• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Ei denoista tällä kertaa..

Aloittaja Fabio, elokuu 13, 2015, 14:05:06

« edellinen - seuraava »

Epis

Olisivatko asunnot nykyisen hintaisia jos työllä ja rakennuskustannuksilla ei olisi nykyisiä hintoja? Miksi asunnot ja asuminen on Suomessa niin kallista? Muistelen lukeneeni uutisesta, joka kertoi Saksan vuokrasääntelystä ja isojen kaupunkien keskuksissa vuokra on joku 13-15€/m2

Miksi kukaan "ostaa" asunnon ja velkaannuttaa itsensä kymmeniksi vuosiksi? Harkitsin saamaa tosin itsekin saadakseni elinkustannuksia laskettua sadoilla euroilla per kk, mutta samalla hirvitti ajatus antautua pankin ja päättäjien armoille niin pitkäksi aikaa. Velattomalla ei ole kahleita pidättelemässä ja ohjaamassa.

Taloja on kautta historian rakennettu ja muuten rakennetaan tänä päivänäkin puhtain talkoovoimin, enkä puhu pelkistä amisseista.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

SouthernBoogieCat

Kyllä omistusasunto on aina omistusasunto. Mieluummin sitä itselleen makselee kuin vieraalle vuokraa. Toki haittapuolet ovat mainitsemiasi. Jos itselläni olisi ollut vakaampi elämäntilanne (vakituinen työsuhde yms.) olisin hankkinut oman asunnon jo vuosia sitten. Mutta näin jälkikäteen ajateltuna hyvä etten hankkinut. Oli tuossa n. 8 vuotta sitten tilaisuus, mutta mahdollinen työpaikan menettäminen oli uhkakuvana joten siksi en hankkinut. Päätös oli jälkikäteen ajateltuna täysin oikea. N. Vuosi siitä menetin työpaikan ja muutama vuosi eteenpäin sairastuin. Eli todella hyvä että laitoin käsijarrua päälle vaikka lainan olisin silloin saanut. Silloin oli pidempi vakituinen työsuhde.

Epis

Lainaus käyttäjältä: BassJake - syyskuu 04, 2015, 19:25:41Kyllä omistusasunto on aina omistusasunto. Mieluummin sitä itselleen makselee kuin vieraalle vuokraa.
Tätä on tullut puntaroitua useampaan kertaan ja useampana eri ajankohtana. Vuokralla asuessa ei ole mikään muu harmittanut, kuin SATOn päätökset nostaa vuokraa vuosittain (tämän vuoden alussa 3%, viime vuonna 5%). Alueella on myös mm VVO:n asuntoja, joissa vuokra nettisivujen perusteella nousi 3-5eur. Muutenkin SATOn toiminta yleisesti ottaa päähän ja tarkoitus on vaihtaa heti, kun uusi ja sopiva kämppä löytyy. Vuokra-asunnon vaihtaminen onnistuu vaikka päivässä parilla puhelinsoitolla, kun taas omistusasunnossa tilanne on täysin toinen.

Toinen asia on nykyhinnoilla (kuplaa tai ei) on se, että 95% velalla alkaa kuukausierät kasvamaan liian suuriksi ja tähän kun vielä lisää omistusasumisen muut kustannukset, niin numeroiden valossa yhtälö muuttuu reilusti negatiiviseksi. Meidän tilanteessa hommaan luetaan vielä muksut ja niiden tuomat (omat) vaatimukset/mieltymykset alueiden ja koulujärjestelujen suhteen. Taloudellisemmat vaihtoehdot löytyvätkin pk-seudun ulkopuolelta, mutta myös tällöin pitäisi kustannuksia laskea entisestään autokoulun ja toisen auton kustannusten takia. Halvemmilla paikkakunnilla työtilanne on sitten haasteellinen, vaikka nykytekniikalla ei pitäisi olla merkitystä, missä työtään tekee.

Oman maksamnisesta tuli mieleen eräs vanha pariskunta, joka totesi maksaneensa oman asuntonsa jo kolmen kertaan kaikki pakolliset ja vapaaehtoiset remontit ym kulut yhteenlaskettuna. Ainoa hyöty omistuksessa lienee oletettavasti pienemmät asuinkustannukset lainan maksamisen jälkeen, mutta näyttää päättäjillä olevan pelottavan paljon ideoita asuinkustannusten nostamiseen ja jopa omistusasumisen verottamiseen liittyen. Asunnon voi tietty aina myydä, mutta millä aikataululla saa myytyä ja mihin hintaan, niin se onkin toinen juttu.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!


Epis

Asuntojuttuja miettiessä tuli luettua sijoitusasunnoista ja niissähän on varsin hassuja juttuja..
Ensinnäkin asuntovelallisilla pienenevä tai jopa poistuva korkojen vähennysoikeus on sijoitusasunnoissa edelleen 100% Tämän lisäksi kaikista pikkurempat ja uudet kodinkoneet saa vähentää verotuksessa (muistaakseni 21%) ja isommat remontit/kunnostukset pitää jakaa kymmeneen osaan ja vähentää seuraavan kymmenen vuoden aikana. Näillä toimilla saa tehtyä vuokratuotosta lähes verotonta pääomatuloa ja moni "sijoittaja" saa vuokratuottonsa veronmaksajien rahoittamasta asumistuesta.

Tähän liittyy myös hauska tvisti vuokrien osalta, nimittäin jos laskee vuokransa tarpeeksi alas alueen keskitasoon verrattuna, menettää nuo vähennysoikeudet (paitsi korkojen osalta). Tämä siis estää rankan vuokrien "halpuuttamisen". Samaan aikaan SATO on tuomassa markkinoille niitä konttiyksiöitä, joissa on 15,5m2 ja vuokra about 500€. Nopealla laskutoimituksella tämä tekee reilut 30eur/m2 ja nostaa minkä tahansa alueen vuokrien keskihintaa ja näin ollen luo myös painetta/mahdollisuuden muiden vuokrien nostamiselle.

Sääntely vois olla ihan tervetullutta..
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

AriFerra

Lainaavaihtoehdot löytyvätkin pk-seudun ulkopuolelta

Lahti olis aika jees. Ainoa, että siellä voisi naapureina olla FC Lahen kannattajia.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Killer


Fabio

Lainaus käyttäjältä: LääkintäMajuri - marraskuu 04, 2015, 21:49:17
Omistan tämän biisin Fabiolle.
https://youtu.be/rldWg0drzeg

Aivan loistava!!! HAHAH!! ;D ..varmasti saa kohtuu paljon klikkauksia You Tubessa!

t.Pasi

Killer

Joo, ei.

Mielestäni kuitenkin tälle "sarjalle" sopiva otsikko.

Katso käyttäjän @SlavaMalamud twiitti: https://twitter.com/SlavaMalamud/status/971595788315918336?s=09

Killer


SouthernBoogieCat

#100
Lainaus käyttäjältä: LääkintäMajuri - kesäkuu 21, 2019, 11:28:09
Mukavaa juhannusta kaikille!

Kiitos samoin ja täältä samat toivotukset kaikille!!

Luulin ensin ennen kun olin tämän postauksen lukenut että Pasi on palannut foorumille koska tämä ketju on hänen avaamansa.

Pasiin törmäsin kerran Töölössä ja lähetti silloin terveiset kaikille täällä. Tuosta tosin on jo aikaa mutta kuitenkin sen jälkeen kun Pasista ei ole täällä kuulunut mitään.

KV-toiminta hiipui yhdessä vaiheessa ja Pasi oli siinä mukana innokkaasti joten tuo selittänee asiaa pitkälti. Tosin nyt on toiminnassa ollut elpymisen merkkejä hieman kun ainakin pari turnausta on ollut viimeisen vuoden sisällä ja ilmeisesti lisää on tulossa. Ehkä Pasi palaa taas joskus KV-peleihin jos sen toiminta aktivoituu. Toivotaan näin koska Pasi oli väriläiskä ja lyhyestä Subu-urasta (joka ei toki vielä ole välttämättä päättynyt) huolimatta nousi kyllä merkittäväksi hahmoksi Subu-skenessä.