• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

FI-Sääntökeskustelu

Aloittaja h-kone, elokuu 03, 2007, 02:04:02

« edellinen - seuraava »

nabel

Sanoisin että noi "ratkaisevat" otetaan pois kumminkin päin mutta muuten kyllä riippuu pelaajista (ja vähän liigastakin) miten paljon saa toinen figuuri liikkua.


Hönkki

#556
Lainaus käyttäjältä: Epis - lokakuu 09, 2023, 01:43:34
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - lokakuu 08, 2023, 19:29:38Näissä on usein eriäviä tulkintoja ja haluaisin niistä eroon.
Selkein ja yksinkertaisin on teitty On/Off linjaus ja sitähän voi totauttaa kuten FISTF-säännöissä tai päinvastoin muuttamalla kaiken sallituksi kierrenäpäytyksissä.

Mites paljon mainittuja tilanteita esiintyy nykyään otteluissa? Kuinka paljon tulkinnallisia kierteitä nähdään per peli tai per kausi ja moniko niistä johtaa ratkaiseviin tilanteisiin, kuten esim maaliin ja aiheuttaa ylipääsemätöntä vääryyden tunnetta?


Ylitsepääsemätöntä vääryyden tunnetta ei aiheuta ja asiasta ei ole oikeasti riidelty (meillä on fiksuja pelaajia). Tiedän vain että näkemyseroja on. Sanoisin että joka pelissä tulee tilanne, jossa kierrenäpäytyksen joku tuomitsisi epäonnistuneeksi ja joku toinen onnistuneeksi. Nollatoleranssilinjaa en halua, enkä liian rajua runnomistakaan, mutta jotenkin selkeämmäksi ja myös sallivammaksi haluaisin linjan, niin että kaikilla olisi sama käsitys asiasta. Sallivampi linja myös lisäisi maaleja. Nykyään maaleja tulee todella vähän.

Ei ole helppo tehtävä uudistaa tätä sääntöä. Sitä on säädetty jo monta vuotta.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Epis

KPS epäselvissä tilanteissa? Lantinheitto kait liian random?
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Porvoon turkkilainen

Meillä oli Kuopiossa kierteissä selkeä sääntö. Millin verran sai vastustajan nappi kierteissä liikahtaa.

Hönkki

Ketsillä oli keskustelua siitä, että pitäisikö luopua kalastamisen kieltävästä herrasmiessäännöstä.
Minulle kävisi nykyinenkin käytäntö, mutta voidaan kyllä kokeilla millaiseksi peli muuttuu, jos kalastus sallittu. Sallisin samantien kalastuksen koko kentän alueella, ei vain esim. omalla kenttäpuoliskolla.

Sivurajojen, kulmien ja miksei maalipotkujenkin määrä varmasti lisääntyisi. Samoin lisääntyisi sellaisten laukausten määrä, jotka menisivät pakin kautta maaliin.

Kokeilisin uutta sääntöä vaikka skotti-cupissa ja jos tuntuu hyvältä, niin sitten laajemmin ensikaudella.

Nykyisen kalastuksen paheksunnan juuret ovat 80-luvun alussa. Muistan vielä elävästi miten QPR:n ex-manageri Jukka Keränen sanoi, että pelaaminen sillä tavalla, että kalastaa, vaatii vähemmän taitoa kuin pelaaminen niin, että ei kalasta, mikä on kyllä ihan totta sekin. On vaikeampi päästä tilanteista ulos ilman kalastusta kuin kalastamalla. Kalastusmaailmassa tarvitaan vaan erilaisia taitoja. Pitää osata välttää niitä tilanteita, joissa vastustaja pääsee kalastamaan.

Niin että kokeillaan vaan, jos haluatte. Mielellään ei kuitenkaan jo käynnissä olevissa liigoissa.   
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

nabel

Mua nyt ei niin se kalastaminen joka tilanteessa kiinnosta. Muista kyllä hyvin mitä se PiSussa (Punk in Finlandin subuliiga) kun joka paikasta napattiin sivuraja eikä edes yritetty ns. leikata.

Oman pään sumppuja puran kyllä voimalla nytkin, yleensä ne menevät vastustajan heitoiksi ja on niistä monesti saanut rankaisun.