• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

EM-jalkapallo 2020

Aloittaja SouthernBoogieCat, marraskuu 19, 2019, 12:07:27

« edellinen - seuraava »

SouthernBoogieCat

#45
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - heinäkuu 08, 2021, 10:31:20
Lahjarankkari eilen ja vielä varrilla. Toivottavasti finaalissa on hyvä tuomari.

Nostan kuitenkin esille vuoden -92 finaalin
https://www.youtube.com/watch?v=pDe2N9ykR6A

Mielestäni Tanskan molempia maaleja edelsi tanskalaisen rike. Ennen ekaa maalia pallo saatiin haltuun laittomalla liukarilla. Tokaa maalia edelsi käsivirhe.

Toki se olisi ollut hieno tarina, jos Kasper Schmeichel olisi toistanut isänsä mestaruuden. -92 Peter Schmeichel torjui semifinaalissa rp-kisassa
van Bastenin pilkun vieden Tanskan finaaliin. Odottelin että historia toistaisi itseään, mutta ihan niin ei käynyt.

VARin alkuperäinen idea sen käyttöönotossa oli poistaa kiistanalaiset tuomiot. Sen jälkeen kun VAR otettiin käyttöön keskustelu tuomioiden ympärillä ei ole ainakaan vähentynyt - pikemminkin päinvastoin. VAR ei ole ollut siten autuaaksi tekevä asia vaikka tuskin paluuta entiseen on. Ainakin jääkiekossa videotuomiointi on pääosin toiminut jo vuosia hyvin koska se on rajattu vain maaleihin ja niitä edeltäneisiin paitsioihin. Mutta on sielläkin ollut kiistanalaisia tuomioita kuten niissä naisten MM-kisoissa Suomi-USA-ottelussa. Saa nähdä miten VAR jatkossa toimii ja miten sen toimintaa kehitetään koska selkeästi se ei toimi kuten sen on ajateltu toimivan. Eilisen rankkari oli vain yksi esimerkki ja näissä kisoissa on monia VARista huolimatta tulleita kiistanalaisia tuomioita sekä myös kisoja ennen. Ei varmaankaan täydellistä systeemiä pystyä keksimään ja futikseen on kuulunut aina pieni kiistanalaisuus joita monissa klassikko-otteluissa vuosien varrella on ollut. Sikäli VAR ei ole radikaalisti muuttanut mitään futiksen perustaa.

Tuon 1992 finaalin maaleissa tapahtui rikkeitä. Niistähän keskusteltiin YLEllä viime kesänä kun peruttujen kisojen aikaan näytettiin vanhoja arvokisafinaaleita mm. tuo 1992 finaali. Tanskalle olisi suonut näissä kisoissa samanlaisen tarinan mutta ei tällä kertaa.

Porvoon turkkilainen

Englanti voi voittaa vain kotikisoissa ja vääryydellä. Eihän tämä missään tapauksessa maali ollut:

https://www.youtube.com/watch?v=0Uhe_l1h3w8

Hönkki

Eikö Southgate katsonut kevään Suomen cupin finaalia HJK-KUPS ? HJK vaihtoi peliin jatkoajan lopulla pelaajan, jonka ainoa tarkoitus oli
vetää pilkku rp-kisassa ja pieleenhän se pilkku meni.

Italia oli jo Englannin taskussa. Sitten passivoituminen ja pilkkukisaan kolme nuorta tummaihoista, jotka tiesivät saavansa vihameiliä lopun elämänsä, jos mokaavat. Ja niinhän siinä kävi.  Soutgate treenaa pilkkuja vielä vanhainkodissa.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Porvoon turkkilainen

#48
Southgate otti kolme nuorta vetämään rankkeja tilastojen perusteella, kun ilmeisesti sarjapeleissä olleet niitä varmimpia vetäjiä, mutta nyt oli erilaiset ja vähän kovemmat paineet. Vähän kuten Seppo Räty tosesi aikoinaan mitali kaulassa ja kädet rennosti polvella, että pojat ovat poikia, ja tuo stadionin mylvintä vähän eri kuin keihäskarnevaaleilla, kun Bubi tiedusteli, miksi sinua nuoremmat eivät kisoissa onnistuneet, vaikka pitkin kesää heittivät parempia tuloksia kuin sinä. Näin se vaan on!

Hevipokien- ja miesten ei kannata näille uhota:

https://www.youtube.com/watch?v=JAZcGAKRiGs

SouthernBoogieCat

#49
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - heinäkuu 12, 2021, 10:09:04pilkkukisaan kolme nuorta tummaihoista, jotka tiesivät saavansa vihameiliä lopun elämänsä, jos mokaavat. Ja niinhän siinä kävi.

Ilmeisesti Rashford ja Sancho olivat niitä tilastojen mukaan parhaita pilkun vetäjiä mutta Sakan valintaa laukojaksi on kritisoitu sen takia että hän joutui epäinhimilliseen paikkaan vetämään uransa ensimmäisen pilkun aikuisten tasolla ja vielä EM-loppuottelun ratkaisupilkun. Tuo vihapostin lähettäminen on jo tämän mukaan alkanut: https://yle.fi/urheilu/3-12017538

Hellas Veronassa pelanneista pelaajista ainakin kaksi pääsi juhlimaan EM-kultaa. Matteo Pessina pelasi kaudella 2019-2020 lainalla Veronassa mutta on Atalantan pelaaja. Jorginho on Hellas Veronan kasvatti josta Napoliin ja sieltä Chelseaan. Muissa joukkueissa Hellas Veronassa joko nyt pelaavia tai joskus pelanneita olivat ainakin Antonin Barák Tshekin joukkueessa ja Filip Helander Ruotsin joukkueessa sekä Ante Rebic (pelasi myös viime MM-kisoissa) Kroatialla nopeasti katsottuna. Hellas Veronaa on siis edustanut vuosien varrella useita EM- tai MM-tasolle kelpaavia pelaajia  mutta ongelma että Verona ei ole pystynyt heitä pitämään pidempään ja osa on käynyt vain lainassa. Sellaisetkin pelaajat kuten Javier Saviola tai Rafael Márquez ovat pukeneet 2000-luvulla Veronan sinikeltapaidan päälleen. 80-luvullahan mestarijoukkueessa oli useita sen ajan isoja tähtiä mm. Elkjaer ja Briegel etunenässä mutta nykyään sen jälkeen kun Verona on taas noussut Serie A-tasolle (käyden välillä Serie B:ä) 2000-luvun alun syöksykierteen jälkeen on taas ilahduttavan monta tasokasta pelaajaa nähty Veronassa.