Suomen Pöytäjalkapalloyhdistys - Forum
September 25, 2020, 13:00:33 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Rekisteröidy - Lähetä sähköpostia info@subu.fi
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 20 21 22 [23] 24
  Print  
Author Topic: VEIKKAUSLIIGA  (Read 55326 times)
Rossonero
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 5228


View Profile
« Reply #330 on: July 03, 2020, 01:26:32 »

Laittakaapa, enemmän tätä seuraavat, jotain lukuja siitä kuinka paljon seurojen oligarkit rahoittavat toimintaa, miten kunkin seuran junnutoiminta pyörii (=kuinka iso osa pelaajista tulee joukkueeseen muualta) jne.

Kovasti täällä on huutelua oligarkeista, mutta tähän olisi kiva saada faktana lukuja.

Suomessa ei taida kovin moni seura toimia ilman jotain mesenaattia tai pääsponsoria.
Logged
Porvoon turkkilainen

Offline Offline

Posts: 3153


View Profile
« Reply #331 on: July 03, 2020, 07:36:31 »

Ainahan mesenaatti ja pääsponsori tarvitaan. Ei siinä ole mitään vikaan, mutta millaisen arvomaailman tai taustan mesenaatti omaa, niin sillä on merkitystä. Aikamoisia koijareita toiminnassa mukana on, mikä nähtiin ilahduttavassa mestaruusjuhlassa, kun liigan toimari nosteli palkintojen jaon jälkeen pokaalia mestarin kanssa, mutta harva ihan tällaiseen pystyy edes täällä vähiten korruptoituneessa hyväveliverkostojen luvatussa maassa:

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4581746/Yle+Turku+Stefan+Hakansille+ehdollista+vankeutta+torkeasta+avustuspetoksesta
« Last Edit: July 03, 2020, 07:56:09 by Porvoon turkkilainen » Logged
Rossonero
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 5228


View Profile
« Reply #332 on: July 03, 2020, 12:17:21 »

Eli, kun olette kritisoineet Interiä ja Håkansia jo vuosikausia muovista ym, niin se on perustunut tähän asiaan, joka on selvinnyt viime vuonna?

On myös aika erikoista arvioida porukkaa arvomaailman tai taustan kautta, kun puhutaan oligarkeista ja muovista Suomessa. Mikä siis on hyväksyttyä, ja onko kaikki muu sitten huonoa? Toki ymmärrän tämän, kun puhutaan laajemmista ympyröistä ja oikeista oligarkeista tai pahantekijöistä, jotka omistavat nyt seuroja.

Oletko myös ihan varma, että allekirjoitat kaikki Ari Lahden taustat ja etenkin arvomaailman? Leijonan luola -ohjelmahan oli kuin tehty köyhien keksijöiden ja yrittäjien ideoiden varastamiselle (en toki tiedä miten Lahti toimi).

Ja sitten tullaan siihen junnutoimintaan. Eli millainen panostus seuran varoista menee junnuihin ja minkä verran sieltä nousee pelaajia suhteessa ostettuihin pelaajiin. Tästähän muovissa on myös kyse, ei pelkästä seuran iästä.
Logged
Rossonero
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 5228


View Profile
« Reply #333 on: July 03, 2020, 12:22:12 »

Näihin siis kaipaisin nyt jotain vähän syvempää lukua ja analyysiä. Etenkin suhteutettuna kaikkiin muihin seuroihin ja taustoihin.

Minulla ei ole penniäkään kiinni Håkansissa tai Interissä, mutta olisi kiva tietää mihin tämä oikeasti perustuu. Joo, seura luotiin tyhjästä pojan tarpeisiin, kuten tarina kertoo, mutta siitä on 30 vuotta. Jokaisen seuran historiasta löytyy jotain kritisoitavaa. Ja mitä sitten, jos seura luotiin tuota varten. Kysehän on siitä, miten se toimii nykyään.

Myönteinen asia alkavalle kaudelle on, että siellä on paljon perinteisiä seuroja. Liiga on aito ihan koko eurooppalaisella tasolla, ja interin kaltsiset oligarkkien pyörittämät muoviseurat ovat vähemmistössä

Håkansin Inter toki oma lukunsa, muttei perinteinen KuPS elossa säilyisi ilman Ari Lahden fyrkkaa + joka paikassa suhmurointia. Ehkä savon murteeseen ei 'oligarki' istu, mutta juuri samasta siellä kierouden sydänmaillakin on kyse.
Logged
Porvoon turkkilainen

Offline Offline

Posts: 3153


View Profile
« Reply #334 on: July 03, 2020, 12:45:39 »

Enköhän tuossa viestissä jo kritisoinut Ari Lahtea, kun mainitsin, että liigan toimarina nosteli pokaalia myös Kupsin kanssa. Hänen toiminta Qatarissa ja Guggenheim -museo hankkeessa myös puistatuttaa, mutta mistään rikollisesta ei ainakaan vielä ole jäänyt kiinni, kuten Håkans, josta jo 90-luvulla epäiltiin kaikenlaista, mutta toki epäilys on kaukana siitä, että todetaan syylliseksi.

Minua aikoinaan 90-luvulla ärsytti kaikki nämä fc, wc, inter sun muut nimet, joita kopioitiin ulkomailta, eli samaa mitä helppoheikit harrastivat esim. itäblokissa ja siitä huumorilla höystetty oligarkkipilkka. Minulle suomalainen futis on aina ollut tärkeää ja aina toivonut, että olisi ylpeyttä, jossa luotetaan omaan paikalliseen tekemiseen ja toimintaan nimeä myöten. Mutta korostan vielä, että täysin subjektiivista ajattelua, jota tuskin muutan, vaikka kaikki kivet käännettäisiin piste. Minulle on aivan sama, eikä harmita, vaikka joku on täysin vastakkaista mieltä. Niitä maailmaan mahtuu ja antaa kaikkien kukkien kukkia  Grin

Juniorityössä Inter kieltämättä ollut hyvä, mutta Kupsin perinteet ovat siinä satakertaisia muoviseuraan verrattuna, jota ei tarvitse edes perustella piste. Riittää kun katsoo nimiä: Saku Savolainen, Urho Nissilä ja sitä rataa keitä tänä päivänä omista kasvateista Kupsissa pelaa

« Last Edit: July 03, 2020, 13:01:07 by Porvoon turkkilainen » Logged
Porvoon turkkilainen

Offline Offline

Posts: 3153


View Profile
« Reply #335 on: July 03, 2020, 14:15:15 »

WU-ryhmässä sai näpeilleni, että Savolainen on Iisalmesta, jonka kehdonryöstäjä Ari Lahti varasti Kuopioon. Minusta se on vain hienoa, että Savossa suositaan savolaisia, koska yksi kansa ja yksi suuri joukkue. Eihän kukaan moiti Atletico Bilbaota, kun suosivat baskeja, joita pidetään omina kasvatteina? Sama Kupsissa, ja sitä myös jääkiekon puolelta harrastaa Kärpät, jolla Pohjois-Suomessa samanlainen tuki kuin Kupsilla Savon maalla.
Logged
SouthernBoogieCat

Offline Offline

Posts: 4141


Basismia ja kitarismia intohimolla


View Profile
« Reply #336 on: July 03, 2020, 14:36:01 »

Olen aina arvostanut Athletic Bilbaota tuosta tinkimättömästä baskipelaajaperiaatteesta. Harvalla seuralla nykyään on periaatteita joista pidetään kiinni. Barcakin meni pilaamaan oman paitamainoksista vapaa paita-periaatteensa jo vuosia sitten.
Logged

Rossonero
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 5228


View Profile
« Reply #337 on: July 03, 2020, 21:48:00 »

Tuossa tuli ihan hyvin taustaa näkemyksille. Eikä tosiaan ole niin tarkkaa.

Ennen kaikkea tässä nyt oikeastaan kiinnostaa se, miksi juuri Inter on teillä ollut niin paljon hampaissa. Suhteutettuna vaikkapa Kupsiin, on toki eroa. Samoin HIFK ja moni muu. Mutta tuskin on ainoa. Oma kiinnostus suomifutiksen taustoihin on aika pieni, joten pistää silmään tämä yhden seuran ja omistajan nostaminen esille, etenkin kun näitä on SJK:ta ja Lahdenkin räpiköintejä nähty. On siellä HIFK:nkin taustoissa ollut kaikenlaista porukkaa vuosien saatossa. Håkans on voinut munata tuon jutun, mutta ei minusta mikään valtava asia, jonka takia olisi syytä koko seuraa kritisoida. Tuo ei Interin varoissa ollut mikään merkittävä summa, johon toiminta perustuisi.

Lisäksi mietityttää nuo linjaukset muovin suhteen. Uudemmalla seuralla ei voi olla pitkää historiaa, ja sen on aluksi ollut pakko panostaa rahaa. Myöskään junnujen osalta ei voi ehkä olla samaa volyymiä, koska organisaation luominen on pitkä juttu. On myös huomioitava, että Savossa on suuria seuroja aika vähän. Siispä Kupsilla aikamoinen dominanssi siellä sekä valmentajien saamisessa että lupaavien junnujen toiveseurana.

Ehkä tässä kiinnostaa syvemmin se mikä Suomessa nähdään muoviseurana ja voiko tuosta imagosta päästä eroon edes sadassa vuodessa. Hjalliksen Jokerien muovius oli selviö, ja maailmalla näitä nähdään, mutta mikä on Suomessa oikeasti merkitsevä asia?
Logged
Porvoon turkkilainen

Offline Offline

Posts: 3153


View Profile
« Reply #338 on: July 08, 2020, 12:14:32 »

Kupsin alku vahva. Toivottavasti hyvä meno jatkuu, kun Pennanen tulee takaisin. HJK:n kohtaamista jo odottaa.
Logged
LääkintäMajuri

Offline Offline

Posts: 5060


View Profile
« Reply #339 on: July 08, 2020, 15:05:39 »

Kupsin alku vahva. Toivottavasti hyvä meno jatkuu, kun Pennanen tulee takaisin. HJK:n kohtaamista jo odottaa.

Vahva esitys, toki noilla vetomäärillä olisi pitänyt tehdä useampi. Lopussa kun meinasi käydä kylmät..

Toivon myös, ettei omat pyykkipäiväsi osu AINA pelipäiville  Wink
Logged

Against modern subbuteo
Hönkki
Hallituksen jäsen
*
Offline Offline

Posts: 10124


View Profile
« Reply #340 on: July 08, 2020, 22:01:22 »

Minusta Interissä ei ole muuta muovia kuin se, että on apinoitu Inter Milania. Siitä tulee pieni muovin tuoksahdus, mutta ei kuitenkaan lopulta kovin paha. Onhan tuohon ehtinyt jo tottua.

Kunnon muoviseura on joku sellainen, että on puoliväkisin yhdistetty 2-3 sellaista seuraa, joita ei koskaan olisi pitänyt yhdistää. Sitten tämä sekasikiö on olemassa joku 5 vuotta ja katoaa kaikessa hiljaisuudessa. Mitään jatkuvuutta ja perinteitä ei pystytä luomaan, lähinnä tuhotaan vaan. Turun Inter on kyllä tuosta vaiheesta mennyt yli
Logged

0-0  -  vähemmän on enemmän
Porvoon turkkilainen

Offline Offline

Posts: 3153


View Profile
« Reply #341 on: July 09, 2020, 20:59:37 »

Miten AC Milanin fani voi kannattaa, kun menee arvot noin pahasti pieleen  Wink no, vitsi vitsinä.
Logged
LääkintäMajuri

Offline Offline

Posts: 5060


View Profile
« Reply #342 on: July 22, 2020, 20:11:12 »

https://twitter.com/RuutuUrheilu/status/1285993819708760066?s=09

 Oikea Haukka Oikea Haukka Flame Ball
Logged

Against modern subbuteo
Porvoon turkkilainen

Offline Offline

Posts: 3153


View Profile
« Reply #343 on: July 27, 2020, 09:23:33 »

Lauantaina kärkikamppailu Hjk-Kups. Vähänkin perillä olevat tietävät, että nyt on kerrankin Helsingissä tarjolla oikeille jalkapallon ystäville laadukas ottelu. Riski, Tanaka, Nissilä, Niskanen näin pari mainitakseen molemmilta ovat sellaisia pelaajia, joiden seuraamisesta kannattaa lippu maksaa.
Logged
LääkintäMajuri

Offline Offline

Posts: 5060


View Profile
« Reply #344 on: August 08, 2020, 09:26:21 »

Hyvä kirjoitus Veikkausliigan  Mickey -tasoisesta viestinnästä.

https://elmomedia.fi/veikkausliiga-elaa-vuodessa-2010-brandi-on-tympea-ja-viestinta-ja-markkinointi-hengetonta/
Logged

Against modern subbuteo
Pages: 1 ... 20 21 22 [23] 24
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!