• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Viestit - SouthernBoogieCat

#1
HeSu / Vs: HeSu-liigan höpötysosasto
syyskuu 22, 2023, 14:55:28
Tervetuloa "Flagman" piireissä olevan entisen pelaajankin puolesta joka toimii nykyään taustavaikuttajana. Kun tulet näkemään täällä termin "Haaga" opit tietämään mitä se tulee tarkoittamaan. Jotta ei saisi liian synkkää vaikutelmaa niin "Haaga" on tehtävänimike kurinpitoon liittyvään selvittelyyn. Siihenkään ei täällä tule suhtautua liian vakavasti. Lähinnä olen täällä kirjoitellut kausiennakkoja joista viimeisin on työnalla.

Yleensäkin moniin asioihin mitä luet täällä ei tule suhtautua liian vakavasti. Itse olen sortunut tähän aikaisemmin useinkin joten tiedän mistä puhun. Hyvähenkiseen porukkaan olet tiesi löytänyt.
#2
KOSTO / Vs: Perinteisiä kongolaisia sanontoja
syyskuu 22, 2023, 14:48:34
Lainaus käyttäjältä: nabel - syyskuu 22, 2023, 14:38:24Hemmetti! Tapasin loppukesästä Ruiskumestarin terassilla varsinaisen ongelmanratkojan, kassakaappien avaaminen oli homma.

Ja käsittääkseni ihan kuulemma verokorttiammatikseen.  e_;D

Ihan verokortilla voi tehdä mitä erilaisempia hommia. Nimike voi olla mitä vaan - sen laillinen  käytännön soveltaminen sitten eri asia.  Vaikkapa lukkoseppä menee samaan kategoriaan. Sitäkin tehdään verokortilla. Eria asia mihin sitä tekevä työtä soveltaa.

Kassakaapin avaajan virallinen ammattinimike voi olla esim. tekninen konsultti, kassakaappien tekninen tuki yms. Lääkärin ammattinimikettäkin voi käyttää sekä laillisesti että laittomasti.

Esimerkkejä on vaikka kuinka kun asiaa miettii.
#3
Jalkapallo / Vs: Eurooppa-liiga
syyskuu 22, 2023, 11:18:03
Klubi johti eilen PAOKia vastaan mutta joutui taipumaan parempansa (osin onneakin oli mutta monesti onni futiksessa ansaitaan) edessä. Valitettavasti en itse päässyt paikanpäälle. Täytyy koettaa päästä Frankfurt- tai Aberdeen-matseista jompaankumpaan jos lippuja edelleen saa. Epäilen kuitenkin tuota.

Ylimääräistä en maksa joten jos lippu löytyy niin se täytyy löytyä virallisen kanavan kautta. En ollut ajoissa liikkeellä silloin kun liput alunperin tulivat myyntiin joten siinä syy. Tottakai nämä tämäntason pelien  liput menevät heti.

Edit: Aberdeen-peliin näköjään löytyy joten siihen saan lipun. Eli sinne sitten.
#4
Vapaa keskustelu / Vs: Huonojen päivien iloksi
syyskuu 18, 2023, 17:22:20
Äänetön ääni nyt Spotifyssa: https://open.spotify.com/track/5LCoHxYzso1SryGSQi2c4X?si=91bcb4bd0eca444b

Boikotistani huolimatta piti kuunnella itsekin miltä kuulostaa Spotifyssa. Palvelun boikottini johtuu siitä että mitä Spotify maksaa artisteille biisien kuuntelukerroista. Ja vielä tj:n kommentit että artistien pitäisi tehdä enemmän tuotantoa ja tyytyä huonoihin palkkioihin. Lisäksi Spotifyssa oli myös disinformaatiota välittänyt podcast jota ennen olin jo aloittanut boikotin.

Häpeällistä että Spotifyn nimi "koristaa" Barcan pelipaitaa sekä on Camp Noun nimeen liitetty nykyään. Erittäin vastenmielinen firma vaikka me bändin kanssa ollaan nyt siellä.
#5
Nyt on ollut jo tarpeeksi pähkäilyaikaa näille kysytyille kysymyksille. Eli on aika kertoa oikeat vastaukset.

Kuva A: Kisat vuoden 1962 MM-kisat ja maalivahti kuvassa Jugoslavian Milutin Soskic.

Kuva B: Ottelu vuoden 1974 MM-karsintojen uusintaottelusta Ruotsi-Itävalta jonka Ruotsi voitti 2-1. Ottelu pelattiin puolueettomalla kentällä Länsi-Saksan Gelsenkirchenissä.

Hönkille pisteitä osittaisesta oikeasta vastauksesta. Ranking-tilanne päivitetään piakkoin.
#6
HeSu / Vs: HeSu-liigan höpötysosasto
syyskuu 15, 2023, 11:26:27
Saatan hyvinkin laittaa ennakkoon seuraavan huomautuksen: "Disclaimer: Tämä ennakko kirjoitetaan oletettavan osallistujamäärän ja oletetuiden joukkueiden sekä managerien mukaan. Siksi muutoksia näissä voi kauden alettua olla. Viime hetken muutoksia tähän ennakkoon ei siksi voida taata."

Tällöin sillä että jokin manageri tai joukkue muuttuu ei ole niin suurta merkitystä sekä ennakko voi ilmestyä sarjan jo alettua. Toki pyrin saamaan sen valmiiksi ennen kauden alkua tai siihen kynnykselle enkä julkaise sitä jos se meneekin jonnekin myöhään syksylle jolloin kausi on jo hyvässä vauhdissa. Mutta em. huomautus kannattanee laittaa mukaan.
#7
HeSu / Vs: HeSu-liigan höpötysosasto
syyskuu 15, 2023, 11:12:35
Kausiennakosta puheenollen. Kirjoitan sen mielelläni. Sitä varten pitäisi aikatauluttamiseen tietää koska kausi suurinpiirtein alkaa jotta ennakko valmistuisi ennen avausottelua. Toki sen voi julkaista sen jälkeenkin mutta pyrkimyksenä on että kun ennakko kirjoitetaan niin se julkaistaisiin ennen avausta kuten aikaisemminkin on ollut.

Lisäksi pitäisi tietää joukkueet jotka osallistuvat kauteen sekä onko managerien osalta muutoksia. Jälkimmäinen vaikuttaa toki siihen että jos jollakin joukkueella on uusi manageri niin minkälaiset sen menestysmahdollisuudet ovat. Aikaisempiin vuosiin peilaten melko vähän muutoksia tapahtuu joten oletettavaa on että pääosin samat joukkueet ja managerit ovat mukana. Joku saattaa jäädä poiskin. Tuolla ilmoittautumistopicissa vielä melkoisen vähän ilmoittautumisia HeSuun kun viimeksi katsoin.

Mutta laitan kirjoitusprosessin käyntiin ja käytän viime vuoden ennakkoa pohjana sekä viime kauden toteutuneita tuloksia. Ennakko pyritään julkaisemaan niin pian kuin mahdollista.
#8
Muut harrasteet / Vs: Rugbyn MM-kisat
syyskuu 15, 2023, 09:47:49
Subun uudelleenaloitus omalla kohdallani harrastemielessä edellyttäisi muista harrastuksista luopumista. Muuten homma ei tule toimimaan.

90-luvulla kun jonkinlaista edistystä lajissa oli en harrastanut muuta. Lukioaikana esim. kitaransoitto oli äärimmäisen minimaalista - käytännössä olematonta. Kun kitaransoitto aktivoitui 90-luvun lopulla heijastui se väistämättä Subuun.

Ainoa pelitoiminta nyt mitä teen on että iltaisin pääasiassa noin klo 19-22 välillä pelailen sen mitä pelaan joko Änäriä, eFootballia tai FIFAa ja esim.ECLn osallistun kaudella. Ostin juuri ensi kaudeksi lisenssin ja myös Suomen jääkiekkoliiton lisenssin. Tuon vähän mitä nykyään e-urheilua pelaan harrastan soittoa. Siinä harrasteet.

Jotta Subua voisin mielekkäästi harrastaa minun kohdallani pitäisi luopua joko e-urheilusta ja soittamisesta. 1-2 kertaa viikossa en matkusta kertsille ottamaan turpiin 0-7-tyyliin. Toki tuollaisia tulee e-peleissäkin mutta se että avaa konsolin illalla ja pelailee ja ottaa pataan ei vaadi viikottaista matkustelua edestakaisin.

Myös onnistumista e-peleissä tulee ihan ok siihen nähden miten vähän aikaa käytän asiaan moniin muihin nähden. Ne pelimäärät FIFA19-aikoihin nähden ovat jo historiaa olleet pitkään. Subussa kehittyminen vaatisi siis minulta harrastusten osalta asiaan omistautumista. Laji on sen verran haastava joka on Subun hienous tottakai. E-peleissäkin se että nousisin nykytasolta tosi hyväksi vaatisi omistautumista nykyistä enemmän. Nykyinen omistautuminen takaa nykyisen mielekkyyden siinä asiassa.

Omalla kohdallani jos aloittaisin Subun ja pelaisin esim. kauden Serie Assa tai HeSussa ja jos tulokset jatkuvasti 0-7-tyylisiä ja saldot kausien loputtua 10-0-0-10 1-34 0 ei ylläpidä pidempiaikaista motivaatiota pelailuun. En tarkoita että taistelisin kärkisijoista mutta pelien pitäisi lähtökohtaisesti olla tasaisempia ja voittojen ja tappioiden suhde inhimillisempi. Tuo vaatisi sitä omistautumista lajiin.
#9
Muut harrasteet / Vs: Rugbyn MM-kisat
syyskuu 15, 2023, 09:10:32
Lainaus käyttäjältä: nabel - syyskuu 15, 2023, 09:00:02Jos hommataan kertsille rugby-subbuteo niin palaako eläkeläinen jatsaamaan?

Tuskin. Jos jossakin on kokeiltavana sopivassa tilanteessa rugby-Subbuteo niin kyllä sitä kokeilla voi mutta aktiiviseen näpyttelyyn ei tämä eläkeläinen on enää lähdössä.

Sen verran paljon asioita tullut Subun tilalle että ei aika ja energia riitä lajin uudelleen aloittamiseen missään nimessä. Jostain sitten pitäisi luopua ja en ole luopumassa sen takia että voisin vaihtaa takaisin Subun näpäyttelemiseen vaikka olisikin rugby kyseessä.

Pelaajana Subu on taaksejäänyttä elämää - josta toki jäi hyvät muistot mm. 1990-luvun monet pelit ja turnaukset yms. - ja lajia seuraan eläkkeellä sekä voin kirjoitella kausiennakkoja mutta vanhaan en ole pelimielessä palaamassa.
#10
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - syyskuu 14, 2023, 21:41:17L-Saksa - Ruotsi 4-2, jatkolohko

Nyt kylmenee. Vihjeeseen tarkennusta että vaikka 1974 kisoihin liittyy tuo kyseinen peli niin menee ajassa taaksepäin tuosta jatkolohkosta ja koko kesän 1974 turnauksen avausottelustakin. Ottelu kuitenkin pelattiin Länsi-Saksassa Gelsenkirchenissä.
#11
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - syyskuu 14, 2023, 12:23:27Vastaus A: Lev Jashin, -64 EM-loppuottelu
Vastaus B: -74 MM-kisat ja Ruotsi pelaa

Hyviä vastauksia!!

Ruotsi oikein ja vuoden 1974 MM-kisat teknisesti oikein. Mutta hieman tarkempaa haetaan eli ketä vastaan Ruotsi pelasi tuossa ottelussa, mikä oli lopputulos ja mikä ottelu oli tarkalleen koskien MM-kisoja 1974 kyseessä.

Lev Jashin hyvä haku mutta oikea vastaus niinikään Itäblokissa mutta toinen maa ja toinen veskari. Kisat liippaavat lähellä mutta eivät vuoden 1964 EM-kisat.

Hönkille tulossa kuitenkin pisteitä. Eri asia kuinka paljon. Ja saako joku muu vastaaja myöskin.
#12
6. osakilpailu heti tähän perään. Varioidaanpas hieman kysymyksen asettelua. Tiedossa kaksi kuva-arvoitusta jotka kuuluvat tähän samaan osakilpailuun ja kummankin oikeasta sekä osittaisista hyvistä vastauksista saa pisteitä erisuuruisia määriä.

Oheisessa Onedrivessa on kaksi kuvaa joihin kysymyksen liittyvät:

https://1drv.ms/f/s!AnHDdR1TGaBvqOhP1eyc3oESoPHUcw?e=0UQUDX


Mistä arvokisoista kuva A on ja kuka on kuvassa esiintyvä maalivahti?

Mikä ottelu kuva B:ä on kyseessä? Mikä oli ottelun lopputulos? Haetaan ottelussa pelanneita joukkueita, lopputulosta ja mihin kilpailuun ottelu liittyi.

Vihjeitä tulee jonkin verran harkinnan mukaan koska kyseessä kuvat joissa jo jotakin vihjettä ne aiemmin mahdollisesti nähneille.
#13
Nyt kerrotaan oikea vastaus 5. osakilpailun kysymykseen. Tuo 6.9 pelattu ottelu mitä haettiin oli Belgia-Portugali. Vuosi oli 1989 ja kyseessä Italian MM-kisojen karsinnat. Belgia varmisti tuon ottelun 3-0-voitolla paikan kisoihin.

Ottelu pelattiin Heysel-stadionilla (joka oli tuolloin vielä stadionin nimi) Brysselissä. 1990-luvulla se koki täydellisen remontin ja nimettiin uudelleen Kuningas Baudouin Stadioniksi (Stade Roi Baudouin). Stadionilla pelattiin vuoden 2000 EM-kisojen otteluita.

Portugali ei päässyt vuoden 1990 MM-kisoihin eikä kaksiin seuraaviinkaan. EM-kisoihin 1996 joukkue pääsi ja myös vuoden 2000 sekä sittemmin on ollut arvokisojen vakiokävijä. Joukkue voitti EM-kultaa vuonna 2016.

Belgia hävisi Italian MM-kisoissa 1990 Englannille jatkoajan viimeisellä minuutilla neljännesvälierissä David Plattin tehdessä ottelun ainoan maalin Gascoignen vaparista kohti maalia.  Alkulohkossa Belgia oli paikoin dominoiva mm. voitollaan Uruguaysta joka päättyi vaan 3-1 mutta Belgia oli siinä ottelussa täysin suvereeni.

Belgia sittemmin selvisi vielä MM-kisoihin 1994 ja 1998 sekä luonnollisesti koti EM-kisoihin 2000. Sen jälkeen oli pidempään hiljaista joukkueen arvokisahistoriassa ennen 2010-lukua.

Kumpikin tässä 6.9.1989 ottelussa pelanneet maat ovat sittemmin tuottaneet ison joukon maailmantähtiä. Tämä on tapahtunut kummallakin erityisesti 2000-luvulla.

Täysin oikeaa vastausta ei löytynyt. Hovi saa Belgiasta pisteitä. Hönkki jää tällä kertaa pisteittä.

Rankinglista päivitetään piakkoin avausviestiin. Kokonaistilanne kaventuu huomattavasti kohti loppuvuotta. Runkosarjan voitosta taistelu tiivistyy hieman sekä erityisesti taistelu toisesta paikasta Grand Finaliin Hovin kiilatessa kisaan mukaan.
#14
Jalkapallo / Vs: Suomen maajoukkue
syyskuu 10, 2023, 23:11:46
Tanska-tappion myötä kisapaikan suhteen asiat mutkistuivat. Nyt Slovenia-ottelussa järjettömät panokset. Toisaalta ennenkin Huuhkajat ovat ottaneet vieraspeleistä tärkeitä voittoja. Vielä saumat on mutta nyt vaaditaan kovaa tasonnostoa.