• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Turnaus KV-säännöillä Hermannissa su 6.8.2023

Aloittaja Hönkki, toukokuu 23, 2023, 11:49:26

« edellinen - seuraava »

SouthernBoogieCat

#16
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - elokuu 06, 2023, 22:52:50Lisätään sellainen mielenkiintoinen tieto, että turnaukseen osallistunut ja Suomessa pitkiäkin aikoja asunut Eliot Kennedy on nykyään FISTF:n general secretary.

Onnittelut Eliotille hienosta luottamustehtävästä kansainvälisessä liitossa!! Teillä on nyt vähän kuin oma "rautakansleri" siellä tärkeässä virassa.

Mikä muuten FISTF:n ja WASPA:n olennaisin ero on? Ovatko "verissäpäin" kilpailevia liittoja vai enemmänkin eri tyylisille pelaajille perustettuja? Esim. toinen kilpapelaajille ja toinen vähemmän vakavasti pelaaville mutta jonkinlaista kilpailutoimintaa silti haluaville? Mites FISTF:ä esimerkiksi suhtaudutaan kun heidän iso johtotason henkilönsä osallistuu WASPA:n kisoihin kuten nyt sunnuntaina?

Muistelisin että joskus takavuosina FISTF:ä olisi ollut sisäisiä riitoja. Aika rankkoja sellaisia ellen väärin muista. Perustettiinko WASPA jotenkin tämän asian ratkaisemiseksi? Tai liittyykö mitenkään tuohon jos oikein nuo riidat muistan olleen?


Hönkki

LainaaMikä muuten FISTF:n ja WASPA:n olennaisin ero on? Ovatko "verissäpäin" kilpailevia liittoja vai enemmänkin eri tyylisille pelaajille perustettuja? Esim. toinen kilpapelaajille ja toinen vähemmän vakavasti pelaaville mutta jonkinlaista kilpailutoimintaa silti haluaville? Mites FISTF:ä esimerkiksi suhtaudutaan kun heidän iso johtotason henkilönsä osallistuu WASPA:n kisoihin kuten nyt sunnuntaina?

Muistelisin että joskus takavuosina FISTF:ä olisi ollut sisäisiä riitoja. Aika rankkoja sellaisia ellen väärin muista. Perustettiinko WASPA jotenkin tämän asian ratkaisemiseksi? Tai liittyykö mitenkään tuohon jos oikein nuo riidat muistan olleen?


Karkeasti sanoen FISTF on huippupelaajille ja WASPA on harrastelijoille. FISTF järjestää kaikki tärkeimmät turnakset (MM, EM, Eurooppa cupit jne.), joissa touhu on kyllä virallisempaa. WASPA:n turnaukset ovat epävirallisempia ja käsittääkseni muutenkin rennompia tilaisuuksia. Esim. nyt järjestämäni turnaus oli sellainen etten edes ilmoittanut siitä etukäteen WASPA:lle. Lähetin vain tulokset turnauksen jälkeen ja kaikki ok. WASPA-pisteitä tulee. Monet toki osallistuvat molempien liittojen turnauksiin, eli eivät sulje toisiaan pois. WASPA:lla on myös Old Subbuteo -turnauksia ja myös meidän suomalaisten sääntöjen turnauksista saa WASPA-pisteitä, jos vain muistan lähettää tulokset WASPA:lle. Joskus olen muistanutkin.

FISTF:ssä oli tosiaan sisäisiä riitoja takavuosina ja FISTF:n silloinen presidentti Vincent Coppenolle perusti sitten WASPA:n. Vincent ei ole enää FISTF:n hommissa mitenkään ja en tiedä osallistuuko FISTF:n turnauksiinkaan. Varmasti saisi osallistua, jos haluaisi.

En usko että Eliot Kennedyn osallistumista meidän WASPA-turnaukseen hirveästi paheksutaan FISTF:ssä. Kyseessä kuitenkin ainoa kv-säännöillä pelattava turnaus Suomessa. Uskon että FISTF on vain tyytyväinen, kun täälläkin on edes jotakin kv-toimintaa, ihan sama mitä ja ihan sama ketä siinä on mukana.
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - elokuu 08, 2023, 09:24:03Karkeasti sanoen FISTF on huippupelaajille ja WASPA on harrastelijoille. FISTF järjestää kaikki tärkeimmät turnakset (MM, EM, Eurooppa cupit jne.), joissa touhu on kyllä virallisempaa. WASPA:n turnaukset ovat epävirallisempia ja käsittääkseni muutenkin rennompia tilaisuuksia.

Jotain tuontyylistä eroa arvelinkin olevan mutta tämä varmisti asian. Kiitos hyvästä vastauksesta kokonaisuudessaan!! Tuo liittojen ero on ilmeisesti hieman samansuuntainen kuin joissakin muissa lajeissa kuten vaikkapa nyrkkeilyssä jossa on useampia liittoja. Toki siellä toinen on ammattilaisille ja toinen amatööreille.

Tässä Subun tapauksessa nuo huiput eivät liene toistaiseksi taloudellisessa mielessä ammattilaisia vaikka varmasti suhtautuvat harjoitteluun ja kilpailuun sekä valmistautumiseen erittäin ammattimaisen tyylisesti. Toki ehkä terävimmässä kärjessä joku/jotkut yksittäinen/yksittäiset pelaajat voinevat ehkä ainakin saada merkittäviä lisätuloja turnausmenestyksestä - ehkä joku jopa elää sillä.

Hyvä että mitään riitoja ei näiden liittojen välillä ja niissä jäseninä olevien pelaajien välillä ole. Subu on kuitenkin kansainvälisestikin verrattaen pieni laji (toki muualla isompi kuin Suomessa) joten olisi erittäin sääli jos homma hankaloituisi porukan eripuraisuuden takia. Sama tietenkin myös Suomessa jossa sopu hyödyttää kaikkia pitkällä aikavälillä.

Hönkki

LainaaTässä Subun tapauksessa nuo huiput eivät liene toistaiseksi taloudellisessa mielessä ammattilaisia

Aivan huiput saavat jotakin. Ainakin maailmanrankingin huipulla jo vuosia ollut Carlos Flores saa tukea matkakustannuksiin ja ehkä vähän muutakin. Isoissa turnauksissa oli joskus muutaman tonnin rahapalkintoja. En oikein usko että kukaan oikeasti elää subun pelaamisella.
Tavoitteena 50 Hesu-kautta. Nyt menossa 38. kausi.

SouthernBoogieCat

#20
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - elokuu 08, 2023, 10:40:02
LainaaTässä Subun tapauksessa nuo huiput eivät liene toistaiseksi taloudellisessa mielessä ammattilaisia

Aivan huiput saavat jotakin. Ainakin maailmanrankingin huipulla jo vuosia ollut Carlos Flores saa tukea matkakustannuksiin ja ehkä vähän muutakin. Isoissa turnauksissa oli joskus muutaman tonnin rahapalkintoja. En oikein usko että kukaan oikeasti elää subun pelaamisella.

Joo, en tiennyt isoimpien turnausten rahapalkintojen suuruusluokkaa. Siksi heitin arvion että joku suurimpia turnauksia voittava saattaisi elää mutta tuossa oli kyse karkeasta arviosta. Muutaman tonnin palkintorahat suurimmista turnauksista eivät tosiaan varmastikaan tee sitä että joku elää Subua pelaamalla ellei reissaa jatkuvasti niissä ja voita niistä jokaisen - tuskin silloinkaan.

Palkintosummien pitäisi olla huomattavasti suurempia ammattilaisuudelle. E-urheilussakin - jossa Suomessakin on jo melko hyviä palkintosummia ja kansainvälisestikin vielä isompia - vain harva elää pelkästään sillä ja näistä Suomessakin vain aivan terävin kärki eikä kansainvälisestikään läheskään kaikki. Ja monien e-urheilun huippujen (ainakin Suomessa) tuloista läheskään kaikki eivät ole palkintorahoja vaan iso osa tulee striimeistä ja sponsorisopimuksista.

Kansainvälisten huippujen tuloista varmastikin isompi osa muodostuu palkintorahoista koska ulkomailla ne ovat suurempia mitä Suomessa. Sielläkin varmasti myös osa näidenkin pelaajien tuloista tulee muualta kuin turnauksista. Suomalaistenkin huippujen osa palkintotuloista on näistä ulkomaisista isoista turnauksista mutta osa myös kotimaan turnauksista mutta niistä aivan suurimmista kuitenkin.

Jotta ammattilaisuus Subussa edes terävimmälle kärjelle olisi mahdollista pitäisi lajiin ja turnauksiin saada sponsoreita sekä otteluita näkyvästi striimata ja sitä kautta tuloja tulla myöskin. Kuten Miku korona-aikana osoitti on Subun striimaus mahdollista mutta vaatii etukäteisvalmisteluja mm. kameroiden sijoittelua. Mutta tuo ansiokas tapahtuma osoitti että laji voi saada näkyvyyttä tuolla tavoin. Toivottavasti kansainvälisestikin tuo Subun striimaus yleistyisi. Sillä tavoin laji voisi kasvaa nykyistä paremmin ja saada näkyvyyttä ja tätä kautta sponsoreita sekä palkintosummien kasvua ja niin edespäin.