• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Oi ihana Qatar

Aloittaja L'Majuri, marraskuu 08, 2022, 13:52:48

« edellinen - seuraava »

Hönkki

Lasten värikynäpakkausten kanssa voisi olla myös ongelmia.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hönkki

Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

nabel

Erittäin epäkorrektisti totean että argentiinalaisten grilliliha ei tainnut olla "halal".

e_kkk

Hönkki

Kenttätapahtumien puolesta kisat tullaan muistamaan Hollannin vaparikuviosta. Muutenkin ollut pelillisesti ihan ok kisat. 
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Porvoon turkkilainen

Pari toimittajaa kuollut kisoissa hämäräperäisesti. Tuo kisaveikkaus meni siis oikein. No, pääasia, että pelit olleet jännittäviä ja viihdyttäviä  e_kkk


SouthernBoogieCat

#50
Boikotti on pitänyt otteluiden katsomisen osalta tähän saakka 100 %:sti. Yhtään peliä tai kisalähetystä en ole tähän mennessä katsonut ja pelejä ei ole enää kuin neljä jäljellä. Täytyy pitää linja loppuun saakka. Tuloksia väistämättä näkee mm. somesta tai uutisotisikoiden kautta. Täysin muusta uutisoinnista ei voi olla pimennossa näinä sota- ja energiakriisiaikoina mutta tyytyväinen olen silti kisaboikottiini. FIFAn kisapäivitystäkään en ole pelannut ja välillä jopa melkeinpä unohtanut sen olemassaolon. FUTissa systemaattisesti olen quick sellillä pistänyt pois palkintoina tulleet kisakortit jotka liittyisivät tuohon päivitykseen jota ei siltä osin täysin pääse pakoon. Kisakortit ovat jokatapauksessa käytössä vain kisojen ajan joten isoa vahinkoa ei ole tapahtunut. Ja pelini ovat muutenkin keskittyneet pitkälti Änäriin meneillään olevan ECL:n 1vs1 valmistautumisen osalta sekä pian alkavan 6vs6-sarjan osalta. Futista olen pelannut ajoittain josta osittain FIFAa ja osittain eFootballia.

SouthernBoogieCat

Onnittelut kuitenkin Marokolle historiallisesta saavutuksestaan. Marokkohan oli aikoinaan Meksikon kisoissa 1986 ensimmäinen afrikkalaismaa joka eteni alkulohkosta jatkoon. Tuolloinkin saavutukseen vaadittiin voitto Portugalista.

Porvoon turkkilainen

Nyt eivät eurooppalaisten sopupelit, tahalliset käsivirheet, veskarin liukastumiset (Sepon folklorea: Kamerunin veskari 82 liukastui Italian tasoituksessa), omat hölmöilyt (kuten Nigeria 94 ja 98) estäneet afrikkalaisen joukkueen etenemistä mitalipeleihin. Tässäkin Marokko oli ensimmäinen.

SouthernBoogieCat

#53
Minusta melkoisen yllättävää että Marokko juuri oli se afrikkalainen maa joka historiaa on tehnyt. Oletettavampaa olisi ollut että aikaisemmissa kisoissa esim. Ghana tai Norsunluurannikko olisivat tehneet ennemmin tai Nigeria joka voitti aikoinaan kultaa olympialaisissa. Olisi ollut loogisempaa että Nigerian tuon olympiamenestyksen jälkeen olisi sen joukkueen runko siirtynyt MM-joukkueeseen ja ehkä siirtyikin mutta menestys jäi vajaaksi. Toki tasoero vuoden 1996 olympialaisten ja tulevien MM-kisojen välillä oli selkeä.

Marokolla on varmasti hyviä pelaajia mm. Ranskan liigassa mutta tietääkseni Marokolla ei ole ketään huipputähdiksi luokiteltavia pelaajia kuten Egyptillä Salah tai Senegalilla Mané ja niin edelleen. Senegalkin olisi ehkä ennakkoon ollut oletettavampi afrikkalaista futishistoriaa tekevä joukkue kuin Marokko. Mutta ehkä Marokolla on se mitä muilta afrikkalaisilta on puuttunut: taktinen kurinalaisuus. Pelaajamateriaalissa ehkä häviää joillekin muille mutta sekään ei ratkaise kaikkea kuten muissa kilpailuissa on nähty mm. Leicesterin Valioliigan mestaruus tai Kreikan tai Tanskan EM-kullat. Huipputähtiä monesti tarvitaan taktisen kurinalaisuuden lisäksi arvoturnausten voittoon esim. Zidaine Ranskan MM-kullassa tai Romario Brasilian MM-kullassa mutta edellämainitut tuhkimotarinat ovat hyvä esimerkki että joukkueen onnistuminen ja se taktinen puoli ovat tärkeitä kisamenestyksissä.

Porvoon turkkilainen

Hakimi PSG:stä on yksi parhaista pakeista maailmalla ja niiden veskari valittiin vissiin viime kaudella Espanjan liigan parhaaksi veskariksi, joka kisoissa myös loistanut. Noilla eväillä mennyt pitkälle kuin Kreikka em-ksoissa 2004.


SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Porvoon turkkilainen - joulukuu 12, 2022, 10:43:46
Hakimi PSG:stä on yksi parhaista pakeista maailmalla ja niiden veskari valittiin vissiin viime kaudella Espanjan liigan parhaaksi veskariksi, joka kisoissa myös loistanut. Noilla eväillä mennyt pitkälle kuin Kreikka em-ksoissa 2004.Onhan tuossakin tosiaan jotakin josta kisamenestystä voi ammentaa. Tässäkin kisatarinassa on tärkeänä palasena kuuma maalivahti jonka merkitys on ollut monissa aiemmissakin menestystarinoissa mm. Ruotsin MM-pronssissa Ravellin torjunnat tai 1996 EM-kisoissa Tshekillä oli isossa roolissa ollut maalivahti (muistaakseni Kouba). Yllättäjillä arvokisoissa on tosiaan iso palanen menestystä ollut huippuvireinen veskari ja sitten toki ratkaisevia maaleja tehnyt keskikenttäpelaaja tai hyökkääjä kuten Ruotsilla aikoinaan Brolin ja Andersson tai Bulgarialla Stoichkov.

Hönkki

Atlaksen Leijonat on näissä kisoissa se maa, joka parhaiten jaksaa juosta ja taklata. Pitkä turnaus ja kuumat olosuhteet.
Ranska on pulassa ja pilkuille menee.

Argantiina filmaa, valittaa tuomarille ja rikkoo heti kun vastustaja on saamassa vaarallista hyökkäystä. Kroatialla vähän sama, mutta Kroatia aavistuksen kurinalaisempi. Kroatia myös parempi vastahyökkäyksissä. Tuomarille aika ikävä peli CRO-ARG ja voi tuomarilta lähteä lapasesta. Toivottavasti ei, sillä maat osaisivat kyllä pelatakin.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Porvoon turkkilainen - joulukuu 12, 2022, 10:25:26
Nyt eivät eurooppalaisten sopupelit, tahalliset käsivirheet, veskarin liukastumiset (Sepon folklorea: Kamerunin veskari 82 liukastui Italian tasoituksessa), omat hölmöilyt (kuten Nigeria 94 ja 98) estäneet afrikkalaisen joukkueen etenemistä mitalipeleihin. Tässäkin Marokko oli ensimmäinen.

Omiin hölmöilyihin voisi lisätä Kamerunin vuonna 1990. Muistelisin että heillä oli ainakin yksi tärkeä pelaaja pelikiellossa puolivälierissä Englantia vastaan joko suoran punaisen tai varoitustilin täyttymisen takia. Lisäksi taisi Englanti-ottelussa tulla ainakin yksi ulosajo (joko kahdesta varoituksesta tai suoralla punaisella) eli ilman näitä hölmöilyitä Kamerun olisi voinut jo vuonna 1990 tehdä historiaa menemällä neljän parhaan joukkoon. Tuossa Englanti-ottelussakin he pelasivat hyvän ottelun ja Linekerin kaksi rankkaria ratkaisivat pelin sekä tietenkin Gazzan hieno oivallus josta toinen noista rankkareista tuli. Gazza taisi myös juonia Englannin avausmaaliakin. Yksi noiden kisojen parhaista peleistä mielestäni ehdottomasti ja minun listallani menee aika korkealle jos aletaan miettimään näkemiäni MM-kisamatseja. Näistä parhaista kisaotteluista voisi tehdä oman topicin ellei jossakin foorumin kätkössä ole jo.

Porvoon turkkilainen

italian mm-kisat tuotti kaikille tuskaa, kun pelit niin vähämaalisia. Muutama viihdyttävä ottelu kuuluukin sitten ikimuistettavimpien joukkoon, kuten tuo Kamerun-Englati sekä Millan lanneliikkeet Kolumbiaa vastaan. Molemmat välieräottelut olivat kyllä klassikoita, kun taas finaali kenties kaikkien aikojen huonoin.

Epis

Täytyy myöntää ettei ole tullut katsottua tai "katsottua", kuin pari(a) hassua peliä ja ilman mitään asennetta.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!