• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Suomen maajoukkue

Aloittaja Hönkki, lokakuu 10, 2006, 14:26:04

« edellinen - seuraava »

Hönkki

#450
Lainaus käyttäjältä: Rossonero - lokakuu 17, 2019, 00:35:37
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - lokakuu 16, 2019, 23:32:07
Niin ja Rosso, sinun mielestä ei saa puhua "historiallisesta saavutuksesta". Ekaa kertaa ollaan kuitenkin menossa kisoihin. Ehkä Litmasen ja Hyypiän jengi oli parempi, mutta ei sillä ole väliä. Jotain rajaa tohon besserwisseröintiin. Sinulle pitää keksiä ihan oma termi, eli yyberwisseröinti

Mitä ihmeen besserwisseröintiä on, jos ei sokeasti hyväksy sitä täysin kritiikitöntä hypeä, jota tulee joka tuutista. Olisi kiva kuulla kunnolliset perusteet sille, missä olen väärässä ja miksi. "Ei sillä väliä" ei kelpaa perusteluksi.

Suomalaiset ovat ilmeisesti niin huonolla itsetunnolla varustettuja tässä asiassa, että eivät pysty käymään kriittistä perusteltua keskustelua asiapohjalta.

Jos MM-kisoihin otetaan jatkossa 64 jengiä, niin tietenkin Suomi pääsee sinne. Ei se ole historiallinen saavutus muuta kuin sanana paperilla.

Lätkän MM-kisoissakin on käynyt mm. Japani (vai oliko olympialaisissa), mutta ei se tee siitä jengistä yhtään sen historiallisempaa kuin ne joukkueet, jotka missasivat kisat, kun niissä oli mukana vain 8 jengiä.

Jos et ymmärrä, että kirjoitan asioiden suhteuttamisesta, en voi sille mitään.


Asioiden suhteuttamista: jos Liechtenstein voittaa Suomen vieraissa, niin se on Liechtensteinille historiallinen saavutus, vaikka eivät edes välttäisi lohkon vikaa sijaa, koska kuuluvat kategoriaan Euroopan kääpiöt. Jos Suomi menee lohkosta jatkoon niin se on historiallista, koska Suomi kuuluu katagoriaan euroopan keskitason maat. Suomella on ollut aikaisemmin vaikeita lohkoja, mutta myös helppoja lohkoja. Ei olla menty jatkoon. Suomea ei voi verrata Euroopan huippumaihin ja siihen mitä niiltä odotetaan.


edit. suomalaisten huonosta itsetunnosta: kun Islanti ja Albania menivät kisoihin, niin se oli heille iso juttu. Oliko heillä huono itsetunto ? Eiköhän sen kriittisen keskustelunkin aika vielä tule Suomenkin joukkueen kohdalla. Ja siis jo ennen kisoja. Kisoissa voi tulla huonoja tuloksia ja sitten kriittistä keskustelua varmasti käydään.

Rive on siviiliammatiltaan opettaja ja sen huomaa. Hän oppii ja hän osaa opettaa. Se potentiaali mitä Rivessä vielä on valmentajana, on iso. Joukkueen sisällä käydään varmasti sopivassa määrin kriittistä keskustelua ja se on se tärkein juttu.

Toki, ei sitä Liechtensteinia ole vielä voitettu.
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

Hönkki

LainaaMiksi mun olisi tarvinnut kritisoida Backen tai Mixun jengiä näin paljon, kun niitä kritisoitiin muiden toimesta aivan tarpeeksi? Sekä Mixu että Backe olivat aivan hirveitä Suomen peräsimessä. Mutta eihän rustoiset valmislihapullat ole erityistä ruokaa vain siksi, että ne ovat parempia kuin homeinen roiskeläppä.

teeppä homeisesta roiskeläpästä valmislihapullia
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

AriFerra

LainaaPukki on elämänsä vireessä, joka ei johdu Rivesta

Mun silmään yksi asia johtui Rivestä. Armenian toppariparista Iskhanian tiedettiin olevan selkeästi heikompi kuin Haroyan.
Pukki yritti läpijuoksuja käytännössä aina juuri ensinmainitun puolelta. Eikä johtunut pelkästään pelipaikasta, monesti vaihtoi puolta tämän toppari eteen ja sen jälkeen harhautukset. Ja molemmathan Maalit kin tulivat juuri Pukin ohitettua nimenomaan tämä toppari.

Rive on kuuluisa siitä että käyttää valtavasti dataa ja tekee anal yysejä, siitä toinen lempinimi Professori.
Minä en juurikaan taktisista kuvioista mitään tiedä, mutta en yllättyisi jos samankaltaisia taktisia kuvioita on Rivellä taskut pullollaan.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Hönkki

#453
Lainaus käyttäjältä: Rossonero - lokakuu 17, 2019, 01:08:47
Kurkatkaapa Kanosjen liigan ja näiden karsintojen osalta Suomen vieraspelit. Neljä peliä tasavahvoina tai vahvempina pidettyjä vastaan, neljä tappiota maalierolla 1-9. Jos tuokaan ei avaa silmiä, niin sitten on parempi ostaa valkoinen keppi.

Näyttää tietysti pahalta ja sinänsä mielenkiintoinen havainto. Jos nyt kuitenkin lähdetään oikeasti arvioimaan Kansojen liigan
ja karsintapelien avulla sitä miten kova jengi meillä on ja miten meille kisoissa tulee käymään, niin tekisin sen näin:

1) määritellään mitkä ovat niitä tasavahvoja tai vahvempia jengejä ?
2) lasketaan erikseen Suomen pistesaldot koti-ja vieraspeleistä noita kovia jengejä vastaan niiden karsintapelien osalta, joissa Rive on ollut mukana
3) tehdään sama kuin edellä mutta niitä heikompia jengejä vastaan
4) tehdään vastaavat laskelmat kaikille kisoihin selviytyneille maille vaikkapa kaksien viimeisten karsintojen osalta
5) katsotaan miten kisoihin selviytyneet maat ovat pärjänneet itse kisoissa ja verrataan sitä kisoja edeltävään menestykseen.
  Elikkä joka maan kohdalla katsotaan miten kisamenetys korreloi koti- ja vieraspeleissä saavutettuihin pisteisiin ja vielä erikseen
  kovia ja ei-kovia maita vastaan.

Joka maan kohdalla olisi siis laskettuna 4 asiaa
- karsintamenestys kovia maita vastaan kotona
- karsintamenestys kovia maita vastaan vieraissa
- karsintamenestys ei-kovia maita vastaan kotona
- karsintamenestys ei-kovia maita vastaan vieraissa  

ja näistä neljästä siis katsotaan, mikä niistä korreloi kisamenestyksen kanssa parhaiten.
Jokaiselle edellisiin kisoihin selvinneelle maalle saadaan siis korrelaatiokerroin noille yllämainituille
neljälle asialle. Sitten lasketaan keskiarvot noille jokaiselle neljälle asialle. Nyt päästään
viimeinkin arvioimaan mikä noista neljästä asiasta korreloi parhaiten kisamenestystä ?
Se voi hyvinkin olla vieraspelit kovia maita vastaan, mutta ei välttämättä. Sitä ei tiedä ennenkuin laskee.
Tämän jälkeen voidaan verrata saatuja korrelaatiokertoimia Suomen menestykseen karsinnoissa koti- ja vieraspeleissä
kovia ja ei-kovia vastaan ja saadaan lopulta ennuste tuleeko kisoissa kylmää kyytiä vai ei.

Tätä voi vielä tarkentaa ja hieroa ihan loputtomasti. Maat voidaan jakaa kategorioihin paljon tarkemmin kuin koviin ja
ei-koviin. Voidaan mennä ihan FIFA-rankingiin asti, jolloin laskenta tulee jo tosin paljon monimutkaisemmaksi.
Jokaisen maan kohdalla voidaan myös mennä kokoonpanotasolle asti, elikkä jostain transfermarketista katsotaan minkä tasoisilla
äijillä mikäkin peli on pelattu ja vielä mikä ollut minkäkin pelaajan rasitustaso ja pelituntuma minkäkin pelin kohdalla.
Paperilla 1-korin jengi on voinut olla jonain hetkenä oikeasti heikompi kuin 2-korin jengi, elikkä voitto tuosta
2-korin jengistä on voinut olla oikeasti kovempi juttu kuin voitto 1-korin jengistä.

Onko analyyttista ? En tiiä, ehkä sinnepäin. Voin kyllä mennä vieläkin syvemmälle.
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

Epis

En oikein jaksanut edes lukea ja se mitä jaksoin meni ohi..
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

SouthernBoogieCat

#455
Lainaus käyttäjältä: Porvoon turkkilainen - lokakuu 17, 2019, 12:16:06
Tällä foorumulla esitetään argumentteja ja vasta-argumentteja. Itse en ainakaan sellaista täällä ole huomannut, ettei kriittistä keskustelua pystytä käymään asiapohjalta. Miten muilla foorumeilla, niin sitä en tiedä, koska en niissä pyöri. Suomalaiset saattavat olla huonolla itsetunnolla varustettuja siinä asiassa, mutta mitään konkreettista faktaa en ole sellaiseen löytänyt. Mutua kylläkin, johon itsekin syyllistyn liian usein.

Juuri eräs kolumnissaan (taisi olla YLEllä) puhui suomalaisten heikentyneestä/heikosta argumentointitaidosta. Väittelyissä monesti kohdistetaan kaikki henkilöön eikä itse asiaan. Kyllä tuota on somessa aika paljon etenkin Iltasanomien/Iltalehden yms. politiikkaa koskevissa keskusteluissa joissa ei yritetä edes ajatella että vastapuolella voisi olla jotakin asiaakin. Myös mustavalkoisuus leimaa aika paljon kaikkea keskustelua: joko tai-asenne eli joko toinen on oikeassa ja toinen väärässä ja kasvoja ei siksi haluta menettää. Tuohon somen politiikkakeskusteluun voisi sopia Porvoon Kokkiksen ja Jake T:n biisi Ei politiikkaa.  :)

Hönkki

#456
Suomi on osallistunut MM-karsintoihin 19 kertaa ja EM-karsintoihin nykyiset karsinnat mukaanlukien 14 kertaa, yhteensä siis 33 karsinnat. Suomen ensimmäisen karsintapeli pelattiin 1937, eli noin 82 vuotta sitten.
Ne jotka pelasivat ensimmäisiä karsintoja, ovat kuolleet jo ajat sitten. Suurin osa karsinnoista on ollut sellaisia, ettei jatkoon ole ollut minkäänlaista asiaa. Mikään toinen Suomen kokoinen maa ei ole yrittänyt
yhtä kauan ja yhtä monta kertaa kisoihin pääsyä siinä kuitenkaan onnistumatta. Olemme olleet kuin kansa joka vaeltaa autiomaassa vuosikymmenestä toiseen. Epäonnistumiset ovat saaneet jo lähes raamatullisen mittapuun.

Kävin vähän läpi menneitä EM- ja MM-karsintoja ja keskityin niihin, joissa Suomella on ollut vikoihin peleihin asti edes
teorettiset jatkoonpääsymahdollisuudet. Tutkin myös sitä mitä ns. kovia tai puolikovia maita on onnistuttu jättämään selän taakse kyseisissä karsinnoissa.

En tiedä onko nykyisissä karsinnoissa pelattu historiallisen hyvin, mutta ainakin tilaisuus päästä kisoihin on historiallisen hyvä kaikkien näiden vuosien jälkeen. Itse olen seurannut kaikki karsinnat vuodesta 1977 lähtien.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EM-karsinnat 1980 kisoihin, lohko 6

Kreikka 6 312 13-7 7
Unkari  6 222 9-9  6
Suomi   6 222 10-15 6
N-liitto 6 132 7-8 5

Amatööreillä mentiin. Ismaililla ja Tolsalla oli ammattilaiskokemusta, mutta siihen se jäi. En sano että historialliset tai legendaariset karsinnat, mutta hyvin erikoiset kuitenkin. Suomella oli ensimmäisen kerran edes
jotain saumaa ja lohko oli muutenkin todella tasainen. Suuri ennakkosuosikki N-liitto jäi lohkojumboksi. Lohkossa ei nähty
yhtään vierasvoittoa ja lohkovoittaja Kreikka ei tehnyt yhden yhtä vierasmaalia. Lopputurnauksessa Kreikka ei menestynyt.

Suomen pelit alkoivat sensaatiomaisesti Atik Ismailin ja Jyrki Niemisen johdolla kahdella kotivoitolla (Kreikka 3-0, Unkari 2-1).
Siihen voitot sitten jäivätkin. Vieraissa romahdettiin Kreikalle 1-8 ja Unkarillekin hävittiin 1-3. N-liitolle oltin hävitty ennen karsintoja
treenipelissä 2-10, mutta karsinnoissa saatiin tasurit 1-1 kotona ja 2-2 vieraissa. Sinänsä siihen aikaan loistavat tasapelit.
Tuo 2-2 vierastasuri oli Lenin-stadionilla (nykyään Lushniki), jonne mahtuu joku 80 000 katsojaa. Suomi-peliä oli katsomassa 1500.
Hämmentävää.

Lohkon 2 vikaa peliä olivat Unkari - Suomi ja N-liitto - Suomi. Niistä olisi käytännössä pitänyt tulla 3 pistettä, jotta jatkoon
olisi menty. Unkari-häviön jälkeen oli vielä äärimmäisen teoreettinen mahdollisuus mennä jatkoon voittamalla N-liitto 11-0, mitä ei siis
tietenkään saavutettu. N-liitto jäi kuitenkin Suomen taakse, mikä on kyllä yksi kovimpia saavutuksia suomalaisessa fudiksessa.
Esim. -82 MM-kisoissa N-liitolla oli laatujengi.    

Suomen paras maalintekijä oli Atik Ismail 4 maalilla ollen tasoissa mm. sellaisten pelaajien kanssa kuin Hans Krankl, Bob Latchford, Kenny
Dalglish ja Santillana.

Suomi teki jokaisessa pelissään ainakin yhden maalin. Taitaapi olla ainoat karsinnat, joissa on niin käynyt.
Karsintojen alussa valmentajana toimi Aulis Rytkönen, mutta Kreikalle kärsityn 1-8 häviön jälkeen valmentajaksi tuli Esko Malm.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MM-karsinnat 1986 kisoihin, lohko 3

Englanti 8 440 21-2 12
P-Irlanti 8 422 8-5 10
Romania 8 332 12-7 9
Suomi 8 323 7-12 8
Turkki 8 017 2-24 1

Kuuselan karsinnat. Edelleen hyvin amatööripohjalta mentiin. Rautiainen oli L-saksassa, Lipponen Hollannissa ja Rantanen aina välillä Portugalissa ammattilaisina. Kai Haaskivi pääsi Wembleylle Englantia vastaan,
vaikka ei ollut ainakaan vuoteen pelannut jalkapalloa seuratasolla. Laji oli jo vaihtunut kaukalojalkapalloksi.
Kokonaisuutena jotenkin oltiin kuitenkin mukana ja tokavikassa pelissä olisi pitänyt voittaa Romania vieraissa jotain 7-0, mutta hävittin 0-2. Kotona ei hävitty yhtään,
toisaalta vieraissa voitettiin vain Turkki, joka silloin ei ollut hyvä. Hagi ja Hateley tekivät maalin Suomea vastaan sekä vieraissa että kotona. Suomen paras maalintekijä Mika Lipponen 3 maalia.
Oli tasoissa sellaisten pelaajien kanssa kuin Gary Lineker, Tony Woodcock ja Norman Whiteside. Jallu Rantanen ja John Barnes 2 maalia.
Lopputurnauksessa Englanti tippui Argentiinalle jumalan kädellä ja P-Irlanti ei mennyt jatkoon alkulohkosta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



MM-karsinnat 1998 kisoihin, lohko 4

Norja 8 620 21-2 20
Unkari 8 332 10-8 12
Suomi 8 323 11-12 11
Sveitsi 8 314 11-12 10
Azerbaizan 8 107 3-22 3

Möller-Nielsenin karsinnat. Tämän tarinan kaikki tietävät. Unkarin maali Suomea vastaan muuten myös heidän kotipelissään oli Suomen puolustukselta aivan käsittämätön moka. Sellainen huomio,
että Azerbaizan on ollut kolme kertaa Suomen lohkossa niin, että Suomella on ollut jotain saumaa jatkoon. Nämä karsinnat alkoivat kahdella häviöllä, mutta pari Azerbaizan voittoa ja
vierasvoitto Sveitsistä nostivat Suomen Unkarin kannoille. kun vielä Sveitsi hävisi Azerbaizanille, niin tilanne näytti hyvältä. Tosiaan vaan näytti.

Kotona Suomi sai 4 pinnaa ja vieraissa 7. Suomen paras maalintekijä Sumiala 5 maalia.

Kuten muistamme Unkari ei pärjännyt jatkokarsinnassa. Norja voitti lopputurnauksessa Brasilian ja meni alkulohkosta jatkoon tippuen sitten Italialle 1-0.

Lohkon maiden FIFA-ranking karsintojen loputtua
Norja 14.
Unkari 78.
Suomi 61.
Sveitsi 62.
Azerbaizan 124.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




EM-karsinnat 2004 kisoihin, lohko 9

Italia_______________8 521 17-4 17
Wales________________8 413 13-10 13
Serbia ja Montenegro_8 332 11-11 12
Suomi________________8 314 9-10 10
Azerbaizan___________8 116 5-20 4

Muurisen ihan ok karsinnat ... paitsi että olisihan nämä pitänyt hoitaa. Suomen vika peli Wales-Suomi 1-1. Voitto siitä olisi saanut sarjataulukon näyttämään siistimmältä,
mutta silloin Serbia, Wales ja Suomi olisivat olleet tasapisteissä ja näiden keskinäisissä Serbia olisi ollut paras. Walesille
hävittiin kotona heti karsintojen aluksi ja Italialta ei saatu mitään. Serbia sai Italialta kaksi tasuria ja Wales voitti Italian kotonaan.
Siinä varmaan tuloksellisesti suurimmat syyt miksi jatkoon ei menty. Wales jatkokarsintaan, mutta putosi Venäjälle 1-0.  
Lopputurnauksessa Italia jäi lopulta alkulohkoon kuuluisan SWE-DEN 2-2 tuloksen takia.

Suomen parhaat maalintekijät Hyypiä ja Forssell 2 maalia.

Lohkon maiden FIFA-ranking karsintojen loputtua
Italia 8.
Wales 59.
Serbia 32.
Suomi 41.
Azerbaizan 120.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EM-karsinnat 2008 kisoihin, lohko A

Puola 14 842 24-12 28
Portugali 14 761 24-10 27
Serbia 14 662 22-11 24
Suomi 14 662 13-7 24
Belgia 14 536 14-16 18
Kazakstan 14 248 11-21 10
Armenia 12 237 4-13 9
Azerbaizan 12 129 6-28 5

Hodgsonin karsinnat. Suomen ainoa vierashäviö Azerbaizania vastaan vieraissa 1-0. 0-0 tuloksia pelattiin 5 kappaletta. Suomen vika peli oli tietenkin se 0-0 Portugali vieraissa
ja voitolla oltaisiin menty kisoihin. Jos oltaisiin laskettu vain neljän parhaan keskinäiset pelit, niin Suomi olisi ollut toka. Taakse jäi nyt Belgia,
mikä toki kuuluu Suomen koviin saavutuksiin. Lopputurnauksessa Puola jäi alkulohkoon ja Portugali tipahti ekalla pudotuspeli kierroksella.

Suomen paras maalintekijä Litmanen 3 maalia.

lohkon maiden FIFA-ranking karsintojen loputtua
Puola 22.
Portugal 8.
Serbia 27.
Suomi 36.
Belgia 49.
Kazakstan 112.
Armenia 93.
Azerbaizan 115.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Muuten ei Suomella ole jatkoonmeno ollut kovinkaan lähellä. 2010 MM-kisoista jäätiin 4 pisteellä. Pelattiin kahdesti Saksan kanssa tasan, mutta myös yksi tasuri Liechtensteinin kanssa.
Venäjälle hävittin kahdesti 0-3. Wales (silloinen FIFA-ranking 79.) jäi taakse ja heidät voitettiin kahdesti. Näissäkin karsinnoissa oli Azarbaizan Suomen lohkossa.

Jos nyt sitten katsotaan minkä tason maita onnistuttu jättämään selän taakse niissä karsinnoissa, joissa on ollut mahdollisuudet jatkoon, niin parhaimmat päänahat ovat
N-liitto (EM -80)
Belgia (EM -08) silloinen FIFA-ranking 49.
Sveitsi (MM -98) silloinen FIFA-ranking 62.

Noista maista N-liitto oli kyllä aikanaan kovin tai sitten vain keskittyivät tuleviin Moskovan olympialaisiin.

Bosnia-Herzegovinan tämänhetkinen ranking on 48.


Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

SouthernBoogieCat

Hieno tilastokatsaus Hönkiltä vanhoista karsinnoista. En seurannut futista vielä 1982 MM-kisojen karsinnoissa mutta tuo lohko on melkein sama kuin Meksikon 1986 kisojen karsinnoissa. Aika sattuma että noin oli. Ainakin Meksikon kisojen karsinnoissa oli Suomen lohkossa mm. Englanti ja Turkki. Silloinkin kisapaikka oli lähellä. En ole usein tilastoja kaivanut tuon Meksikon kisojen karsintoja edeltävältä ajalta Suomen osalta mutta mielenkiintoista jos oli tosiaan näin samat joukkueet.

SouthernBoogieCat

Näköjään tuo oli nyt korjattu Meksikon karsintoihin. Kun viimeksi katsoin oli siinä 1982 ja myöhemmin kommentoidessani en uudestaan katsonut mutta heti sen jälkeen huomasin että se 1982 olikin ollut virhe ja muutettu tuossa välissä kun viimeksi katsoin.

Porvoon turkkilainen

Hönkiltä erinomaista juttua

Hönkki

Lainaus käyttäjältä: Gavrilo P. Princip - lokakuu 25, 2019, 17:56:20
Näköjään tuo oli nyt korjattu Meksikon karsintoihin. Kun viimeksi katsoin oli siinä 1982 ja myöhemmin kommentoidessani en uudestaan katsonut mutta heti sen jälkeen huomasin että se 1982 olikin ollut virhe ja muutettu tuossa välissä kun viimeksi katsoin.
Joo, minulta meni kisat sekaisin. - 82 kisojen karsinnat olivat Suomelta todella huonot. Nyt siis korjattu.
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

AriFerra

Toisaalta, olisi hyviäkin puolia jos S ei kisoihin pääse. Mm 11.10.1997 ei olisi enää Suomifutiksen pohjanoteerauksen luku.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Hönkki

Lainaus käyttäjältä: AriFerra - marraskuu 02, 2019, 16:31:50
Toisaalta, olisi hyviäkin puolia jos S ei kisoihin pääse. Mm 11.10.1997 ei olisi enää Suomifutiksen pohjanoteerauksen luku.
Joo, ainakin historialliseen sössimiseen on mahdollisuudet.

Tulevista karsinnoista emme tiedä. Voihan olla että S ei näin lähelle kisoja tule enää pääsemään, vaikka rima olisikin matalalla. Luotto Riveen on kyllä korkealla, mutta seuraava valmentaja on kuitenkin taas täysi arpa.
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

Killer

Valmistautumiseni perjantain sinivalkoiseen juhlaan alkakoon!  :flame :molotov :kirves

https://youtu.be/Yyw13sVlPuc

Me mennään Hönän johdol' baariin, me mennään Hönän johdol' baariin

Rossonero

Liechtenstein, tuo kyykytettävä kääpiö, on vain pieni virstanpylväs matkalla Karjalan palautukseen.

Odotan innolla Olympialaisiin mitaleita yhdeksälle parhaalle, niin saadaan taas aihetta juhlia mitaleita!