• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

FI-sääntöjen SM-kisat Hermannissa 8.12.2019

Aloittaja Puppe, marraskuu 17, 2019, 11:20:23

« edellinen - seuraava »

Hönkki

Lopulliset sijoitukset

1. Mustonen
2. Tuuri
3. Hakkarainen
4. Kokkonen
5. Liesivaara
6. Liikanen
7. Leskinen
8. Lund
9. Katila
10. Kaipainen
11. Naapila
12. Wilskman 
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hovimestari

#31
Omat pelini nopeasti:

Alkulohko:

HPS-Nottingham (Katila) 1-0

Odotettavissa oli nihkeä aamupäiväpeli. Onnekkaasti heti ensimmäinen Elmer Laaksosen veto meni kuitenkin sisään, joka riitti voittoon.

HPS-Everton (Lund) 4-1

Olimme mahdollisesti kohdanneet viimeksi kolmisen kymmentä vuotta sitten tai sitten emme. Hopsin peli luisti paremmin kuin avausottelussa ja Neville Southallilla ei ollut ihan paras päivänsä toffeemiesten maalissa. Bomber di razza Emil Asp osui vihreille kahdesti ja lopussa kokenut Paul Power karkasi läpiajoon viimeistellen kylmänviileästi takanurkkaan.

Välierä:

HPS-Man Utd (Hakkarainen) 2-2ja. (Rp 5-3)

Ehkä turnauksen heikoin peli minulta. ManU johti kahdesti, mutta Hopsi tuli hyvällä säkällä ja vastustajan hämmentävien virheiden ansiosta tasoihin kaksi kertaa loppuhetkillä; ensin Roope Auvinen tasoitti varsinaisella peliajalla ja sama mies vielä 10 sek ennen jatkoajan loppua ManUn sössittyä jo varmalta näyttäneen finaalipaikan. Rankkarit menivät kaikki muut sisään, mutta Valtteri Hirvonen torjui yhden.

Finaali:

HPS-Dortmund (Mustonen) 1-2

Finaalissa oli hyvä alku, kun Laaksonen vei Kulikoffin unelmasyötöstä Hopsin johtoon. Dortmund kuitenkin tasoitti melko nopeasti ja onnistui toisella jaksolla siirtymään 2-1 johtoon. Loppukiri jäi hiukan piippuun, vaikka pari paikkaa rakentuikin. Ansaittu voitto Pupelle ja onnittelut vielä kerran.

–––

Onnistunut turnaustapahtuma ja kaksinumeroinen luku pelaajia ilahdutti, kun muutama vakiokasvo vielä puuttui. En ehkä vielä puhuisi lajin renessanssista, mutta voi olla että jatkossa kisat on järjestettävä isommissa saleissa. Eilinen 12 toimi hyvin, mutta on aika max. määrä kerholle.

Selväksi kävi myös, että Makot ja Pekka ovat pelimiehiä vuosien ja vuosikymmenien tauoista huolimatta. Touch oli paikoin jopa erinomainen ja lajin suurista hienouksista esim. kierrepeli lähti täysin selkäytimestä.

SouthernBoogieCat

#32
Onnittelut Pupelle mestaruudesta!! Onnittelut myös muille mitalisteille ja muille turnauksessa onnistuneille!!

Hovin toteamukseen renessanssipuheiden toppuuttelemisesta kommentoin lyhyehkösti että pitkälti samaa mieltä. Jonkinlaista uutta nousua lajille on ollut havaittavissa. Todellista uusrenessanssia ei vielä ehkä ole tullut josta puhuisin mieluummin koska mielestäni kultaisen 90-luvun ajan jälkeen tulleen pimeän jakson loputtua alkanut vuosien 2006-2011 paikkeille ajoittunut jakso on nähdäkseni se renessanssi ja nyt mahdollinen uusi nousu olisi siten uusrenessanssi. Tuolloin noin 10-13-vuotta sittenhän aktiivista toimintaa oli muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla ja nyt sitä ei samalla tavalla ole vaikka Tampere on tulossa mukaan vahvasti mutta tuon edellisen nousun kaltaista "Porvoo-ilmiötä" ei nyt ole jossa Porvoossa oli iso noste lajin osalta sekä omien liigojen että SM-tason osalta.

Myös mielestäni uusrenessanssista puhuttaessa pitäisi kumpikin tyylisuunta eli FI- ja KV-säännöt olla aktiivisia niin liigojen osalta kuten myös SM-kisojen osalta ja KV-puolella myös Helsinki Openin kohdalla (KV-puolella tosin on ollut kansainvälisen toiminnan osalta hieman elpymistä havaittavissa) kuten oli tuolloin varsinaisella renessanssikaudella. Jos Suomen Subun historiasta kirjoitetaan joskus joku teos niin nämä äsken mainitsemani asiat mielestäni olisi tärkeää siinä erottaa eli kulta-aika oli 1990-luvulla (ja ehkä 1980-luvun lopulla jo voidaan katsoa alkaneen) ja pimeä jakso noin 1999-2005 ja renessanssi suunnilleen 2006-2011 ja uusi pimeämpi jakso tuon renessanssin hieman jälkeen vaikka toiminta ei ole tuon vuosituhannen vaihteen tavoin tyssännyt kokonaan mutta selkeästi mm. valtakunnallisesti hiljaisempaa mitä renenssanssikaudella oli. Uusrenessanssin ajanjakso jää vielä määrittelemättömäksi koska sitä ei nähdäkseni ole vielä syntynyt mutta merkkejä siitä on ilmassa. Nämä ajanjaksojen määrittelyt ovat tulkintakysymyksiä pitkälti kuten muussakin historiantutkimuksessa.

Hönkki

Omat pelit

ManUtd - Dundee U 1-0
Rohkeasti heti aamusta neljällä hyökkääjällä. Positiivinen peliasento ja asenne löytyivät. Pari tolppaa. Lopussa en hirveästi varmistellut
ja vastustaja sai muutaman vaikeahkon maalintekopaikan, joista ei vetoa maalia kohti.


ManUtd - Chelsea 1-0
Rohkealla pelillä oli pakko jatkaa olosuhteiden pakosta. Ratkaiseva maalipaikka saatiin yläkarvauksella ja Chelsean puoliksi lahjoittamalla
sivurajalla. Hyökkäävä pelityyli vei niin mukaansa, että loppuminuuteilla mentiin yksinkertaiseen paitsioansaan ja Chelsea sai vielä pahan hyökkäyksen. De Gean torjunta kuitenkin pelasti ja matka jatkui välieriin.

ManUtd - HPS 1-1, jatkoajan jälkeen 2-2, rp 3-5
Joulu ei ole pilalla, vaikka tämä olisi kyllä pitänyt hoitaa. Vasemman käden vedot paikalta ei oikein kulkenu ja maalini tulivat vähän yllättäen nopeilla, selkäytimestä tulevilla jatkoilla. Paikalta vedoilla olisi pitänyt tehdä 2-3 lisää. HPS:n maalit annettiin liian helpolla, vaikka taitavia vetoja olivatkin. Hovi on vanha salamurhaaja. Vähän ristiriitaisissa tunnelmissa kuitenkin hyvä peli, koska HPS oli aivan myllyssä. Olisi kuitenkin pitänyt löytyä enemmän sitä luukut kiinni -meininkiä kaiken positiivisen hyökkäyshuuman keskellä.

ManUtd - Everton 6-1
Pronssipelissä vastassa jo aika väsynyt Kokkis. Tiesin heti alusta, että nyt kannattaa hyökätä ja kun jatkovedot kulkivat, niin ei siinä mitään armoa aleta antamaan. 3 maalia tuli jatkoilla ja 3 paikalta tyhjiin. Seitsemättä pääsin yrittämään vikasta hyökkäyksestä tyhjiin, mutta oli ehkä vähän turhan pieni kulma. Kaikki kunnia Kokkikselle, että jaksoi kuitenkin yrittää ja teki yhden oikein siistin maalin yläriman kautta.


Kaiken kaikkiaan olen pakotettu olemaan tyytyväinen, koska tarkoitus oli pelata hyökkäävää peliä ja tein sentäs eniten maaleja koko turnauksessa. Tämän jatkolaukausvireen kun saisi jatkumaan, niin tämä kausi ei voi ihan pieleen mennä.

-----------------

Vanhat parrat 12-32 vuoden takaa olivat odotetun hyviä. Täytyy yrittää keksiä jatkossakin heille mielenkiintoisia pelejä.

Oliko turnausformaatti hyvä ? Vaihtoehtona olisi ollut 8 parasta puolivälieriin, mutta ei sijoituspelejä sijoille 5-8.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

nabel

Alkulohko meni kuten varmasti odotettiin, Manua ja Chelseaa vastaan oli paikat mutta niitä ei käytetty ja kiusa jäi pieneksi. Sijoituspeli Nottinghamia vastaan samaa näperrystä kuin niin usein ko. vastustajaa vastaan eli ei tarpeksi suoraviivaista ja kun vedot menee ohi niin näin käy (kaikki kunnia toki Nottinghamille, hyvää sitkeää peliä). Tuli mieleen sm-peli parin vuoden takaa jonka Katila myös voitti. Jumbofinaali sitten pelailtiin ja mulla natsas paikoista tällä kertaa.

Hyvä meininki muuten, ainoa henk.koht. harmitus oli etten päässyt kokeilemaan "uusia" naamoja vastaan kertaakaan.