• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

2023 Jake tietokilpailuiden Ranking-kilpailut

Aloittaja SouthernBoogieCat, huhtikuu 14, 2023, 11:32:15

« edellinen - seuraava »

Hönkki

Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat


SouthernBoogieCat

#32
Nyt kerrotaan oikea vastaus 5. osakilpailun kysymykseen. Tuo 6.9 pelattu ottelu mitä haettiin oli Belgia-Portugali. Vuosi oli 1989 ja kyseessä Italian MM-kisojen karsinnat. Belgia varmisti tuon ottelun 3-0-voitolla paikan kisoihin.

Ottelu pelattiin Heysel-stadionilla (joka oli tuolloin vielä stadionin nimi) Brysselissä. 1990-luvulla se koki täydellisen remontin ja nimettiin uudelleen Kuningas Baudouin Stadioniksi (Stade Roi Baudouin). Stadionilla pelattiin vuoden 2000 EM-kisojen otteluita.

Portugali ei päässyt vuoden 1990 MM-kisoihin eikä kaksiin seuraaviinkaan. EM-kisoihin 1996 joukkue pääsi ja myös vuoden 2000 sekä sittemmin on ollut arvokisojen vakiokävijä. Joukkue voitti EM-kultaa vuonna 2016.

Belgia hävisi Italian MM-kisoissa 1990 Englannille jatkoajan viimeisellä minuutilla neljännesvälierissä David Plattin tehdessä ottelun ainoan maalin Gascoignen vaparista kohti maalia.  Alkulohkossa Belgia oli paikoin dominoiva mm. voitollaan Uruguaysta joka päättyi vaan 3-1 mutta Belgia oli siinä ottelussa täysin suvereeni.

Belgia sittemmin selvisi vielä MM-kisoihin 1994 ja 1998 sekä luonnollisesti koti EM-kisoihin 2000. Sen jälkeen oli pidempään hiljaista joukkueen arvokisahistoriassa ennen 2010-lukua.

Kumpikin tässä 6.9.1989 ottelussa pelanneet maat ovat sittemmin tuottaneet ison joukon maailmantähtiä. Tämä on tapahtunut kummallakin erityisesti 2000-luvulla.

Täysin oikeaa vastausta ei löytynyt. Hovi saa Belgiasta pisteitä. Hönkki jää tällä kertaa pisteittä.

Rankinglista päivitetään piakkoin avausviestiin. Kokonaistilanne kaventuu huomattavasti kohti loppuvuotta. Runkosarjan voitosta taistelu tiivistyy hieman sekä erityisesti taistelu toisesta paikasta Grand Finaliin Hovin kiilatessa kisaan mukaan.

SouthernBoogieCat

6. osakilpailu heti tähän perään. Varioidaanpas hieman kysymyksen asettelua. Tiedossa kaksi kuva-arvoitusta jotka kuuluvat tähän samaan osakilpailuun ja kummankin oikeasta sekä osittaisista hyvistä vastauksista saa pisteitä erisuuruisia määriä.

Oheisessa Onedrivessa on kaksi kuvaa joihin kysymyksen liittyvät:

https://1drv.ms/f/s!AnHDdR1TGaBvqOhP1eyc3oESoPHUcw?e=0UQUDX


Mistä arvokisoista kuva A on ja kuka on kuvassa esiintyvä maalivahti?

Mikä ottelu kuva B:ä on kyseessä? Mikä oli ottelun lopputulos? Haetaan ottelussa pelanneita joukkueita, lopputulosta ja mihin kilpailuun ottelu liittyi.

Vihjeitä tulee jonkin verran harkinnan mukaan koska kyseessä kuvat joissa jo jotakin vihjettä ne aiemmin mahdollisesti nähneille.

Hönkki

Vastaus A: Lev Jashin, -64 EM-loppuottelu
Vastaus B: -74 MM-kisat ja Ruotsi pelaa
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - syyskuu 14, 2023, 12:23:27Vastaus A: Lev Jashin, -64 EM-loppuottelu
Vastaus B: -74 MM-kisat ja Ruotsi pelaa

Hyviä vastauksia!!

Ruotsi oikein ja vuoden 1974 MM-kisat teknisesti oikein. Mutta hieman tarkempaa haetaan eli ketä vastaan Ruotsi pelasi tuossa ottelussa, mikä oli lopputulos ja mikä ottelu oli tarkalleen koskien MM-kisoja 1974 kyseessä.

Lev Jashin hyvä haku mutta oikea vastaus niinikään Itäblokissa mutta toinen maa ja toinen veskari. Kisat liippaavat lähellä mutta eivät vuoden 1964 EM-kisat.

Hönkille tulossa kuitenkin pisteitä. Eri asia kuinka paljon. Ja saako joku muu vastaaja myöskin.

Hönkki

Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - syyskuu 14, 2023, 21:41:17L-Saksa - Ruotsi 4-2, jatkolohko

Nyt kylmenee. Vihjeeseen tarkennusta että vaikka 1974 kisoihin liittyy tuo kyseinen peli niin menee ajassa taaksepäin tuosta jatkolohkosta ja koko kesän 1974 turnauksen avausottelustakin. Ottelu kuitenkin pelattiin Länsi-Saksassa Gelsenkirchenissä.

SouthernBoogieCat

Nyt on ollut jo tarpeeksi pähkäilyaikaa näille kysytyille kysymyksille. Eli on aika kertoa oikeat vastaukset.

Kuva A: Kisat vuoden 1962 MM-kisat ja maalivahti kuvassa Jugoslavian Milutin Soskic.

Kuva B: Ottelu vuoden 1974 MM-karsintojen uusintaottelusta Ruotsi-Itävalta jonka Ruotsi voitti 2-1. Ottelu pelattiin puolueettomalla kentällä Länsi-Saksan Gelsenkirchenissä.

Hönkille pisteitä osittaisesta oikeasta vastauksesta. Ranking-tilanne päivitetään piakkoin.