttää yhdistyksen puheenjohtajan näkemyksenä. Toki tässä on kyse omasta mielipiteestä, mutta yhdistyksen pitää panostaa myös suomalaiseen. Kun yhdistys perustettiin, oli suomalainen valtalaji, ja kansainvälinen vasta lapsenkengissään meillä. Ei silloin kuitenkaan kukaan sanonut, että panostetaan lähinä suomalaiseen, vaan molemmat olivat samalla linjalla. En ole kuullut, että se olisi muuttunut. Ja jos muuttuu, lähtee aika moni pois yhdistyksestä ja lajia pirstaloituu entistä enemmän.

Lainaus käyttäjältä: "SUFC"
Lainaus käyttäjältä: "Jewell"Olisiko siis syytä miettiä hallituksessa, että nimetään sitten edes 1 henkilö, joka edes jollain tavalla pyrkiin "edustamaan" hallituksessa perinteisillä suomalaisilla säännöillä pelattavaa pöytäjalkapalloa, vai pitääkö tälle "hitaalle variaatioille" perustaa oma yhdistys ja hallitus?
Veikkaisin, että hallituksen jäsenistä Vesalla on (ainakin tällä hetkellä) suurin draivi hidasta kohtaan ja onhan mies muutenkin hyörinyt laajasti toiminnan puolesta sekä hyväksi. Tai jos miehen elämän tilanne ei meinaa antaa myöten tälle vastuulle niin olisiko mahdollisesti muilla nihkutuksen aktiiveilla tai muilla pelaajilla intressejä ja resursseja hommaan (esim. Jewell, Hovimestari, kesämesu ym)?

Minulla on kiinnostusta molempiin lajeihin, koska pyrin elämässä yleensäkin tietämään mieluummin vähän paljosta kuin paljon vähästä. Hallitus tarvitsisi kuitenkin selvästi yhden lähes pelkästään suomalaisen version pelaajan mukaan, koska nyt mukana on lähinnä kansainväliseen keskittyneitä. Jäseniä valittaessahan näin ei ollut, mutta tilanne on muuttunut voimakkaasti.

Omasta puolestani sanon, että järjestelyihin otan molemmissa versioissa osaa, mutta en varmaan yhtä paljon aikaa käyttäen kuin aiemmin.

Lainaus käyttäjältä: "SUFC"Toivottavasti tässä ei jakauduta kahteen eri leiriin tai tälläistä jakoa tapahdu hallituksessakaan näkemys- ja mieltymyseroista huolimatta ja voidaan pelisessioita jatkaa ilman sinisiä ja punaisia huiveja?

Jakautuminen olisi saman tien valtava isku koko subulle Suomessa. En kuitenkaan näe juuri mitään syytä olla yhdistyksen jäsen, jos pelaa pelkkää suomalaista, ja saa sitten jäsenmaksullaan pelata SM-kisat. Tämä taas tarkoittaa yhdistyksen pienenemistä entisestään.

Kannatan tietenkin pelaamista punaisissa ja mustissa huiveissa

AriFerra

#1
Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Suomalaisen harrastuspelaaminen, ja sen uudet harrastajat, kuitenkin tuo myös kansainväliseen innostuvia pelaajia.

Näin meillä on PSKssa käynyt.
Vaikka emme haluakaan tehdä mitään selkeää eroa kahden version välillä.
Ja ainakin melkein kaikilla molemmissa versioissa suurin motiivi on se "hauskanpito".

Kuitenkin, vaikka suomalaisilla säännöillä aloitimme, niin ainakin kahdella jäsenellä on tällä hetkellä selkeästi havaittavissa että haluaa panostaa huomattavasti enemmän kansainvälisillä säännöillä pelattavaan versioon.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Epis

#2
Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Itse asiassa olisi ehkä parempi, että nuo "hallitus" -kyltit otettaisiin pois, koska nyt ne antavat sen kuvan, että tässä kirjoitetaan hallituksen asialla.
Tagi tarkoittaa pääosin sitä, että ko henkilö on hallituksen jäsen. Se miten ja mitä kirjoittaa on jokaisen oma asia ja ainakin itse tulkitsen jokaisen kirjoittavan yleisiin keskusteluihin omana itsenään eikä hallituksen puolesta. Veikkaanpa myös (ainakin lähes) kaikkien näkevän asian näin eikä noita ulkopuolisia silmiä vaikuta kauheasti olevan...

Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Tarkennetaan vielä, että on itsepetosta ruveta mollaamaan ja syyttelemään suomalaista peliä sen takia, että kansainvälisessä ei pärjätä.
Tuskin tässä kukaan on suoranaisesti syyttänyt toista variaatiota vaan pikemminkin tuonut esille sen kuinka lajin eri versiot kehittävät eri osa-alueita jotka toisessa lajissa ovat huomattavasti pienemmässä osassa tai puuttuvat lähes kokonaan. Edelleen kirjoituksen ja tulkinnan kysymys.

Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Tässä kaikki muut olivat osuvia kohtia, mutta tämä hieman ihmetyttää yhdistyksen puheenjohtajan näkemyksenä. Toki tässä on kyse omasta mielipiteestä, mutta yhdistyksen pitää panostaa myös suomalaiseen. Kun yhdistys perustettiin, oli suomalainen valtalaji, ja kansainvälinen vasta lapsenkengissään meillä. Ei silloin kuitenkaan kukaan sanonut, että panostetaan lähinä suomalaiseen, vaan molemmat olivat samalla linjalla. En ole kuullut, että se olisi muuttunut. Ja jos muuttuu, lähtee aika moni pois yhdistyksestä ja lajia pirstaloituu entistä enemmän.
Kansainvälinen on edelleenkin lapsen kengissä vaikka tiettyä kehitystä onkin tapahtunut. Itselleni tuli Hönkin lausunto hieman puun takaa, mutta ei keneltäkään voi vaatia enempää kuin on valmis antamaan. Olen kuitenkin yhdistyksen toiminnasta samaa mieltä, että sen tulee tukea ja markkinoida kaikkia lajin osa-alueita parhaansa mukaan. Tuo markkinointi on varmasti turhauttavaa ja väsyttävää hommaa, mutta tämän takia mielestäni hallitus voisi tehdä jonkinlaisen jaon eri osa-alueiden vetovastuista.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Zinga

#3
Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Tarkennetaan vielä, että on itsepetosta ruveta mollaamaan ja syyttelemään suomalaista peliä sen takia, että kansainvälisessä ei pärjätä.

Tällaisia asioita voi ilmaista ilman toisen version mollaamista. Ei ole hyvä asia, että Suomen kansainvälisen ykköspelaaja sekä hallituksen jäsen nostaa omaa versiotaan esille toisen kustannuksella.
Hetkinen! Kirjoitin MM-raportin yhteydessä suhteellisen paljon tekstiä ja ennen kuin teet johtopäätöksiä siitä, mitä olen tarkoittanut, olisi hyvä edes lukea koko tekstini läpi. Kommenttisi olet perustanut lähinnä kahteen lauseeseeni:

1. Sekapelaaminen kahdilla säännöillä haittaa pelin oppimista takuuvarmasti, mutta suomalaisilla säännöillä pelaaminen on toki jokaisen oma asia.
Tästä kukaan ei ole ollut edes eri mieltä.

2. Tasoa nostaakseen on kuitenkin tekniikan ja taktiikan oltava huippukunnossa ja valitettavasti suomalaisilla säännöillä peli on molemmilta osa-alueilta suhteellisen köyhää.
Lauseen alkuosasta tuskin kukaan on eri mieltä. Jälkiosa on mielipidekysymys ja siitä saa olla eri mieltä. Jos olen sitä mieltä, että kansainvälisillä säännöillä pelaaminen on dynaamisempaa, monipuolisempaa, haastavampaa ja hauskempaa, onko sen kertominen syyttelemistä ja mollaamista? Mielestäni olisi itsepetosta olla tuomatta mielipidettä aloitteleville pelaajille esille.

Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Jakautuminen olisi saman tien valtava isku koko subulle Suomessa. En kuitenkaan näe juuri mitää syytä olla yhdistyksen jäsen, jos pelaa pelkkää suomalaista, ja saa sitten jäsenmaksullaan pelata SM-kisat. Tämä taas tarkoittaa yhdistyksen pienenemistä entisestään.
Jos olet todella sitä mieltä, että jäsenmaksulla saa ainoastaan SM-kilpailut, olet auttamattoman ulkona siitä, mikä on hallituksen tehtävä ja siitä, mitä hallitus ja yhdistys on viime vuosina lajin eteen tehnyt.

Seuraavat asiat eivät ole itsestää taivaalta tippuneet, vaan yhdistys, hallitus ja aktiiviset toimijat ovat saattaneet uhrata omaa täysin turhaa vapaa-aikaansa lajin ja jopa sen suomalaisten sääntöjen pelin edistämiseksi:
 - www-sivut
 - tiedottaminen (lehdis
 - lajin esittely messuilla yms.
 - pelin maahantuonnin tukeminen
 - turnausten hallinnointi ja rankinglistat
 - pelivälineiden tekeminen, ostaminen, myyminen ja lahjoittaminen
 - sääntöjen muokkaaminen, kirjaaminen ja levittäminen
 - aloittelijoiden turnausten järjestäminen ja pelin saloihin opastaminen
 - vanhojen pelaajien henkiin herättäminen
 - yhdistyksen perusasiat, kuten perustaminen, kirjanpito, jäsenkirjaus..
 - jne.

Hallituksen tehtäviin ei kuulu turnausten käytännön järjestelyt. Turnauksia järjestävät aktiiviset kerhot/pelaajat, jotka ovat valmiita raatamaan sen eteen, että muut voivat tulla nauttimaan pelaamisesta. Jos suomalaisten sääntöjen kisoille on siis halukkuutta ja halukkaita organisoijia, ei hallitus ole turnausten järjestämistä estänyt.

Hönkki

#4
LainaaTässä kaikki muut olivat osuvia kohtia, mutta tämä hieman ihmetyttää yhdistyksen puheenjohtajan näkemyksenä. Toki tässä on kyse omasta mielipiteestä, mutta yhdistyksen pitää panostaa myös suomalaiseen. Kun yhdistys perustettiin, oli suomalainen valtalaji, ja kansainvälinen vasta lapsenkengissään meillä. Ei silloin kuitenkaan kukaan sanonut, että panostetaan lähinä suomalaiseen, vaan molemmat olivat samalla linjalla. En ole kuullut, että se olisi muuttunut. Ja jos muuttuu, lähtee aika moni pois yhdistyksestä ja lajia pirstaloituu entistä enemmän.

Hauskaahan suomalaisilla säännöillä on pelata (varsinkin jos Chelseata vastaan kertyy hyvin treenipelejä kesän aikana) ja on täysin ok, jos suomalaisten sääntöjen ranking-kisoja järjestetään. Siinä on vain rajansa minkä verran pystyn viikonloppuja laittamaan subuun. Suomalaisilla säännöillä Hesu-kokonaisuus ja SM-kisat sekä FISTF-säännöillä Hefi ja kaikki turnaukset tulee olemaan jälleen aikamoinen urakka. Aika vaikea osallistua useampaan tapahtumaan. Painotus on FISTF-sääntöjen puolella, mutta se on henk koht valinta. On myös henk koht näkemykseni että pelaisin suomalaisilla säännöillä mielummin johonkin teemaan liittyviä (esim. tyyliin Mestareiden liiga) turnauksia kuin ranking-kisoja.  

LainaaHallitus tarvitsisi kuitenkin selvästi yhden lähes pelkästään suomalaisen version pelaajan mukaan, koska nyt mukana on lähinnä kansainväliseen keskittyneitä.

Juuri näin
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

Rossonero

#5
Lainaus käyttäjältä: "Zinga"
Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Tarkennetaan vielä, että on itsepetosta ruveta mollaamaan ja syyttelemään suomalaista peliä sen takia, että kansainvälisessä ei pärjätä.

Tällaisia asioita voi ilmaista ilman toisen version mollaamista. Ei ole hyvä asia, että Suomen kansainvälisen ykköspelaaja sekä hallituksen jäsen nostaa omaa versiotaan esille toisen kustannuksella.
Hetkinen! Kirjoitin MM-raportin yhteydessä suhteellisen paljon tekstiä ja ennen kuin teet johtopäätöksiä siitä, mitä olen tarkoittanut, olisi hyvä edes lukea koko tekstini läpi. Kommenttisi olet perustanut lähinnä kahteen lauseeseeni:

1. Sekapelaaminen kahdilla säännöillä haittaa pelin oppimista takuuvarmasti, mutta suomalaisilla säännöillä pelaaminen on toki jokaisen oma asia.
Tästä kukaan ei ole ollut edes eri mieltä.

2. Tasoa nostaakseen on kuitenkin tekniikan ja taktiikan oltava huippukunnossa ja valitettavasti suomalaisilla säännöillä peli on molemmilta osa-alueilta suhteellisen köyhää.
Lauseen alkuosasta tuskin kukaan on eri mieltä. Jälkiosa on mielipidekysymys ja siitä saa olla eri mieltä. Jos olen sitä mieltä, että kansainvälisillä säännöillä pelaaminen on dynaamisempaa, monipuolisempaa, haastavampaa ja hauskempaa, onko sen kertominen syyttelemistä ja mollaamista? Mielestäni olisi itsepetosta olla tuomatta mielipidettä aloitteleville pelaajille esille.

Tähän asiaan laitoin tuossa lopuksi, että sinä jo asian hyvin selvensitkin.

Kuitenkin lähes koko hallituksen asenne on muuttunut kovin suomalais-vastaiseksi. Ja koska täällä meillä on nuo kyltit, tulkitsee uusi pelaaja helposti tämän yleiseksi linjaksi. Auktoriteettiahan tuo kyltti tuo, ja olisi hassua, jos uusi harrastaja ei pitäisi sitä erityisen merkittävänä.

Hankala asiahan tuo on erotella omat ja viralliset näkemykset, ja itse olen varmasti myös sortunut vastaavaan. Niihin saa kyllä myös puuttua.

Olisi myös aika kummallista, jos joku hiihtoliiton hallituksen jäsen (vaikkakin maastohiihdon puolelta) sanoisi, että mäkihyppy ja yhdistetty ovat köyhempiä lajeja. Vaikka se olisi oma mielipide, olisi se vahva kannanotto ja kyseenalaistaisi toiminnan liiton hallituksessa, koska liiton tarkoitus on edistää kaikkia lajeja.

Lainaus käyttäjältä: "Zinga"
Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Jakautuminen olisi saman tien valtava isku koko subulle Suomessa. En kuitenkaan näe juuri mitää syytä olla yhdistyksen jäsen, jos pelaa pelkkää suomalaista, ja saa sitten jäsenmaksullaan pelata SM-kisat. Tämä taas tarkoittaa yhdistyksen pienenemistä entisestään.
Jos olet todella sitä mieltä, että jäsenmaksulla saa ainoastaan SM-kilpailut, olet auttamattoman ulkona siitä, mikä on hallituksen tehtävä ja siitä, mitä hallitus ja yhdistys on viime vuosina lajin eteen tehnyt.

Jos suomalaisilla säännöillä saa pelata SM-kisat ja kansainvälisillä niiden lisäksi viidet rankingit, on tilanne epäsuhtainen. Yhdistys on viime aikoina panostanut lähes pelkästään kansainväliseen, eikä SM-kisojen lisäksi suomalaisen pelaajalle ole tarjota näillä näkymin mitään. Jos en itse pelaisi kansainvälistä, en näkisi syytä olla jäsen.

Lainaus käyttäjältä: "Zinga"Seuraavat asiat eivät ole itsestää taivaalta tippuneet, vaan yhdistys, hallitus ja aktiiviset toimijat ovat saattaneet uhrata omaa täysin turhaa vapaa-aikaansa lajin ja jopa sen suomalaisten sääntöjen pelin edistämiseksi:

Kohta kohdalta:

 - www-sivut

Painottuvat kansainväliseen, mutta keskustelupalsta on hyvä suomalaisellekin. Toki tämä on enemmänkin Kaitsun luomus kuin yhdistyksen, koska tämä oli ennen yhdistystä.

 - tiedottaminen (lehdis

Käytännössä pelkkää kansainvälistä

 - lajin esittely messuilla yms.

Viimeksi myös suomalaista, mutta nyt oltiin jo jättämässä pois, kun tulee se yhteisturnaus

 - pelin maahantuonnin tukeminen

Ei liity yhdistyksen toimintaan, koska tämän tekevät yksittäiset pelaajat

 - turnausten hallinnointi ja rankinglistat

Painottuu entistä enemmän kansainväliseen, mutta toki suomalaisellekin on tästä apua

 - pelivälineiden tekeminen, ostaminen, myyminen ja lahjoittaminen

Yksityishenkilöiden tekemisiä.

 - sääntöjen muokkaaminen, kirjaaminen ja levittäminen

Suomalaisen sääntövääntö oli hyvää työtä.

 - aloittelijoiden turnausten järjestäminen ja pelin saloihin opastaminen

Porvoon suomalaisen turnaus oli hyvä

 - vanhojen pelaajien henkiin herättäminen

Hönkki on nähnyt vaivaa, ja ilman yhdistystä ei olisi ehkä ollut ajankohtaista.

 - yhdistyksen perusasiat, kuten perustaminen, kirjanpito, jäsenkirjaus..

Jos toiminta painottuu kansainväliseen, ei tästä ole kauheasti iloa suomalaisen pelaajalle.

Lainaus käyttäjältä: "Zinga"Hallituksen tehtäviin ei kuulu turnausten käytännön järjestelyt. Turnauksia järjestävät aktiiviset kerhot/pelaajat, jotka ovat valmiita raatamaan sen eteen, että muut voivat tulla nauttimaan pelaamisesta. Jos suomalaisten sääntöjen kisoille on siis halukkuutta ja halukkaita organisoijia, ei hallitus ole turnausten järjestämistä estänyt.

Hallituksen tehtävä on tukea molempia lajeja, koska se on yhdistyksen tehtävä. Ei ole kovin vakuuttavaa, jos hallituksessa puhutaan suoraan suomalaisen jäämisestä taka-alalle. Yhdistyksen on myös pyrittävä tarjoamaan toimintaa etenkin jäsenilleen, joille sitä ei juuri ole oman sarjan muodossa. Ei voida sanoa, että sori vain, mutta pääkaupunkiseudulla on sarjoja, joten ole aktiivinen, ja järjestä kisat, jos haluat osallistua toimintaan, etkä asu täällä.

Kuka järjestää nuo nyt esitetyt kansainvälisen kisat? Yhden järjestää Porvoo ja yhden Espoo. Entä muut? Kyllähän tämä on yhdistyksen järjestämää, ja yhdistyksen linjat luo hallitus.

Lainaus käyttäjältä: "Hönkki"On myös henk koht näkemykseni että pelaisin suomalaisilla säännöillä mielummin johonkin teemaan liittyviä (esim. tyyliin Mestareiden liiga) turnauksia kuin ranking-kisoja.
Juuri näin

Tällaiselta pohjalta homma voidaan yhdistyksessäkin lähteä kehittämään, jos ei kilpapelaaminen mies miestä vastaan ole kovin kiinnostavaa.

Asian ytimenä on se, että myös suomalaisen yleisiä ja julkisia tapahtumia pitää järjestää. Yhdistys ei yksinkertaisesti voi olla 90% kansainvälistä ja 10% suomalaista toimintaa. Muuten pitää jäsenmaksunkin olla eri.

Hönkki

#6
LainaaTällaiselta pohjalta homma voidaan yhdistyksessäkin lähteä kehittämään, jos ei kilpapelaaminen mies miestä vastaan ole kovin kiinnostavaa.

En vastusta että suomalaisten sääntöjen kisoja kehitetään ja lähtisin siinä hyvin eri linjoille kuin mitä FISTF-säännöillä mennään. No, ehkä SM-kisat mies miestä vastaan normaalisti alkulohkoilla, mutta muuten mielikuvitusta saa käyttää. Suomalaisten sääntöjen kisat ovat heti mielenkiintoisemmat, jos pelataan nimetyillä jengeillä ja pidetään maalintekotilastoja. Annetaan ehkä jopa arvosanoja figuureille, lasketaan laukauksia ...

Katsotaan nyt ensiksi millaisen suosion SM-kisat saavat. Sitten voi jo vähän päätellä millainen tilaus seuraaville suomalaisten sääntöjen kisoille olisi. Ja ennenkaikkea millaisille kisoille.
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

miku

#7
Lyhyesti lähden heittämään kommenttini jonka jo aiemmin mainitsin eli mielestäni olisi hyvä perustaa molemmille tyyleille omat "kilpailuvaliokuntansa" tms. eli kisojen järjestely, ajoitus jne. olisi molempien tyylien puolesta hallussa niillä ihmisillä ketkä on nimetty hommiin ja mielellään niitä puuhaavat (ja ehtivät tekemään sitä riittävästi).

Kummallakin lajilla on omat kannattajansa, se on ihan luonnollista. Myös niitä löytyy ketkä haluavat pelata molempia ja hyvä niin. Vaikka kuulunkin hallitukseen niin haluan olla tukemassa kokonaisuutena suomalaista pöytäjalkapalloa vaikkakin itse keskityn pelaamisessa selkeästi enemmän kansainväliseen tyyliin.

Toivottavasti kommentista sai joku edes jotain selvää..
Lukenut HeSun höpötysosaston (325 sivua) läpi kahdessa viikossa.

Puppe

#8
LainaaMyös niitä löytyy ketkä haluavat pelata molempia ja hyvä niin. Vaikka kuulunkin hallitukseen niin haluan olla tukemassa kokonaisuutena suomalaista pöytäjalkapalloa

Siinäpä mun ajatus hyvin lainattuna
Hajuton, mauton ja väritön, selvinpäin :D
-------------------------------------------------------
TFC Lynx - Tää joukkue on perseestä, ja syvältä, ja perseestä. Oo-lee-o-le-o-le-o-lee..

Hönkki

#9
Iso kysymys onkin nyt löytyykö sellaisia, jotka haluaisivat olla suomalaisten sääntöjen kilpailuvaliokunnassa ? Tarkoitus olisi siis kehittää suomalaisten sääntöjen kilpailutoimintaa.
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

Hysteerinen rage quittaaja

#10
Jos pelaaja liittyy yhdistyksen jäseneksi, ja haluaa pelata vain suomalaisilla säännöillä, ja tarjolla jäsenmaksun vastineeksi vain pääsy yksiin SM-kisoihin, kuulostaa siltä että moni saattaa jättää liittymättä.
Pyydän anteeksi, jos julkaisemani sisältö loukkasi sinua.

Zinga

#11
Lainaus käyttäjältä: "Jewell"Jos pelaaja liittyy yhdistyksen jäseneksi, ja haluaa pelata vain suomalaisilla säännöillä, ja tarjolla jäsenmaksun vastineeksi vain pääsyn yksiin SM-kisoihin, kuulostaa siltä että moni saattaa jättää liittymättä.
Lainaus käyttäjältä: "Zinga"Jos olet todella sitä mieltä, että jäsenmaksulla saa ainoastaan SM-kilpailut, olet auttamattoman ulkona siitä, mikä on hallituksen tehtävä ja siitä, mitä hallitus ja yhdistys on viime vuosina lajin eteen tehnyt.
:roll:

miku

#12
Lainaus käyttäjältä: "Jewell"Jos pelaaja liittyy yhdistyksen jäseneksi, ja haluaa pelata vain suomalaisilla säännöillä, ja tarjolla jäsenmaksun vastineeksi vain pääsy yksiin SM-kisoihin, kuulostaa siltä että moni saattaa jättää liittymättä.

juuri tämän mahdollisuuden ehkäistääksemme olisi tärkeää löytää innokkaita suomalaisen pelityylin kisajärjestäjiä ja luoda sille oma kilpailuvaliokuntansa.
Lukenut HeSun höpötysosaston (325 sivua) läpi kahdessa viikossa.

mikma

#13
Lainaus käyttäjältä: "Zinga"
Lainaus käyttäjältä: "Jewell"Jos pelaaja liittyy yhdistyksen jäseneksi, ja haluaa pelata vain suomalaisilla säännöillä, ja tarjolla jäsenmaksun vastineeksi vain pääsyn yksiin SM-kisoihin, kuulostaa siltä että moni saattaa jättää liittymättä.
Lainaus käyttäjältä: "Zinga"Jos olet todella sitä mieltä, että jäsenmaksulla saa ainoastaan SM-kilpailut, olet auttamattoman ulkona siitä, mikä on hallituksen tehtävä ja siitä, mitä hallitus ja yhdistys on viime vuosina lajin eteen tehnyt.
:roll:

mutta tottahan se on jos oikein pilkku viilataan.... niin ranking ja sm kisat ovat sellaisia joissa vaaditaan jäsenmaksun suoritusta voidakseen osallistua niihin.
esim.
www-sivuja voin lukea, foorumia voin lukea ja kirjoittaa, säännöt saan jne...
näitä palveluja voin käyttää maksamatta jäsenmaksua.
se, että haluan tukea Suomen pöytäjalkapallo ry:tä niin maksan jäsenmaksun. Sillä edesautan nykypäivänä asioiden kehitystä ja voin osallistua järjestettäviin kisoihin.

Esim. PSK:n jäsenet, jotka ei ole maksanut jäsenmaksua niin mistä muusta he ovat jääneet paitsi kuin kisoista????

en toki osaa sanoa onko PSK:ssa sellaisia jotka eivät olisi maksaneet. mutta luulenpa

Hönkki

#14
Ihan hyviä pointteja Mikmalla.


Elikkä noin periaatteellisella tasolla näkisin homman menevän niin, että ne joiden ykköslaji on nopea, määräävät montako nopean turnausta pelataan ja vastaavasti ne, joiden ykköslaji on hidas, määräävät kuinka monta hitaan turnausta pelataan.

Nopean pelaajat haluavat panostaa kansainväliseen menestykseen ja tarvitsevat lisää kovia pelejä. Silloin on täysin oikein että nopean kilpailutoimintaa lisätään.

Hitaan pelaajat haluavat pelejä ylipäätänsä. Ei mitään vikaa siinäkään

Meillä tulee siis olemaan paljon tarjontaa turnauksista. Sitten on se kolmas ryhmä joka pelaa edes suhtkoht tosissaan molempia. Tilanne on heille toisaalta hyvä, toisaalta huono. Sikäli hyvä että on mistä valita, sikäli huono että kaikkiin turnauksiin tuskin pääsee mikä saattaa näkyä rankingissa. No, noin henk koht mielipiteenä sanoisin että hitaan rankingia ei edes tarvita. Suomen mestari on paras ja MM-paikkoja ei tarvitse ratkoa. Kuten aikaisemmin kirjoitin, järjestäisin hitaan turnaukset johonkin teemaan liittyen, ilman ranking-pisteitä. Nopean puolella rankingilla on väliä, mutta moniko "sekakäyttäjistä" on edes tosissaan lähdössä MM-kisojen avoimeen sarjaan ? Lasken kokeneiksi sekakäyttäjiksi seuraavat: Puppe, Tiikkaja, Vesa, Kaitsu ja Hönkki. Jos itse menen MM-kisoihin, niin osallistun veteraanisarjaan.  Ongelma koskee siis aika harvaa pelaajaa.

Muutama nopean ja hitaan turnaus tulee tod näk olemaan aika lähellä toisiaan. Tämähän ei ole mikään ongelma niille, jotka pääasiassa pelaavat vain toista lajia. Sekakäyttäjien pitää sitten vain valita.

Maantieteellisesti hitaan pelaajat ovat keskittyneet aikalailla etelään, joten toistaiseksi selvä enemmistö hitaan turnauksistakin tulisi olla etelässä. Nopeassa levinneisyys on laajempaa ja antaisin ihan iloisesti nopean turnauksia Naarajärvelle, Heinolaan ja Lappeenrantaan.

Lopputulos olisi sitten se, että tarvitaan suomalaisten sääntöjen kilpailuvaliokunta. Valiokunta päättää hitaan pelin valtakunnallisesta kilpailutoiminnasta ylipäätänsä. Pekkala on jo ilmoittanut halukkuutensa ja muitakin kaivataan. Voin varmaan itsekin osallistua, jos vapaaehtoisia ei löydy tarpeeksi, vaikka tuskin osallistun kaikkiin hitaan turnauksiin.


EDIT: Kuten uusimmasta kansainvälisestä uutiskatsauksesta voi lukea, on Suomi jo käytännössä FISTF:n täysjäsen. Voi muuten miettiä tarvitaanko myös kv-säännöille oma kilpailuvaliokunta ?
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.