• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

MM -valinnat 2009

Aloittaja Make, toukokuu 19, 2009, 21:45:17

« edellinen - seuraava »

Epis

Huomasin HO:ssa etteivät ulkomaalaiset ole tottuneet saati edes tajua odottaa noita pitkiä syöttöjä. Itse tein kaksi jatkoa omasta pääsät lähteneisiin avauksiin kreikkalaisen patsastellessa tilannetta kentän laidalla liikkumattomana. Tosin molemmilla kerroilla pallo päätyi etutolpan kautta maalipotkuksi, mutta siltikin tyhjä maali oli tarjolla.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 12, 2009, 09:14:48
Lainaus käyttäjältä: AriFerra - kesäkuu 12, 2009, 09:03:07
Onpa erinomaisen hyvä otteluraportti ko. peleistä subu.fi sivuilla.
Kiitos pelaajille sekä raportin kirjoittajalle, kuka sitten lieneekään.
Meikäläinenhän se  ;)

Hyvä teksti oli. Etenkin, kun kyse tosiaan on alun alkaen siitä, että joku edes ehtii ja jaksaa kirjoittaa. Kun vielä teksti on mukavasti luettavaa, on kiitos paikallaan.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 12, 2009, 09:14:48Mielestäni karsintaturnaus oli onnistunut ja vaikka nyt käytetyssä järjestelmässä on omat huonot puolensa, on se mielestäni paras esitetyistä vaihtoehdoista. Huonona puolena on ehkä se, että alemmaksi sijoittunut pääsee pelaamaan valmiiksi lämpimänä. Toisaalta esimerkiksi Juhon ja Vesan ekassa kohtaamisessa Juhon huono peli johtui jännityksestä eikä kylmyydestä.

Tästä on jo ehditty kirjoitellakin. Jälkikäteen arvioituna sanoisin, että Juhoa vastaan minulla oli etu. Juho toki jännittikin, mutta sitä olisi voinut laukaista aiempi peli. Toki olisihan Juho voinut myös sen (aiemman) pelin hävitä, mutta kuitenkin minulla oli tuossa etu, kun taas Markoa vastaan lähdettiin molemmat samalta viivalta. Samoin Zingaa vastaan oli etua, mutta Zinga on kokeneempi näissä paikoissa. Peli olisi kuitenkin voinut olla selvempi, jos Zingalla olisi ollut edes yksi tosipeli alla. Lisäksi huomasin itsestäni Zingaa vastaan etenkin toisessa pelissä ja jatkoajalla, että väsymys iski (huonosti nukuttuja öitä ja huono tankkaus pelien aikana) ja keskittymiskyky heikkeni. Muutama virhe oli sellainen, että en voi muuten selittää (mm. se paitsiotilanne, kun oli vetopaikka).

Pelit osoittivat kuitenkin taas sen, että kärkipelaajisto (taidollisesti, ei ranking pelkästään) on kovissa paikoissa todella tasainen. Ja MM-karsinta, jos joku, todella on kova paikka, jossa pelataan kerrasta poikki sen kauden MM-kisojen osalta. Oikeastaan vain SM-kisat ovat lähelläkään sitä paineiden osalta. Kun lisäksi turnaus pelataan aika lähellä kisoja, nähdään ketkä ovat (ehkä) parhaassa vireessä (sekä onnekkaita...) mahdollisimman lähellä kisoja. Jos liikaa huomioidaan edellisen syksyn pelejä, voi tilanne todellisuudessa olla aika toinen lähempänä kisoja. Rankingin epäluotettavuudesta olen jo aiemmin kirjoitellut. Lähinnä se kertoo Zingan ja Maken olevan selvästi muita edellä.

Lähtisinkin tulevissa karsinnoissa liikkeelle jonkinlaisesta yhdistelmästä. Esimerkkinä voisi käyttää Italian Serie B:n viime kausien nousukarsintasysteemiä. Siinä karsintoja ei järjestetä, jos kolmonen on tarpeeksi monta pistettä (se on aika paljon, muistaakseni jotain 12 pistettä) nelosta edellä. En jättäisi kuitenkaan kokonaan karsintoja pitämättä kakkosen (siis SM ja ranking 1. esikarsinnan häviäjä) välillä. Meillä tällä hetkellä Zinga oli niin paljon edellä meitä muita (rankingissa), että hän olisi hyvin ansainnut pelkästään yhden karsintapelin, joka sitten käytäisiin muun karsinnan voittajan kanssa erillisenä kertana.

Muiden suhteen, ja siinä tapauksessa, että kakkonen ei ole useita satoja pisteitä edellä muita, järjestäisin kunnollisen karsintaturnauksen rankingissa kahdeksan joukossa olevien kesken. Ja systeeminä sellainen, että pelataan lohkot ja jatkopelit. Jos mukana on vain neljä pelaajaa, voidaan esim. pelata lohko, josta kaksi parasta pelaa finaalin. Kaikki saisivat useita kovia pelejä, ja nähtäisiin kuka on kovassa paikassa paras. Lisäksi kaikilla tietyn ranking-suorituksen tehneillä olisi sama lähtökohta, koska suhteellisen isotkin erot rankingissa ovat tällaisessa lajissa monen asian summa.

Heitän lopuksi ilmoille ajatuksen, jota moni varmasti vieroksuu. Mielestäni joku paikka (3. tai 4.) voitaisiin ihan hyvin jakaa sellaiselle pelaajalle, joka on osoittanut olevansa tietyllä tasolla, mutta joka ei ole aiemmin kisoissa ollut. Mielestäni lajimme on sellainen, että mahdollisimman monella pitäisi olla mahdollisuus kokea MM-kisat, jos on suunnilleen sillä tasolla kuin suurin osa keskitasoa paremmista pelaajista on.

Lainaus käyttäjältä: Zinga - kesäkuu 12, 2009, 09:14:48Vesa pelasi varsin vakuuttavalla tasolla. Ehkä hieman monipuolisuutta kaipaisi lisää. Erityisen hieno oli Vesan maali ekassa pelissä mua vastaan. Yritin pientä leikkausta palloon rangaistusalueella, kun Vesan pakki peitti palloa. Näpäytys osui kuitenkin Vesan pakkiin, joka osui palloon. Pallo kimposi Vesan maalia kohti, jolloin Vesa tökkäsi veskarilla liikkeestä pallon pitkänä syöttönä ja jatkoi ainoalla hyökkääjällään pallon maaliin. Ei voinut kun ihmetellä miehen taitoja!

Kiitos vain. Tuo oli tosiaan varmaan hienoin maali, jonka olen kansainvälisessä tehnyt. Veskarilla oli kylläkin vain tarkoitus pistää pallo ylös suomalaiseen tapaan, mutta syöttö osuikin kohdalleen. Näitä veskarin syötöstä tehtyjä maaleja tuli osuvasti viime lauantaina suomalaisen peleissä kaksi, joten olin treenannut.

Peli tosiaan luisti mukavasti, vaikkakaan vastustajilla (kenelläkään) ei ollut paras päivänsä. Täytyy kuitenkin myöntää, että kokonaisuudessaan pelini oli yllättäen sellaista, että edes voitto Zingasta ei olisi ollut suuri vääryys. Paikkoja kuitenkin loin paljon, puolustus oli hyvin kasassa, ja tein vikassa pelissä Zingaa vastaan maalin, joka olisi vienyt minut yhteismaaleissa johtoon, mutta vetäessä tuli sormivirhe.

Monipuolisuus olisi kuitenkin paikallaan, kuten Zinga totesi. Toisaalta juuri Zingaa vastaan minulle usein jää nopeita paikkoja, koska puolustuksessa on tilaa. Malttamattomana lähden Zingaa vastaan liian usein nopeisiin ratkaisuihin, vaikka nytkin olisi ollut tilaa rakentaakin. Nyt vielä pallo pysyi hallussa sen verran kivasti, että pienemmillä siirroilla rakentamallakin sain edes jotain aikaan. Tuota pitää kuitenkin treenata, että osaa sopivilla hetkillä tehdä sopivia ratkaisuja.

Avasin ennen kansainvälistä turnausta uuden luistopurkin (Astrogloss?), joka sai uutta eloa Bordeaux'n punaiseen kiillotusrättiini. Peli on siitä lähtien ollut parempaa. Kansainvälisen turnauksen jälkeen olen pelannut yhden treenipelin Hönkkiä vastaan (3-0), mutta hyvä liuku on auttanut tuntuman yläpidossa. Toki lisäksi suomalaisen pelit pitävät etusormen voimansäätelyn vireessä. Suurin syy hyvään päivään, suomalaisten sääntöjen pelien lisäksi, oli kuitenkin varmaan Hönkin kommentti. "Pelaa nyt vain nämä pelit" karsintasysteemikeskustelun aikana toimi hyvänä motivaattorina. Näytönhalu oli kova.

Kiitokset kaikille hyvästä karsintapelisessiosta, joka oli muuten erittäin hyvähenkinen. Tuomaria ei haastettu, vaikka eriäviä keskustelevia kommentteja heitettiin satunnaisesti, ja omia virheitä myönnettiin sekä pari tuomarivirhettä (pelaajilla parempi näkymä tilanteeseen) oiottiin yksimielisesti pelaajien toimesta.

Hönkki

LainaaLähtisinkin tulevissa karsinnoissa liikkeelle jonkinlaisesta yhdistelmästä. Esimerkkinä voisi käyttää Italian Serie B:n viime kausien nousukarsintasysteemiä. Siinä karsintoja ei järjestetä, jos kolmonen on tarpeeksi monta pistettä (se on aika paljon, muistaakseni jotain 12 pistettä) nelosta edellä.

Tämä kuulostaa suht'koht järkevältä. Voidaan miettiä pystyisikö tuota jollain tavalla soveltamaan meidän karsintajärjestelmäämme. Kun erot ovat tarpeeksi isot, niin ranking kertoo kyllä varmasti totuuden. Sitähän tässä haetaan: ketkä ovat oikeasti parhaat pelaajat ? Sijalla 3. oleva voi oikeasti olla selvästi parempi kuin sijalla 8. oleva, ja silloin jos he lähtevät karsinnoissa samalta viivalta, niin minun mielestä oikeus ei tapahdu. Rankingin 8. saa mahdollisuuden olla parempi kuin rankingin 3. olemalla parempi yksittäisessä turnauksessa. Silloin voi onni tai hyvä/huono päivä näytellä suurta roolia. Sen pahemmin tarkentamatta esimerkkejä löytää vaikkapa viime vuosien SM-kisoista.
Toki karsintaturnaus mittaa nimenomaan paineensietokykyä, mitä tarvitaan MM-kisoissa, ja ranking enemmänkin rutiinia. 

Toisaalta sijalla 8. oleva on saattanut osallistua vain muutamaan kisaan ja on siksi niin "alhaalla". MM-karsintoihin on aika vaikea keksiä 100 % toimivaa ratkaisua, mutta kohtalaisen hyvin toimivia ratkaisuja pystyy keksimään montakin (nykyinen systeemi on yksi niistä). Kuinka paljon aikaa ja foorumin sivuja kannattaa tuhlata siihen 100 % toimivaan ratkaisuun ? SM-liiga parhaiden kesken mittaisi tason takuu varmasti, mutta siinä on omat muut ongelmansa.

Kävi melessä, että jokaiselta laskettaisiin vain vuoden parhaat turnaukset rankingiin, mutta siinä on se sudenkuoppa, että parin hyvän turnauksen jälkeen ei kannattaisi enää osallistua turnauksiin ja tämä näivettäisi toimintaa. Näin muistan käyneen Subbuteoliiton aikoihin.

LainaaHeitän lopuksi ilmoille ajatuksen, jota moni varmasti vieroksuu. Mielestäni joku paikka (3. tai 4.) voitaisiin ihan hyvin jakaa sellaiselle pelaajalle, joka on osoittanut olevansa tietyllä tasolla, mutta joka ei ole aiemmin kisoissa ollut. Mielestäni lajimme on sellainen, että mahdollisimman monella pitäisi olla mahdollisuus kokea MM-kisat, jos on suunnilleen sillä tasolla kuin suurin osa keskitasoa paremmista pelaajista on.

Sinänsä hyvä ajatus. Vaatii vain aika paljon fairplay-henkeä, mutta veikkaisin että toteutuessaan myös kasvattaa yhtenäisyyttä yhdistyksen sisällä.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hönkki

Kisasivuilla tämänhetkinen ilmoittautumistilanne

http://www.worldcup2009.eu/teamsenplayers.html

Kouvonkorpi on substitute-listalla sijalla 3. Vielä näyttää ihan hyvältä kun "varmojen paikkojen listalla" on 26 nimeä ja 48 otetaan mukaan. Vika ilmoittautumispäivä 1.7.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hönkki

Ainakin Belgia, Portugali, Saksa, Englanti ja Malta ovat laittaneet substitute-listalle pelaajia, joilla on parempi ranking kuin jollakin saman maan pelaajalla varsinaisella starter-listalla. Porsaanreikä säännöissä mahdollistaa taktikoinnin.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Zinga

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - kesäkuu 24, 2009, 12:33:27
Ainakin Belgia, Portugali, Saksa, Englanti ja Malta ovat laittaneet substitute-listalle pelaajia, joilla on parempi ranking kuin jollakin saman maan pelaajalla varsinaisella starter-listalla. Porsaanreikä säännöissä mahdollistaa taktikoinnin.
Sinällään tässä ei ole kyse porsaanreiästä tai välttämättä taktikoinnista. FISTF-ranking ei yleensä ole painavin peruste MM-valintoja tehtäessä vaan esimerkiksi maan mestari saanee yleensä kisapaikan.

Kisoihin on vielä ilmoittautumatta mm. Kreikka, Itävalta, Espanja, Hollanti ja Monaco. Voi mennä Vesan kisapaikka tiukille. Tovotaan kuitenkin...

Hönkki

LainaaSinällään tässä ei ole kyse porsaanreiästä tai välttämättä taktikoinnista. FISTF-ranking ei yleensä ole painavin peruste MM-valintoja tehtäessä vaan esimerkiksi maan mestari saanee yleensä kisapaikan.

Ehkä, ehkä ei. Esim. Portugalilla substitute-listalla pelaaja jonka ranking 17. ja starter-listalla pelaaja jonka ranking 317. Muillakin mailla jotain samansuuntaista.  
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hönkki

LainaaSinällään tässä ei ole kyse porsaanreiästä tai välttämättä taktikoinnista. FISTF-ranking ei yleensä ole painavin peruste MM-valintoja tehtäessä vaan esimerkiksi maan mestari saanee yleensä kisapaikan.

Selvittelin hieman asiaa Heinzilta ja kyse on osittain sellaisesta ilmiöstä, että pelaajaa tavoittelee paikkaa FISTF-rankingin kuudentoista joukossa ja käy niin innokkaasti kv-kisoissa, että panostus kansallisiin kisoihin saattaa jäädä pieneksi, esim. ei osallistu ollenkaan maan mestaruusturnaukseen. Sitten kun panostus FISTF-kisoihin ei tuonutkaan paikkaa kuudentoista joukossa, on pelaaja ilman varmaa paikkaa ja hän saattaa saada varapaikan kohtuullisesta sijoituksesta FISTF-rankingissa.

Varmat paikat annetaan monessa maassa kansallisen liigan tai rankingin perusteella, kuten Zinga kertoi.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Rossonero

Pahalta näyttää kisapaikan suhteen. Jos muutama pienempi maa jää pois kokonaan, ja esim. USA:sta tulee vain Walker, niin on saumaa. Hollannin sijainti on sellainen, että Tanska ja Norja osallistuvat helpostikin, mutta esim. Tshekistä ei väkisin lähdetä matkaan.

Mutta mitä FISTF tekee, jos ilmoittautuneita onkin yli 48 ilman noita substituutteja? Jos nyt kisasivuille listatuista maista kaikki laittavat maksimimäärän porukkaa kehiin, niin summa menee yli 50:n.

Jatkossa meidän tosiaan pitää järjestää noita pienempiä kansainvälisiä kisoja, jotta saamme nostettua varapelaajien rankingia. Lisäksi Helsinki Openin ajankohta on hieman huono MM-kisojen suhteen, mutta vaikuttaahan se toki seuraavana vuonna rankingiin.

Taktikoinnista sen verran, etten usko yhdenkään pelaajan lähtevän tuohon mukaan, jo on paremmin sijoittunut, ja saanut kisapaikan muuten. Sen verran on nyt Loureirollakin riskiä osallistumisen suhteen.

Tuosta listan julkistamisesta ennen hakuajan loppua voisi kyllä hieman FISTF:lle laittaa kritiikkiä. Nythän moni maa tietää etukäteen, että mikä ranking-sijoitus riittää suunnilleen mihinkin kohtaan varamiesten listalla. Se, jos jokin, mahdollistaa taktikoinnin.

Zinga

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 25, 2009, 01:11:25Mutta mitä FISTF tekee, jos ilmoittautuneita onkin yli 48 ilman noita substituutteja? Jos nyt kisasivuille listatuista maista kaikki laittavat maksimimäärän porukkaa kehiin, niin summa menee yli 50:n.
Tällöin kisat pelataan 64 pelaajalla. Tämä on myös mahdollista muutoinkin, jos varapelaajia on paljon.

Hönkki

Jostain syystä starterlist on toukokuun rankingin mukaan, mutta substitutelist huhtikuun mukaan. Vesa on huhtikuun listalla 360. ja toukokuun listalla 229. Täytyy taas kysellä Heinzilta.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Zinga

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - kesäkuu 25, 2009, 09:07:01
Jostain syystä starterlist on toukokuun rankingin mukaan, mutta substitutelist huhtikuun mukaan. Vesa on huhtikuun listalla 360. ja toukokuun listalla 229. Täytyy taas kysellä Heinzilta.
Pelaajavalinnat MM-kisoihin tehdään huhtikuun rankingin perusteella. Tämä on mainittu kaikissa dokumenteissa. Luulisin, että kisoissa pelataan kuitenkin viimeisimmän rankingin perusteella eli siksi toukokuun rankingia on käytetty osallistuvien pelaajien järjestyksessä.

Zinga

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - kesäkuu 25, 2009, 01:11:25
Pahalta näyttää kisapaikan suhteen. Jos muutama pienempi maa jää pois kokonaan, ja esim. USA:sta tulee vain Walker, niin on saumaa. Hollannin sijainti on sellainen, että Tanska ja Norja osallistuvat helpostikin, mutta esim. Tshekistä ei väkisin lähdetä matkaan.
Itse asiassa menee aika jännäksi tuo osallistujalista. Tällä hetkellä tilanne on seuraava:
Starter list 29 pelaajaa, Vesa substitute 3. ja Juho substitute 10.

Erittäin todennäköisesti ilmoittautuvia maita ovat:
- Itävalta 3+2 ja 2  (varasijalla olevat TOP100 FISTF-ranking)
- Espanja 1+2 ja 2 (varasijalla olevat TOP100 FISTF-ranking)
- Kreikka 1+2 ja 2  (varasijalla olevat TOP100 FISTF-ranking)
- Tsekki 2 ja 2 (varasijalla olevat FISTF-rankingissa Vesan ja Juhon takana)
- Ranska 2 ja 2  (varasijalla olevat FISTF-rankingissa Vesan ja Juhon edellä)
- Monaco 2 ja 2  (varasijalla olevat FISTF-rankingissa Vesan ja Juhon takana)

Näiden jälkeen siis tilanne olisi tämä:
Starter list 46 pelaajaa, Vesa substitute 4. ja Juho substitute 15.

Tämän jälkeen on vielä mahdollisia maita, joita pelaajia saattaa tulla:
- USA
- Tanska
- Norja
- Irlanti
- Pohjois-Irlanti
- Wales
- Skotlanti
- Gibraltar
Noista maista lähes kaikilla on Vesaa ja Juhoa korkeammalla olevia pelaajia ainakin 3 kappaletta, joten substitutet voi olla mitä tahansa.

Joka tapauksessa uskoisin, että on jopa todennäköistä, että kisat on pakko pelata 64 pelaajalla, joka olisi hieno juttu. Tällöin Vesa on todella lähellä kisapaikkaa. Juho pääsee kisoihin ainoastaan, jos substitute-listalta pelaajiea edeltä ei halukaan kisoihin. Juhon sijoitus listalla lienee pakosti yli 16.

Hönkki

Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hönkki

Tilanne on päivittynyt kisasivuilla. Jos nyt oikein ymmärsin, niin Vesa on ensimmäinen ulosjäävä avoimesta sarjasta.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses