Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
June 23, 2018, 15:52:46 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [3]
  Print  
Author Topic: Jalkapallon MM-lopputurnaus 2018 Venäjä  (Read 712 times)
Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 9244


View Profile
« Reply #30 on: June 14, 2018, 13:26:35 »

Tänään myös Che Guevaran syntymäpäivä, en usko että sattumaa.

Ei tietenkään ole sattumaa. Hänen poikansa Che Kerava on osallisena.
Logged

Dark Hesu
Porvoon turkkilainen

Offline Offline

Posts: 2848


View Profile
« Reply #31 on: June 14, 2018, 14:10:51 »

Nämä pj:n teoriat ovat hyvän dekkaristin ainesta. Pidän
Logged
LääkintäMajuri

Offline Offline

Posts: 4172View Profile
« Reply #32 on: June 14, 2018, 14:27:57 »

Nämä pj:n teoriat ovat hyvän dekkaristin ainesta. Pidän

Lukisin kyllä:
Kun Hollanti koputti ovelle.
Logged

Against modern subbuteo

-äijiä homona boksiin!
nabel

Offline Offline

Posts: 1481View Profile
« Reply #33 on: June 14, 2018, 17:02:05 »

Myös saudit kentälle heti ramadanin jälkeen.
Logged
Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 9244


View Profile
« Reply #34 on: June 17, 2018, 18:55:09 »

Deutschland-Meksiko. Lahjottu tuomari. Ei paljoa, mutta ratkaisevasti.
Logged

Dark Hesu
Hovimestari
Säännöstö

Offline Offline

Posts: 2805


View Profile
« Reply #35 on: June 18, 2018, 10:58:03 »

Toistaiseksi nähdyistä on ehkä Espanja ollut vakuuttavin, Ronaldo ei vain ollut pysäytettävissä.
Logged
nabel

Offline Offline

Posts: 1481View Profile
« Reply #36 on: June 18, 2018, 12:04:29 »

Huonoja salaliittoja, Saksalla ei ole mahdollisuuksia päästä pelaamaan Volgogradiin.
Logged
Gavrilo P. Princip

Offline Offline

Posts: 4579


Basismia ja kitarismia intohimolla


View Profile
« Reply #37 on: June 19, 2018, 10:14:36 »

Belgia vakuutti minusta avausottelussa eilen enemmän kuin moni muu ennakkosuosikki tätä ennen.
Logged

Forza Hellas!!!
GT-100
FIFA
NHL
PES
PS4
Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 9244


View Profile
« Reply #38 on: June 20, 2018, 14:49:42 »

Espanja muuten hyvä, mutta De Gea on henkisesti lopussa, kun 2 vuotta takana Mourinhoa. Eikä saa edes kesällä levätä.
Logged

Dark Hesu
nabel

Offline Offline

Posts: 1481View Profile
« Reply #39 on: June 20, 2018, 16:25:01 »

Kepistäkin pitää kiinni joku muu.
Logged
Rossonero
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 4886


View Profile
« Reply #40 on: June 22, 2018, 00:07:18 »

Koska pudotuspelikaavio uhkaa muodostua toispuoleiseksi ja räikeä taktikointikin näyttäisi siksi kannattavan, intoudun hieman kirjoittamaan tänne.

Lohkot lyhyesti:

A) Venäjä yllätti pääsemällä näin aikaisessa vaiheessa jatkoon. Toki Salahin puolikuntoisuus tuhosi Egyptin. Uruguay taattua tavaraa. Kumpikaan ei vakuuta kuitenkaan tarpeeksi (Venäjä luhistunee heti, kun tulee kovempi vastus pudotuspeleissä) ja vastaan todennäköisesti asettuvat Esp ja Por vievät voitot. Veikkaisin lohkovoittajaksi Venäjää, koska sen maaliero on parempi ja Uruguaylla ei ole erityistä syytä haluta voittaa lohkoa ja päätyä vaikeammalle puolelle.

B) Marokolla ja Iranilla todella vahvoja esityksiä, mutta Marokolla ei onnea lainkaan ja Iranillakin onni hylkäsi Espanjaa vastaan. Täydet saumat oli molemmilla pelillisesti jatkoon, mutta nyt näyttää vaikealta. Iran voi hyvin haastaa Portugalin tiettyyn pisteeseen asti, mutta pakkovoitto avaa tarpeellisen tilan lusitaaneille. Lohkovoitto on toisaalta äärimmäisen merkityksellinen tässä lohkossa, koska se johtaa kaavion helpommalle puolelle.

C) Perun puolesta harmittaa. Pilkku, maalipuut ja molemmissa peleissä tilastot joukkueen eduksi tai tasan. Olisi ansainnut enemmän. Ranska on pitkästä aikaa pelillisesti todella vastenmielinen. Ei vakuuta lainkaan ja vaikeuksia tulee, kun peliä pitäisi viedä esim. tappioasemassa. Joukkue toimi puolustuksessa ja vastahyökkäyksissä kohtuudella, mutta enemmän pitäisi pystyä tarjoamaan. Tanska varmaan toinen jatkaja, koska Peru sisuuntunee ausseja vastaan. Tanska on kuitenkin ollut yllättävissä vaikeuksissa.

D) Argentiina vaikeuksissa, kuten ennustelin arvonnasta lähtien. Toki tilanne on vielä huonompi kuin ajattelin. Mikään ei ole kehittynyt heikon karsinnan jälkeen ja Sampaolin rakkikoirapelityylille ei ole sopivia toteuttajia tuossa joukkueessa. Messi pitäisi penkittää ja hakea pelityyli ilman yksilöitä. Messin asema on tuhonnut Argentiinan, koska valmentajilla ei ole vahvuutta roolittaa häntä selvästi. Argentiina ei ole Barca. Lisäksi Argentiinan neljän vuoden takainen taistelumoraali loistaa poissaolollaan. Kroatia on yllättänyt, koska on perinteinen kompuroija. Nigeria oli pettymys, mutta voitto huomenna voisi johtaa jatkopaikkaankin. Nigerian voitto olisi toisaalta myös Argentiinalle hyvä. Islanti oli juuri niin paha Argentiinalle kuin odotin. Erittäin vaikea arvioida toista jatkajaa, mutta Islanti voi olla vahvoilla. Kroaatit haluavat kuitenkin lohkovoiton eivätkä lepuuttane riskillä pelaajia, koska se vie kaavion halutummalle puolelle.

E) Brasilia rikkana rokassa eteläamerikkalaisten kompuroinnissa. Toki pelillisesti näistä vakuuttavin ja itse asiassa maalintekoa lukuunottamatta vakuuttavimpia suurista suosikeista. Helpohko lohko päätynee brasseille, jos eivät taktikoi itseään kaavion toiselle puolelle. Perinteisesti tällaista ei ole katsottu Brasiliassa hyvällä. Minusta Brasilian ongelmat eivät ole vain Neymarin itsekkyyteen liittyviä, vaan myös keskushyökkääjään liittyviä. Hieman tehottomasti pörräävä Gabriel Jesus tarvitsee minusta erilaista tilaa kuin vaikkapa Firmino, joka on fyysisempi pelaaja rp-alueella. Sveitsi vaikuttaisi lohkon toiselta jatkajalta, mutta kun lohko on brasseja lukuunottamatta jokseenkin nihkeä, voi Serbia mennä. Costa Rica vaikuttaa siltä, että viime kisojen nälkää ja laatua ei ole.

F) Saksa oli yllättävän huono pelillisesti. Toki se oli sitä myös viimeisissä treenipeleissä, mutta silti. Myös saksalainen hyve, eli pelin pitäminen ohjaksissa, oli unohtunut, kun Löw on ilmeisesti liiankin idealistisesti hyökkäämässä jopa molemmilla laitapakeilla samanaikaisesti. Voisi kuvitella, että homma saadaan kasaan, mutta nihkeätä Ruotsia ei ole helppo voittaa ja tasapeli ei väkisin jätä tilannetta enää Saksan käsiin. Meksiko oli hieman odotettua fiksumpi ja piti pelin kasassa koko ajan. Sillä on erittäin hyvä joukkue, joka voi mennä pitkällekin, koska lohkovoittajalle kaavio on otollinen. (Toki kaikki mahdollisuudet sössimiseen ovat Meksikon tuntien.) Ruotsi haastaa Saksan kakkospaikasta, jos pystyy tasuriin keskinäisessä. Etelä- Korea oli avauksessa pettymys, mutta eivät odotuksetkaan olleet korkealla.

G) Tunisia haastoi odotetusti Englannin, mutta tappio ratkaisi samalla lohkon jatkajat. Belgia ei häviä Tunisialle, jolla pohjoisafrikkalaiseen tapaan maalinteossa toivomisen varaa. Panama taas on odotetusti kisaturisti, jolle piste Tunisiaa vastaan on tavoite. Tässä lohkossa on jännä nähdä miten jatkoonmenijät asennoituvat toisiin peleihinsä ja etenkin lopun keskinäiseen, koska lohkovoitto johtaa kaavion huonommalle puolelle. Lohkon kakkosen tie välieriin asti uhkaa olla poikkeuksellisen helppo. Jos olisin päättämässä, taktikoisin jo seuraavassa pelissä maalieron kanssa (esim. Englanti-Panama).

H) Lohko on kisojen mielenkiintoisin, kuten odotettiinkin. Neljä aivan eri pelityylillä pelaavaa joukkuetta, joista ennakkoon heikoimmaksi arvioimani Japanikin lunasti viimeisten harjoituspelien lupaukset ja esitti vahvaa peliä. Toki Kolumbia möhli itse (minusta punainen oli kyllä liikaa, koska ei torjuntaliikettä). Avauspelien perusteella Japani ja Senegal ovat vahvoja ehdokkaita jatkoon, mutta Puolan hyökkäys parantanee. Kolumbia on kyllä pelottavan kaukana toimivasta pelistä ja muistuttaa ikävästi Argentiinaa ollessaan yksilöiden varassa. Lohkovoittaja pääsee kaaviossa paikkaan, jossa näilläkin joukkueilla on mahdollisuus välieriin asti.

Jotta jatkopelinäkemykseni avautuisi, laitan alle jonkinlaisen kuvion näiden pohdintojen pohjalta. Jatkopelikaavion vasen puoli (A1) uhkaa muodostua todella pahaksi, kun taas oikea puoli mahdollisesti antaisi esim. lohkovoittajana Espanjalle historiallisen helpon reitin finaaliin asti. Vasemmalle taas ovat päätymässä Brasilia, Ranska, Saksa, Portugali/Espanja, mahdollisesti Argentiina sekä Belgia, jos voittaa lohkonsa. On myös hyvä muistaa, että ensin pelattavien lohkojen mailla ei ole mahdollisuutta taktikoida niin paljon kuin loppupään mailla.

Vasemman puolen kaavaillut ottelut kaaviojärjestyksessä ovat

Venäjä-Portugali
Ranska-Islanti/Argentiina/Nigeria

Brasilia-Saksa (!)
Belgia/Englanti-Lohko H:n kakkonen (Senegal, Japani, Puola, Kolumbia)

Vasemmalla siis Belgialla olisi puolivälierissä vastassa superkohtaamisen voittaja ja toisaalta Ranskalla Portugali tai Espanja. Jopa välieriin pääsy olisi siis kaikille tämän puolen joukkueille todella kovan tien takana.

Oikealla kaavio näyttäisi tältä

Espanja-Uruguay
Kroatia-Tanska

Meksiko-Sveitsi
H voittaja (Senegal, Japani, Kolumbia, Puola)-Englanti/Belgia

Espanjalle tiellä välieriin kovin vastus etukäteen olisi Kroatia ja toisaalta Uruguayllakin on saumat, jos onnistuvat spanskeja vastaan. Toisaalta Englannilla ja Belgialla olisi täydellinen sauma välieriin, kuten toki Meksikolla ja Sveitsilläkin. Tällä puolella ei olisi kuin Espanja sekä mahdollisesti Belgia, joista on puhuttu. Koska nekin ovat lyötävissä, antaa tämä kyllä aikamoisen mahdollisuuden unelmille noille keskitason maille.

Välierät ovat sitten sellaisia pelejä, jossa kokemus on useimmiten ollut valttia. Finaali voi siis hyvinkin olla kahden suuren kohtaaminen.

En tiedä onko modernin futiksen aikana ollut samanlaista kaavion epätasapainoa. En ainakaan muista sellaista, vaan yllätykset ovat johtuneet suosikkien kaatumisesta pudotuspeleissä.

Minusta erityisen kiinnostavaa on nyt seurata lähteekö joku isompi tai pienempi taktikoimaan tässätilanteessa.
Logged
Pages: 1 2 [3]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!