• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu
Menu

Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Näytä viestit Menu

Aiheet - SouthernBoogieCat

#1
Oma topic Grand Finalseille. Avausviestiin vielä säännöt ja otteluohjelma.

Grand Finals 2023 BO7

Hönkki vs Hovi
Hönkki vs Hovi
Hovi vs Hönkki
Hovi vs Hönkki

Tarvittaessa

Hönkki vs Hovi
Hovi vs Hönkki
Hönkki vs Hovi

Aika: 9.1.2024 alkaen

Säännöt ja formaatti:

- neljä voittoa vaaditaan mestaruuteen
- Finaaleissa laaditaan 4-7 kysymystä ja kotiedun omaava aloittaa kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja saa vastata kaikkien vihjeiden perusteella ensin jonka jälkeen vastustaja vastaa.
- Mikäli vastustaja ryöstää kotiedun voittamalla ottelut 1 tai 2 niin hänellä on omissa kotiotteluissaan oikeus vastata kysymyksiin ensin
- Täysin oikeasta vastauksesta saa 20 pistettä ja osittain oikeasta 10 pistettä
- Ottelun voittaja on enemmän pisteitä saanut
- Tasapisteissä tie-breakerina käytetään vihjeissä olevaa vaikeusmodifieria. Se ottelija jonka vastauksissa on korkeampi vaikeusmodifier voittaa tasatilanteissa

#2
Muut harrasteet / Rugbyn MM-kisat
elokuu 04, 2023, 08:35:21
Eilen oli rugbysta puhetta toisaalla. Siitä keskustelusta inspiroituneena muistelin että milloin lajin MM-kisat pelataan taas. Aloin laskeskelemaan että kun ensimmäiset kisat pelattiin 1987 (niin uskomattomalta kuin se saattaa kuulostaa) ja neljän vuoden välein on pelattu kuten futiksessakin niin seuraavat kisat olisivat tänä vuonna. Tarkistin asian ja niin onkin eli järjestysajankohtia ei ole muutettu välillä - tai jouduttu koronan takia muuttamaan.

Edelliset kisat olivat siis vuonna 2019 eli juuri ennen korona-aikaa. Niitä en tainnut katsoa - en muista aivan tarkasti. Sitä edellisiä kisoja 2015 sen sijaan seurasin koska oli silloin Viaplay joka tuolloin näytti pelejä. Saa nähdä että näyttääkö mikään Suomessa näkyvistä palveluista syyskuussa alkavia kisoja. Toivottavasti näyttää niin ehkä kisojen ajaksi voisi jonkun näistä ottaa jos mahdollista vain noin kuukaudeksi ottaa palvelu käyttöön - Viaplayssä ainakin on.

Ohessa Wikipedian artikkeli kisoista: https://en.wikipedia.org/wiki/2023_Rugby_World_Cup

En ole katsonut vielä tarkkaan ketkä maat ovat mukana enkä sitä mitkä voimasuhteet ovat tällähetkellä. Voisi kuitenkin kuvitella etteivät ole muuttuneet ainakaan radikaalisti koska esim. Uusi Seelanti (yksi perinteisistä mahtimaista tässä lajissa) on voittanut Walesin keskinäisissä peleissä yli 60 vuotta putkeen. Näin olin jostain lukevinani hiljattain.

Eli eiköhän All Blacks ole vahvoilla taas alkavissa kisoissa. Ei Englantiakaan liene syytä jättää pois mestariehdokkaiden joukosta tai joukkueita kuten isäntä Ranska tai ehkä jopa Argentiina tai Etelä-Afrikka joista viimeksi mainittu on jo ainakin kertaalleen voittanut mestaruuden. Taisi olla heti sen jälkeen kun maa vapautettiin pakotteista 1990-luvulla.
#3
Tässä topicissa voi keskustella myös sarjan aiemmista elokuvista vaikka aloitus koskee uusinta Indiana Jonesia.

Edellinen Indiana Jones oli minusta tosi huono. Tästäkin pelkäsin ensin yhtä huonoa mutta traileri antoi toiveita että alkuperäisten 80-lukulaisten tunnelma ja hyvät puolet tulee tässä esiin kun niitä ei edellisessä juuri ollut. Sen näkee piakkoin kun menen tämän uuden toki katsomaan.

Alkuperäiset Indiana Jonesit tuottivat varmasti jo ensi-ilta viikkoinaan tuotantokustannukset takaisin. Niihin nähden varmastikin tämä uusi tulee olemaan floppi. En kyllä odotakaan alkuperäisen tasoista mutta traileri antoi pieniä toiveita että ei aivan täyttä roskaa tule. Linkissä ei kuitenkaan ole traileria (kuten edellisestä voisi päätellä) vaan juttu tästä että ensi-ilta viikko on ollut tuloksellinen pettymys.

https://www.is.fi/viihde/art-2000009693857.html


Kasariajan lopulla olivat Indiana Jones-leffat minulla ahkerassa katselussa. Viimeisen ristiretken kävin Brysselin siihen aikaan huippumodernissa leffateatterikeskuksessa katsomassa varmaankin viisi kertaa.
#4
Eli näille omille tietokilpailuilleni jotka liittyvät vuosittaiseen kilpailuun ajattelin avata oman otsikon. Jatkossa tuonne viikon kysymystopiciin erilaiset sekalaiset kysymykset. Samalla tämän pistelasku pysyy saman topicin alla.

 Osakilpailuja pyritään järjestämään vuoden aikana vähintään kerran kuussa eli yhteensä  12 kpl mutta pyritään kahteen kilpailuun kuussa eli  24 kpl:seen.
- Tarkasteluajanjakso on kalenterivuosi 1.1-31.12.
- Pisteitä saa listalle kunkin osakilpailun pisteiden lisäksi (jotka puolitetaan) rankingpisteitä voitosta 10 pistettä, toisesta sijasta 8 pistettä, kolmannesta 6 pistettä ja muista sijoituksista 2 pistettä.
- Vuoden lopussa listan kaksi parasta pääsevät Grand Finaliin joka pelataan BO7-formaatilla (mikäli listalla on vuoden lopussa vain kaksi pelaajaa voittaa listan kärkinimi mestaruuden)
- Kilpailussa on palkintona Grand Finalin voittajalle Subbuteo-aiheinen noin 50 € arvoinen yllätyspalkinto. Runkosarjan voittaja saa pienemmän yllätyspalkinnon.
- Kilpailun jury voi myöntää pisteitä osittain oikeistakin vastauksista. Edellämainitut pistemäärät siksi viitteellisiä. Mikäli oikeaa vastausta ei löydy ei täysiä pisteitä voida myöntää eri sijoituksille osakilpailuissa.

Onnea kisaan!!

Rankinglista päivittyy tähän aloitustopiciin:

Ranking 2. osakilpailun jälkeen:

1. Hönkki 14,25 pistettä       muutosta edelliseen osakilpailuun + 3,25 pistettä
2. Kaitsu 8,75 pistettä

Ranking 3. osakilpailun jälkeen:

1. Hönkki 16,25 pistettä muutosta edelliseen osakilpailuun + 2 pistettä
2. Kaitsu 8,75 pistettä

Ranking 4. osakilpailun jälkeen:

1. Hönkki 22,25 pistettä muutosta edelliseen osakilpailuun + 6 pistettä
2. Kaitsu 8,75 pistettä
3. Nabel 4,5 pistettä


Ranking 5. osakilpailun jälkeen:

1. Hönkki 22,25 pistettä
2. Hovimestari 9,5 pistettä muutosta edelliseen osakilpailuun + 9,5 pistettä
3. Kaitsu 8,75 pistettä
4. Nabel 4,5 pistettä

Ranking 6. osakilpailun jälkeen:

1. Hönkki 34,20 pistettä      muutosta edelliseen osakilpailuun + 11,95 pistettä
2. Hovimestari 9,5 pistettä
3. Kaitsu 8,75 pistettä
4. Nabel 4,5 pistettä

Ranking 7. osakilpailun jälkeen:

1. Hönkki 49,95 pistettä      muutosta edelliseen osakilpailuun + 15,75 pistettä
2. Hovimestari 9,5 pistettä
3. Kaitsu 8,75 pistettä
4. Nabel 6,85 pistettä            muutosta edelliseen osakilpailuun  + 2,35 pistettä

Ranking 8. osakilpailun jälkeen:

1. Hönkki 72,40 pistettä      muutosta edelliseen osakilpailuun + 22,45 pistettä
2. Hovimestari 9,5 pistettä
3. Kaitsu 8,75 pistettä
4. Nabel 6,85 pistettä           

Ranking 9. osakilpailun jälkeen:

1. Hönkki 77,65 pistettä      muutosta edelliseen osakilpailuun + 5,25 pistettä
2. Hovimestari 9,5 pistettä
3. Kaitsu 8,75 pistettä
4. Nabel 6,85 pistettä       

Ranking 10. osakilpailun jälkeen:

1. Hönkki 106,50 pistettä      muutosta edelliseen osakilpailuun +  28,85 pistettä
2. Hovimestari 9,5 pistettä
3. Kaitsu 8,75 pistettä
4. Nabel 6,85 pistettä   

Ranking 11. osakilpailun jälkeen:

1. Hönkki 142,25 pistettä      muutosta edelliseen osakilpailuun + 35,75  pistettä
2. Hovimestari 9,5 pistettä
3. Kaitsu 8,75 pistettä
4. Nabel 6,85 pistettä       

Rankingin lopputilanne 12. osakilpailun jälkeen:

1. Hönkki 215,5 pistettä      muutosta edelliseen osakilpailuun + 73,25  pistettä
2. Hovimestari 55,75 pistettä muutosta edelliseen osakilpailuun + 46,25 pistettä
3. Kaitsu 8,75 pistettä
4. Nabel 6,85 pistettä       
#5
Jalkapallo / Nostalgiafutis-topic
maaliskuu 23, 2020, 10:52:55
Eli täällä voi jakaa YouTubesta esimerkiksi vanhoja otteluvideoita. Nyt koronaviruksen aikana kun livefutista ei tule niin voi olla mielekästä futisfanien katsoa vanhoja otteluita.
#6
Vapaa keskustelu / Uusi koronavirus COVID-19
maaliskuu 10, 2020, 12:33:41
Koronavirukselle on aiheellista tännekin avata oma topic koska siitä kaikkialla keskustellaan. Ko. virus koskettaa myös niin Subua kuin muitakin pelejä/urheilulajeja muun elämän lisäksi joten se sopii myös tännekin. Koronaviruksen leviäminen Euroopassakin on kiihtynyt joten epidemia on täälläkin. Silti klikkimedia tekee tästä isomman mitä se onkaan ja ruokkii hysteriaa. SARS ja MERS olivat koronaviruksia mutta tämä on tietysti uudentyyppinen mutta nykytiedon mukaan noin 80 % tapauksista on lieviä. Maailmalla on kuollut jokunen tuhat ja sairastunut maailmanlaajuisesti (virallisesti todettu) yli 100000 ihmistä joten vielä ei ole kovinkaan korkea kuolleisuusprosentti kun ottaa huomioon että tilastoissa näkymättömiä sairastumisia voi olla reilusti enemmän kuin 100000. Katsoimme viime treeneissä bändin rumpalin kanssa tilastoja ja toteutuneet luvut kausi-influenssasta on vuosittain korkeammat sekä sairastuneiden että kuolleiden osalta moninkertaisesti. Eli vielä ei ole mielestäni hysteriaan aihetta vaikka toki vakavuudella pitää suhtautua. Uudentyyppinen influenssa on kyseessä. Kommentoin tätä siis ainoastaan maallikkona mediassa haastateltujen asiantuntijoiden arvioiden pohjalta sekä muualta netistä lukemani perusteella.

Mutta itse en vielä ole erityisen huolestunut vaikka toki varovainen pitää olla ja mm. pestä käsiä normaalia enemmän. Lisäksi jätän matalalla kynnyksellä vierailut väliin iäkkäiden vanhempieni luokse joista toisella on iän lisäksi perussairauksia jotka voivat olla kohtalokkaita jos koronavirus pääsee iskemään. Mutta muuten pyrin elämään normielämää eli en linnoittaudu kotiin ellei karanteeniin määrätä viranomaisten taholta. Kirjanpitoa voin tehdä kotoa käsin ja tarvittaessa vapaaehtoiskirjoitus hommaa NHL Gamerille joskin jälkimmäinen on nyt toistaiseksi hiljaista sillä kausi on ohi. Puhetta tosin on ollut onlinessa uusien pelaajien esittelytapahtuman järjestämisestä jossa voisin olla mukana sekä omaa kokemustani (joka tosin on vähäisempää kuin konkareilla mutta silti enemmän kuin täysin vasta-alkajilla) jakaen että oppilaana. Mutta tässä topicissa voi yleisesti keskustella koronaviruksesta josta käytetään nykyään joko uusi koronavirus tai lyhennettä COVID-19.

Luin netistä pandemioista ja esimerkiksi ruton leviämisessä (tauti tosin on eri) on samoja piirteitä mitä nyt. Rutto ilmeisesti lähti Kiinasta - ellei peräti samoilta alueilta nopeasti muistellen mitä luin - leviten sieltä Aasian kautta (mongolien mukana sekä ilmeisesti ilmastonmuutoksen ajamien rottien ohella) Venäjän kautta juuri Italiaan josta lähti leviämään muualle Eurooppaan. Hämmästyttävän sama kaava: Kiina, ilmastonmuutos, Italia. Kuolleisuus nyt tuskin tulee olemaan samaa luokkaa mutta leviäminen on nyt sitä luokkaa että miljoonia voi sairastua. Tuolloin kuolleiden määrä on määrällisesti suuri mutta prosenttiosuus ei välttämättä ole eikä se kuinka moni joutuu tehohoitoon. Eri asia mikäli virus muuntuu tappavammaksi mitä ilmeisesti pelätään.
#7
Muut harrasteet / Sarjisnurkka
maaliskuu 02, 2020, 08:34:39
Täällä voisi keskustelu jatkua sarjakuvista. Siirrän tuon viimeisimmän postaukseni tänne.

Edit: postaus siirretty ja poistettu toisaalta.
#8
2010-luku lähenee loppuaan ja on vuosikymmenen katsauksen aika. Tosin yksi tulkinta on että vuosikymmen vaihtuu vasta seuraavan vuosikymmenen ekana vuonna kuten sanottiin vuosituhannen vaihtuessa että 2001 olisi ollut vuosituhannen ensimmäinen vuosi ja samalla 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen mutta tuosta eivät kaikki ole samaa mieltä. Itse tuosta tulkinnasta huolimatta katson hieman peruutuspeiliin että millainen vuosikymmen oli ja tässä foorumissa Subun osalta koska vielä päättyvällä vuosikymmenellä sitä pelasin. Seuraavalla vuosikymmenellä tarkoitus ei ole pelata enää koska aikansa kutakin ja muut asiat ovat nykyään enemmän pinnalla itselläni kuin Subu vaikka lajia edelleen seuraan mielelläni ja olen toiminut kurinpitäjänä viime vuosina. Kuitenkaan koskaan ei pidä sanoa ei koskaan enää mutta henkilökohtaisesti en usko omaan paluuseni pelaajan ominaisuudessa Subuun enää 2020-luvulla.

Omalta osaltani sairastuminen ja siitä toipuminen antoi leiman tälle vuosikymmenelle ja viime vuosina olenkin mm. päässyt takaisin työelämään kirjanpidon osalta (osittain) ja työnkaltaiseen toimintaan liittyen vapaaehtoistyö ensin yhdistyksessä ja sittemmin NHL Gamerin kirjoittajana tästä syksystä alkaen. Odotankin tuon NHL Gamerin kirjoittamisen olevan omalta osaltani iso ja kasvava juttu uudella vuosikymmenellä yhdessä 6 vs 6-pelimuodon jonka pelit ovat tosin olleet viimeisen kuukauden ajan melko tehokkaasti jäissä koska joukkueen toiminta on erinomaisen alkusyksyn jälkeen ollut käytännössä pysähdyksissä. Kuitenkin tuo pelimuoto kiinnostaa paljon ja niiden aktiivisten pelaajien kanssa voi perustaa uudenkin joukkueen jos tuon toiminta loppuu ja olemassa oleviin voi liittyä. Sen sijaan randomien kanssa pelattavat satunnaispelit 6 vs 6-pelimuodossa samassa joukkueessa eivät innosta merkittävästi toisin kuin klubipelit oman joukkueen kanssa joten pelituntumaa olenkin pitänyt yllä mm. Ultimate Teamin onlinepeleissä joidenkin 6 vs 6-satunnaispelien ohella. Soittohommat ovat myös omalta osaltani kiinteästi kuuluneet päättyvään vuosikymmeneen. Mutta tämä päättyvästä vuosikymmenestä muussa elämästä.

Subun osalta merkittävintä omalla kohdallani oli alkuvuosikymmenenä ennen 2011 sairastumista KV-pelit. Cardiffin reissu oli viime vuosikymmenen lopussa mutta 2010-2011 kaudella pelasin HeFissä ja siinä mukanaoleminen oli kyllä hienoa. Vuoden 2014 comebackin ensimmäinen ottelu FA Cupin loppuottelussa sijaismanagerointi oli myös merkittävä koska sairastumisen jälkeen vuodesta 2011  vuoteen 2013 ja alkukesään 2014 en ollut edes koskenut figuureihin ja pelituntuma oli siten yllättävän hyvä siihen nähden että 2011 oli sairastuminen ja siitä toipuminen vienyt voimavaroja mutta silti näpäytysten taso oli tuossa ottelussa yllättävän varmaa. Se ottelu innosti aloittamaan kauden 2014-2015 Serie A:ssa ja tuo kausi olikin ehkäpä omalta osaltani kaikkien aikojen yksi parhaista liigakausista. Vältin ensimmäisen kerran viimeisen sijan sellaisessa sarjassa jossa ei ollut itseni lisäksi selvästi heikompia pelaajia yhtään. Aiemmin mm. HeSussa olin välttänyt viimeisen sijan kun mukana on ollut toinen heittopussi jonka olen voittanut ja hävinnyt muille vähemmän mitä tämä toinen sekä ottanut yksittäisiä pisteitä enemmän. Nyt sentään kaudella 2014-2015 jätin taakse kokeneen Subupersoonan ja oli ensimmäinen kerta kun voitin molemmat kauden keskinäiset ottelut muita kuin heittopusseja vastaan. Majuri sentään on pitkän linjan pelaaja vaikka heikompi vaihe tuolloin taisi olla sekä sitä aiempina vuosina mutta kyse silti oli pelimiehestä eikä aloittelijatason pelaajasta. Omalta osaltani merkittäviin 2010-luvun Subukohokohtiin lasken myös 40-vuotisjuhlaturnaukseni jonka päätösottelu on viimeinen Subuotteluni (todennäköisesti siksi myös jää vaikka ei pidä koskaan sanoa ei koskaan kuten aiemmin totesin) ja tuossa turnauksessa voitin ensimmäisen kerran Kokkiksen.

Subun osalta yleisesti pidän päättyvän vuosikymmenen merkittävinä asioina mm. Porvoon aktiivista toimintaa alkuvuosikymmenellä sekä KOSTOn kautta uusien pelaajien tulemista mukaan toimintaan joista tosin oikeastaan Nabel on ainoa edelleen mukana oleva. Myös Tampereen toiminnan uudelleen aktivoituminen on ollut merkittävä juttu turnauksineen sekä mm. YLEn tekemän jutun osalta. HeSun osalta mielestäni iso juttu on päättyvällä vuosikymmenellä tietynlainen vakaus kerhoasian osalta koska vielä alkuvuosikymmenellä ja viime vuosikymmenen lopussa kerhotila-asia oli jatkuvasti käymistilassa ja  harrastajat joutuivat olemaan kokoajan hieman varpaillaan sen asian suhteen että missä pelataan jatkossa. Vaikka ilmeisesti pieniä epävarmuuksia jatkuvuudesta Hermannissa onkin ollut ajoittain niin käytännössä tilat ovat pysyneet siellä jo useamman vuoden ajan ja nyt ilmeisesti näyttää jatkossa erittäin valoisalta kerhotilan osalta kun toimikunnassa on lajin etuja ajava oma mies johdossa. Varmasti muitakin merkittäviä Subuasioita on päättyvällä vuosikymmenellä ollut mutta ohessa joitakin omien havaintojeni pohjalta sekä omalta kohdaltani aiemmin.

Hyvää päättyvää vuosikymmentä kaikille ja hyvää alkavaa 2020-lukua!!!
#9
Jalkapallo / EM-jalkapallo 2020
marraskuu 19, 2019, 12:07:27
Ensi kesän EM-kisoille jo nyt oma topic jossa voi spekuloida kisoihin liittyvillä asioilla mm. ketä Huuhkajiin valitaan, kuka jää ulkopuolelle jne. ja tulevia vastustajia jne. ja kaikkea muuta. Nyt on suomalaisille hienoa aikaa seuraavat puoli vuotta kun ensimmäisen kerran päästään oman joukkueen osalta edellä mainittuja asioita spekuloimaan.

Hienoa että Huuhkajat pääsivät mukaan EM-skaboihin. Kuitenkin mielestäni tuo ensi kesän kisasysteemi on täysi vitsi kun isäntämaita on useita ja osa ei edes välttämättä pelaa kisoissa itse. Lisäksi systeemi jossa lohkot voivat määräytyä ennen arvontaa kuten Suomella todennäköisesti tulee käymään on täysi vitsi niinikään. Sama juttu pätee Kansojen liigaan koska varsinaisissa karsinnoissa rannalle jäänyt voi vielä Kansojen liigan kautta päästä mukaan ja Kansojen liigassa aikaisemmin epäonnistunut päästä mukaan jos varsinaisista karsinnoista menee joku kisoihin ja tämä toinen saa uuden mahdollisuuden Kansojen liigan kautta.

Onneksi tämä useissa maissa pelattava turnaus jäänee ainutkertaiseksi mutta Kansojen liiga ilmeisesti jatkuu ensi syksynä. Onhan se kiva että pienten maiden kisoihin pääsyä helpotetaan mutta systeemi on jossain mielessä epälooginen ja aiheuttaa kummallisia tilanteita mm. että toisessa kilpailussa epäonnistunut voi päästä toisen kautta kisoihin ja joskus kannattaa hävitä että hyötyy toisessa kilpailussa.

Toivotaan että ensi kesänä Huuhkajat pärjää kisoissa jossa todennäköisesti alkulohkossa on vastassa Belgia, Tanska ja Venäjä. Tanska ja Venäjä ovat isäntäjoukkueita eli helppoa ei tule olemaan niidenkään kanssa ja Belgia tunnetusti kova. Neljännesvälieräpaikka olisi jo Suomelle loistava tulos. Yksikin piste ei sekään olisi huono voitosta puhumattakaan kun lohko on kova vaikka se voisi olla kovempikin. Tämä nykyinen karsintasysteemi on myöskin huono siinä mielessä että todennäköisesti Englanti joka voitti lohkonsa on joutumassa ns. "kuolemanlohkoon" (luin vaan otsikon jostain joten en tiedä ketä olisi tulossa vastaan) kun luulisi että tällä systeemillä hyvistä karsinnoista saisi palkinnoksi helpomman lohkon eikä päinvastoin.
#10
Muut harrasteet / Jake T & Porvoon Kokkis
elokuu 30, 2019, 13:43:38
Tämän projektin keskustelu on nyt siirtynyt Facebookiin projektin omaan ryhmään joten poistin nuo aiemmat aiheet koskien tätä. Projektin julkaisuja voi kuunnella Mikserissä johon on linkki allekirjoituksessani. Tässä topicissa tiedotetaan mahdollisista uusista julkaisuista jatkossa ja missä niitä voi kuunnella jos ei Mikserissä. Niitä on varmuudella tulossa ainakin pari vielä mutta sen jälkeen kaikki on vielä avoinna. Omalta kohdaltani olen avoin projektin jatkamiselle joten ehkäpä se jatkuu niiden tulevienkin julkaisujen jälkeen.
#11
HeSu / HeSu-liigan kauden 2019-2020 kausiennakko
elokuu 17, 2019, 18:12:48
Tähän tulossa piakkoin HeSu-liigan kauden 2019-2020 kausiennakko. Oma ketju sen vuoksi avattiin tuota varten että kyseessä on ns. dynaaminen kausiennakko joka päivittyy alkuvaiheessa mahdollisen palautteen mukaan. Koko kauden ajan kuitenkaan dynaamisuutta ei ole vaan alkuvaiheessa jolloin mahdolliset puutteet tulee korjattua tai tarkennettua. Tähän kausiennakkoon pätee sama kuin Kokkiksen kanssa tehtävään projektiin: mahdollisimman huolellista jälkeä mutta liika perfektionismi ei palvele ketään eli liika hierominen tässäkin jää pois ja kausiennakko julkaistaan hyvissä ajoin mieluiten hieman keskeneräisenä kuin että julkaistaisiin vasta kauden jo ollessa käynnissä.
#12
Kohta alkavalle MM-turnaukselle on syytä avata on topicinsa. Tuossa on jo yhteistopic 2018:n ja 2022:n kisoille mutta alkava turnaus ansaitsee oman topicinsa jossa voi spekuloida mikä maa menestyy, mikä floppaa, kuka voittaa maalikuninkuuden jne. Pyrin kirjoittamaan tänne kisaennakon.

Keskustelun avauksena voisin heittää spekulaation että kisaisäntä Venäjä tekee Etelä-Afrikat (joka oli ensimmäinen kisaisäntä MM-kisoissa joka putosi ekalla kierroksella) ja putoaa kisaisäntänä jatkosta heti alkulohkossa. Uskon Egyptin menevän toisena joukkueena lohkosta jatkoon. Egyptillä on sellainen maailmantähti mitä Venäjällä ei ole eli Salah joka tekee tarvittavan määrän maaleja jotta jatkopaikkaan tarvittavat pisteet irtoavat. Egyptin joukkueessa on myös muita hyviä pelaajia mutta Salah on kansainvälisen tason supertähti jollaista jatkoon etenevä joukkue tarvitsee ja jollaista Venäjällä tällä hetkellä ei ole.
#13
Tein uuden topicin joka on tarkoitettu pelien - oli sitten Subbuteo tai konsolipelit yms. - livestreameihin. Eli tänne linkit omille YouTube, Twitch, Twitter yms. missä pelejä lähetetäänkin. Ohessa omat livestreamsivuni joihin lähetän (vaikka ne olikin jo toisaalla mainittu mutta tässä omassa topicissa vielä):

https://www.youtube.com/user/MrJaakko34

https://www.twitch.tv/jaketwitch77

Twitchini on siis synkronoitu niin että jos lähetän sitä kautta näkyy lähetys myös YouTubessa. Se vielä pitää selvittää että voiko YouTubea synkronoida Twitchin kanssa jolloin ei ole väliä kumman pelin alussa valitsee kun haluaa lähettää livestreamiä peleistä.

Edit: Twitchin synkronointi YouTubeen ei näytä aina toimivan. Täytyy selvittää mistä kyse.
#14
Kalenteri / To 14.12. Hermanni
joulukuu 10, 2017, 21:42:57
Jos jompikumpi Nabel tai Majuri (tai molemmat) ovat tulossa torstaina niin pääsisin pelailemaan Coppa Italiaa näillä näkymin eli hyvin todennäköisesti koska bänditreenejä ei tuolloin ole eikä KHL:ä Arenalla. Tarkempi aika vielä ei tiedossa mutta laitan tänne lähempänä ajan joilloin arvioin että olen kertsillä.
#15
HeSu / FA Cup 2017-2018
elokuu 15, 2017, 14:08:47
Osallistuminen Coppa Italian tavoin harkinnassa samoista syistä. Joukkue kuitenkin vielä avoin kuten osallistuminenkin.
#16
HeSu / Coppa Italia 2017-2018
elokuu 15, 2017, 14:07:34
Osallistuminen Hellas Veronalla harkinnassa johtuen Cup-kilpailujen luonteesta että menestysmahdollisuudet ovat paremmat kuin pitkässä sarjassa koska yksittäisissä otteluissa/kaksiosaisessa voi tapahtua mitä tahansa.
#17
Tänne tulevat aikanaan turnauksen tulokset ja maalintekijät, varoitukset yms. tilastomerkinnät reaaliajassa, joista voi keskustella enemmänkin mikäli siltä tuntuu.
#18
Kalenteri / To 9.3 Hermanni
helmikuu 28, 2017, 09:47:11
Tulossa mikäli Gabon-Egyptiä ei ole voitu pelata ma 6.3.
#19
Kalenteri / Ma 6.3 Hermanni
helmikuu 28, 2017, 09:46:32
Tulossa mikäli Gabon-Egypti voidaan pelata.
#20
Kalenteri / To 2.3 Hermanni
helmikuu 22, 2017, 20:15:24
Tulossa mikäli Gabon-Egypti mahdollista pelata tuolloin.