• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Rugbyn MM-kisat

Aloittaja SouthernBoogieCat, elokuu 04, 2023, 08:35:21

« edellinen - seuraava »

SouthernBoogieCat

Eilen oli rugbysta puhetta toisaalla. Siitä keskustelusta inspiroituneena muistelin että milloin lajin MM-kisat pelataan taas. Aloin laskeskelemaan että kun ensimmäiset kisat pelattiin 1987 (niin uskomattomalta kuin se saattaa kuulostaa) ja neljän vuoden välein on pelattu kuten futiksessakin niin seuraavat kisat olisivat tänä vuonna. Tarkistin asian ja niin onkin eli järjestysajankohtia ei ole muutettu välillä - tai jouduttu koronan takia muuttamaan.

Edelliset kisat olivat siis vuonna 2019 eli juuri ennen korona-aikaa. Niitä en tainnut katsoa - en muista aivan tarkasti. Sitä edellisiä kisoja 2015 sen sijaan seurasin koska oli silloin Viaplay joka tuolloin näytti pelejä. Saa nähdä että näyttääkö mikään Suomessa näkyvistä palveluista syyskuussa alkavia kisoja. Toivottavasti näyttää niin ehkä kisojen ajaksi voisi jonkun näistä ottaa jos mahdollista vain noin kuukaudeksi ottaa palvelu käyttöön - Viaplayssä ainakin on.

Ohessa Wikipedian artikkeli kisoista: https://en.wikipedia.org/wiki/2023_Rugby_World_Cup

En ole katsonut vielä tarkkaan ketkä maat ovat mukana enkä sitä mitkä voimasuhteet ovat tällähetkellä. Voisi kuitenkin kuvitella etteivät ole muuttuneet ainakaan radikaalisti koska esim. Uusi Seelanti (yksi perinteisistä mahtimaista tässä lajissa) on voittanut Walesin keskinäisissä peleissä yli 60 vuotta putkeen. Näin olin jostain lukevinani hiljattain.

Eli eiköhän All Blacks ole vahvoilla taas alkavissa kisoissa. Ei Englantiakaan liene syytä jättää pois mestariehdokkaiden joukosta tai joukkueita kuten isäntä Ranska tai ehkä jopa Argentiina tai Etelä-Afrikka joista viimeksi mainittu on jo ainakin kertaalleen voittanut mestaruuden. Taisi olla heti sen jälkeen kun maa vapautettiin pakotteista 1990-luvulla.

SouthernBoogieCat

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Rugby_World_Cup

Tuossa kisahistoriaa. Etelä-Afrikka on näköjään voittanut jo kolmesti mestaruuden ja puolustaa mestaruutta nyt. Kohtasi viimeksi Englannin finaalissa.

SouthernBoogieCat

Isäntämaa Ranska voitti Uuden Seelannin kisa-avauksessa aiemmin tällä viikolla. Minusta pieni yllätys vaikka Ranska on hyvä rugbymaa. Uusi-Seelanti on ollut jo vuosia kovimpia jengejä niin pidän ainakin pienenä yllätyksenä että näin kävi että hävisivät kisa-avauksensa. Muut tähän astiset tulokset eivät sen sijaan ole olleet mitään yllätyksiä.

nabel

Jos hommataan kertsille rugby-subbuteo niin palaako eläkeläinen jatsaamaan?

SouthernBoogieCat

Lainaus käyttäjältä: nabel - syyskuu 15, 2023, 09:00:02Jos hommataan kertsille rugby-subbuteo niin palaako eläkeläinen jatsaamaan?

Tuskin. Jos jossakin on kokeiltavana sopivassa tilanteessa rugby-Subbuteo niin kyllä sitä kokeilla voi mutta aktiiviseen näpyttelyyn ei tämä eläkeläinen on enää lähdössä.

Sen verran paljon asioita tullut Subun tilalle että ei aika ja energia riitä lajin uudelleen aloittamiseen missään nimessä. Jostain sitten pitäisi luopua ja en ole luopumassa sen takia että voisin vaihtaa takaisin Subun näpäyttelemiseen vaikka olisikin rugby kyseessä.

Pelaajana Subu on taaksejäänyttä elämää - josta toki jäi hyvät muistot mm. 1990-luvun monet pelit ja turnaukset yms. - ja lajia seuraan eläkkeellä sekä voin kirjoitella kausiennakkoja mutta vanhaan en ole pelimielessä palaamassa.

SouthernBoogieCat

Subun uudelleenaloitus omalla kohdallani harrastemielessä edellyttäisi muista harrastuksista luopumista. Muuten homma ei tule toimimaan.

90-luvulla kun jonkinlaista edistystä lajissa oli en harrastanut muuta. Lukioaikana esim. kitaransoitto oli äärimmäisen minimaalista - käytännössä olematonta. Kun kitaransoitto aktivoitui 90-luvun lopulla heijastui se väistämättä Subuun.

Ainoa pelitoiminta nyt mitä teen on että iltaisin pääasiassa noin klo 19-22 välillä pelailen sen mitä pelaan joko Änäriä, eFootballia tai FIFAa ja esim.ECLn osallistun kaudella. Ostin juuri ensi kaudeksi lisenssin ja myös Suomen jääkiekkoliiton lisenssin. Tuon vähän mitä nykyään e-urheilua pelaan harrastan soittoa. Siinä harrasteet.

Jotta Subua voisin mielekkäästi harrastaa minun kohdallani pitäisi luopua joko e-urheilusta ja soittamisesta. 1-2 kertaa viikossa en matkusta kertsille ottamaan turpiin 0-7-tyyliin. Toki tuollaisia tulee e-peleissäkin mutta se että avaa konsolin illalla ja pelailee ja ottaa pataan ei vaadi viikottaista matkustelua edestakaisin.

Myös onnistumista e-peleissä tulee ihan ok siihen nähden miten vähän aikaa käytän asiaan moniin muihin nähden. Ne pelimäärät FIFA19-aikoihin nähden ovat jo historiaa olleet pitkään. Subussa kehittyminen vaatisi siis minulta harrastusten osalta asiaan omistautumista. Laji on sen verran haastava joka on Subun hienous tottakai. E-peleissäkin se että nousisin nykytasolta tosi hyväksi vaatisi omistautumista nykyistä enemmän. Nykyinen omistautuminen takaa nykyisen mielekkyyden siinä asiassa.

Omalla kohdallani jos aloittaisin Subun ja pelaisin esim. kauden Serie Assa tai HeSussa ja jos tulokset jatkuvasti 0-7-tyylisiä ja saldot kausien loputtua 10-0-0-10 1-34 0 ei ylläpidä pidempiaikaista motivaatiota pelailuun. En tarkoita että taistelisin kärkisijoista mutta pelien pitäisi lähtökohtaisesti olla tasaisempia ja voittojen ja tappioiden suhde inhimillisempi. Tuo vaatisi sitä omistautumista lajiin.