• Welcome to Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum.
 

Uutiset:

Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi

Main Menu

Parannettavaa Helsinki Openissa

Aloittaja Rossonero, toukokuu 25, 2010, 17:30:38

« edellinen - seuraava »

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: Zinga - toukokuu 26, 2010, 20:30:29
Joo, en tarkoittanut kommenttiani kritiikiksi, vaan ennemminkin esimerkiksi siitä, miksi hommat eivät menneet niin kuin ne olisi voineet mennä. Vesaa ei varmaankaan oltu valittu vastuulliseksi järjestelyissä. Minä vaan satuin huomaamaan sen, että paikalla oli puolenkymmentä henkilöä jotka olisivat voineet virittää kentät paikalleen valmiiksi, mutta kukaan ei ottanut vastuuta ja päätin ottaa vastuuta ja nakittaa vastuuta. Itse olin kiinni tietokoneissa ja pelikaavioissa, joten sen takia siirsin vastuuta muille. Uskon että olisitte Hönkin kanssa päässeet vähemmällä työllä kuin olisitte ottaneet enemmän vastuuta työnjohdossa. Voin toki olla väärässäkin.

Juuri näin. Ilman etukäteissuunnitelmaa ei ollut oikein kenellekään selvää onko joku "pomo". Sekalaisten asioiden hoitaminen satunnaisessa järjestyksessä ilman työnjakoa vie tehoja toiminnasta. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Perjantaina olisi pitänyt istua hetkeksi alas, ja jakaa tehtävät, koska etukäteen ei oltu sitä tehty. Myös pöytien paikat olisi pitänyt miettiä heti porukalla.

Olihan tuo kritiikkiä, mutta ei negatiivista vaan rakentavaa. Positiivinen palautekin on kritiikkiä, jos se perustuu kriittiseen arviointiin. Homma ei toiminut, ja mm. Hönkki ja minä puuhastelimme kenttien kanssa, kun olisi pitänyt johtaa hommaa.

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: AriFerra - toukokuu 26, 2010, 21:55:54
Lainaus käyttäjältä: Rossonero - toukokuu 26, 2010, 10:33:31
Kisoja on helpompi markkinoida yleisölle ja sponsoreille, kunhan saadaan vielä hieman lisää ulkomaalaisia mukaan. Myös hieman suurempi harrastajamäärä Suomessa auttaa heti.

Paljon keski-euroopan vastaavissa (tai yksipäiväisissä) kisoissa on yleensä pelaajia?

Alla linkki kansainvälisen keskustelupalstan Belgian Stembertin IO:n sivulle. 103 yksilökisoissa, 11 joukkuekisassa. Alempana videoita ja kuvaa mm. arvonnoista ja salista. Tuollaisesta me emme tällä harrastajamäärällä selviäisi, mutta tuollakin suurin osa tulee kotimaasta. Onneksi kisojen kokoa voi kai hieman rajoittaa.

http://tablefootball.friendhood.net/majors-grand-prix-opens-f4/io-of-stembert-8-9-may-2010-t8-20.htm?sid=578823315f088563fb359a9ba5f1f4c3

Lainaus käyttäjältä: AriFerra - toukokuu 26, 2010, 21:55:54Ihan toinen asia josta täällä olette myös keskustelleet:
Oletetaan, että Pöytäjalkapallosta tulisi hyvin suosittu laji. Kisoissa olisi 2000 katsojaa jota kannustaisivat, pärisyttäisivät rumpuja ja tekisivät aaltoja. Oman suosikin kannustuslaulua fanilauma nimeltä Forza PSK laulaisi: "Jere tekee kohta maaliiin..."

Kun toisaalta täällä on puhuttu, että pelitilan tulee olla rauhallinen, missä menee raja?
Halutaan julkisuutta, mutta kestäisikö laji tuollaista, vaikka onkin hyvin kärjistetty utopinen esimerkki?

Tämä ei ole jalkapalloa. Tämä on lähempänä tennistä tai snookeria. Kannustusta voi osoittaa, kun pelissä on tauko esim. maalin synnyttyä. Noissakin lajeissa yleisöä on valtavasti, mutta esim. snookerin MM-kisojen finaalissa voi kuulla neulan putoavan matolle.

Lasten peuhaaminen meidän kisoissamme oli siinä rajoilla. Kauempana pöydistä ja ennen ratkaisevimpia otteluita se on ok, mutta välieräaikaan (isommissa kisoissa jo aiemmin) olisi peuhattava muualla. Meillä kuitenkin tuo oli ihan tervetullutta ukkoutuneessa lajissa.

Pelitilan rauhallisuus tarkoittaa, että pelien aikana ylimääräistä liiallista höpöttelyä vältetään, eikä esim. suomalaisten sääntöjen normien tapaan huudeta ja höpötetä koko ajan. Jokaisessa lajissa on oma käytösnormistonsa.

AriFerra

Wiisaita sanoja, kiitos.
Pelataanko muuten snookker-kisoissa useita otteluita samanaikaisesti?
En siis oikeasti tiedä?

Lainaus käyttäjältä: Rossonero - toukokuu 26, 2010, 23:27:51
eikä esim. suomalaisten sääntöjen normien tapaan huudeta ja höpötetä koko ajan. Jokaisessa lajissa on oma käytösnormistonsa.

Pete (PSK) käväisi paikalla haistelemassa tunnelmaa. Hänhän osallistui maaliskuussa elämänsä ensimmäiseen turnaukseen (FI-säännöt). Totesimme yhdessä, että kyllä oli HUI-KEA ero. Ei v***t eikä pe*****et lennelleet ilmassa, vaan pelien ollessa käynnissä oli sitä kuuluisaa urheilujuhlan tuntua.
S.P.Q.R. -> Sono pazzi questi romani
http://subbuteo-ile-ja-jere.vuodatus.net/
EN TYKKÄÄ ENKÄ JAA!

Zinga

Lainaus käyttäjältä: AriFerra - toukokuu 26, 2010, 21:55:54
Ihan toinen asia josta täällä olette myös keskustelleet:
Oletetaan, että Pöytäjalkapallosta tulisi hyvin suosittu laji. Kisoissa olisi 2000 katsojaa jota kannustaisivat, pärisyttäisivät rumpuja ja tekisivät aaltoja. Oman suosikin kannustuslaulua fanilauma nimeltä Forza PSK laulaisi: "Jere tekee kohta maaliiin..."

Kun toisaalta täällä on puhuttu, että pelitilan tulee olla rauhallinen, missä menee raja?
Halutaan julkisuutta, mutta kestäisikö laji tuollaista, vaikka onkin hyvin kärjistetty utopinen esimerkki?
Tosissaan hieman off topic, mutta... Monissa lajeissa on hyvin kehittynyt katsojakulttuuri, jossa itse suorituksen aikana yleisö on hiljaa, mutta onnistuneen suorituksen jälkeen annetaan suosionosoitukset. Esim. tennis, golf, snooker.

Hönkki

#34
LainaaIlman etukäteissuunnitelmaa ei ollut oikein kenellekään selvää onko joku "pomo".

Minun olisi siis pitänyt olla. Olin vaan todella väsynyt jo siinä vaiheessa kun tulin koululle, enkä ollut suunnitellut etukäteen ollenkaan miten pöydät asetellaan. Ei tullut edes mieleen että siinä tulisi olemaan mitään ongelmaa. Etukäteen ajattelin että astrojen silittely ja maalien kiinnitys tulee olemaan se työ mihin laitan energiani.


Mielestäni ulkoistamista voidaan käyttää hyväksi seuraavissa asioissa:
- osanottomaksujen kerääminen
- ulkolaisten kyyditykset
- tietokoneen käyttö (mm. tulosten merkkaaminen, kellon käynnistys) jos vaan otteluohjelma valmis etukäteen
- palkintojen hankkiminen
- markkinointi (mm. kisajulisteiden tekeminen)
- sponsorien hankkiminen
- seremoniat
- kamojen roudaus Kala-Maijaan ja takaisin
- valokuvien ottaminen ja toimittaminen eteenpäin

Tuossa on jo paljon tehtäviä. Kirjeenvaihto ulkolaisten kanssa on pakko hoitaa laji-ihmisten toimesta, sillä hyvin todennäköisesti tulee itse turnaukseen liittyviä kysymyksiä.  


edit: ulkoistan myös maalinteon
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hönkki

#35
Kävin lounaalla Jaakon kanssa ja keskustelimme kisojen ulkoistamisesta. Edellämainitsemani asiat pitäisi onnistua. Jaakko ehdotti myös kisapaikan etsimistä ja varaamista osuuskunnan toimesta, mutta tätä pitää vielä harkita. Jokatapauksessa asiaa pitää vielä miettiä subu ry:n sisäisesti ja jos vielä ollaan kiinnostuneita, niin sitten on järjestettävä kokous, jossa mukana ihmisiä osuuskunnan hallituksesta sekä subu ry:n hallituksesta.

edit: näin alustavasti osuuskunnan palkka tehdystä työstä
- opintopisteet
- provikka sponsoreista
- ruokapalkka
- kulukorvaukset ajokilometreistä roudauksissa ja kyydityksissä

jos tämä on tosiaan kaikki niin minusta ok.

Osuuskuntalaiset ovat 19-25 vuotiaita opiskelijoita
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: AriFerra - toukokuu 27, 2010, 05:59:25
Pelataanko muuten snookker-kisoissa useita otteluita samanaikaisesti?

Snookerin isoissa kisoissa pelataan useampi peli samaan aikaan, mutta pelitilat on jaettu korkeilla sermeillä niin, että ei näy toiselle pöydälle. Ääniä kuuluu, joten joskus pelaajatkin käyvät sermin reunalla tiiraamassa esim. 147:n (pöydän tyhjennys kerralla) yrityksiä.

Lainaus käyttäjältä: AriFerra - toukokuu 27, 2010, 05:59:25Pete (PSK) käväisi paikalla haistelemassa tunnelmaa. Hänhän osallistui maaliskuussa elämänsä ensimmäiseen turnaukseen (FI-säännöt). Totesimme yhdessä, että kyllä oli HUI-KEA ero. Ei v***t eikä pe*****et lennelleet ilmassa, vaan pelien ollessa käynnissä oli sitä kuuluisaa urheilujuhlan tuntua.

Suomalainen on suomalainen, p****le! Kansainvälisen seurakuntatunnelma ei todellakaan ole täkäläistä kehitystyötä. Lajit ovat toki niin erilaisia, että ero on ymmärrettävä.

Rossonero

#37
Lainaus käyttäjältä: Hönkki - toukokuu 27, 2010, 10:24:27
LainaaIlman etukäteissuunnitelmaa ei ollut oikein kenellekään selvää onko joku "pomo".

Minun olisi siis pitänyt olla.

Ei toki ollut sinun hommasi. Pointti on siinä, että se ei ollut kenenkään homma. Sinulla oli ihan tarpeeksi muutakin puuhaa kisoissa. Toisaalta kentät olisivat menneet muiden toimesta, mutta kokonaisus pitää katsoa sellaisen, jolla on kokemusta myös ulkomailta turnauksista.

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - toukokuu 27, 2010, 10:24:27Tuossa on jo paljon tehtäviä. Kirjeenvaihto ulkolaisten kanssa on pakko hoitaa laji-ihmisten toimesta, sillä hyvin todennäköisesti tulee itse turnaukseen liittyviä kysymyksiä.  

Voin mielihyvin hoitaa ensi vuonna tämän. Kielten harjoittamisen takia en laskisi tuota itselleni nakiksi.

Osuuskuntahommaa miettisin vielä kesän jälkeen. Ei tuo oikeasti ole vielä niin iso tapahtuma, ettei sitä selkeällä työnjaolla ja talkoohengellä saisi itse hoidettua. Mahdollistahan tuo ulkopuolisten apu toki on, mutta eiköhän mietitä ihan ajan kanssa.

Hönkki

LainaaVoin mielihyvin hoitaa ensi vuonna tämän.

sitten sinut pitää merkata "competition manageriksi"


LainaaOsuuskuntahommaa miettisin vielä kesän jälkeen. Ei tuo oikeasti ole vielä niin iso tapahtuma, ettei sitä selkeällä työnjaolla ja talkoohengellä saisi itse hoidettua. Mahdollistahan tuo ulkopuolisten apu toki on, mutta eiköhän mietitä ihan ajan kanssa.

Väitän että on sillä rajoilla, että on NIIN ISO tapahtuma. Osuuskuntalaiset ovat valmiita tekemään paljon asioita, joista olisi oikeasti hyötyä ja jotka helpottaisivat meidän peleihin keskittymistä aika paljonkin. Esim. Zingan ei tarvitsisi olla jokaikisellä tauolla merkkaamassa tuloksia. Suuria helpotuksia olisivat myös monet muut listaan merkatut asiat. Sponsoreiden hankinta on vaikea nakki ja voi olla etteivät osuuskuntalaisetkaan niitä saa, mutta ainakin yrittäisivät.

Osuuskuntalaisille ei voi antaa mitään lajituntemusta vaativia juttuja. Näitä ovat:
- kenttien rakentaminen
- kenttien asentaminen
- turnaussysteemi
- otteluohjelma

Mutta mietitään rauhassa. Hyvä olisi tietysti nähdäkin osuuskuntalaisia ennen lopullista päätöstä.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Hönkki

LainaaVoin mielihyvin hoitaa ensi vuonna tämän.Kielten harjoittamisen takia en laskisi tuota itselleni nakiksi.

Lisään vielä että vastaanotin tämän vuoden kisavierailta 47 meiliä ja lähetin varmasti samanverran. Hyvin suuri osa viimeisen kahden viikon aikana. Sitten vielä kirjeenvaihto FISTF:n kanssa. Kirjeenvaihdon hoitaminen ei missään nimessä ole pelkkä kielitaitokysymys.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Rossonero

Lainaus käyttäjältä: Hönkki - toukokuu 27, 2010, 14:56:02
LainaaVoin mielihyvin hoitaa ensi vuonna tämän.Kielten harjoittamisen takia en laskisi tuota itselleni nakiksi.

Lisään vielä että vastaanotin tämän vuoden kisavierailta 47 meiliä ja lähetin varmasti samanverran. Hyvin suuri osa viimeisen kahden viikon aikana. Sitten vielä kirjeenvaihto FISTF:n kanssa. Kirjeenvaihdon hoitaminen ei missään nimessä ole pelkkä kielitaitokysymys.

En tarkoita, että kielitaito olisi ollut nyt ongelma. Vaan sitä, että minulle sen harjoittaminen on pelkästään hyödyllistä myös muita töitä ajatellen. En siis pitäisi tuota omalla kohdallani pahana nakkina, vaan hyödyllisenä asiana. Monelle muulle tuo on vain lisähomma.

Tuon voi varmaan jakaa niin, että viralliset paperit FISTF:n kanssa hoitaa hallitus, ja yhteydenpidon pelaajien kanssa yhteyshenkilö, esim. minä.

Hönkki

Olisi suuri apu jos kisasivuilla olisi tekstiä myös italiaksi ja ranskaksi. Kun ajatellaan pöytäjalkapallomaailmaa, niin valtakieliä ovat nuo kaksi.

LainaaTuon voi varmaan jakaa niin, että viralliset paperit FISTF:n kanssa hoitaa hallitus, ja yhteydenpidon pelaajien kanssa yhteyshenkilö, esim. minä.

Hallitus (siis minä tai Zinga) voi lähettää hakemukset ja viralliset tulokset FISTF:ään. "Competition manager" on se henkilö, joka mainitaan
FISTF:n kalenterissa yhteyshenkilönä. Häneen otetaan ensiksi yhteyttä, kun halutaan tietää jotakin turnauksesta. Myös FISTF ottaa yhteyttä nimenomaan häneen, jos haluavat keskustella jostakin turnaukseen liittyvästä.

Eiköhän sellainen järjestely ole mahdollista, että joku on "competition manager" ja joku on "secretary". Käytännössä jotenkin näin se on mennyt minun ja Zingan välillä.
Bailey, Gidman, Albiston, Wilkins, Moran, McQueen, Coppell, Birtles, Stapleton, Robson, Macari. Sub. Moses

Zinga

Minusta kannattaisi pelata niin, että lauantaina olisi mahdollisimman isot lohkot ja kaikille paljon pelejä. Sunnuntaina mentäisiin kolmen lohkoilla ja nopealla turnauksella. Tämä helpottaisi sunnuntain loppusiivouksia ja -roudausta, kun muut aikataulut eivät ajaisi päälle. Tämä oli tarkoitus jo tänä vuonna, mutta veteraani+open-osallistujat eivät mahdollistaneet pelijärjestelmässä tuota.

miku

Lainaus käyttäjältä: Zinga - toukokuu 30, 2010, 16:02:33
Minusta kannattaisi pelata niin, että lauantaina olisi mahdollisimman isot lohkot ja kaikille paljon pelejä. Sunnuntaina mentäisiin kolmen lohkoilla ja nopealla turnauksella. Tämä helpottaisi sunnuntain loppusiivouksia ja -roudausta, kun muut aikataulut eivät ajaisi päälle. Tämä oli tarkoitus jo tänä vuonna, mutta veteraani+open-osallistujat eivät mahdollistaneet pelijärjestelmässä tuota.

Kannatan.
Lukenut HeSun höpötysosaston (325 sivua) läpi kahdessa viikossa.

Rossonero

Joo, tilanteen mukaan tuohon voi pyrkiä. Riippuu tietenkin aina turnauksen koosta ja kategorioista.

Toisaalta loppujärkkäys ei esim. tänä vuonna ollut mikään suurensuuri homma. Tekijöitä vain oli liian vähän. Ei siinä isommalla poppoolla organisoidusti nokka kauan tuhise.