• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Walesilainen vieras keskiviikkona 2.8.2006

Aloittaja Hönkki, heinäkuu 31, 2006, 15:26:00

« edellinen - seuraava »

Hönkki

Walesilainen Stuart Osborne on perheensä kanssa lomareissulla Suomessa ja on valmis pelaamaan kanssamme ke 2.8. jolloin haen Stuartin rautatieasemalta klo 17. Pelipaikka on alustavasti Kaitsun kertsi Itäkeskuksen kupeessa, mutta jos täällä foorumilla ilmenee asian johdosta suurtakin kiinnostusta, niin muutetaan pelipaikka Kurviksi, jos se on ylipäätään mahdollista.

Säännöt ovat luonnollisesti kansainväliset, joten nyt olisi loistava tilaisuus saada opastusta niiden suhteen. Stuart ei ole kansainvälinen huippupelaaja, mutta pelaa säännöllisesti paikallista liigaa eli meille varmasti kova vastus. Hän pelannee 2-3 peliä. Löytyykö vastustajia/yleisöä ?
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hönkki

#1
no niin, koimme eilen epätavallisen illan kun Kurvin clubille saapuivat kansainvälisen pelityylin taitajat Stuart Osborne ja Teemu 'Zinga' Sihvola.
Alkuperältään walesilaisen Stuartin "kertsi" on London Table Football Club eli LTFC. LTFC on jaettu kolmeen tasoon eli premieriin, 1. divariin ja 2. divariin. Stuart johtaa 1. divaria ollen melko varma nousija eli kelpo sarjajyrästä on kyse. Zinga on normaalista suomalaisesta kaavasta poiketen keskittynyt vahvasti nopeaan peliin ja on nyt kymmenen vuoden tauon jälkeen tekemässä paluuta pöydän ääreen. Zinga edusti Suomea vuoden -96 MM-kisoissa Silkeborgissa, ei tosin muista menikö tokalle kiekalle vai ei. Jos meni, niin taitaa olla kaikkien aikojen suomalaissaavutus.

Pelasimme sääntöjen opettelun ja tiukan tsempinkin hengessä seuraavat treenimatsit:

Zinga-Stuart 1-0
Hönkki-Stuart 0-1
Zinga-Hönkki 3-0
Hönkki-Zinga 2-2
Stuart-Hönkki 2-2
Kaitsu-Stuart 0-0
Stuart-Kaitsu 0-0
Heikonen-Kaitsu 1-0
Heikonen-Masse 1-0 ?

Yllättävän tasaisissa merkeissä siis mentiin, vaikka Zinga olikin illan kuningas. Zingan ero ainakin minuun syntyi etenkin maalintekotilanteiden luomisessa laukaisuviivan tuntumassa. Hitaan pelin mieheltä loppuivat monesti ideat vastustajan puolustusmuurin edessä.

Stuartin peli nojasi vahvaan puolustukseen, taktiseen osaamiseen ja hyviin pelin rytmin vaihteluihin. Koko ajan ei tarvitse pelata nopeasti, mutta ratkaisevissa paikossa muutamasta nopeasta siirrosta on paljon hyötyä. Silti väittäisin että näpäytystekniikassa suomalaisilla yleensäkään ei ole häpeämistä. Kun on nihkulla tahkonnut ilman liukasteita, niin on pakko osata näpäyttää. Joka tapauksessa Stuart oli hyvin opettavainen vastustaja, niin sääntötuntemuksen kuin pelitaktiikan suhteen.

Kaitsu venyi ensimmäisissä kansainvälisissä peleissään yllättäviin tasapeleihin Stuartia vastaan. Voipi olla niin, että Kaitsulle on odotettavissa enemmän menestystä nopeassa kuin hitaassa pelissä.

Perhesyiden vuoksi Stuart on ansiokas Suomenkävijä. Nyt oli menossa noin kymmenes vierailu ja lisää on lupa odottaa, joten voimme alkaa valmistella ensi vuoden Stuart Osborne -Cuppia. Tämä oli siis ensimmäinen kerta kun ulkomaalainen kävi pelaamassa subua Helsingissä ja toinen kerta koko Suomessa. Australian Eliot Kennedy on käynyt joskus -95 Kouvolassa Sepon vieraana. Ainakin mitä minä tiedän.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

h-kone

#2
Juu, oli kyl hyödylliset  ja selventävät kinkerit, vaikka itse jouduin palaamaan  töihin jo parin tunnin jälkeen.  Omituisinta oli huomata, miten tulee suuri houkutus häslätä ja hätiköidä nopeilla säännöillä ylinopeasti sellaisissakin paikoissa, joissa moisesta on silkkaa haittaa. Lisäksi en meinannut millään tottua siihen, että toista kättä ei saa pitää pöydällä -- saati siihen että menettää näpäytyksen, jos asettautuessa edes hipaisee vaikkapa ranteella  vahingossa jotain omaa tai vastustajan pelaajaa...

Stuartin matseista en nähnyt kuin ensimmäisen,  joten kiinnostaisikin tietää, jatkoiko mies yhtä anteliasta politiikkaa muissakin otteluissa. Kohteliaana opettajanahan Stuart antoi vähänkään tulkinnanvarasissa tilanteissa aina edun vastustajalle, vaikka yleisö tai tuomari olisi nähnyt toisin.  Eipä silti, ällistyttävän mannermaisella tasolla Zinga kyllä pelasi - ja vieläpä vanhoilla heavyweighteilla eikä millään moderneilla kotkotuksilla.

PS. Pakko heti oikaista huutava historiallinen vääryys: meitsin molemmat voittomatsit oli kyl Kaitsua vastaan, ja eka oli suoranainen 2-0 -verilöyly.  (tai no, niin olis oikeestaan pitäny olla toisenkii, kun kentän tasolla istuva tuomari ei nähnyt tilannetta kunnolla ja hylkäsi toisen maalin, donnerwetter :twisted: )

Epis

#3
Omasta puolestani vielä kiitos tilaisuuden järjestäneille henkilöille ja erityisesti Stuartille sekä Zingalle lajiin perehdyttämisestä. Itse koin nopean pelin erittäin viihdyttäväksi ja todellakin toivon, että toimiva&aktiivinen nopea-liiga saadaan lisättyä nykyisten liigojen rinnalle niin, kuin suunnitelmissa on ollut.

Ensimmäiset pelit olivat hieman hakemista ja sählättyä tuli vähän liikaakin niin kuin Hei-konen tuossa jo mainitsikin. Näissä alkuvaiheen peleissä oli ja on erittäin toivottua saada säännöt selkäytimeensä upottanut pelaaja tuomaroimaan ja tulkitsemaan peliä.

Nuo 0-0 tasapelit vierailevaa tähteä vastaan olivat positiivisesti yllättäviä tuloksia itselleni ja täytyy myöntää, että parissa ratkaisevassa paikassa olin erittäin onnekas saadessani estettyä Stuartin maalinteon. Sama "Onni-Keiju" vieraili myös vastustajan päässä estäen palloa menemästä pystytolppia lähemmäksi maaliverkosta.

Yksi hämäävimmistä säännöistä verrattuna totuttuun oli paitsiosta poisto tai ennemminkin vastaaminen, jonka voi siis suorittaa millä tahansa nappulalla ja sen ei tarvitse vastata poistettuun nappulaan tai edes mennä sen suuntaan. Tämä johtaa siihen, että poisto(j)a tai niiden ajankohtaa täytyy tarkemmin miettiä. Ja kun käytettävissä on vain kolme (3) näpäytystä yhtä pallonhallintaa kohden niin hyökkäyslinja enemmänkin muodostui sen kuuluisan 8 miehen linjan paikkeille.

Hei-kosen otteluista eka päättyi 2-0 ja toka 1-0. Itse näin "hylätyn maalin" samalla tavalla, kuin tuomari eli pallo kimposi takatolpasta veskan varteen ja siitä kentälle. Tosin, eipä tämä mitenkään voittoa vienyt varsinkin, kun osasin kätellä tyhjästä maalipaikasta takatolppaan (vai oliko tämä siinä ekassa pelissä, ei muista).


Jos oikeen muistan niin Hönkki taisi mainita aussi-kaverin olevan alustavasti ensi viikolla tulossa näpsyttelemään, mutta Hönkki varmaankin informoi tarkemmin asiasta myöhemmin.
Runkkuringissä taotaan toistemme selkää
Roses are #FF0000, Violets are #0000FF, All my base are belong to you!

Zinga

#4
Hienoa oli pelata monen vuoden tauon jälkeen kunnon matseja (Sorry Jarkko jos luet tätä, mutta ne kolme harkkapeliämme eivät vielä vastanneet kunnon pelejä).

Stuart oli todella herrasmies ja todellakin antoi muutaman virheeni anteeksi. Toisaalta oli mukava huomata, miten omat käsitykseni säännöistä vastasivat Stuartin käsityksiä. Sääntökirjan lukemalla siis todella pääsee sisälle sääntöihin. Nyt uskallan myös luvata, että tekemäni suomenkielinen sääntötiivistelmä pitää varsin hyvin paikkansa.

Näpäytysten laadussa olimme mielestäni kaikki Stuartia edellä. Selkeintä kehittämisvaraa on meidän pelissä rytmitys, eli hitaat paikat on pelattava tarkemmin, jotta pääsemme eroon hölmöistä virheistä joita hötkyily tuotti. Vaikeammin kehitettävä alue onkin sitten ne nopeat jatkot, joiden avulla päästään kunnon maalipaikkoihin ja maaleihin. Ainakin Hönkki menetti mielestäni liian monta selvää maalipaikan rakentelupaikkaa tai maalipaikkaa siihen, että antoi minulle aikaa tehdä puolustussiirrot vetoalueen rajalla.

Voin kertoa, että yhden käsen pöytäsääntöön tottuu nopeasti ja myös "hipaisusta lasketaan" sääntö on ihan selkeä, kunhan sen kanssa pääsee vain tutuksi. Nihkusäännöillä (lue: suomalaiset säännöt) pelaavat näpäyttävät usein Seppo Paakkismaisesti aivan pelaajan vierestä, jolloin usein helposti tulee kosketusvirheitä. Oma näpäytystekniikkani puolestaan heilahtaa kauempaa, jolloin figuuriin kosketetaan vasta oikealla hetkellä.

Pelaaminen oli sen verran mukavaa, että tottahan toki meidän pitää saada aikaiseksi liiga oikeilla säännöillä. Voin toki tulla joskus nöyryyttämään porukkaa myös nihkusäännöillä  :lol:

Hönkki

#5
Kävin muuten Stuartin oman clubin foorumilla (kts. subulinkkien alta) ja pistin pienen kiitoksen vierailusta. Herätin suurta ihmetystä. En siksi että olen Suomesta, vaan siksi että kuinka joku voi kiittää sellaisesta nihkutuksesta (defensive dynamism).  :lol:
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

brfcboy

#6
PS. Pakko heti oikaista huutava historiallinen vääryys: meitsin molemmat voittomatsit oli kyl Kaitsua vastaan, ja eka oli suoranainen 2-0 -verilöyly. (tai no, niin olis oikeestaan pitäny olla toisenkii, kun kentän tasolla istuva tuomari ei nähnyt tilannetta kunnolla ja hylkäsi toisen maalin, donnerwetter
--------------------------------------------------------------------------------------

Kyllä sitä luulisi tuomari silmää olevan kun on noita epävirallisia joskus vähän virallisimpiakin pelejä tuominnut 10 vuoden aikana ja kerran vaan on saanut noottia sen pelin Jewell:kin muistaa ikuisesti taisi olla mm kisa finaali :)

Hysteerinen rage quittaaja

#7
KYLLÄ!!  :sheep:  Kehotan brfcboyta edelleen käymään tarkistamassa näkönsä, sillä selvempää maalia en ole nähnyt sitten vuoden -66 MM-finaalin!  :hacker:
Pyydän anteeksi, jos julkaisemani sisältö loukkasi sinua.