• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

World cup 2008 Wien

Aloittaja Hönkki, kesäkuu 02, 2008, 15:30:47

« edellinen - seuraava »

Zinga

#45
Olisiko asiaa järjestää joskus joku "taktiikkaleiri", jossa käytäisiin läpi kansainvälisen pelin perustaktiikat? Luulisin, että moni on huomioinut esim. Helsinki Openin yhteydessä pikkujuttuja, jotka voivat auttaa pelin tason nostamisessa ja joita voisi jakaa muille pohdittavaksi.

Jos ei muuten kiinnostusta ole, mutta joku haluaa kuulla minun filosofioita pelin kehittämiseksi, ovat porvootyyppiset (kun Juhon kanssa kävimme viemässä Porvooseen kansainvälisen pelin ilosanomaa) kehittämispäivät aina mahdollisia.

Hönkki

#46
LainaaOlisiko asiaa järjestää joskus joku "taktiikkaleiri",

Kyllähän se olisi ihan mielenkiintoista.


Onko muuten jossain nähtävillä nykyinen maailman-ranking ?
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

Zinga

#47
Lainaus käyttäjältä: "Hönkki"Onko muuten jossain nähtävillä nykyinen maailman-ranking ?
//http://fistf.com/ranking/FISTF%20WR%20200805.xls

Suomalaiset:
115      SIHVOLA   Teemu   Sisu TFC   FIN   171,38   
164      MUSTONEN   Jani   TSPA White Star   FIN   115,88   
167      KARHUNEN   Marko   USC Utrecht   FIN   112,20   
257      LEPPÄLÄ   Miku   TFC Lynx   FIN   56,85   
261      HAKKARAINEN   Kari   Hesu TFC   FIN   55,50   
316      KOUVONKORPI   Vesa   Hesu TFC   FIN   42,75   
346      TIIKKAJA   Marko   -   FIN   37,50   
355      SIHVOLA   Juho   Sisu TFC   FIN   36,00   
379      EKHOLM   Timo   Hesu TFC   FIN   33,00   
421      HÖLTTÄ   Juha-Pekka   TFC Lynx   FIN   28,35   
513      GRÖNFORS   Kai   Hesu TFC   FIN   19,50   
514      HÖLTTÄ   Wille   TFC Lynx   FIN   19,50   
549      MÄKELÄ   Mika   Porvoon Subbuteo Kerho   FIN   17,25   
550      HANTUNEN   Jarkko   SiSu TFC   FIN   17,25   
551      NEVALAINEN   Mikko   TFC Lynx   FIN   17,25   
872      KYYRÄ   Aapeli   -   FIN   6,00   
873      TUOMINEN   Ile   Porvoon Subbuteo Kerho   FIN   6,00   
874      TUOMINEN   Jere   Porvoon Subbuteo Kerho   FIN   6,00   
950      HUJALA   Tommi   Hesu TFC   FIN   4,50   
1119      HALMETOJA   Saku   -   FIN   2,25   
1120      FREDRIKSSON   Matias   KuSu   FIN   2,25   
1121      HANNUKKA   Sami   TFC Lynx   FIN   2,25   
1228      PAAKKINEN   Seppo   -   FIN   1,13

Zinga

#48
Tässä näkyy toivottavasti tulostaulut joukkuekisasta:

Malta-Suomi 4-0:
//http://lh3.ggpht.com/teemu.sihvola/SFfKiWo-YbI/AAAAAAAAAD4/13_wsvevIrg/MAL-FIN_150608.jpg?imgmax=800

Monaco-Suomi 4-0:
//http://lh5.ggpht.com/teemu.sihvola/SFfKiedEtpI/AAAAAAAAAEA/PIXc7rgpZ0g/MON-FIN_150608.jpg?imgmax=800

Juho siis kepitti Malta-pelissä maailmanlistan vitosen Cremonan selvin lukemin tai sitten tulostaulussa numerot kierähtivät toiselle kierrokselle  :lol:

miku

#49
Lainaus käyttäjältä: "Zinga"Olisiko asiaa järjestää joskus joku "taktiikkaleiri", jossa käytäisiin läpi kansainvälisen pelin perustaktiikat? Luulisin, että moni on huomioinut esim. Helsinki Openin yhteydessä pikkujuttuja, jotka voivat auttaa pelin tason nostamisessa ja joita voisi jakaa muille pohdittavaksi.

Jos ei muuten kiinnostusta ole, mutta joku haluaa kuulla minun filosofioita pelin kehittämiseksi, ovat porvootyyppiset (kun Juhon kanssa kävimme viemässä Porvooseen kansainvälisen pelin ilosanomaa) kehittämispäivät aina mahdollisia.

Ehdottomasti olisi erittäin hyödyllistä!!
Lukenut HeSun höpötysosaston (325 sivua) läpi kahdessa viikossa.

mikma

#50
Hieman ehkä turhaa alkaa puhumaan tällä kokemuksella, mutta heitämpä mielipiteeni kuitenkin...

Lainaus käyttäjältä: "Hönkki"
LainaaPELIN KEHITTÄMISESTÄ

Sekapelaaminen kahdilla säännöillä haittaa pelin oppimista takuuvarmasti, mutta suomalaisilla säännöillä pelaaminen on toki jokaisen oma asia. Tasoa nostaakseen on kuitenkin tekniikan ja taktiikan oltava huippukunnossa ja valitettavasti suomalaisilla säännöillä peli on molemmilta osa-alueilta suhteellisen köyhää.


Se on sitten taas totta, että suomalainen peli ja kansainvälinen peli haittaavat toisiaan ja on erittäin vaikea saada menestystä molemmissa. Kansainvälistä menestystä havittelevien kannattaa keskittyä melkein täysin FISTF-sääntöihin.


ei tarvitse olla seppä syntyessään huomatakseen sitä tosiasiaa, että kahdet eri pelityylit haittaavat toisen kehitystä.
Onhan se nähtävissä vaikka yleisurheilussa. 10-ottelijat eivät pärjää yksilölajien experteille. (poikkeuksia löytyy tietty, miksi ei myös subussa :?: )
Itse ainakin olen huomannut eritoten hitaan vaikutuksen nopeaan..... hyökkääjä odottaa vastustajan puolustusnäpäytystä.
Silti pohjimmiltani olen sitä mieltä, että hyvä pelaaja osaa erottaa pelitavat keskenään ja pelata niitä sekottamatta keskenään. Kyllä meidän suurin ongelmamme on mielestäni pelien/harjottelun puute. 24/7 taktiikka kehiin niin alkaa tulosta syntymään. Ja tietty vielä harjoitus vastusten puuttuminen useilta pelaajiltamme. Joillain paikkakunnilla vain muutama pelaaja tai vaan yksi.
mutta enemmän pelejä ehdottomasti.
ja nyt on hyvä hetki alkaa satsaamaan siihen kevään 2009 tapahtumaan.

Lainaus käyttäjältä: "Hönkki"Siinä olen Zingan kanssa samaa mieltä että SM-rankingeja FISTF-säännöillä voisi olla enemmän ja suomalaisilla säännöillä vähemmän. Oikeastaan suomalaisten sääntöjen SM-rankingeja ei tarvitsisi olla  ollenkaan, ainoastaan SM-kisat ja se mitä kukin kerho haluaa omin päin järjestää.

Tässä asiassa olen erimieltä. onhan se totta, että jokainen järjestettävä tapahtuma on aina toiselta pelityyliltä pois. Mutta, kyllä Suomen pöytäjalkapalloliiton on edistettävä molempia pelityylejä. Olisi väärin alkaa kehittää/panostaa vain toista pelitapaa. Jokainen löytää ennen pitkää oman tyylinsä ja päättää miten jatkossa pelaa. Tälläkin hetkellä on selvästi havaittavissa, että molemmille tyyleille löytyy oma kannattaja joukkonsa. ja vielä se seka joukko, joka haluaa pelata molempia.
Eiköhän se ole niin, että ne jotka oikeasti haluavat kansainvälistä menestystä ja ovat sitä mieltä et hidas tyyli häirittee kehitystä niin pelatkoon vaan fistf säännöillä eikä urputa ku ei kehity ja voita maailmalla. Tiputtaako se sitten pelaaja määriä kyseisiltä pelityyleiltä jää nähtäväksi. Ja olisiko (kuten jo joku aikaisemmin heitti ilmoille) molemmille tyyleille oma kehitysryhmänsä tai vast.
Mutta kun pelataan pelataan täysillä oli tyyli mikä tahansa.


Lainaus käyttäjältä: "Zinga"Olisiko asiaa järjestää joskus joku "taktiikkaleiri", jossa käytäisiin läpi kansainvälisen pelin perustaktiikat? Luulisin, että moni on huomioinut esim. Helsinki Openin yhteydessä pikkujuttuja, jotka voivat auttaa pelin tason nostamisessa ja joita voisi jakaa muille pohdittavaksi.

Jos ei muuten kiinnostusta ole, mutta joku haluaa kuulla minun filosofioita pelin kehittämiseksi, ovat porvootyyppiset (kun Juhon kanssa kävimme viemässä Porvooseen kansainvälisen pelin ilosanomaa) kehittämispäivät aina mahdollisia.

Jokainen pelisessio on tärkeä.  Jokainen turnaus sm-ranking jne. ovat erittäin tärkeitä, koska ne yleensä keräävät ihmiset kokoon ja näin ollen saadaan erilaisia vastuksia. Se vaan että nämä tilaisuudet ovat niin tiivitä paketteja, ettei niissä juurikaan sen pelintiimellyksen ohessa pysty juurikaan muuta tekemään. tyyliin saavutaan paikalla > kentät ja puitteet kuntoon > pelit käyntiin > pillit pussiin > ja äkkiä himaan.

Sen takia ehkä juuri tuollainen "taktiikkaleiri", "subu-seminaari" tai mikälie voisi olla elintärkeitä. ja vähintäänkin kaksi päiväinen. siihen ehtisi jo tiputtaa eri aihealueita, joita harjoittaa jne. voisi hyvin rastittaa eri aihealueita: laukaukset, pallonhallinta, haltuunotto, kuljetus, torjunta, vaparit, sivurajat, maalipotkut, hyökkääminen, puolustus, säännöt, jne. ja leirityksen päätteeksi tehdä leikkimielinen kisa, jossa opitut asiat testataan.

tärkeintä tällaisessa tapahtumassa mielestäni:
- Rentous, ehdottomasti rentous, ei olisi kisapaineita vaan voisi oikeasti haalia kaikki mahdollinen tietotaito kanssa ihmisiltä.
- kokeneiden pelaajien "luennoita", jossa jokainen voisi omalta osaltaan kertoa omaa näkemystä lajista, vinkkejä, kokemuksia jne. ja miksei myös muutkin voisi kertoa
- Sääntö opiskelu. Voiko kukaan sanoa varmasti osaavansa lajin säännöt. Tarkoitan sitä, että jonkun tilanteen sattuessa voisi heti sen suurempaa miettimistä sanoa miten tilanne tuomitaan.
- Ja ehdottomasti tämän leirityksen aikana ei saa käydä läpi hitaan, että nopean pelityyliä. Näille on oltava eri leiritykset.

Riittääkö osanottajia ja vetäjiä, saadaanko sovittua yhteinen vkoloppu tai vast. miten kulut jaetaan/hoidetaan niin se onkin toinen juttu. sponsorit olis hyvä juttu, mutta taitaa olla näkyvyys aika heikko.

nää jutut vaativat paljon suunnittelua, kehittämistä, hermoja, ihmisten mielipiteitä, pitkäjänteisyyttä jne.
Täytyy vaan sanoa iso KIITOS kaikille tapahtumien järjestäjille ja hallitukselle, jotka omalta osaltaan mahdollistavat lajin viemistä eteenpäin.
vaikeaahan se on, kun meitä on niin pieni porukka.

tässä pähkinää purtavaksi.

Fistf ranking: jeeeeeeeeeeee
549 MÄKELÄ Mika Porvoon Subbuteo Kerho FIN 17,25

Epis

#51
Meikä liputtaa yhteisen tapahtuman puolesta. Jo aiemmin totesin, että meidän omilla pelaajilla riittää paljon annettavaa ja opittavaakin joten eiköhän lähdetä sisäsiittoisesti jakamaan tietoa?

Oliko Zingalla (tai jollain muulla) jo tarkemmat detailit suunniteltuna?
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Rossonero

#52
Pienempimuotoista seminaaria sääntöasioista täällä ehdotin pariinkin otteeseen ennen kansainvälistä turnaustamme, mutta ainakaan silloin ei kukaan kiinnostunut, vaikka kuten Zinga totesi, meillä on tuomaroinnissa opettelua paljonkin.

Ehkä tällainen laajempi tapahtuma sitten kiinnostaa enemmän, mutta henkilökohtaisesti epäilen viikonloppupäivän tai jopa koko viikonlopun uhraamista, jos ei saa pelata paljon. Suurin osa kuitenkin haluaa vain pelata. Toki voin olla väärässäkin.

Paikaksihan sopisi ihan hyvin vaikka Kala-Maija.

Lainaus käyttäjältä: "Hönkki"Siinä olen Zingan kanssa samaa mieltä että SM-rankingeja FISTF-säännöillä voisi olla enemmän ja suomalaisilla säännöillä vähemmän. Oikeastaan suomalaisten sääntöjen SM-rankingeja ei tarvitsisi olla  ollenkaan, ainoastaan SM-kisat ja se mitä kukin kerho haluaa omin päin järjestää.

Mikma jo tästä hyvin kirjoittikin. Nyt on vallalla täysin älytön kansainvälisen pelin hehkutus, koska se sattuu olemaan uutta, ja toisaalta ulkolaisia pelaajiakin on. Minulle tämä jatkuva suomalaisen perinteen - jota ilman ei muuten nyt pelattaisi mitään muuta pöytäfutista kuin foosballia - aliarvioiminen ja haukkuminen vie itseltäni intoa kansainvälisen pelaamisesta.

Yhdistys on kuitenkin koko suomalaisen pöytäfutiksen asialla - vai onko? Pitääkö tässä ruveta jakamaan yhdistystä? Älytöntä, koska kuten olen jo todennut, on selvää, että osa uusista pelaajista löytää omansa toisesta, osa toisesta, ja osa pelaa molempia. On kuitenkin selvää, että kaikenkaikkiaan on parempi, että pelataan edes jotain, koska se saattaa aina tuoda kiinnostuksen myös toiseen.

Kansainväliselle huipulle hamuavat itsensäpettäjät voivat leiritellä ihan rauhassa ja polttaa roviolla kaiken suomalaiseen subuperinteeseen liittyvän, mutta on naurettavaa tehdä tästä "uudesta lelusta" kaikkia koskevaa asiaa, koska suurin osa haluaa vain nauttia pelistä, ja suomalainen on siihen aivan yhtä hyvä väline kuin kansainvälinen.

Lainaus käyttäjältä: "Zinga"Tasoa nostaakseen on kuitenkin tekniikan ja taktiikan oltava huippukunnossa ja valitettavasti suomalaisilla säännöillä peli on molemmilta osa-alueilta suhteellisen köyhää.

Tämä on täyttä puppua. Taktisesti suomalaista voi pelata ihan yhtä monipuolisesti kuin kansainvälistä. Lisäksi suomalaisessa lisämausteen taktiikoihin tuo reaalimaailmassa pelaavan joukkueen taktiikkaan ja pelityyliin pyrkiminen, joka luo suuria haasteita tekniikalle. Tekniikkahan juuri nopeassa on yksipuolista, koska käytännössä aina näpäytetään suoraan, eikä figuuri karkaa radaltaan. Ainoa haaste on voimakkuuden ja suunnan arvioinnissa, kun taas suomalaisessa on lukuisia erilaisia tapoja näpäyttää eri tilanteissa.

Suomalaisessa on omat puutteensa, mutta niin on kansainvälisessäkin.

Hönkki

#53
LainaaKansainväliselle huipulle hamuavat itsensäpettäjät voivat leiritellä ihan rauhassa ja polttaa roviolla kaiken suomalaiseen subuperinteeseen liittyvän, mutta on naurettavaa tehdä tästä "uudesta lelusta" kaikkia koskevaa asiaa, koska suurin osa haluaa vain nauttia pelistä, ja suomalainen on siihen aivan yhtä hyvä väline kuin kansainvälinen.

Onko mitenkään mahdollista että kirjoittaisit vähemmän provosoivasti ?

Haluaisin tietää kuka tässä on itsensäpettäjä ? Jos suomalaisten sääntöjen turnauksille on todella tilausta niin mikäs siinä sitten. Haluaisin kuitenkin, että ne jotka pelaavat vain hidasta ottaisivat enemmän vastuuta turnausten järjestelyistä. Useammille FISTF-turnauksille on tilausta ja minusta niitä kannattaa järjestää useampia. Kansainväliseen menestykseen kannattaa panostaa.

Jos siis suomalaisten sääntöjen turnauksia on entinen määrä ja kansainvälisten määrä kasvaa, niin kokonaismäärä kasvaa. Jonkun uuden tahon pitää ottaa vastuuta järjestelyistä. Minä en pysty osallistumaan kaikkiin turnauksiin ja luulen ettei Rossonerokaan halua olla mukana jokaikisessä tapahtumassa.

LainaaTämä on täyttä puppua. Taktisesti suomalaista voi pelata ihan yhtä monipuolisesti kuin kansainvälistä. Lisäksi suomalaisessa lisämausteen taktiikoihin tuo reaalimaailmassa pelaavan joukkueen taktiikkaan ja pelityyliin pyrkiminen, joka luo suuria haasteita tekniikalle. Tekniikkahan juuri nopeassa on yksipuolista, koska käytännössä aina näpäytetään suoraan, eikä figuuri karkaa radaltaan. Ainoa haaste on voimakkuuden ja suunnan arvioinnissa, kun taas suomalaisessa on lukuisia erilaisia tapoja näpäyttää eri tilanteissa.

Täysin totta, kuten itsekin totesin aikaisemmin jotain tämän suuntaista.
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

Rossonero

#54
Lainaus käyttäjältä: "Hönkki"Onko mitenkään mahdollista että kirjoittaisit vähemmän provosoivasti ?

Provosointi tuottaa hyviä perusteluja. Tässä syynä oli oma provosoitumiseni suomalaisen pelin aliarvioimisesta, joka on mielestäni väärin, kun puhutaan yhdistyksen yleisestä toiminnasta.

Lainaus käyttäjältä: "Hönkki"Haluaisin tietää kuka tässä on itsensäpettäjä ? Jos suomalaisten sääntöjen turnauksille on todella tilausta niin mikäs siinä sitten. Haluaisin kuitenkin, että ne jotka pelaavat vain hidasta ottaisivat enemmän vastuuta turnausten järjestelyistä. Useammille FISTF-turnauksille on tilausta ja minusta niitä kannattaa järjestää useampia. Kansainväliseen menestykseen kannattaa panostaa.

Itsensäpettämistä on se, että haikaillaan kaikkien harrastajien lähtevän hakemaan kansainvälistä menestystä, ja asian käsittely sellaisella tyylillä, että nyt kaikkien pitää lopettaa suomalaispuuhastelu, jotta voidaan menestyä kansainvälisesti. Kuitenkin kaikista leirityksistä ym. huolimatta kaikille on selvää, että suomalaiset nykypelaajat eivät nouse maailman huipulle näillä resursseilla. On itsensä pettämistä luulla suomalaisen unohtamisen johtavan kansainväliseen menestykseen.

En puhu tässä myöskään turnauksista sinänsä, vaan yleisestä negatiivisesta asenteesta suomalaista peliä kohtaan, joka on mielestäni täysin käsittämätön je perusteeton. Tämä on noussut esiin etenkin viime aikoina. Kukin pelatkoon haluamaansa versiota. Turha porukkaa on yrittää käännyttää, ja toista versiota mollata.

Suurimmalle osalle tämä ei ole huippu-urheilua, vaan mukava sosiaalinen harrastus. Suomalaisen pöytäjalkapallon kehittäminen ei vaadi suomalaisten sääntöjen unohtamista, vaan yleensä edes jommastakummasta versiosta kiinnostuneiden harrastajien lisäämisestä. Omaa peliään kukin kehittää miten parhaiten näkee. Minun mielestäni monipuolisuus on rikkauttaa, joku toinen panostaa yhteen asiaan. Yhdistyksen ja sen yleisen toiminnan nimissä ei jälkimmäistä voi tehdä.

Lainaus käyttäjältä: "Hönkki"Jos siis suomalaisten sääntöjen turnauksia on entinen määrä ja kansainvälisten määrä kasvaa, niin kokonaismäärä kasvaa. Jonkun uuden tahon pitää ottaa vastuuta järjestelyistä. Minä en pysty osallistumaan kaikkiin turnauksiin ja luulen ettei Rossonerokaan halua olla mukana jokaikisessä tapahtumassa.

Kiinnostusta molempiin versioihin, sekä mahdollisiin tapoihin pelata niitä (turnaukset, liigat jne.) pitää kartoittaa kaikilta pelaajilta. Ei ole oikein, että yhdistyksellä ei ole tarjota mitään suomalaisilla säännöillä pelaavalle, joka asuu periferiassa eikä pääse mukaan johonkin isoon liigaan.

Hönkki

#55
Jotenkin ranking-systeemi ei oikein istu suomalaisiin sääntöihin. Muistelen miten 80-luvulla järjestettiin isoja kisoja ihan muuten vaan ilman mitään sen kummempaa SM- tai ranking-statusta. Kisoissa oli paljon osanottajia ja täysillä mentiin. Kisojen nimi saattoi olla tyyliin "Pääsiäisturnaus" tai "Itsenäisyyspäivän turnaus". Tällaiset kisat tuntuivat jostain syystä isommilta tapahtumilta kuin pelkät ranking-kisat.

Suomalaisilla säännöillä ei pelata MM-kisapaikoista ja SM-kisoihin pääsee joka tapauksessa kuka tahansa. Jos taas olisi 90-luvun systeemi eli ranking-kisojen perusteella 8 tai 6 parasta SM-kisoihin, niin silloin jossain vaiheessa ranking-kisat olisivat parhaille pelaajille merkityksettömät, koska paikka SM-kisoissa olisi jo varmistunut aikaisemmin.

Ehdottaisin siis suomalaisten sääntöjen systeemiksi jotain sellaista, että SM-kisat syksyllä ja yhdet isot kisat keväällä. Eli harvoin, mutta sitten sitäkin suuremmalla innolla. Inflaatiota kannataa välttää.
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

Epis

#56
Tämä asettelu näiden kahden variaation välillä on käytännössä aina olemassa eikä sille voi mitään, sillä kyseessä on melkeinpä kaksi täysin eri peliä tai ainakin lajia.

Nopeassa eletään uutuuden viehätys hetkiä ja omalla tavallaan ollaan vasta päästy raapaisemaan lajin sisältöä ja tarjontaa. Ymmärrän joiltain osin Hönkin linjauksen ja perustelun noista turnausten järjestämisestä, sillä osa nopean pelaajista ottavat osaa liigaan ja turnauksiin vaikka asuvat satojen kilsojen päässä, kun potentiaalisia hitaan pelaajia lojuu 'käyttämättöminä' liigojen ja jopa turnausten ulkopuolella vaikka matka on huomattavasti lyhyempi.

Tietysti jokaisella on omat intressinsä ja tilanteensa eikä tarkoitus ole dissata ketään. Edellä mainittu tilanne varmaan johtuu myös osittain siitä, että hidas on tietyllä tavalla hengailua ja fiilistelyä kavereiden ja tuttujen kanssa. Nopea taas vaikuttaa (ainakin ulkomailla) muistuttavan enemmän urheilusuoritusta tai -lajia, jossa välineet ja voitelu saattaa ratkaista pelin. Lisäksi jokaiseen peliin on kätännössä määritetty tuomari ja rikkeet vihelletään 0-toleranssilla.

En tiedä olemmeko (ainakin toistaiseksi) hypetyksen uhreja vai onko hitaasta oikeasti muodustumassa vuosikymmenten jälkeen marginaali-lajin underground versio? Moni vanha ja uusi nihkuttaja on ainakin todennut panostavansa nopeaan kaikilla osa-alueilla ja jättävänsä hitaan kokonaan tai ainakin vähemmälle huomiolle.

Omasta puolestani Suomi- ja FISTF-versiot voidaan erotella vaikka yhdistyksessä vetovastuiden, järjestelyjen ym osalta. Sarjat kuitenkin rullaavat ihan mukavasti ja nehän eivät taida yhdistyksen alaisia edes olla jos olen oikein ymmärtänyt.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Zinga

#57
Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Pienempimuotoista seminaaria sääntöasioista täällä ehdotin pariinkin otteeseen ennen kansainvälistä turnaustamme, mutta ainakaan silloin ei kukaan kiinnostunut, vaikka kuten Zinga totesi, meillä on tuomaroinnissa opettelua paljonkin.
Mietimme Zaccyn kanssa jonkinlaisen kesäleirin järjestämistä Espoon kaupungin mökeillä. Katsotaan saadaanko jokin aika sovittua. Sinnehän sitten voivat osallistua kaikki halukkaat.

Lainaus käyttäjältä: "Zinga"Tasoa nostaakseen on kuitenkin tekniikan ja taktiikan oltava huippukunnossa ja valitettavasti suomalaisilla säännöillä peli on molemmilta osa-alueilta suhteellisen köyhää.
Heh, avasinko taas jonkin matopurkin :wink:

Lähtökohtaisesti asia on kuitenkin niin, että teknisesti ja taktisesti kansainvälinen peli ja suomalaiset säännöt eroavat niin paljon toisistaan, että pelaaminen molemmilla haittaa molempien kehittymistä. Onko tämä huono asia, on sitten eri asia. Tärkein asia on edelleenkin se, että pelatessa on hauskaa. Yhdistyksen päämääräksi en ihan heti ottaisi kansainvälistä turnausmenestystä, sillä tasoero on niin huima kiinni revittäväksi Euroopan huippumaihin nähden.

En mielestäni aliarvioi suomalaisten sääntöjen peliä, kun sanon sen olevan teknisesti köyhää. Myös suomalaisilla säännöillä voit harjoitella itsesi maailman parhaaksi tekniikassa. Tämän hetkisessä pelissä teknisyys vaan ei korostu, kun porukka pelaa enemmän fiilistelypohjalta kuin oikeasti menestyäkseen. Tämän takia myös suomalaisten sääntöjen kilpapelaamisen kehittäminen ei mielestäni ole yhdistyksen ykkösasioita. Riittää, että sarjat pyörivät halukkailla pelaajilla ja niiden kehittämistä tuetaan sen mukaan, mitä pystytään.

Kansainvälisillä säännöillä turnauksien määrä on suurempi jo ihan sen takia, että suuri osa aktiivisista pelaajista ja turnausjärjestäjistä on siirtänyt nautintoastetta kansainvälisen pelin puolelle. Vaikka monet hypettävät kansainvälisiä sääntöjä niiden "urheilustatuksen" perusteella, ei se ole mikään ensimmäinen asia, minkä takia minä pelaan lähes ainoastaan kansainvälisillä säännöillä. Olen monesti jo tuonut esille oman mielipiteeni, johon monet pelaajat eivät yhdy. Minä vaan näen kansainväliset säännöt hauskempina, monipuolisempina ja haastavampina. Olen molemmilla säännöillä niin monta sataa peliä pelannut, että uskoisin minulla olevan oikeus omaan mielipiteeseeni.

Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Tekniikkahan juuri nopeassa on yksipuolista, koska käytännössä aina näpäytetään suoraan, eikä figuuri karkaa radaltaan. Ainoa haaste on voimakkuuden ja suunnan arvioinnissa, kun taas suomalaisessa on lukuisia erilaisia tapoja näpäyttää eri tilanteissa.
Suosittelen joskus käymään kansainvälisissä kisoissa katsomassa peliä, niin pelin teknisyys alkaa avautumaan. Tekniikkaa ei mielestäni ole vielä se, että saa HW-äijät kiertämään, kun ne on juuri sitä varten suunniteltu. Tekniikka on saada vahatut C3-äijät kiertämään, kuten huippupelaajat tekevät. Kannattaa myös kokeilla, onko näpäytystekniikassa eroa otettaessa 3mm näpäytyksellä tai 70 cm näpäytyksellä pallo haltuun. Tekniikkaa on ennen kaikkea liikkuvan pallon hallitseminen. Tämä elementti jää pois suomalaisilla säännöillä pois lukien jatkolaukaukset, joita muuten tarvitaan monipuolisesti myös kansainvälisillä säännöillä pelattaessa.

Mutta edelleenkin.. ..myös suomalaisilla säännöillä voidaan pelata hienoa peliä, jossa maailman parhaat pelaajat (löytyyköhän muuten Suomesta?) ovat teknisesti ihan ällistyttäviä. En ole tätä teknisyyttä vaan nykyisissä peleissä juurikaan havainnut.

miku

#58
Lainaus käyttäjältä: "Rossonero"Itsensäpettämistä on se, että haikaillaan kaikkien harrastajien lähtevän hakemaan kansainvälistä menestystä, ja asian käsittely sellaisella tyylillä, että nyt kaikkien pitää lopettaa suomalaispuuhastelu, jotta voidaan menestyä kansainvälisesti. Kuitenkin kaikista leirityksistä ym. huolimatta kaikille on selvää, että suomalaiset nykypelaajat eivät nouse maailman huipulle näillä resursseilla. On itsensä pettämistä luulla suomalaisen unohtamisen johtavan kansainväliseen menestykseen.

Vai että itsensäpettäjiä tässä ollaan..

En usko että sen enempää minä, Sihvolan veljekset tai kukaan muukaan uskoo että seuraavan kymmenen vuoden sisällä nähdään suomalaista subbuteo-maailmanmestaria. Pelin tason kohoamiseen sen sijaan on helppo uskoa. Siitä askel kerrallaan on kuitenkin mahdollisuus kohota kohti lajin huippua. Lähinnä se on sitten myös kiinni resursseista osallistua ulkomaan turnauksiin.

Jos itse haluaisin kehittyä isommin pelaajana niin toki muuttaisin täältä keski-suomesta pois sinne pk-seudulle. Ei näillä näpsyttelymäärillä kohta kuitenkaan pärjätä edes suomessakaan (nimim. ei yhtään näpäytystä helsinki openin jälkeen) joten se siitä maailman kärjen hätistelystä. Selkeästi on jo tilastollisestikin ollut oman tason lasku näkyvissä - tai toivottavasti se on Teidän pk-seutulaisten tason nousua.

Joka tapauksessa aion silti mahdollisuuksien mukaan käydä vähintään yksissä ulkomaisissa kisoissa vuodessa hakemassa kokemusta. Ja vaikkei voittoja tulisikaan niin nimenomaan tuo Zingan kertoma taktiikoiden seuraaminen on kyllä itsellekin tuonut ihan uusia ulottuvuuksia koko lajiin.

Heitetään vielä kommenttia tapaus Verhagenista. Olkoonkin niin että mies voitti "yllättäen" maailmanmestaruuden mutta silti kolme (vai neljä) miehen peliä nähneenä pidän ukko erittäin kovana pelimiehenä. Näistä rankkaamattomista italialaisista olen kuullut vain juttua, en nähnyt pelejä joten vaikea kommentoida. Sinänsä takuulla kaikille suomalaisille olisi ihan tervettä käydä haistelemassa maailman kärkinimien otteita, teknisesti peli on ehdottoman taitavaa!
Lukenut HeSun höpötysosaston (325 sivua) läpi kahdessa viikossa.

Hönkki

#59
LainaaTekniikka on saada vahatut C3-äijät kiertämään

tai saada vahaamattomat HW-äijät kulkemaan pitkiä matkoja suoraan.

LainaaTekniikkaa ei mielestäni ole vielä se, että saa HW-äijät kiertämään, kun ne on juuri sitä varten suunniteltu

Käsittämätön kommentti. On olemassa onnistuneita kierteitä ja epäonnistuneita kierteitä. Lisäksi HW-figuurien kierrevalikoima on huomattavasti laajempi kuin C3-figuurien. Vielä kun pelattais nihkukentällä vahaamattomilla LW-äijillä niin huomaisimme todella, että kierteen aikaansaaminen ei ole ongelma, mutta minkälainen tuo kierre on, onkin sitten eri asia.
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.