• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Sana on vapaa

Aloittaja Killer, kesäkuu 14, 2014, 18:18:26

« edellinen - seuraava »

SouthernBoogieCat

#855
Kuten Subun pelaajilla on uuden kertsin metsästys meneillään niin bändimme on toistaiseksi ilman treenikämppää. Maunulan kirjaston bändikämppä on koko syksyn pääosin varattu työväenopiston musiikkiryhmille. Helmi on poissuljettu sen aukioloaikojen takia (kuten Subussakin kävi). Laturista pitää kysyä miten heillä nykyään bändikämppäasia toimii. Treenasimme siellä Äänettömän äänen alkutaipaleella juuri ennen koronasulkua syksyllä 2019.

Sen jälkeen oli pitkä treenitauko ja Helmi tuli sen jälkeen treenipaikaksi ja myöhemmin Maunulan kirjaston bändikämppä. Treenikämppiä (maksullisia) löytyy toki nykyään mutta hyvä olisi olla ilmainen ja myös paikalla täytyy olla rummut, koskettimet, bassovahvistin ja laulukamat ainakin. Mieluiten myöskin ainakin yksi kitaravahvistin ja mielellään kitaroita ja basso.

Täytyy sitä asiaa nyt syksystä kysellä jotta päästään taas treenaamaan. Viimeksi soitimme yhdessä Kellokosken keikalla 11.8. Täytyy katsella ensisijassa muita kirjastoja joissa olisi treenikämppä ehkä. Studioita ainakin on mutta varsinainen soittotila treenaukseen. Studiota on ikävä varata pelkästään treeneihin vaikka voihan siellä samalla nauhoittaa.

L'Majuri

Jos sähkökitaran syntyhistoria kiinnostaa:

https://areena.yle.fi/1-66753625

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: L'Majuri - joulukuu 02, 2023, 13:09:44Jos sähkökitaran syntyhistoria kiinnostaa:

https://areena.yle.fi/1-66753625

Kiitos tiedosta!! Täytyy kuunnella.

Koskaan ei ole liikaa infoa sähkökitaran syntyhistoriasta. Toimittaja Jonni Roos on tuttu jazzleireiltä. Hyvä soittaja ja vaikuttaa todellakin asiaansa omistautuneelta. Mukava kaveri kyseessä myöskin.

SouthernBoogieCat

Mielenkiintoinen ohjelma oli. Uutta tietoa minulle oli toki siinä mutta myöskin paljon mitä jo tiesinkin. Odotinkin että Charlie Christiania käsiteltiin koska häntä on käytännössä mahdotonta sivuuttaa kun puhutaan ensimmäisistä sähkökitaraa soittaneista.

Vaikka Django Reinhardt soitti pääosin Selmer Maccaferri-orkesterikitaroita niin uransa myöhemmässä vaiheessa hän soitti myöskin puoliakustisilla sähkökitaroilla soittaessaan Duke Ellingtonin kanssa jonkun aikaa. Djangon kuitenkin tunnetuin ajanjakso oli tuo aiempi akustisempi jakso jossa hän soitti orkesterikitaroilla.

Ne ovat periaatteessa akustinen tyyppi mutta joskus niissä sähkökitaran mikki ja rakenne on sellainen joka vahvistaa normaalia akustista kitaraa vahvemmin ääntä. Osin luetaan akustisiin mutta erottelisin tavalliset akustiset orkesterikitaroista koska molemmissa selkeästi erilainen rakenne sekä soundi. Samalla tapaa kuin verrattuna vaikkapa resonaattorikitaroihin joita bluesissa on käytetty.

SouthernBoogieCat

Huomenna keskiviikkona 20.12 n. klo 14 alkaen bändimme Äänetön ääni esiintyy Vallilassa Mielenterveys Helmen tiloissa. Vapaa pääsy! Pyrimme järjestämään että keikka kuvattaisiin. Paikalla saattaa olla paljon porukkaa koska tarjolla kahteen otteeseen jouluruokaa (ennakkoon on pitänyt ostaa ruokalippu). Keikalle silti vapaa pääsy vaikka ruokalippua ei olisi. Yhdistys toimii julkisella rahoituksella joten kaikki tervetulleita. Diagnooseja ei kysellä.

SouthernBoogieCat

Keikka tuntui onnistuneen ja yleisö tykänneen!! Videomateriaalia myös otettiin ja toivon saavani sitä haltuuni piakkoin. Jaan sitä mielelläni kaikille tämän piirin ihmisille mutta julkiseen levitykseen en laita koska osa bändin jäsenistä tuskin sitä haluaa kuten oli Kellokosken keikan kohdallakin. Siitäkin on pyydettäessä saatavissa materiaalia. Kokkiksella ja Majurilla ainakin on joten he voivat myös sitä tälle porukalle jakaa. Saatiin keikasta palkkioksi lakupussit. Ne ansaittiin kyllä.

L'Majuri

Helsingin kaupunki ei ilotulita; hyvä niin.

Tässä hyvä uuden vuoden pommi:

https://twitter.com/iain_latto/status/1741136521917259962?t=UQ4E7zUeET3lUbiBBW5-pg&s=19

Hyvää Uutta Vuotta!
 e_wave

SouthernBoogieCat

Eilen oli puhetta bänditoiminnasta lyhyesti ja keikoista. Eilen tuli Äänetön ääni-bändimme laulajalta tietoa että todennäköisesti huhtikuun alussa tulee olemaan keikka. Vielä lopullinen vahvistus puuttuu mutta aika hyvältä näyttää jo. Siitä tulee tänne tietoa aikanaan kun asia varmistuu.

SouthernBoogieCat

Onnittelut synttärisankareille eli Majurille ja Kokkikselle!!

SouthernBoogieCat

Hyvää vappua!!!

Bändillämme ei valitettavasti ole vappujameja joita ehdotin. Rumpalimme on reissussa joten emme voi soittaa vappuna. Ehkä joskus kyllä kuten uutena vuotena on ollut usein uuden vuoden jamit.

Toisen bändin 11.6 keikka ei toteudu mutta mahdollisesti juhannuksena olisi keikka. Tuon toteutuminen näyttää paremmalta mitä tuon 11.6 suunnitellun keikan mutta virallinen vahvistus tulossa aikanaan. Basistimme ei tosin pääse mutta muut ovat pääsemässä ja laitteet löytyvät paikanpäältä joten erittäin hyvältä näyttää. Tuuraan itse tuolloin bassossa. Mukava sitä välillä soittaa. Kahta kitaraa ei tuolloin sattuneesta syystä tule olemaan mutta kyllä yhdelläkin voidaan soittaa vaikka biisit toimivat kyllä paremmin kahdella kitaralla meidän biisien osalta.