Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
January 24, 2019, 07:35:59 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [3]
  Print  
Author Topic: Haaga Sessions-kalenteri  (Read 2543 times)
Gavrilo P. Princip

Offline Offline

Posts: 3652


Basismia ja kitarismia intohimolla


View Profile
« Reply #30 on: January 13, 2019, 10:13:32 »

Minulle sopisi nyt ensi tai seuraavalla viikolla esimerkiksi taas jatkaa projektia. Uudessa kirjastossa Oodissa on (tai ainakin tulossa) asiakkaiden käyttöön studion käyttömahdollisuus eli asiaa voisi selvitellä että jos tuo on jo käytössä niin voitaisiin varata aika Oodista. Voitaisiin tehdä varaus esimerkiksi jollekin samalle illalle milloin Kokkis olet pelaamassa Hermannissa ja sitten sieltä suoraan studioon tai päinvastoinkin käy jos menet iltavuoroon eli sitten ensin Oodiin josta Hermanniin voit jatkaa. Tuossa studiossa olisi se hyvä puoli että siellä voisi oikealla vahvistimella soittaa uusiksi kitarat ja basson sekä laulun äänittää kunnolla studiossa. Rummut voitaisiin ehkä olemassa olevilta raidoilta siirtää sitten tuohon Oodissa nauhoitettuun versioon mikäli raitojen osalta on ohjelmistoissa yhteensopivuutta eli oman ohjelmani nauhoitukset voi siirtää kirjaston studiossa olevaan ohjelman raidoille. Tällöin toki kitaroita ja basson ei välttämättä tarvitsisi uusiksi soittaa vaan ne raidat voisi ottaa mukaan ja siirtää USB:llä kirjaston ohjelmaan ja sitten laulun nauhoittaa erikseen. Pitää selvitellä tuota Oodin studioasiaa ja myös sitä mikä ohjelmisto heillä on käytössä siellä ja jos on eri kuin minulla niin onnistuuko raitojen siirto. Jos Kokkis voit ensi  tai seuraavalle viikolle laittaa sopivia aikoja niin selvitän Oodista onnistuuko vielä studion varaus ja näitä teknisiä juttuja. Minulle ensi viikolla sopisi niistä päivistä jolloin Hermannissa olet pelaamassa ehkä niin ainakin torstai-ilta ja jos studion huomenna saa varattua niin jopa huominen onnistuu. Eli iltaan koetan saada koska se lienee molemmille parempi. Nuo maanantai ja torstai oletuksena että menet Hermanniin pelaamaan mutta esim. tiistai sopisi myös. Seuraavalla viikolla aikalailla samat päivät jotka näillä näkymin minulle sopisivat.
Logged

Gavrilo P. Princip

Offline Offline

Posts: 3652


Basismia ja kitarismia intohimolla


View Profile
« Reply #31 on: January 13, 2019, 11:08:50 »

Kotiäänittelyssä on hyviä puolia mm. mahdollisuus hioa koska tahansa omalla laitteistollaan biisejä ja ei tarvitse varata aikoja eikä mahdollisesti studioajasta maksaa (poislukien Oodi yms. vastaavat mahdollisuudet). Lisäksi kotona nykylaitteistollaan jälki on riittävän hyvää sekä olemassa ammattitasoiset miksaus- ja masterointimahdollisuudet liki jokaisella ohjelmistolla.

Haittapuolia kotiäänittelyssä on pari selkeää: tila ja volyymi. Sujuvasti onnistuvissa nauhoitussessioissa ihannetilanteessa kaiken pitäisi olla mahdollisuus olla asennettuna valmiiksi sekä erillinen huone kaikelle nauhoittamiselle. Näin turhan säädöt kesken nauhoitusten vähenisivät esim. kitaran liittäminen nauhuriin/efektilaitteeseen joka on liitetty nauhuriin/softaan yms. kun hyvässä tilanteessa kitara on valmiiksi mikitetty vahvistimeen joka mikitys on liitetty nauhuriin/softaan. Sama muiden instrumenttien kohdalla. Kaikki nuo vaatisivat erillisen tilan jossa oma läppäri tähän tarkoitukseen sekä kaikki mikitykset tehty valmiiksi ja ne voivat erillisessä huoneessa olla koko ajan valmiina. Tuollaista tilaa ei ole normaalisti pienessä asunnossa ja isommassakin se vaatii järjestelyjä. Studiolla on kaikki valmiina ja yleensä vielä helposti tarvittaessa muutettaessa ilman turhaa säätöä ja usein joku ihminen auttamassa järjestelyissä.

Toinen juttu on volyymi. Kotiäänityksissä kitaran ja basson voi oikeastaan ainoastaan soittaa suoraan efektilaitteen kautta softalle ja kuulokkeita useimmiten kannattaa käyttää ja joskus ääni ei tule ulos ilman kuulokkeita ellei ole erillisiä kaiuttimia läppäriin liitettynä. Vahvistinta ei oikein kerrostalossa optimaalisella volyymillä voi käyttää puhumattakaan muista soittimista esimerkiksi rummuista. Studiossa kaikki nämä eivät ole ongelma. Myös laulu on hyvä nauhoittaa studiolla koska jos esimerkiksi omalla laitteistollani nauhoittaessa Kokkis kuuntelisi kuulokkeilla ja laulaisi ilman että ulospäin kuuluisi mitään voisi se olla hämmentävän kuuloista jos se kuuluu esimerkiksi rappuun eli laulu ilman taustamusiikkia.

Jos olemassaolevia kitara, basso ja rumpuraitoja voi käyttää Oodissa niin laulu kannattaa siellä nauhoittaa sekä myös mahdolliset lisä kitaraosuudet yms. Nopeastihan ne tosin soittaa uudestaan ainakin kitaran ja basson, mutta rummut tarvitsisivat oikean rumpalin. Toki oman laitteistoni rumpukonetta voi käyttää, mutta oikeat rummut ovat aina oikeat. Otan Oodiin yhteyttä piakkoin ja kysyn softasta joka siellä on käytössä eli voiko olemassaolevia käyttää siellä ja sitten kysyn onko vapaita aikoja ja varaan meille sellaisen molemmille sopivaan aikaan.
Logged

nabel

Offline Offline

Posts: 1504

Tuttu Yle Areenasta.


View Profile
« Reply #32 on: January 13, 2019, 22:01:03 »

Sellon kirjastossa on myös studio. Voin tulla tuottajaksi, juon viskiä kuin TT Oksala konsanaan.
Logged
Porvoon turkkilainen

Offline Offline

Posts: 2834


View Profile
« Reply #33 on: January 13, 2019, 22:17:32 »

Ilman muuta tuottaja saa viskiä. Aikatauluni menevät niin, että helmikuun puoliväli käy minulle
Logged
Gavrilo P. Princip

Offline Offline

Posts: 3652


Basismia ja kitarismia intohimolla


View Profile
« Reply #34 on: January 13, 2019, 23:48:32 »

Ilman muuta tuottaja saa viskiä. Aikatauluni menevät niin, että helmikuun puoliväli käy minulle
Palataan asiaan helmikuussa. Selvittelen tuota kirjaston studioasiaa ennen sitä.
Logged

Pages: 1 2 [3]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!