• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Kansallinen liiga

Aloittaja Rossonero, marraskuu 18, 2011, 18:27:45

« edellinen - seuraava »

Rossonero

Tätä asiaa on varmasti ennenkin käsitelty (olisiko Make joskus ehdottanut), mutta en heti löytänyt. Koskee siis kv-sääntöjä.

Olisiko innostusta järjestää kansallinen liiga, jossa kausi kestäisi vuoden ja systeemi olisi sama kuin palloilusarjoissa? Siis pääsarja ja divareita tarvittava määrä. Mukana putoamiset ja nousut. Sarjaportaat voisivat olla melko pieniä (esim. 8), jotta pelejä ei tulisi liikaa. Sarja voisi hyvinkin olla yksinkertainen, jotta saadaan pelit pelattua.

Tämä olisi siis hieman Suomen Cupin tapainen ajatus, mutta kenties voitaisiin järjestää ainakin yhden normaalin turnauksen sijasta liigapelipäivä, joka toimisi kisan runkona. Lisäksi pelejä voisi pelata myös muulloin kuin yhdistyksen kisoissa, ja sopiessa vaikka ilman tuomaria. Voisi toimia paremmin kuin Suomen Cup, joka pirstaloituu kauden mittaan.

Esim. max kahdeksan pelaajan sarjassa lähes jokaisella olisi viimeisessäkin pelissä panosta. Lisäksi saisi pelata paljon merkityksellisiä ja tiukkoja pelejä etenkin tuossa "runkoturnauksessa". Heikoimmatkin pelaajat voisivat osallistua ilman pelkoa rökäletappioista kovimpia vastaan. Nousu- tai nousukarsintapaikoista pelaaminen ja niiden saavuttaminen toisi todellista menestystä myös muille tasoille kuin huipulle. Selkeä sarjamuoto myös tekisi jokaisesta sijoituksen noususta merkityksellisen kehityksen indikaattorin, ja antaisi heti selvää palautetta omasta pelistä. Turnauksissahan lohkojen taso yms. vaihtelee paljon. Lisäksi putoaminen uhkaisi koviakin pelaajia.

Mitä mieltä tästä oltaisiin? Olisiko kiinnostusta, jos saataisiin käytännössä toimimaan. Jätetään vielä ilmiselvät käytännön ongelmat (eri paikkakuntien pelaajien kohtaaminen) myöhempään selvittelyyn, ja keskitytään aluksi siihen, olisiko koko sarja-ajatus kiinnostava.

Itse näkisin tällaisen kiinnostavana vaihtoehtona ja lisänä turnauksille. Niiden osallistujamäärät ovat myös pudonneet, joten ehkä kysyntää olisi vaihtelulle. Minusta olisi myös mukava saada kisa, jossa olisi mukana vaikka 20 pelaajaa, vaikkakin eri sarjatasoilla.

Englannissa ovat tällaisen kyhänneet, ja on ilmeisen onnistunut juttu. Italiassa vastaava toimii joukkueilla.

Händikäp

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - marraskuu 18, 2011, 18:27:45
olisiko koko sarja-ajatus kiinnostava

Olisi kiinnostava sarja-ajatus (Jos jätetään kaikki ne sarjan toimivuuteen liittyvät asiat tällä hetkellä pois laskuista)
SAATANAN TUNARIT

miku

Lainaus käyttäjältä: Händikäp - marraskuu 18, 2011, 21:44:35
Lainaus käyttäjältä: Rossonero - marraskuu 18, 2011, 18:27:45
olisiko koko sarja-ajatus kiinnostava

Olisi kiinnostava sarja-ajatus (Jos jätetään kaikki ne sarjan toimivuuteen liittyvät asiat tällä hetkellä pois laskuista)

Jalkon kanssa samoilla linjoilla.

Suomen Cup ei vaikuta ainakaan kovinkaan toimivalta kilpailulta esim. pelipäivien deadlinejen säätelyn osalta.
Pahempi kuin Hönkki..

Hönkki

Ilman muuta kiinnostava ajatus ja on ehdotettu varmaan pariin otteeseen aikaisemminkin. Muistaakseni kaatui viimeksi siihen, että vähän pelaavat eivät voisi tuohon liigaan osallistua, vaikka taso muuten riittäisi.

Veikkaan että tuo sarja piristäisi kotimaista toimintaa kummasti ja sen muodostaminen olisi tärkeää, vaikka sarjan ulkopuolelle jääville tilanne ei olisi kovin edullinen.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hönkki

Kaikki mitä laitetaan kansallisiin sarjoihin on pois rankingkisoista. Uhraisin ihan radikaalisti 2-3 rankingkisaa kansallisen liigan ja divarin käyttöön, ja jättäisin vanhanmallisiksi turnauksiksi vain aivan tärkeimmät (SM-kisat, Helsinki Open, ehkä Sisu-turnaus). 8 pelaajaa liigassa kaksinkertaisella sarjalla voisi olla ok. Divari tarvitsisi ehdottomasti vetäjän, jotta siitä tulisi yhtään mitään. Minulle aivan sama pelaisinko liigassa vai divarissa. Voisin saada jopa kansallisen divarin toimimaan, jos pelaisin siinä itse. Nousut ja putoamiset pitäisi tietysti olla.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Puppe

Henkilökohtaisesti oon ainakin enemmän kiinnostunut kansallisesta sarjasysteemistä kuin rankingturnauksista riippumatta järjestelyongelmista tai muusta. Niitä voi murehtia sitten jos oikeesti on intoa porukalla sarjoihin...
Hajuton, mauton ja väritön, selvinpäin :D
-------------------------------------------------------
TFC Lynx - Tää joukkue on perseestä, ja syvältä, ja perseestä. Oo-lee-o-le-o-le-o-lee..

artsi

Mikäs siinä on ettei kaikki halukkaat voisi osallistua Kansalliseen liigaan jos on pelihaluja ?

Händikäp

toivottavasti milloinkaan ei vähästä porukasta enään ketään raakata pois, olisitten liiga, cup, missäpäin tahansa, tai mitä ikinä.
SAATANAN TUNARIT

Rossonero

#8
Lainaus käyttäjältä: artsi - marraskuu 21, 2011, 19:35:06
Mikäs siinä on ettei kaikki halukkaat voisi osallistua Kansalliseen liigaan jos on pelihaluja ?

Kaikki voivat osallistua, jotka haluavat, ja jotka pystyvät hoitamaan pelinsä myöhemmin sovittavalla tavalla. Jos Hönkin kommenttiin viittasit, niin ymmärsin sen tarkoittavan niitä, jotka eivät kykene tällaiseen osallistumaan.

Kaikki eivät voi osallistua pääsarjaan, koska vaikkapa 20 pelaajan sarjan pelaaminen on mahdotonta organisoida meidän hajaantuneilla paikkakunnillamme.

Siispä vaikkapa 24 pelaajan ollessa kiinnostuneita meillä olisi 3 sarjatasoa, joissa kaikissa olisi 8 pelaajaa. 7 peliä jokaiselle.

Ketään ei jätetä pois, ja ainakin minusta sarjatasoja on syytä muokata aina hieman osallistujamäärän mukaan, jotta ei tule vaikka 20 pelaajan osallistuessa 4:n pelaajan viimeistä sarjatasoa. Näin saadaan kaikille myös pelejä.

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - marraskuu 21, 2011, 14:06:25
Kaikki mitä laitetaan kansallisiin sarjoihin on pois rankingkisoista. Uhraisin ihan radikaalisti 2-3 rankingkisaa kansallisen liigan ja divarin käyttöön, ja jättäisin vanhanmallisiksi turnauksiksi vain aivan tärkeimmät (SM-kisat, Helsinki Open, ehkä Sisu-turnaus). 8 pelaajaa liigassa kaksinkertaisella sarjalla voisi olla ok.

Ei kaksinkertaisia. Muutenkin on haastavaa saada noita järkättyä, jos joku ei pääse. Mieluummin Etelä-Amerikan tapaan Apertura ja Clausura, eli yksi liiga keväällä, yksi syksyllä. Joku kaava poisjääntien varalle pitää ehkä kehittää, jotta yhden kauden passaaminen esim. henk koht syistä ei pudota alimmalle tasolle automaattisesti. Se ei hyödyttäisi ketään.

En kannata monien ranking-turnausten poistamista. On olennaista pelata myös turnauksia, joissa eritasoiset kohtaavat. Etenkin heikommille pelaajille pitää jonkin verran olla näitä. Sarjamuodossa esim. Jere olisi todennäköisesti toisella sarjatasolla ja minä ensimmäisellä. Kuitenkin hänelle oli iso asia voittaa minut turnauksessa. Turnaukset ja niiden pudotuspelit ovat myös asia, joka on positiivinen. Sveitsiläisen tavan kisojahan tämä ennen kaikkea korvaisi.

Systeemin positiivinen puoli suhteessa turnauksiin olisi myös se, että paikkakunnan kiireiset pelurit, jotka kuskaavat vaikkapa vekaroitaan voimistelutreeneihin, voisivat osallistua ja pelata monia pelejä, vaikka eivät koko ajan voisikaan olla paikalla. Suurin ongelma ovat eri paikkakuntalaisten väliset rästipelit. Toisaalta yksittäisiä tai muutamia pelejä olisi helpompaa yhdistää työ- tai lomareissuihin kuin kokonaisia turnauksia.

Katsotaan nyt, jos vaikka saataisiin laajemminkin tietoa kiinnostuksesta.

SouthernBoogieCat

Kansallinen liiga on erinomainen idea mielestäni. Suurin haaste on sen toteuttaminen käytännössä. Oma terveydentilani on tällähetkellä siinä mallissa että mikäli ei mitään takapakkia tule (mikä tällä hetkellä ei näytä todennäköiseltä) niin olen mukana Subutoiminnassa entiseen malliin kaudella 2012-2013. Tämä kausi menee toipumiseen. Hoidan kesken olevan HeHe-liigan loput pelit pois, mutta muuten keskityn muihin asioihin kuin Subuun nyt ja tulen sitten harjoituskaudella (kesällä 2012) takaisin Subukuvioihin mukaan entistä ehompana ja terveempänä - mikäli siis ei mitään takapakkia tule johon en tällä hetkellä usko. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, olen mukana tässä kansallisessa liigassa (jollain sarjatasolla) mikäli se käynnistyy ensi kaudella.