• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Tuoreimmat viestit

#31
Lynx / Vs: Heinolan FA Cup 2024
Viimeisin viesti käyttäjältä miku - heinäkuu 09, 2024, 07:53:16
FA Cup jatkui kahdella pelillä eli paketoitiin viimein eka kierros.

7.7. Crystal Palace - FC United of Manchester 0-1 (0-1)
34min. Woodcock 0-1
- Purtsi vei Palacella ekaa jaksoa ja Mikun onneksi vedot eivät suuntautuneet maalia päin. Lisäksi Unitedin puolustus kyllä peitti kiitettävästi syöttölinjoja. Woodcock rankaisi Palacen virheestä kun maalivahdin tökkäys jäi suoraan jalkaan ja pallo tykitettiin riman alle. Tokalla jaksolla molemmilla oli paikkansa, mutta varsinaisesti subu-klassikosta ei puhuttu.

7.7. Leeds - Arsenal 2-1ja 1-1 (0-1)
20min. Saka 0-1
37min. Bamford 1-1
105min. Summerville 2-1
- Tässä pelissä piisasi vauhtia alusta lähtien. Astro oli vähän nihkeänä ja se sopi Mikun muikku-Leedsille varsin hyvin. Kierrepeli lähenteli ajoittain Puppe Mustosen dominanssia ja lisäksi sivurajaheitot oli Mikulla käsittämättömän pitkiä. Ekan maalin naulasi kuitenkin Saka pitkästä poikittaissyötöstä jatkovedolla takakulmaan. Bamfordin tasoitus tuli puolestaan kulmapotkusta jatkovedolla. Kummatkin torjui jokusen kerran ja peli olisi voinut ratketa kummalle vain varsinaisella peliajalla. Jatkoajalla Leeds pääsi vapaaseen vetopaikkaan melko keskeltä ja rankaisi siitä. Arsenal koitti yhä tasoittaa, mutta Leedsin puolustus kesti.
#32
Jalkapallo / Vs: EM 2024
Viimeisin viesti käyttäjältä Hönkki - heinäkuu 09, 2024, 07:18:09
Portugalin ja koko jalkapallon puolesta toivon, että Portugalille löytyy valmentaja, joka uskaltaa pudottaa Ronaldon maajoukkueesta. Portugalin kovuudesta kertoo, että pääsivät noinkin pitkälle Ronaldosta huolimatta. Ronaldo voisi keskittyä vaikkapa supersankarileffojen tekemiseen. Ronaldo vs Godzilla olisi hyvä.

Englanti on erittäin lähellä mestaruutta, koska pystyvät pelaamaan tasurin ketä tahansa vastaan ja ovat nykyään pilkuissa erittäin hyviä. Veikkaan että Englannin treeneissä on vedetty aika paljon pilkkuja. Näkyy sitten myös siinä ettei muu pelaaminen oikein suju.  e_:)
#33
HeSu / Vs: Sotilaspukimon pokaali 202...
Viimeisin viesti käyttäjältä Rossonero - heinäkuu 08, 2024, 09:40:02
Enää pari uusintaa niin tämä on yksi kaikkien aikojen suosikeistani.

Mainiota!
#34
Kalenteri / Ma 8.7. EI PELIKERTAA
Viimeisin viesti käyttäjältä NyckelMan - heinäkuu 08, 2024, 06:29:21
.
#35
Jalkapallo / Vs: EM 2024
Viimeisin viesti käyttäjältä SouthernBoogieCat - heinäkuu 07, 2024, 21:57:46
Erinomaista pohdintaa Kokkikselta!! Samaa mieltä osallistumisestamme biisikisaan joka oli ainutlaatuinen kokemus vaikka biisiämme ei valittukaan voittajaksi. Sen kuuli silti raatiin osallistuneet.

Ja pelkästään biisin ideoiminen ja toteuttaminen oli jo itsessään palkitsevaa. Valitettavasti viime vuosina kollabraatiomme on jäänyt jäihin muiden juttujen viedessä molempien ajat mutta ehkä taas joskus. En poissulje mitään yhteisprojekteja tulevaisuudessa.

Kisapohdinnassa paljon hyviä pointteja. Saa nähdä kumpi voittaa: iloinen hyökkäyspeli vai taktinen shakki.

Hollanti on tehtyt välierä joukkueista varmasti eniten maaleja. En ole laskenut mutta näppituntumalla vaikuttaisi olevan noin. Turkki-pelin ratkaisi omaksi maaliksi merkitty jollaisia on tullut paljon näissä kisoissa.

Minusta futiksessa pitäisi siirtyä lätkän tyyliseen merkintätapaan että maali merkitään viimeksi pelivälineeseen koskeneelle hyökkäävän joukkueen pelaajalle. Hyökkäävälle joukkueellehan oma maali menee joten se pitäisi merkitä minusta heidän pelaajalleen. Ja lisäksi minusta on tarpeetonta nöyryyttää lisää oman maalin tehnyttä josta useimmiten vain pallo on kimmonnut maaliin epäonnekkaasti. Kuitenkin tuohonkin epäonnekkaaseen pomppuun hyökkääjän pelaaminen on useimmiten myötävaikuttanut ratkaisevasti.

Hyvät kisat minustakin ollut kun VAR unohdetaan sekä yleisön lieveilmiöt. Toivotaan että välierät ovat ikimuistoisia ja että kisat saavat arvoisensa päätöksen unohtumattoman huipputasoisella finaalilla.
#36
Jalkapallo / Vs: EM 2024
Viimeisin viesti käyttäjältä Porvoon turkkilainen - heinäkuu 07, 2024, 19:30:13
Enää välierät jäljellä, niin unohtaen VAR:n ja yleisön ala-arvoisen käytöksen, näitä kisoja on ollut mukava seurata moneltakin kantilta. Vauhdikkaita pelejä, mutta vastapainona tarkka shakki. Nyt jäljellä olevista joukkueista Espanja ja Hollanti pelanneet ensiksi mainittua, miksi moni toivoo heitä finaaliin, kun taas Ranska ja Englanti edenneet jälkimmäistä pelityyliä noudattaen. Englannin upea hyökkäyspeli viime Em-kisoista ja kaksista edellisistä MM-kisoista on muisto vain, jolla Southgate meidät kaikki hurmasi. Viekö tämä "antijalkapallo" heidät nyt vihdoin päätyyn asti? Ehkä finaaliin, mutta siellä häviävät joko Espanjalle tai Ranskalle.

Onneksi jalkapallossa yhä luotetaan taktiseen pelaamiseen näin yliviihteen aikakautena, ja peliä voidaan lähestyä monelta eri kantilta. Confederation cupeissa ja kansojen liigoissa usein ollut maalijuhlia, mutta ne ovatkin Fifan ja Uefan keinotekoisia rahastusturnauksia. Tosipelit ovat sitten tosi pelejä

Maalivahdit olleet myös hyviä. Jääkiekossa veskarin merkitys on korostunut, mutta tärkeä se on myös jalkapallossa ja muissa joukkupeleissä. Porturgalin veskari pelasti joukkueensa Slovaniaa vastaan, Turkki pelastui huipputorjunnoilta Itävaltaa vastaan ja vähän saman kohtalon koki Turkki Hollanti-pelissä.

Lopuksi vielä pitää mainita Ronaldon nolot esitykset. Olin jo viime MM-kisoissa sitä mieltä, että itkupilli pitää jättää pois. Nyt hänen ylimielinen minätauti, jossa yhden pelaajan merkitys korostuu muuta joukkuetta suuremmaksi, pilasi muuten hyvän joukkueen mahdollisuudet mennä vielä pidemmälle. Kapteeni alkaa itkemään kesken ottelun, ja kun itse onnistuu rankkarikisassa, mutta joukkue häviää, niin eipä anna tukea epäonnistujalle vaan tuijoittaa tyhjyyttä.

Mutta toisaalta:

https://www.youtube.com/watch?v=Sb4nWsi6GXw

Ehkä joskus teemme Hönkin ja Jaakon kanssa kolmen viisaan tietäjän podcastin. Vieläkin muistelen lämmöllä, kun Jaken kanssa osallistuimme YLEn järjsetämään biisikisaan viime Em-kisoissa.
#37
HeSu / Vs: Helsingin Piiri 2024
Viimeisin viesti käyttäjältä Macconen - heinäkuu 07, 2024, 11:15:56

 HPS - Käpa 0-0 (0-0)
 
 Parhaat: Granath(H) Hautamo(K)
#38
Jalkapallo / Vs: EM 2024
Viimeisin viesti käyttäjältä SouthernBoogieCat - heinäkuu 06, 2024, 09:32:29
Lainaus käyttäjältä: SouthernBoogieCat - heinäkuu 06, 2024, 07:33:49Bellinghamin puuttuminen pelikiellon takia on selkeä miinus Englannille.

Bellingham saakin pelata tänään. Pelikielto näköjään ehdollinen .

Tämä nähdäkseni parantaa Englannin mahdollisuuksia kuin jos Bellingham ei olisi saanut pelata. Silti tason pitää nousta selkeästi aiemmasta.
#39
HeSu / Vs: CL '23-24
Viimeisin viesti käyttäjältä Hovimestari - heinäkuu 06, 2024, 09:03:17
Tasainen peli. Inter oli aktiivisempi jatkoajalla ja loi muutaman vaarallisen paikan.

CL-pokaali on kiertänyt Athleticia kauan, vaikka se on usein päässyt vähintään alkulohkosta jatkoon. Voitto sopi nyt hyvin, koska muutama kokenut pelaaja päätti pitkän Ahletic-uransa (mm. Muniain ja Raul Garcia).
#40
Jalkapallo / Vs: EM 2024
Viimeisin viesti käyttäjältä SouthernBoogieCat - heinäkuu 06, 2024, 07:33:49
Saksalle kävi klassisesti eli "jos et itse tee paikoista niin vastustaja tekee omistaan". Ja tuossa pelissä kävi käänteisesti "jalkapallo on yksinkertainen peli: 22 pelaajaa juoksee kentällä 120.minuuttia ja lopulta Saksa voittaa".

Englannilla tänään kisojen kovin paikkansa. Tähän saakka ovat selvinneet keskinkertaisilla esityksillä mutta Sveitsiä vastaan pitää tason nousta jos meinavat voittaa. Toki Italia oli melkoisen heikko Sveitsiä vastaan ja aiemmista vastustajista oikeastaan Saksa on ollut kunnon mittari.

Sveitsi on ollut hyvä ja saa nähdä nouseeko seinä nyt Englannille vastaan tai sitten Englanti pelaa kisojen parhaimman pelinsä ja upottaa Sveitsin. Bellinghamin puuttuminen pelikiellon takia on selkeä miinus Englannille.