Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
September 19, 2021, 07:22:17 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 20 21 22 [23]
  Print  
Author Topic: eSports / eUrheilu  (Read 66130 times)
SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4338


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile
« Reply #330 on: May 23, 2021, 15:39:01 »

Huippuluokan konsolifutista meneillään sunnuntain ratoksi.

Käsittääkseni näissä turnauksissa pelaajat pelaavat EA Sportsin pelitileillä eli heillä on sitä kautta kummallakin otteluissa aina käytettävissä mitä tahansa pelaajia joukkueisiinsa. Eli eivät ymmärtääkseni pelaa omilla joukkueillaan vaikka toki heillä on kullakin kovat FUT-joukkueet kasattuna. Hieman kornia nähdä Pelen tai Mbpappen kaltaisten pelaajien pelaaminen Suomen tai Englannin joukkueissa mutta valitettavasti tämä on tätä näissä turnauksissa että Ultimate Team-pelimuotoa suositaan. Ultimate Teamin sijaan voisivat pelata oikeilla - vaikkapa Suomen ja Englannin - joukkueilla joiden arvot olisivat balansoitu 85:een.


* 2021-05-23 (2).png (756.61 KB, 1714x1072 - viewed 17 times.)
« Last Edit: May 23, 2021, 17:53:14 by SouthernBoogieCat » Logged

SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4338


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile
« Reply #331 on: May 25, 2021, 08:34:04 »

Kirjoittamani ECL Liten Mid-Season Report julkaistiin NHL Gamerissä: https://nhlgamer.com/community/news/european-championship-league/ecl12-lite-mid-season-report-r838/
Logged

SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4338


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile
« Reply #332 on: August 09, 2021, 13:25:36 »

Jazzleirillä olin tuossa kuun lopulla ja ennen sitä ilmoittauduin NHL Gamerin järjestämään FCL:n (SM-turnaus) 1vs1-sarjaan: https://nhlgamer.com/community/news/finnish-championship-league/who-will-hoist-the-cup-the-fcl-is-back-with-10-000%E2%82%AC-on-the-line-r875/ Osallistuin viime vuonna vastaavaan oheisen kuvan tuloksilla. Murhaavia tuloksia mutta nyt olen vuoden kokeneempi ja alla vuoden ajalta kovia pelejä niin JHL:ä kuin NHL21 Gaming World Championshipissä keväältä. Online versus-pelimuodossa (jossa pelataan oikeilla joukkueilla) olen pelannut randomeita vastaan sittemmin ja perustaso on ollut melko tasainen. Kovinkaan monia täydellisiä romahduksia ei ole tullut ja vaikka vastassa on ollut hyviä pelaajia on tulokset olleet melko hyviä. Tosin JHL-tason tai FCL:ä vastaan tulevan tasoisia ei vastassa online versuksessa ole ollut montakaan - joitakin on ja silloin on tullut melko selviä tappioita mutta täysin jyrän alla en ole ollut niissäkään kuten vuosi sitten FCL:ä oheisen kuvan useimmissa peleissä olin.

Pelillisesti kehitystä selvästi joka näkyy muunmuassa maalintekotaidossa useimmiten sekä siinä että selvästi huonompia (tai ainakin lähestulkoon samantasoisia) vastaan voitan selkein numeroin tai useamman kuin yhden maalin eroilla. Aiempaa enemmän mm. 7-1-tyylisiä voittonumeroita on ollut ja myös 4-5-maalin erolla voittoja myös pelaajista jotka osaavat pelata eikä pelkästään esim. 3-0-tilanteessa keskeyttävistä. Eteenpäin on menty mutta eri asia mihin se riittää FCL:ä. En usko tänä vuonna tulevan oheisen kuvan kaltaisia lukemia melkein joka pelissä mutta siihenkin täytyy henkisesti varautua. Tavoitteena on tasaisempia pelejä ja mahdollista on että hyvällä arpaonnella saisin vastaan enemmän omaa tasoani lähellä olevia pelaajia. Taso on kuitenkin FCL:ä kova joten vähintään yhtä kovia on tulossa vastaan mitä olen onlinessa muutenkin kohdannut - ei ainakaan heikompia vaikka teoriassa FCL:ään voi osallistua minkätasoisia pelaajia tahansa. Pari viikkoa niin FCL käynnistyy jota odotan innolla.

NHL Gameriin sain juuri valmiiksi hiljattain päättyneen ECL:n Liten kauden yhteenvedon joka julkaistanee lähipäivinä ja on nyt päätoimittajan muokkauksessa. Kirjoitushommat jatkuvat NHL Gamerissä ensi kaudella syksyllä NHL22-versiossa pelattavilla kausilla. Saa nähdä voivatko PS4 ja PS5-pelaajat pelata yhdessä koska huhuja on vahvasti siihen suuntaan että molempien versioiden pelaajat pelaisivat keskenään eli toisin sanoen PS5-pelaajat joutuvat valitsemaan pelaavatko PS4-versiossa vain PS4-pelaajia vastaan (ja toki niitä PS5-pelaajia vastaan jotka valitsevat PS4-version) vai vain omia vastaan PS5:lla. Näissä huhuissa on vahva todenperäisyys koska FIFAssa tullaan toimimaan siten ja äskettäin ilmoittauduin NHL22 Technical Testiin Closed Betaan johon kaikkien konsolien pelaajat joutuivat ilmoittamaan konsolinsa ja mitä ilmeisimmin laitetaan pelaamaan keskenään oman konsoliversionsa pelaajia vastaan. Saa nähdä mitä tulee ja jännää että Konami PES2022:a (joka julkaistaan uudella nimellä eFootball jatkossa) toimii toisin eli kaikki alustat voivat pelata keskenään sekä eri konsoliversiot mutta EA Sports laittaa eri konsolien pelaajat pelaamaan keskenään. Tuolla EA:n ratkaisulla voi joukkuepeleihin olla heikentävä vaikutus koska osassa joukkueista on osalla pelaajista PS5 ja osalla PS4.


* FCL2020.png (704.97 KB, 1826x1002 - viewed 9 times.)
« Last Edit: August 09, 2021, 15:37:03 by SouthernBoogieCat » Logged

nabel

Offline Offline

Posts: 2010

Tuttu Yle Areenasta.


View Profile
« Reply #333 on: September 03, 2021, 12:33:26 »

Me "sormien opiumin" käyttäjät kyllä onnistumme nykyisillä pelimäärillä tässä viisauden kiinalaisten kolmen tunnin säännössä:

https://yle.fi/uutiset/3-12078681
« Last Edit: September 03, 2021, 14:58:00 by nabel » Logged
Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 10382


View Profile
« Reply #334 on: September 03, 2021, 12:42:13 »

Me "sormien opiumin" käyttäjät kyllä onnistumme nykyisillä pelimäärillä tässä viisauden kiinalaisten kolmen tunnin säännössä:

https://yle.fi/uutiset/3-12078681

Nyt on se hetki kun subun pitäisi iskeä Kiinan markkinoille. Korvataan yksi huume toisella.
Logged

Pitävä puolustus on ihmisen paras ystävä
SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4338


Kitarismia ja konsolilätkää/futista intohimolla


View Profile
« Reply #335 on: September 04, 2021, 08:18:47 »

Eilen alkuillasta pelasin viimeisen otteluni tämän vuoden NHL21 FCL:ä (SM-kisoissa). Tappio tuli melko tutunoloisin FCL-numeroin 12-0. Taso oli kokonaisuutena minulle edelleen aivan liian kova esim. 28-0-tappio kertoo tästä. En olisi mitenkään uskonut ennen turnausta että NHL20:ä tullut 24-0-tappio menisi rikki. Jäätävän kovatasoisessa FCL:ä se kuitenkin meni mutta oppia tältä tasolta tuli sen edestä kaikissa peleissä. Ainoastaan jatkoajalle venyneessä 2-1-tappiossa olin mukana pelissä koko pelin ajan ja pelasin voitosta mutta varsinaisellakin olisin toisaalta voinut sen hävitä. Muissa otteluissa oli ainoastaan yksittäisiä hyviä hetkiä erien sisällä tai jossain jopa jokunen yksittäinen erä.

En ennen FCL:ä paljoa parempaa odottanutkaan mitä nyt sain. Tosin tuo 28-0-tappio oli yllätys että vielä sellainen tuli. Keväällä mm. NHL21 Gaming World Championshipin avoimessa alkukarsinnassa en ollut missään pelissä yhtä pahasti jäljessä kuin useimmissa FCL:n peleissä. Lisäksi voitin muutaman pelin tuolloin. Myöskään Jatkoaika Hockey Leaguessa (JHL) keväällä osa peleistä antoi toiveita paremmasta FCL:ä mitä nyt kävi lähinnä pelillisesti. Tuloksellisesti yksi jatkoaikatappio oli aikalailla maksimi. Pelillisesti olisin osassa muista peleistä (lukuunottamatta tuota 28-0:a) voinut pärjätä hieman paremmin joskin siltikin lukemat olisivat olleet selkeät. Online versus-pelimuoto NHL-pelissä on edelleen se paikka missä tulee ottelusta toiseen useimmiten tasaisempia pelejä ja aika usein voittoja ja yhä useammin useammankin maalin erolla.

Osallistuminen FCL:ään oli kuitenkin paikallaan ja siellä tuli todettua todellinen taso joka on edelleen selvästi tämän tason pelaajia jäljessä. Pieniä ilonaiheita oli mitä edellä mainisin. Myöskin FCL2022 saattaa jäädä väliin jos se pelataan vain PS5-versiolla ellei minulla silloin ole uusinta konsolia käytössäni. Yllättävää oli myöskin FCL:n osalta että taso on noin paljon kovempi mitä jopa NHL21 Gaming World Championshipin avoimessa karsinnassa vaikka sielläkin taso voi olla kirjava mutta FCL:ä ainakin kohtasin kovempia pelaajia mitä tuolloin keväällä. Tämä on osoitus Suomen NHL-skenen todella kovasta tasosta kansainvälisestikin.

NHL21-versio alkaa olla loppusuoralla ja NHL22 ilmestyy lokakuussa eli reilun kuukauden päästä. NHL22:a joukkuepelimuodon mielekkyys on kyseenalaista kahden version ja sitä kautta pelaajamassan jakautumisen takia. Siksi todennäköisesti keskityn muihin pelimuotoihin tulevassa versiossa vaikka joukkuepelejä mahdollisesti pelaan mutta jos vastusten haku heikkenee NHL21:ä niin ei ole kovinkaan mielekästä odotella vastustajia liian usein minuuttitolkulla.

Pienestä pelaajamäärästä ja joukkuemäärästä johtuen PS4:a ei välttämättä ole helppoa löytää kunnon joukkuepelejä nyt koska jo NHL21:ä se oli välillä hidasta ja ei ainakaan nyt alkuvaiheessa nopeudu. Tuohon vaikuttaa se että osa pelaajista ja joukkueista pelaa PS5-versiolla ja käsittämättömästi ristiinpelaaminen ei ole mahdollista NHL22:a. Sen olisi pitänyt olla pelinkehittäjän prioriteeteissä ykkösasia. Esimerkiksi tulevassa eFootballissa (entinen PES) on crossplay mahdollista kaikkien konsolien ja muiden alustojen välillä sekä PS4 ja PS5 eli kahden eri konsolisukupolven.


* FCL2021.png (369.61 KB, 1366x854 - viewed 9 times.)
Logged

Pages: 1 ... 20 21 22 [23]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!