• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

EM 2024

Aloittaja NyckelMan, kesäkuu 10, 2024, 23:31:54

« edellinen - seuraava »

Porvoon turkkilainen

Enää välierät jäljellä, niin unohtaen VAR:n ja yleisön ala-arvoisen käytöksen, näitä kisoja on ollut mukava seurata moneltakin kantilta. Vauhdikkaita pelejä, mutta vastapainona tarkka shakki. Nyt jäljellä olevista joukkueista Espanja ja Hollanti pelanneet ensiksi mainittua, miksi moni toivoo heitä finaaliin, kun taas Ranska ja Englanti edenneet jälkimmäistä pelityyliä noudattaen. Englannin upea hyökkäyspeli viime Em-kisoista ja kaksista edellisistä MM-kisoista on muisto vain, jolla Southgate meidät kaikki hurmasi. Viekö tämä "antijalkapallo" heidät nyt vihdoin päätyyn asti? Ehkä finaaliin, mutta siellä häviävät joko Espanjalle tai Ranskalle.

Onneksi jalkapallossa yhä luotetaan taktiseen pelaamiseen näin yliviihteen aikakautena, ja peliä voidaan lähestyä monelta eri kantilta. Confederation cupeissa ja kansojen liigoissa usein ollut maalijuhlia, mutta ne ovatkin Fifan ja Uefan keinotekoisia rahastusturnauksia. Tosipelit ovat sitten tosi pelejä

Maalivahdit olleet myös hyviä. Jääkiekossa veskarin merkitys on korostunut, mutta tärkeä se on myös jalkapallossa ja muissa joukkupeleissä. Porturgalin veskari pelasti joukkueensa Slovaniaa vastaan, Turkki pelastui huipputorjunnoilta Itävaltaa vastaan ja vähän saman kohtalon koki Turkki Hollanti-pelissä.

Lopuksi vielä pitää mainita Ronaldon nolot esitykset. Olin jo viime MM-kisoissa sitä mieltä, että itkupilli pitää jättää pois. Nyt hänen ylimielinen minätauti, jossa yhden pelaajan merkitys korostuu muuta joukkuetta suuremmaksi, pilasi muuten hyvän joukkueen mahdollisuudet mennä vielä pidemmälle. Kapteeni alkaa itkemään kesken ottelun, ja kun itse onnistuu rankkarikisassa, mutta joukkue häviää, niin eipä anna tukea epäonnistujalle vaan tuijoittaa tyhjyyttä.

Mutta toisaalta:

https://www.youtube.com/watch?v=Sb4nWsi6GXw

Ehkä joskus teemme Hönkin ja Jaakon kanssa kolmen viisaan tietäjän podcastin. Vieläkin muistelen lämmöllä, kun Jaken kanssa osallistuimme YLEn järjsetämään biisikisaan viime Em-kisoissa.

SouthernBoogieCat

#31
Erinomaista pohdintaa Kokkikselta!! Samaa mieltä osallistumisestamme biisikisaan joka oli ainutlaatuinen kokemus vaikka biisiämme ei valittukaan voittajaksi. Sen kuuli silti raatiin osallistuneet.

Ja pelkästään biisin ideoiminen ja toteuttaminen oli jo itsessään palkitsevaa. Valitettavasti viime vuosina kollabraatiomme on jäänyt jäihin muiden juttujen viedessä molempien ajat mutta ehkä taas joskus. En poissulje mitään yhteisprojekteja tulevaisuudessa.

Kisapohdinnassa paljon hyviä pointteja. Saa nähdä kumpi voittaa: iloinen hyökkäyspeli vai taktinen shakki.

Hollanti on tehtyt välierä joukkueista varmasti eniten maaleja. En ole laskenut mutta näppituntumalla vaikuttaisi olevan noin. Turkki-pelin ratkaisi omaksi maaliksi merkitty jollaisia on tullut paljon näissä kisoissa.

Minusta futiksessa pitäisi siirtyä lätkän tyyliseen merkintätapaan että maali merkitään viimeksi pelivälineeseen koskeneelle hyökkäävän joukkueen pelaajalle. Hyökkäävälle joukkueellehan oma maali menee joten se pitäisi merkitä minusta heidän pelaajalleen. Ja lisäksi minusta on tarpeetonta nöyryyttää lisää oman maalin tehnyttä josta useimmiten vain pallo on kimmonnut maaliin epäonnekkaasti. Kuitenkin tuohonkin epäonnekkaaseen pomppuun hyökkääjän pelaaminen on useimmiten myötävaikuttanut ratkaisevasti.

Hyvät kisat minustakin ollut kun VAR unohdetaan sekä yleisön lieveilmiöt. Toivotaan että välierät ovat ikimuistoisia ja että kisat saavat arvoisensa päätöksen unohtumattoman huipputasoisella finaalilla.

Hönkki

Portugalin ja koko jalkapallon puolesta toivon, että Portugalille löytyy valmentaja, joka uskaltaa pudottaa Ronaldon maajoukkueesta. Portugalin kovuudesta kertoo, että pääsivät noinkin pitkälle Ronaldosta huolimatta. Ronaldo voisi keskittyä vaikkapa supersankarileffojen tekemiseen. Ronaldo vs Godzilla olisi hyvä.

Englanti on erittäin lähellä mestaruutta, koska pystyvät pelaamaan tasurin ketä tahansa vastaan ja ovat nykyään pilkuissa erittäin hyviä. Veikkaan että Englannin treeneissä on vedetty aika paljon pilkkuja. Näkyy sitten myös siinä ettei muu pelaaminen oikein suju.  e_:)
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - heinäkuu 09, 2024, 07:18:09Ronaldo vs Godzilla olisi hyvä.

Tämä on hyvä.  e_;D

Ei ihme että Ronaldo sopii entisen FIFAn (nyk. EA Sports FC 24:n) Ultimate Team-pelitilaan. Siellä on pari versiota ollut supersankarikortteja joihin Ronaldo sopii hyvin.  e_;D

Itselläni ei ole tosin ollut Ronaldoa joukkueessani koskaan. Kerään muita tähtipelaajia mm. vanhoja legendoja ja sitten nykypelaajista vähemmän oikean elämän diivoja.
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - heinäkuu 09, 2024, 07:18:09Englanti on erittäin lähellä mestaruutta, koska pystyvät pelaamaan tasurin ketä tahansa vastaan ja ovat nykyään pilkuissa erittäin hyviä. Veikkaan että Englannin treeneissä on vedetty aika paljon pilkkuja. Näkyy sitten myös siinä ettei muu pelaaminen oikein suju.  e_:)

Englanti pelaa kurinalaisesti mutta se syö toisaalta tehoja hyökkäyspäässä. Englanti on minustakin täysin mahdollinen voittaja. Olivat viimeksi finaalissa häviämässä ja voivat nyt aivan hyvin finaaliin päästessään saada revanssin tuli sitten Ranska tai Espanja vastaan.

Porvoon turkkilainen

Viime MM-kisoista jo löytyy esimerkki, kun Ronaldo tuli vasta lopussa kentälle, niin Portugalin nuoret pelaajat hoitelivat Sveitsin 6-1. Seuraavassa pelissä olivat Marokkoa vastaan 1-0 tappiolla, niin jo heti toiselle jaksolle hänet otettiin kentälle sotkemaan, eikä tasoitusta tullut. Jonkun läpiajon se tussasi silkkaa vanhuuttaan.

Southgatelle jo kolmas kerta kun vie Englannin välieriin. Vuonna 2018 kun vei heti ekassa turnauksessa Englannin mitalipeleihin sitten vuoden 1996, niin ehkä arvostelu kohtuutonta. Viime MM-kisoissa murskasivat vastustajia siihen tyyliin, jollaista ei Englannilta aikaisemmin ole nähty, mutta Ranska vain oli liian kova puolivälierässä. Huono tuuri, että kohtasivat heidät jo siinä vaiheessa, mutta kyyneliin tämäkin turnaus lopulta päättyy.

Hönkki

Ennustan tulevaisuutta: huippumaat (Englanti ainakin) keskittyvät entistä enemmän pilkkuihin valmistautuessaan kisoihin. Pudotuspeleissä riittää 0-0, jos voittaa pilkut. Leirityksiä ennen kisoja, joissa ei paljon muuta tehdä kuin ammuta pilkkuja. Pickfordin juomapullon tekstit olivat vasta alkua apuvälineissä. Maalivahdilla kännykkä mukana rp-kisassa, jossa joku tekoälysovellus, joka ennustaa minne vastustaja laukoo. Pelaajaringissä pelaajia, joiden suurin arvo on kyky ampua hyviä pilkkuja.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - heinäkuu 09, 2024, 10:04:31Ennustan tulevaisuutta: huippumaat (Englanti ainakin) keskittyvät entistä enemmän pilkkuihin valmistautuessaan kisoihin. Pudotuspeleissä riittää 0-0, jos voittaa pilkut.

Valitettavasti tämäntyylinen voi toteutua tulevaisuuden skenaariona. Onhan ainakin näissä kisoissa pelattu paljon juurikin riskittömällä tavalla ja paljon vähämaalisia pelejä on nähty. Eli tuota selkeästi on jo nähtävissä ja voi pahentua tulevaisuudessa.

Vielä vuosikymmen sitten suunnilleen pelattiin arvokisoissakin varsin viihdyttäviä pelejä vaikka kaikki eivät olleet suinkaan maalirikkaita mutta pelitapa oli hyökkäävämpi (myös pudotuspeleissä). Esimerkkinä Brasilian MM-kisat 10 vuotta sitten jotka ovat mielestäni parhaat arvokisat sitten USA 1994 mitkä olen nähnyt sinä aikana kun itse olen futista seurannut.

Mielestäni suuri syy on kisaformaatti joka mahdollista teoriassa että pelaamalla pelkkiä 0-0:a voi päästä alkulohkosta jatkoon - varsinkin 24 joukkueen systeemissä jossa neljä parasta kolmosta jatkaa. Lisäksi mestaruuden voi teoriassa voittaa pelkillä 0-0:a kunhan pärjää pilkkukisoissa. Toki parempaa systeemiä ei ole keksitty jolla lopputurnaus voitaisiin pelata järkevässä ajassa.

Minusta sveitsiläinen systeemi voisi arvokisoissakin toimia. Sitähän jo käytetään Mestareiden liigan lohkovaiheessa alkavalla kaudella. Tosin Mestareiden liiga kestää koko kauden eikä vain kuukauden. Eri asia voiko sveitsiläisen ottelumäärillä turnauksen vetää kuukaudessa läpi. Ja toinen juttu on ratkaisisiko sveitsiläinen systeemi tuon edellisessä kappaleessa mainitsemani ongelman.

Toki on näissäkin meneillään olevissa kisoissa nähty monia hyviäkin pelejä. Mutta myös useampia juurikin riskittömästi nyhjäämisiä.

SouthernBoogieCat

Dramaattinen finaali. Ei tullut Harry Kanelle vieläkään pokaalia. Somessa aina säännöllisesti liikkuu meemejä joissa Kane on puettu jos jonkinmoisten joukkueiden pelipaitoihin tekstillä jossa suunnilleen vapaasti suomentaen "Ainoa tapa estää Manchester Cityä voittamasta Valioliigaan on myydä heille Harry Kane". City esimerkkinä mutta useamman muunkin joukkueen meemejä on liikkunut.